|סליחהמקפיצה את סיגל לתשובות ושאלות

ננה f

New member
סיגל, מדובר בנער בן 13......

1.אנא שימי לב לבקשה שלי, מדובר בנער בן 13 , בבקשה עדכני את התשובה לגיל המתאים, רוב העצות מתאימות מאוד - אך לגיל יותר צעיר . מה אפשר לעשות בגיל זה.. נראה לי שקצת מאוחר ל פאזלים,צוות ביה"ס מעודכן ודימוי חזק הבכיתה אכן יעזור , אך איך מתאמנים על תסכול וכעס שלו על דחיה רגשית כשהוא מנסה גמלונית להתחבר לאחרים? איך מלמדים את התנהגויות נומטיביות שיוכל לקחת לכתה ולחברה מחוץ לקליניקה? 2.אני חוזרת ושואלת - האם ל-dir יש תשובה איך עושים את זה ? ואם כן איך? ומי ( יש מי שמתמחה לגילאי ההתבגרות?), המלצות? האם למשל יש מישהו שמלמד דרמה/פסיכודרמה וגם יודע לעשות את החיבור לבעיות תקשורת? 3.האם יש אג'נדה ב-dir איך לעשות את זה , ואם כן - איך להשיג אותה (ספר,חוברת,אינטרנט..)? תודה מראש ננה

תודה לסיגל והמשך שאלה../images/Emo26.gif

איך מוצאים רכז וצוות? אני צריכה רכז וצוות לABA וגם רכז לצוות דיר? כלומר שני צוותים שונים? כמה שעות ביום צריך כדי שטיפול יהיה יעיל? מהי העלות המשוערת של שילוב שכזה, לחודש? האם כדאי לסמוך על האינטואיציה שלי בחיפוש רכז פחות קשוח או שכדאי לנסות דוקא צוות קשוח בגלל שמצבה של הבת שלי לא טוב?

seagullm

New member
הכרות - סיגל מויאל

התבקשתי ע"י תלמה פינץ להכנס לפורום ולענות על שאלותיכם לגבי שיטות הטיפול השונות ואפשרויות השילוב ביניהן (אני סופרוויזר ABA ומטפלת DIR אצל תלמה) . מצ"ב קובץ תיאור ההכשרה שלי.

liat e

New member
כישורים חברתיים לנער בן 13

שלום, למה שהבן שלך לא ישתתף בקבוצה שמטרתה היא להקנות כישורי חברה, איך להתנהג, איך להקשיב לזולת, איך " להיות " אחד בתוך הקבוצה. יש כבר כמה קבוצות כאלה שפועלות באישור ת"א וכפר-סבא עם מדריכים שמתמצאים בילדי אספרגר. הבן שלי יתחיל להשתתף בקבוצה כזאת משבוע הבא. בהצלחה ליאת

הורים יקרים, אתם מוזמנים לשרשר

סיגל מויאל המקסימה הסכימה להתפנות עבור הורי הפורום ולדבר ביחד ולעומק על נושא הטיפולים הביתיים השונים ועל שילוב שיטות טיפוליות. כידוע יש יתרון בכל שיטה והשילוב ביניהן הוא לרוב שילוב מנצח. אתם מוזמנים לשאול ולהתייחס. אענה בפרוטרוט על הנושא החיסוני בשרשור השני מחר. תודה, תלמה.

ננה f

New member
יש לעבוד בשני התחומים במקביל,לדעתי.

כן, מכירים את הקבוצה ןמשתתפים (אם כי כרגע בהפסקה כי יום הפעילות בעייתי). מה שביקשתי מסיגל זה לדעת מה יש ל-dir להציע, בעבודה (אולי פרטנית) שתמלא את החסר בתרגול התנהגות מתאימה דרך סימולציות חברתיות ,ועוד. אין סתירה וכמו כן אין חפיפה לעבודת הקבוצה שם העיקר הוא הרגשת ה"קבלה",קבוצת השווים נותנת להם להרגיש בעלי ערך,שייכים ומקלה על הרגשת הבדידות והניכור.אין לצפות לדעתי שיהיה לימוד וחיקוי התנהגויות ותגובות נורמטיביות באופן מסיבי(מסיבי) כיוון שהמודל לחיקוי נאות לא קיים בתוך הקבוצה,אלא בא מן המדריך .התהליך לכן יהיה יותר איטי . מה שאני חיפשתי זה משהו משלים לקבוצה שנותן חיזוק אישי,תרגול מעשי של משחק תפקידים שיגדיל את רפרטואר התגובות שיוכלו להשלף בזמן אמת ועוד. וילמד לשים לב תוך כדי אינטראקציה איך השני מרגיש, איך מה שאנחנו אומרים משפיע על הסביבה,איך ליצור ולשמר אינטראקציות עם הילדים. מה קיבלתי התייחס ברובו לגילאי הגן וזה לא מתאים לי . בברכה ובהצלחה לכם בקבוצה .

ננה f

New member
נוער ומתבגרים- dir?

ברוכה הבאה לפורום סיגל . ילדי היום בו 13 ,מאובחן כאספרגר ( ?), בכל מקרה ללא ספק יש לו בעית תקשורת , שהולכת ונפתרת , ברצונו העז לא לוותר, להתחבר (גם מלשון חיבור וגם מלשון חברות), למרות דחיות ו"כתף קרה" שקיבל לא פעם בכיתתו . השנה מתחיל בכיתה חדשה שרובה ככולה ילדים חדשים, אבל ילדים מטבעם מהר מאוד מצלמים מי מוזר קצת .כיוון הכיתה לא מגובשת עדיין יש מקום לעזור לו לפני שנוצרות התחברויות חדשות . האם לשיטת ה-dir יש מה לתרום בחלק של השילוב החברתי , אם בפועל בעבודה עם קבוצת ילדים או בעבודה אישית , כהכנה להשתלבות חברתית טובה יותר, קרי רפרטואר תגובות,הבנת מצבים,התנהגויות בעלת אוריינטציה חברתית וכו'. תודה ננה f

שאלה לסיגל

הבת שלי בת שמונה וחצי, בגיל 5 קיבלה פסיכוזה והדרדרה למצב של אוטיזם.(באופן כללי). היא מטופלת בתרופה אנטי פסיכוטית שעוזרת להתקפות הזעם. יכולת הריכוז שלה מאד מאד נמוכה, למעשה היא באי שקט כל הזמן, ולכן לא לומדת. היא מבינה את מה שאומרים לה אך מדברת מאד מעט, רק כאשר רוצה משהו, כמו למשל: אמבטיה, אני רוצה מטבח, לפתוח, לאכול, שמיכה וכו'. יש לה שפה אבל השימוש בה הוא מינימלי, אנחנו חושבים שזה בגלל התרופה אשר מדכאת גם את התקפות הזעם והבכי אך גם את הדיבור. תמיד חששתי לנסות ABA מכיון שכאשר קשוחים איתה היא מתפרצת להתפרצות שלא נרגעת אלא עם כדור הרגעה. בהתפרצות היא פוגעת בעצמה, בסובבים אותה ובחפצים. רק דוגמא: שוברת זכוכית עם הידיים, או עם הרגליים, דברים שבפירוש מסכנים את חייה. מכיון שההתקדמות שלה בבי"ס (לאוטיסטים) מאד קטנה, חשבתי לנסות לקדם אותה בבית אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה כדאי. היא לומדת יום ארוך ומגיעה הביתה רק ב17.00 למרות שהשעות גמישות לפי הצורך והרצון שלנו. תודה.

|סליחהמקפיצה את סיגל לתשובות ושאלות

שלום לכם, סיגל לא התפנתה לענות לשאלותיכם בנושא שיטות טיפוליות ואינטגרציה ביניהן. לכן אני מקפיצה את השרשור, כדי שתוכלו לראות את התשובות ולהוסיף משלכם. תודה וסליחה על האיחור בהתייחסות.

sharonie

New member
ABA חלקי

יש גירסה שאומרת שאם לא מבצעים תוכנית מלאה, אין לטיפולים כל ערך. האם באמת זו השקעה מבוזבזת? כידוע זה דורש הרבה אנרגיה ומשאבים גם מבחינת ההתארגנות בבית וגם מבחינה כספית. מה דעתך בנושא? אשמח גם לשמוע תגובות מהורים שמריצים תוכנית חלקית - האם יש התקדמות ואיך היא באה לידי ביטוי?

ABA חלקי

יש לי ילד בן ארבע וחצי אנחנו אימצנו את שיטת הABA רק לשמונה שעות בשבוע גם לנו אמרו שרצוי תוכנית מלאה ולהוציאו מהגן וכולי .כרגע בניגוד לדעות הקיצוניות של חסידי הABA הילד מתקדם יפה החל לדבר ולתקשר ואפילו יש פגישות בן הגננת מהגן למטפלת שלנו בשיטה . שווה לנסות וכמו כל דבר בחיים צריך הכל בפרופורציה . שיהיה לכם בהצלחה

למעלה