סליחה על הבורו

שירן10

New member
סליחה על הבורו

יש לי שאלה אני רוצה להתקבל לעתודה אבל השאלה היא מה האפשרויות שלי לבחירה?? אם נניח אני רוצה משהו לא מחשבים אז מה אני יכולה לבחור ומה בערך הדרישות של כל מקצוע עם מישהו יודע אולי??

ramil

New member
סלחנו, אנחנו רגילים...

האפשרויות - כלל המקצועות שנלמדים במסגרת העתודה. אני מאמין שאין דבר כזה "רוצה להתקבל לעתודה" בכל מחיר - ואם יש דבר כזה (כלומר - את לא סגורה על מה את רוצה ללמוד), מוטב שלא תתחייבי להקדיש את 8 השנים הקרובות ללימודים ולשירות במקצוע הזה. לכן כדאי שתחילי עם "מה אני רוצה ללמוד, ומה אני רוצה לעשות בחיים" - ורק אחר כך נשמח לעזור לך בהתלבטות האם ללכת על המסלול של העתודה, בהקשר הספציפי של התחום שבחרת. דבר שני - לגבי הדרישות של כל מקצוע: לא נתחיל לפרט כאן את תנאי הקבלה של כל אחד ממאות המסלולים האקדמיים בעשרות מוסדות להשכלה גבוהה. לכולם יש אתרי אינטרנט שמציעים חישוב של סיכויי הקבלה לפי בגרות ופסיכומטרי, או רק אחד מהם. ושוב- תשאלי עם תחום לימודים מסויים, ננסה לענות.

שירן10

New member
אוקיי אתה צודק

אז בנושא הזו יש לי בעיה אני לומדת במגמת טכנולוגית מידע - 15 יח"ל מחשבים אבל ממש ממש לא בא לי ללמוד את זה אחרי י"ב. זה לא משהו שאני יכולה להגיד שאני אוהבת ממש. אני יותר נמשכת לרעיון של ללמוד משפטים דבר שמאוד מעניין אותי אבל אני יודעת שהביקוש הוא מאוד גדול לזה ואני לא יודעת איזה עוד מקצועות יש שאולי יותר מעניינים אותי אבל נכון לעכשיו אני רוצה משפטים..

באדי18

New member
שירן

עצה אישית - לא כדאי לך ללכת לעתודה. אם את לא סגורה על מה שאת רוצה לעשות בעתיד, ו"אני לא יודעת איזה עוד מקצועות יש שאולי יותר מעניינים אותי", את באמת מוכנה להתחייב לשמונה השנים הבאות ללמוד ולעבוד במקצוע שאת לא בטוחה שאת רוצה לעסוק בו? לדעתי עדיף לך לשרת שנתיים בצבא, לטייל אח"כ בחו"ל, ובסופו של דבר להחליט מה את רוצה ללמוד. ובכלל, מה הדחף הזה של ללכת לעתודה בכל מחיר? אצל בנים זה יותר מובן (חלק מהבנים בעלי פרופיל קרבי ולא רוצים לשרת בתפקידים קרביים, ולכן נרשמים לעתודה). אבל בנות? לא ברור.

שירן10

New member
אולי לא הסברתי את עצמי טוב

מאז ומתמיד מה שרציתי לעשות זה להיות שופטת.. לא לצחוק אנשים. פשוט אני לא בטוחה מה אני אעשה בצבא עם תואר במשפטים.. שלא ייתנו לי להיות יועצת או משהו כזה כמו שנתנו לחברה שלי והיא סובלת שם לאללה. אני לא נעולה על עתודה בכלל פשוט אני מעדיפה ללמוד ישר אחרי התיכון כשהכל ככזה טרי בראש.. ושירות רגיל כנראה לא ייקחו אותי ואני כן רוצה לשרת בצבא...

באדי18

New member
תשובות חלקיות

בנושא השיבוץ בצבא - אמליץ לשאול את RAMIL או את יוסי99, הם מבינים בזה יותר ממני. אבל העניין של ללמוד ישר אחרי התיכון "כשהכל טרי בראש" לא תקף כל כך בעניין הזה... אם היית רוצה ללמוד פיזיקה/כימיה/ביולוגיה/מחשבים/מתמטיקה וכו´, הייתי מבין. אחרי שנתיים/שלוש שוכחים נוסחאות וחוקים וצריך ללמוד הכל מהתחלה. אבל משפטים? אם לא היית במגמת משפטים בתיכון (יש בכלל דבר כזה?) במילא תצטרכי להתחיל ללמוד הכל מבראשית ולכן אין משמעות לכך שהלימודים לאחר התיכון. באדי

שירן10

New member
אבל

יש עוד קורסים שאני צריכה לזכור את החומר שלמדתי... וחוץ זה יש כזה דבר שלומדים משפטים בתיכון אבל זה לא בדויק מגמה .. ולומדים אותה באוניברסיטה.. שלשום חשבתי שעתודה זה בדיוק מה שאני רוצה עכשיו אני כבר לא יודעת

0sveta0

New member
זה לא כל כך קל כמו שאת חושבת

אוקיי, לא רוצה להפחיד אותך או משהו, אבל זה לא אני רוצה להתקבל למשפטים והופה את בפנים, בשנה האחרונה הדרישות ממש עלו, וכפי שאני יודעת על מנת להתקבל למשפטים את צריכה פסיכומטרי מעל 630 או משהו כזה לעתודה, ואחכ מיונים בקינן שפי וכו´ וכו´, וזה הרבה מריטת עצבים עד שתקבלי את התשובה. השנה הורידו כמעט חצי מהמועמדים, וכאלה עם נתונים מעולים עם פסיכומטרי ובגרויות מעולות, אז כדאי שתחשבי טוב את היתרונות מול החיסרונות. למה את צריכה את העצבים האלה בשנתך האחרונה בתיכון עם הבגרויות? אצלי הקטע של העתודה ממש הלחיץ עם הבחינות- כי חישבתי בכל בגרות כמה אני צריכה לקבל וכאלה, והייתי בוכה בהיסטריה כשקיבלתי כמה נקודות פחות.... ועוד שיקול שאת צריכה לקחת, הוא שבכלל אם לא רוצים לגייס אותך, אז למה שלא תלמדי עצמאית? זה הרבה יותר הגיוני, במקום לעבור את הטרטורים של העתודה, וככה את גם לא מתחייבת, זה נשמע רעיון מעולה, ובעניין התשלום- זה נראה לי השיקול הכי פחות חשוב בעתודה... אז תחשבי טוב טוב לפני שאת מחליטה

or99

New member
זו באמת מריטת עצבים אבל...

שווה להתייאש מראש? לדעתי לא! ולאוסבטה - אם היא רוצה לשרת, למה להוריד לה את המוטיבציה?

ramil

New member
מה אני אעשה בצבא עם תואר במשפטים

תני הצצה באתר הפרקליטות הצבאית באינטרנט, כדי להתרשם טוב יותר ממה אנחנו עושים. ואם יש לך שאלות, אני כאן. לגבי שיפוט - כמובן, לא בתור תפקיד ראשון וגם לא שני...אבל מדרגת רס"ן יש כבר קצינים בתפקידי שיפוט - בשטחים (עבירות ביטון של פלסטינים) ובקו הירוק (ביחידת בתי הדין הצבאיים) - או כמובן להתמודד על תפקידי שיפוט באזרחות, אחרי השחרור. שירות בפרקליטות מעניק יתרון אחד קטן למי שרוצה להיות שופט, וזה ניסיון - מאחר ושופט חייב להיות בעל ניסיון משפטי עשיר, שנות השירות הצבאי נספרות כחלק מהניסיון המקצועי. לעו"ד ניסיון מקצועי מהווה יתרון, לשופט זה חובה. ולגבי החברה המאוכזבת שלך - אשמח אם תגלי לי מי זו, אפילו במסר פרטי, ואולי אצליח לשכנע אותך שהיא לא בתפקיד גרוע. (אגב, ייעוץ משפטי לא נחשב לתפקיד גרוע...)

למעלה