סליחה על ההתפרצות...

ravit323

New member
סליחה על ההתפרצות...../images/Emo140.gif

וסליחה על האורך... אני חדשה-ישנה כאן סמויה בעיקר, נמצאת איתכן כמעט יום יום. קוראת, לומדת ומתרגשת... לפני כ- 5 חודשים ילדתי את בתי הבכורה, אחרי 4 שנות טיפולים (בעקבות אנדומטריוזיס בדרגה 4). ליהי שלי שרדה מתוך 3 עוברים (באיכות ירודה) שהוחזרו לרחמי. רק כאן יוכלו להבין את מה שהרגשתי באותו יום שהתקשרו מאסותא לבשר על בטא חיובית שמחה מהולה בפחד גדול, התרגשות לצד חששות כבדים... ההריון היה לא פשוט, דימומים עד סוף טרימסטר שני, התכווצויות מתחילת חודש שביעי. בתוך כל זה השתדלתי תמיד לשמור על אופטימיות. לבדיקות השתדלתי להגיע עם חיוך ותמיד שיננתי לעצמי שהכל יסתיים בטוב. הלידה הייתה קשה- 22 שעות בחדר לידה , 3 שעות צירי לחץ. לאלו שמבינות במנחי עובר- ליהי הייתה במצג עורף אחורי- מנח קשה ליילוד. הלידה הסתיימה בואקום. ההחלמה הייתה קשה. הכאב הפיסי היה רב ואליו נלווה כאב נפשי . לא שיתפתי איש במתרחש בנבכי נשמתי . איך יכולתי לומר שלא טוב לי? איך יכולתי לדבר על זה? הרי כולם ציפו שאהיה הכי מאושרת בעולם. אם יש מישהו שצריך להרגיש אושר שאין כמותו -זו אני. לא כך היה. חייכתי לכולם אך בתוך תוכי היה עצב שלא יכולתי להתמודד איתו, שהתביישתי בו.... יתכן וגם כאן לא יבינו את מה שעברתי. אני יודעת שהרבה זוגות כאן עברו תהליך לא קל עד לרגע בו יכלו להחזיק ילד. התביישתי בעצמי. איך לא נקשרתי אליה מההתחלה? איך העזתי להרגיש משהו מלבד שמחה? וזה הוסיף לתחושות הקשות. העדפתי להתרחק מכולם, גם מבני משפחה -פחדתי שיחשפו את מה שבאמת עובר עלי. ותירצתי בפני כולם שאני עייפה ומותשת. קשה היה לי להסביר אפילו לעצמי למה לא טוב לי, זה היה חזק ממני. לא בשליטתי.... הייתי לבד, שעות רבות של בכי, רציתי לדבר עם מישהו -לא היה איש שיכולתי לסמוך שלא ישפוט אותי, שיעזור לי באמת. פחדתי לכתוב כאן. בן זוגי היה כל כך מאושר וזה רק חיזק את תחושות האשמה שלי. לא רציתי להעיק ולהרוס לו את השמחה. ברגעי הבכי אמרתי לו- " הורמונים..אתה יודע.." ולא הוספתי. לא הזנחתי חלילה את ליהי וטיפלתי בה במסירות רבה. נעזרתי רבות בפורום . היום , אני במקום אחר, שמח יותר, שלו יותר. אוהבת את בתי בכל ליבי . הדרך הייתה לא קלה וצעד אחרי צעד, בעבודה עצמית לא פשוטה, למדתי להתחבר לאמהות. אך עד היום מרחפת תחושת האשמה : איך יכולתי להרגיש משהו אחר שהוא לא אושר ואהבה? האם לנו, שעברנו דרך לא קלה, שלחלקנו יש חברות/מכרות בפורום השכן, יש לגיטמציה לתחושות כאלו? זהו, הייתי חייבת לשחרר מתוכי את כל זה. תודה למי שהייתה איתי עד כאן. בריאות ,אושר וכל טוב
 

TWEETY =^.^=

New member
קודם ../images/Emo24.gif

וודאי שיש ליגיטמציה,,,זה שעברנו שיבעת מדורי גהינום לא הופך אותנו להורים אחרים. עדין ההורמונים עושים את שלהם, עדין יכולים לסבול מדכאון לידה ברמה זו או אחרת. ג'מלי לקח המון המון זמן עד שהצלחתי להפנים שאני אמא, שיש לי תינוק, ג'מני לא הייתי מחוברת לדבר הצווחן הזה בהתחלה
גם לי לקח זמן ,להתאהב ולהרגיש אמא בכל רמ"ח אברי. יש כאלות (כאלה) שמרגישים ככה ויש אחרת, זה לגיטימי, זה מובן ואין צורך להרגיש רגשי אשם.
צהוב
 
ברוכה הבאה למועדון

גם אצלי היה הריון סיוטי אחרי הלידה טיפלתי בתינוק במסירות רבה ולא נתתי לאף אחד להתקרב אליו מפחד שירגישו מה עובר עלי, אחותי שילדה כחודשיים לפני היתה היחידה ששמה לב לזה ואמרה לי בפנים כי אני לא מחוברת לילד, אבל לאט לאט זה עבר המפנה היה כנסעתי אם אחיותי לחול לשבוע ימים כשהוא היה בן 3 חודשים ממש בסוף חופשת הלידה - התגעגעתי אליו בטירוף- היום כשהוא בן 7 (מחר יש לו יום הולדת) אני לא יכולה לתאר את חיי בלעשיו ובלעדי אחותו שנולדה 3.5 שנים אחריו
 

ס ת י ו 3

New member
ההודעה שלך כל כך חשובה !!

קודם כל ולפני הכל, אני רוצה להגיד לך
בשם כל האמהות שבדרך.
שהעלית נושא כזה לדיון.
על האומץ. זה באמת כאילו בלתי נתפס ש"אנחנו" שעברנו טיפולים ורצינו כל כך ילדים יכולות להרגיש משהו אחר חוץ מאושר טהור. אני בטוחה שרבות מאיתנו יכולות להתחבר אלייך ולהרגשה שלך. לי זה קרה בלידה השניה (שבאה 7 שנים אחרי לידת התאומים שלי
). לא כל כך התחברתי לג'וק החדש. איכשהו לא הרגשתי שהוא התינוק שלי. לקח לי כמה שבועות עד שהתאהבתי עד כלות. אז זהו, רק שתדעי, את נורמלית, זה לגיטימי וזה קורה! את יודעת מה? אולי "לנו" זה יכול לקרות דווקא יותר. אולי זה פסיכולוגיה בגרוש (אבל מה 'כפת לי?
) נראה לי שאיך שהוא דווקא בגלל שאנחנו כל כך רוצות, כל כך מקוות, כל כך מייחלות כש"זה" מגיע (התינוק אני מתכוונת) אנחנו איך שהוא עם ציפיות כל כך בשמיים שיש איזו שהיא אכזבה. כאילו מה שהיה צריך להביא לנו כל כך הרבה אושר, בעצם זה לא האושר בהתגלמותו. זה קשה, זה מתיש וכו' וכו'. אז קבלי ממני חיבוק ע נ ק. בהצלחה בהמשך ו...ברוכה הבאה.
 
מה שאת מרגישה עובר על לא מעט מאיתנו

התחושה של "אחרי כל מה שעברתי וכל כמה שהתאמצתי בשביל ההריון הזה, בשביל התינוק הזה - איך אני יכולה לקטר עכשיו? איזו זכות יש לי?" וכמה שלא אגיד לך, ויאמרו חכמות ממני, שהתחושות הללו לגיטימיות, זה לא ישכנע אותך, ואולי אפילו יגביר את רגשות האשמה. ובכ"ז, אני אומרת: מותר שיהיה קשה, מותר לא להיות באופוריה 24 שעות ביממה, מותר להתלונן, מותר לקטר, מותר לבכות, מותר מותר מותר. כי לפני היותך אמא, לפני היותך מטופלת פוריות ש"עשתה את זה", את בנאדם. בנאדם שעבר הרבה מכשולים והוכיח נחישות ודבקות במטרה, בנאדם שהתגבר על קשיים ויכל להם, בנאדם שמותר שיהיה קשה לו אחרי 4 שנות טיפולים מפרכות, הריון קשה, לידה מורכבת, והתסגלות לתפקיד המוזר הזה שנקרא "אמא", לתינוקת חדשה בבית ולמטלות ותפקידים חדשים (אני מתאפקת מלהזכיר את גלי ההורמונים ששוטפים אותנו אחרי לידה, כי למרות שזה נראה לך רק תירוץ, הם בהחלט תורמים תרומה נכבדה לתחושות המוזרות שאופפות אותנו בתקופה הזו). אז טוב ששחררת, אני שמחה שאת כאן, תמשיכי לשתף אותנו. אנחנו פה בשבילך.
 

לבנה123

New member
ברוכה הבאה!

יש פה איפושהו בפורום הודעה שכתבתי כשהילדה שלי היתה בת כמה שבועות שבה פרטתי כמה אני לא מחוברת אליה. לפעמים אני אוהבת לחפש את ההודעה הזו ואת כל השרשור, ולראות כמה המרחק מאז גדל...זה שרשור שמאוד עזר לי בזמנו, בעיקר בלגיטימציה לתחושות המורכבות האלה אבל גם בטיפים. אני חושבת שרובנו מרגישות לא רק "אושר עילאי". נו באמת - הרי מה כ"כ מעורר אושר בבלגן הזה של ההתחלה, בתינוק הלא מגיב הזה, בלידה שלך שנשמעת מאוד לא קלה, בבדידות הזו של ההתחלה, ובקשיי השינה והחוסר זמן לעצמך. לי זה מזכיר יותר מכל דבר טירונות. בחיי. אני זוכרת היטב את ההרגשה שקרתה פה כנראה טעות נוראית, ותיכף יבואו ההורים של התינוקת הזו, מתוקה ככל שתהיה, לקחת אותה מהבייביסיטר הלא מוצלחת (עבדך הנאמן)... אבל זה משתנה מאוד מאוד עם הזמן. מכירים אמהות אחרות, השינוי הזה הופך להיות חלק מאיתנו, הילדים נעשים "קלים יותר לתפעול", ומתחברים לדבר המדהים הזה שנקרא ילד, ולהרגשה של הורות... בעיקר חשוב להוציא ולדבר על התחושות האלה כפי שעשית. כל הכבוד!!!
 
../images/Emo24.gif אני גם מודה לך שכתבת ושיתפת

אותנו כי מה שאת כותבת הוא, לצערי הרב, בבחינת "טאבו" שאף אחד אמנם לא החליט עליו, ומשפטים (שאצל חלק הם נכונים לחלוטין), כגון: "האמהות עשתה אותי מאושרת/הלידה היתה חוויה עילאית ומעצימה/התאהבתי בתינוק שלי ברגע שהוא יצא ממני" - רק מחזקים את הטאבו הזה. אז נכון, אצל רבות מאיתנו המשפטים למעלה אכן מתארים נכונה את המצב, אבל אצל רבות אחרות מה שאת כתבת - מתאר את המצב, וזה מאוד חשוב לדבר על הקשיים.
לך.
 

miyoos

New member
אני רק מחזקת את ידייך

אין שום קשר בין הטיפולים שעברנו ובין מה שמרגישים אחרי הלידה. פתאום נכנס לך "יצור" שמשנה לך את כל החיים ואת צריכה לשנות פאזה. הריון אחרי לידה זה דבר הורמונלי ולפעמים תורשתי ואין לו קשר לטיפולים או לא טיפולים. אני שמחה שזה עבר לך ואת מאוהבת בקטנה וטוב לך. אם את צריכה תמיכה פה זה הבית . . .
 
למעלה