סליחה על הבורות

ברוכה הבאה אל ביתנו../images/Emo24.gif

תשובה נתתי ברגע זה ממש בהודעה שמעליך. בכל אופן מודעות פנימית היא סוג של התבוננות אל ניבכי הנשמה שלך. זה מן מהלך חוויתי בו אנו לומדים להתחבר אל הנשמה שלנו. לרוב את עוברים סוגים שונים של חוויות ומקבלים משובים אחד מן השני. מידי פעם עולים משפטים מאד מענינים בפורום שזורקים אותנו איש איש אל עולמו הפנימי. בהצלחה לכולנו במסענו האישי והקבוצתי אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

שלום

אני חדש פה. יש לי שאלה אליך, מיכל. איך את ניגשת לתחום הזה של מודעות פנימית? בגישת פסיכולוגיה מערבית? פסיכולוגיה מזרחית? והאם את רואה את המודעות הפנימית בעצם כמודעות עצמית? בתודה מראש Proxima Centauri

אין לי הגדרה ואין לי גבולות אני זאת

אני... היי פרוקסימה סנטורי וברוך בואך אל הבית הזה. וכפי שאמרתי אני בכלל לא מוגדרת. אני מתבוננת על עצמי ובתוך עצמי ללא השפעה של שום פסיכולוגיה מכל סוג אקדמאי כזה או אחר. לאחר שאני חוווה איזה שהוא סוג של חוויה אני פונה אל הציבור לשתף אותו או לכוון אותו לאותו כוון של סוג החוויה שעברתי. אני לא מאמינה יותר באקדמיה מכוון שעבורי היא עוותה את המציאות ואת האמת שלי. שלא תבין לא נכון, יש בידי תואר ראשון בחינוך. יש בידי אין סוף קורסים והשתלמויות ללמודי חוץ משלוש אונברסיטאות שונות, ובכל זאת אני טוענת שכל מה שלמדתי הוא בולשיט אחד גדול... האמת שלנו מצויה בתוכנו בחיבור אל נשמתנו, אף אחד לא יכול להיות המתווך ביננו ובין נשמתנו שלמעשה היא הבסיס למודעות הפנימית שלנו, זהוא הזרע זה השורש ואיליו אתה צריך לשאוף להגיע על פי הבנתי ועל פי דעתי האישית בלבד. תפקידי כרגע להעלות תובנות למודעות הציבור. ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו. זכות הבחירה תמיד תהיה בידי האדם, והכל הוא בעיני המתבונן. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

apocalyps

New member
מיכל אנא עזרי לי

נתת לי הסבר תאורתי בלבד האם תוכלי לפרט יותר באופן מעשי מה עלי לעשות כדי להגיע לשיא המודעות הפנימית ובמה הדבר יתרום לי

עידו היקר- בן רשם לך יופי של פרוטB-

לצערי הוא השתמש בלשון נקבה. אנא קרא את הכתוב למטה ותקבל תמונת מצב. עידו בקשה לי אליך וזה מה שהוא שקשור למודעות: אנא החלף את נכינוי שלך כי הוא יוצר בלבול בין המינים. אתה יודע מה? תחשוב טוב על הבקשה שלי ותתרכז בנושא הזהות בין המינים. לאחר שתתרכז תקבל החלטה אם להחליף את הכינוי" אפוקליפסה. דע שעבורי הכינוי עושה קונוטציה של נקבה ולכן יש כאן המון טעויות בפניה אליך. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול. מיכל

אני אענה בדוגמא.

אם את מבינה מדוע שאלת את השאלה הזאת לא מבינה רק בשכל כמובן (שכבודו במקומו מונח, אבל הוא רק חלקיק קטן מהסך הכל שהוא אנחנו) אלא מבינה בצורה שלמה רואה את זה ממש באותה בהירות שבה את רואה את מסך המחשב שמולך לא באופן תיאורטי (מחשבתי) אלא באופן ישיר, אז זוהי דוגמא פשוטה למודעות פנימית. עוד דוגמא? נניח שאת מרגישה חרא. ונניח שאין לך מושג למה את מרגישה חרא. עצם התחושה שלך שאת מרגישה חרא, היא סוג של מודעות פנימית. את יכולה לעמעם את המודעות הפנימית שלך, למשל, ולהדחיק את הרגשתך, ובהדרגה להגיע למצב שאפילו לא תדעי שאת מרגישה חרא. ברררר... זה לא יגרום לך להפסיק להרגיש חרא, אבל זה בהחלט יגרום לך להתרחק מעצמך ולהתנתק מעצמך. לא כיף.
עכשיו, נניח שהמודעות הפנימית שלך עולה עוד יותר, ולפתע פתאום את נעשית מודעת למה שמתרחש בתוכך. פתאום את מגלה, נניח, שיש בתוכך כמה קולות, כמה חלקים, שמדברים ביניהם. פתאום את רואה, למשל, שיש בכך חלק ששופט אותך, את התנהגותך. שפוסל את אופן ההתנהלות שלך. הוא אומר שאת לא בסדר, שאת דפוקה, שאת גרועה. באותה הזדמנות, הוא מאשים נניח את העולם במצבך וקובע שהעולם דפוק, גרוע וממש ממש לא בסדר. את ממשיכה להסתכל בהשתוממות לתוך עצמך ורואה שיש שם חלק נוסף, שמקשיב לכל מלה שיוצאת מפיו של החלק הראשון ומסכים איתה. הוא אומר: "כן, אני מסכנה, אני דפוקה, אני גרועה, העולם הזה עשה אותי ל..." (וכולי וכולי וכולי). באותה הזדמנות את גם נעשית מודעת לכך שעד לפני רגע הזדהית עם החלק השני, זה שהגיב במסכנות ובהסכמה לדברי החלק הראשון. באותו רגע ההזדהות שלך נפסקת ואת פורצת בצחוק אדיר.
זוהי גם דוגמא למודעות פנימית...
אפשר לתת עוד ועוד דוגמאות, שתהיינה מאוד שונות אחת מהשניה. זה מה שאת רוצה?

בו טעית הכותב הוא גבר ולא אישה../images/Emo140.gif

עידו שמו והוא גבר. גם אני טעיתי בגלל הכינו כי אפוקליפסה אנו נוטים לקרוא בשם נקבה וזה שם הכינוי של עידו. אז בטח פיספסנו את העברת המסר גם אם התשובה שלך כל כך יפה וכל כך מוחשית. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

זה באמת משנה כל כך? ../images/Emo6.gif

אני יכול ללבוש חולצה כזאת או אחרת, או להשתמש במכונית כזאת או אחרת... עדיין זה אני.
אני ישות (נקבה) ויצור (זכר) וזה הכל מלים... תכל´ס אני לא זכר ולא נקבה יותר משאני קומקום... להגיד שאני זכר או נקבה זה בעיני התפלספות, התפלפלות... ואני לא מתחבר לדברים כאלה... אני פשוט מנצל את העובדה שטעיתי כדי לחלוק את הרגשתי הכללית בנושא טיפה אחר.
הנה קישור להודעה שכתבתי פעם בנושא, שחולקת את דעתי והרגשתי בו. אשמח לשמוע גם את דעתך והרגשתך... באהבה בן

פרוקסימה לדעתי אתה לא בשל לנושא../images/Emo140.gif

אם היית בשל מזמן היית נפתח ומגלה שנרשמו עבורך תשובות יפיפיות מאנשים שגולשים בפורום ויש בידם נסיון של כמה זמן בנושא מודעות פנימית. ביום שתשיל את ההתנגדויות שלך יהיה זה היום שתצליח לקרוא את המסרים שלנו אליך. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

מיכל חמודה

אני משוכנע בכוונותיך הטובות, אך עם זאת, אני לא חושב שאנשים נהיים בשלים ממשפטים כמו "אתה לא בשל מספיק". לכשיהיו לך הערות ספציפיות על הודעות שאני כותב לאנשים אחרים, את מוזמנת לשלוח לי מסר, ואולי מכך אני "אבשיל". As for now אולי את תתמקדי בעצות שאת נותנת, ואני אתמקד בעצות שאני נותן וחברי הפורום יחליטו מה טוב להם. נשמע הוגן?

נשמה גדולה שלי- רשמתי לך במסרים|חיב

היי פרוקסי!!! אני מבינה שפגעתי בך במידה זו או אחרת ואני מבקשת את סליחתך. לא זו היתה כוונתי. אני התכוונתי שלהתמודד עם עולם הרוח ואם מודעות פנימית צריך בשלות מסוימת בחיים- נקרא לזה נסיון חיים, מעברים בחיים כגון: זוגיות, הורות לעמוד מול עולם החומר והקשיים הכלכלים בחיים. לפרנס משפחה וכו´. עד שלא נעבור תהליכים מהסוג הנ"ל יהיה לנו מאד קשה להתמודד עם עולם הרוח קשה יהיה עבורנו להבין תהליכים שנובעים ממעגלי חיים שאותם אנו חווים. ולעניני פגיעה, אף אחד לא אמור להפגע מדברי אף אחד אם הוא לא יפתח פתח להפגע. אשמח מאד לכל עצה שתתן בפורום. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

לזרוק משפטים באויר זה קל....

למה שלא תפרט וננסה כולנו להבין את כוונתך (שאני, דרך אגב, לא מסכימה איתה)

למעלה