סליחה, אמא

האניבי1

New member
סליחה, אמא

יום כיפור 2006, ואני מוצאת שקל לי יותר לדבר אליך אמא דרך הפורום הזה של בנות ללא אמהות. מוזר לא ? יום כיפור, זמן לחשבון נפש והזמן הרשמי לבקש סליחה, אע"פ שבעצם כבר אין ממש ממי לבקש סליחה. ובכל זאת. סליחה אמא שאני לא באה לבקר אותך מספיק, סליחה כשעובר יום ולא חשבתי עליך, סליחה על חלקי בקשר הלא פשוט שהיה ביננו, סליחה שלא נהנית ממני וכמעט ולא ראית ממני נחת עוד בימי צלילותך, סליחה שהרחקתי אותך מעלי והייתי בת מורדת וסוררת שעשתה לך לא פעם ולא פעמיים את החיים קשים. סליחה שנתתי לך תמיד להרגיש שאני מעדיפה את אבא, סליחה שלא ראיתי מבעד לפחדים שלך, שאת סכ"ה אדם טוב שרוצה בטובתי דואג לי וחושב עלי, וראיתי בך אדם פחדן ואדם שעושה רגשות אשמה ללא כל סיבה, ולא ראיתי שאת פשוט עבד של פחדייך וקשה לך להשתלט עליהם, סכ"ה היית מסכנה, גדלת וחיית בדור שלא ידע ולא היה לו את הכלים "לעבוד" על הפחדים והקשיים שלו והיית עבד שלהם. אני מקווה שהסליחה הזו באופן על-חושי ואנרגטי או קוסמי או מה שלא יהיה תצא מהמחשב שבסלון בייתי, תעלה לשמיים, ומשם תמצא את דרכה אליך למחלקה ו' במוסד שלך בגדרה לכסא הגלגלים שלך ותחבק אותך את הנשמה שלך ואת הגוף הקטן השבור ומוכה המחלה שלך, ויעטוף אותך באהבה. סליחה אמא על כל הקשר שהיה ביננו, אני אוהבת אותך, ואת בדמי. אוי אלהים, כמה שאת בדמי. סליחה. ומכן בנות, אינני זקוקה שתגידו לי איזה בת טובה אני, ושאמא שלי גאה בי בטח עכשיו ושיש כתובת לבקשת הסליחה שלי וכו', אלא רק עצם זה שהייתם במה עבור בקשת סליחה זו, ושזה לא נאמר רק בין חדרי ליבי אלא יצא ונשמע בחלל העולם הגדול ועוד אנשים חזו בה, זו המתנה שנתתן לי ואין לי צורך בתנחומים. תודה שאתן בעולמי האניבי

גם אני...

מצטרפת לסליחה הכל כך עמוק ומרגש הזה... אמא, אני מקווה שאת סולחת לי ???!

dafmic

New member
../images/Emo20.gif

קראתי בפעם הראשונה את מה שכתבת בדיוק אחרי שחזרתי מכתוב לעצמי את הסליחות הפרטיות שלי לשנה זו, וכל כך התרגשתי שלא הצלחתי לכתוב. גם אצלי הסליחה לאמא הייתה ראשונה. אני קוראת את מה שכתבת שוב, ועדיין המחנק בגרון מונע ממני מלחשוב על משהו מנחם לכתוב. אני מקווה בשבילך ובשבילי ובשביל כולם שכשאי אפשר לבקש סליחה ישירות, הסליחה מוצאת את דרכה לייעודה, בצורה כזו או אחרת.
דפנה

האניבי1

New member
לדפנה ולטל

דפנה, תודה לך על התגובה האמפאתית, חיממת את ליבי, ומרגש אותי שהצלחתי לרגש בנות נוספות במכתבי לאמא. באשר למה שאת כתבת טל, בקשת הסליחה שלי היא אכן וירטואלית ולא יכולה להיות אחרת כי אמי חולת אלצהיימר בשלב מתקדם מאוד של המחלה ותקופה ארוכה כבר לא מבינה מילה ממה שמדברים אליה ולא מגיבה לדבר מלבד לכפית האוכל המגשת לפיה. ללכת לבית האבות ולבקש ממנה מילות סליחה כשהיא לבטח תבהה בי במבט המבוהל שלה ולא תבין מילה ממה שאני אומרת, זה פשוט יותר מידי בשבילי. אבל תודה בכל אופן על הכוונה הטובה. לכן כמו שדפנה אמרה אני מקווה שתפילתי ובקשת הסליחה שלי תמצא את ייעודה בצורה כזו או אחרת לנשמתה של אימי גם אם היא אינה נאמרת טכנית פנים מול פנים.

ymz

New member
../images/Emo207.gifביום כיפור הדלקתי 3 נרות נשמה

אחד לאמא, אחד לאבא ואחד למישהו שנפטר לא מזמן. משלושת הנרות דווקא הנר של אמא דלק הכי הרבה, ראיתי בסוג של סימן, לא יודעת למה.

למעלה