סליחה מכל הגברים

סליחה מכל הגברים

אבל לא אני "אשמה", זה ויקטור גבאי
לאחרונה אני לא רוקדת בחוג קבוע, ולא עם בן זוג קבוע, וכל פעם כשרוקדים את ריקוד הזוגות של ויקטור "כל כך קסומה" אני צריכה להתנצל שאני לא נותנת לבן זוגי לאחוז גם בידי השמאלית. מה לעשות, ויקטור גבאי חיבר את הריקוד וכמעט לכל אורכו יש אחיזת יד אחת בלבד, יד ימין ביד ימין. כנראה מתוך הרגל, רובם בכל זאת אוחזים בשתי הידיים, דבר המקשה עלי להסביר לבן הזוג שבריקוד יש באמת אחיזת יד אחת בלבד. אז חבר'ה, בואו נרקוד את הריקוד נכון, לפחות מבחינת אחיזת הידיים. ישנה כבר טעות נוספת בריקוד, לקראת סוף הריקוד (ושוב עלייך), בקטע של השיכולים מצד לצד כאשר בני הזוג בעמידת פנים אל פנים. זה מתבצע על קו מעגל, כאשר הבת עם הגב לכיוון ההתקדמות, ולא כשהבת במעגל הפנימי עם הגב למרכז מעגל.

אבישג10

New member
ואם כבר בעניין הקסום...

הריקוד באמת יפהפה, השיר מדהים ומרגש. רק מה? יש בעיה... ויקטור אולי יכול להסביר איך מבחינה אנטומית הבן אמור להעביר את ידה של הבת מעליה, מאחורי גבה ואז למותן ימין, כדי להתחיל את החלק הראשון שוב??? זה לא עובד, אנחנו לא בנויות כך...

וואיייייי.באמת אנחנו רוקדים את

הריקוד עם שתי הטעויות שציינת.[איך קורה דבר כזה?] לאחרונה רקדתי את הריקוד עם בן זוג שלא אחז בידי השמאלית וחשבתי שהוא טועה
.עכשיו אני מבינה שאני הטועה

האחיזה הנכונה ידועה לי אבל...

נשבעת בכל היקר לי שכאשר למדנו את הריקוד, הוא נלמד עם הטעות השנייה - כלומר, למדנו אותו מלכתחילה כאשר הבת בתוך המעגל עם הפנים החוצה...
מזכיר לי טעות נפוצה דומה גם בריקוד "בבוסתנים" - ההבדל בכיוונים בין הסיבוב הראשון והסיבוב השני. הסיבוב הראשון צ"ל על קו המעגל ואילו השני בניצב לקו. נסו לרקוד נכון - ותראו מה קורה...

אני למדתי את זה מהמקור ../images/Emo13.gif

חבל שבחלק מהמקומות זה נלמד בצורה שגויה. לדעתי זה כנראה נלמד לפני ההשתלמות ועבר בשיטה של הטלפון השבור. נראה לי שטעויות כאלו יקרו עכשיו הרבה, אם אכן יבטלו את ההשתלמויות, ו/או ימשיכו ללמד ריקודים לפני ההשתלמות. תחשבו על זה.....

אבל "בבוסתנים" הוא דווקא ריקוד ותיק

שנלמד עוד בעידן שבו לימדו ריקודים רק אחרי שעברו את ההשתלמות - ובכל זאת סובל מטעות נפוצה שכזו...

אכן, גם בחרותי שלו טעויות רבות

ובריקודים רבים אחרים של ריקודאים אחרים. בכל מקרה, התנאי הוא לא דו כיווני ולא הכרחי שיהיה, אך זה מתכון בטוח לצרות (טעויות).....

לימוד שגוי

גם אני כמו פרפר צהוב למדתי את הריקוד, כשהבת בתוך המעגל. את האחיזה למדתי באופן הנכון ומקפידה לרקוד אותו כך. מה שלא בטוח שאוכל כעת לשנות את כיוון התנועה בריקוד "קסומה" לגבי הריקוד "בבוסתנים" - למרות ה"סכנה" בהיתקלויות, רוקדת אותו במדוייק.

limorit200

New member
ובהמשך לזאת..

אני חייבת לציין כי אני למדתי את הריקוד בצורתו הנכונה..(אומנם לא מהמקור אבל עדיין נכון)..הבעיה היחידה שנשארת היא שכאשר אתה מנסה לרקוד נכון כולם מסתכלים עליך כאילו נפלת מהירח ו"דורסים" כדי שתעשה את זה נכון(כולל "אינוס" קל של הגבר שאיתך...
) ככה שממש אבל ממש קשה לצאת ממעגל הטעות הנוראי הזה...

נכון....גם כשאת ואני רקדנו יחדיו

את הערת את תשומת ליבי לענין, וגם את תשומת ליבו של בן זוגי לאחר מכן... וכעת מצאת לנכון להעיר את תשומת ליבם של כולם...אכן יפה מצידך חביבתי... שאת שמה לב לפרטים הקטנים ואני רוקדת בהתלהבות ושוכחת את הידיים הרגליים...

רויטל.אולי תשכחי ממה שלימדו אותך

באולפן. כיום אנו נמצאים בתקופה אחרת ממה שהיה בעבר, כיום מרקידים רבים משנים ,פה ושם. לא בדיוק כמו שהיוצר ביקש. מיום ליום השינויים במספר הריקודים שמתרבה, בהתאם גם הטעויות והשינויים מתרבים. בעצם אלה לא ריקודי עם, אלה סתם ריקודים בשביל הכיף. ריקודי פנאי. מה זה משנה אם לא כל התנועות והצעדים לא דומים בדיוק למקור, העיקר שרוקדים ונהנים. הנה ,בדיסקו, כל אחד מתנועע ומסתובב איך שבא לו. בן זוגך ,לדעתי שיאחז איך שבא לו, העיקר שיאחז במקומות המותרים לאחיזה.

AyeleDance

New member
" וכמעט לכל אורכו יש אחיזת יד אחת"

אחיזת יד אחת כפי שאני למדתי (מהמקור ובהצגת הבכורה של הריקוד) היא רק בחלק הראשון, בחלק עם ה"רבועים" כבר יש אחיזה של היד השמאלית. לגבי הקטע האחרון של השיכולים, אני רוקדת אותו נכון וכל הסובבים אותי מתקנים אותי תמיד חחח. בנוסף בקטע הפזמון "כל כך קסומה" כשויקטור לימד, הבן חובק את אמתה הימנית של הבחורה בידו הימנית ו"שולח" אותה לתוך במעגל. כולם רוקדים את זה כך שהבן פשוט לוקח את ידה בידו ומסובבת אותה מעל לראשה- די סטנדרטי - מאד הופתעתי ביקורי האחרון בארץ לראות שגם ויקטור רוקד את זה כך. מקור הוידאו שאני מכירה מחזק את הדרך שבה אני רוקדת את הריקוד אילת

עם כל הכבוד ל"כל כך קסומה"

ויש כבוד.... אופן האחיזה יד אחת או שתי ידיים זה שולי עד לא רלוונטי לחלוטין !!! א. אין פה בעייה קרדינלית של שינוי קצב הריקוד. ב. הריקוד הוא 'שלאגר זמני' ונמצא כבר בערוב ימיו. אם כבר לדקדק על אופן ריקוד, רצוי להתרכז בריקודים שהם "נכסי צאן ברזל" אמיתיים ולא 'ריקודי פנאי' למינהם. למשל - רוב מוחלט של הרוקדים משבשים את הסיומת של "רחל' - פוגמים בקצב ומעוותים את היצירה הנפלאה רבת השנים. על זה שווה דיון.

AyeleDance

New member
ומי חשב שזה אישי?

פשוט אם נושא אינו מעניין - אותך דלג עליו, ואם ברחל חשקה נפשך, אפשר לדון בה במקביל

הנושא כן מעניין

אך לדעתי התמקדות באופן 'אחיזת הידים' בריקוד בר-חלוף הוא מוגזם. מכל מקום איילת, אני מעריך מאד את העובדה שאת רוקדת אותו יותר מדויק מיוצר הריקוד (כפי שהציגו בהשתלמות). וב'רחל' לא חשקה נפשי. האחרון שחשק בה... עבד בשבילה המסכן 7 שנים.... ולבסוף קיבל את לאה.

"ריקוד פנאי" - כמה שאתה צודק

אהבתי את המושג שהדבקת לריקוד. הבעייה שנלמדים יותר מידי ריקודי פנאי - בזבוז זמן מהרקדות. לעומתו "רחל" נשמע בהרקדות לעיתים רחוקות או לפי בקשה מיוחדת של הרוקדים, וחבל.

למדתי החודש שני ריקודים

ישנים ומאוד יפים לטעמי. רחל-בחוג של אלי סגל נעמה-בחוג של שמעון שוכר

למעלה