סלידה מפירות

• פותח הנושא KAS3
  • פורסם בתאריך

KAS3

New member
סלידה מפירות

אני אוכלת כל 3 שעות ויש לי 2 ארוחות ארוחות ביניים של פרי
ואני מאוד לא אוהבת אותם
אין לי בעיה עם הטעם
אני לא אוהבת פחמימות פשוטות שמעוררות את הרעב
אני מגיעה לארוחה שבעה כי אכלתי לפני 3 שעות הפרי פותח לי את התיאבון ואז אני רעבה שעתיים ובתום השעה השלישית אני שבעה (כי תחושת הרעב עברה) והולכת לאכול את הארוחה
זה מעצבן
אם אני אוכל 7 ירקות ביום במקום 5
אני אוסיף עוד מלפפון/עגבניה/פלפל (שהם פירות בהגדרה הבוטנית), זה בסדר לוותר על ה 2 פירות?
ירקות תמיד באים בשילוב עם קטניות כך שיש תחושת שובע
ואם אוסיף ירקות בלי זרעים, זה גם יהיה בסדר?
אולי לשלב את 2 הארוחות פרי לארוחה אחת ולהוסיף פחמימה מורכבת עם סיבים תזונתיים?
תודה

אני לא רואה בעיה

אפשר לפי דעתי לאכול ירק כלשהוא, או ירק עם קטניה, אם זה מה שגורם לך לשובע, במקום פרי. אפשר אפילו לדלג על ארוחת הפרי אם לא רעבים כל עוד זה לא גורם לך לאכול הרבה יותר בארוחה הבאה, או ההפך, לדייטה שהיא קיצונית מדי ומאד דלת קלוריות.

תשובה

עקרונית אין בעיה להחליף את 2 הפירות בירקות, רק חשוב לזכור שירק לא משתווה לפרי מבחינה קלורית וגם מבחינת תכולת הפחמימות (בפרי יש יותר). אם את מעוניינת להגיע לתחושת שובע את יכולה להגדיל את כמות הירקות בארוחה או לשקול תחליף אחר לארוחת ביניים.

KAS3

New member
ה 2 ארוחות פרי

זה בשביל הויטמינים לא בגלל הרעב בין הארוחות :)
החלטתי לשים את 2 הפירות בבלנדר עם קרח ולשתות באחת הארוחות האחרות

תודה .

אין בפירות וויטמינים מיוחדים

שאינם קיימים בירקות או בפרות כמו פלפל עגבניה או מלפפון.

פצית219

New member
קחי בחשבון שאז את מפסידה את הסיבים התזונתיים

עדיף לאכול שלמים באחת הארוחות האחרות.

KAS3

New member
את פינת הסיבים התזונתיים הדגנים מכסים לי

שיבולת שועל
ברנפלקס
לחם כפרי
לחמית

20 גרם ביום

PooKiPsiT

New member
אם שמים את הפרי בשלמותו בבלנדר

מה ההבדל בין זה לבין לאכול אותו כמו שהוא?

פצית219

New member
בדרך כלל בשביל מיץ לא שמים את הפרי בשלמותו

במיוחד בפירות הדר כל הלבן נשאר מחוץ למיץ. חוצמזה, עצם הסחיטה עושה משהו רע לסיבים, אני לא יודעת למה זה ככה. ראי דוגמה בשאלה מתחת (על שיבולת שועל).

PooKiPsiT

New member
זה הגיוני שזה מעלה ערך גליקמי

לי לפחות זה הגיוני כי הגוף צריך להשקיע פחות מאמץ אם בכלל בלפרק את האוכל בעצמו (פעולה שבטח לוקחת זמן כלשהו וגורמת לסוכר להשתחרר יותר בהדרגתיות).

הסחיטה והסיבים

הסחיטה, כמובן, מפרידה את הנוזל המתוק בפרי מהסיבים. אם שותים רק את הנוזל, לא יהיו בו כמעט בכלל סיבים והערך הגליקמי שלו יהיה גבוה (יהיה קל לגוף לעכל את הסוכר). אם אוכלים גם את הסיבים (הציפה היבשה) שנשארו אחרי הסחיטה זה תלוי מתי אוכלים אותם. אם אוכלים את הסיבים לפני שתית המיץ הם מפריעים מעט לעיכול המיץ ולכן מורידים מעט את ערכו הגליקמי אכילת הסיבים כשעה או יותר אחרי שתית המיץ לא תשנה את הערך הגליקמי שלו כי המיץ התעכל כבר ולכן לא תביא תועלת כלשהיא לעניין המיץ (היא יכולה לעכב ספיגת סוכרים של הארוחה הבאה כך שאולי יהיה בה תועלת). טחינת הפרי בבלנדר שקולה פחות או יותר לסחיטתו ואכילת הסיבים יחד עם הפרי. פחות טוב מאכילת הפרי השלם אך יותר טוב מסחיטת הפרי ללא אכילת הסיבים.

softouch

New member
המלצה: תשלבי פרי+חלבון\שומן

למשל פרי + כמה שקדים יחידות. או אגוזי מלך 2-3. או איזה יוגורט.
השילוב עם חלבון או שומן ממתן את הספיגה והפירוק.
אבל קחי בחשבון שהערך הגליקמי של פירות ממש לא בהכרח גבוה משל לחם מלא או מוצרים מפחמימות מורכבות. זה לא תמיד כך ותלוי בשאר הארוחה. יש הרבה מקורות של פח' מורכבת שיש להם ערך גליקמי גבוה. ויכול להיות שהסיבה שאת שובעת מהם יותר גם קשורה מן הסתם לזה שאת לא אוכלת את זה לבד אלא בשילוב עם חלבון\שומן. אז פשוט תסתדרי אחרת את הארוחות בינים. ולחילופין להחליף ארוחת בינים למשהו אחר.
אבל אם את אוהבת את הטעם של פירות, זה לא אומר שאת לא אוהבת אותם! ממה שכתבת, זה אומר שאת לא אוהבת רק את ההשפעה של תנודות הסוכר. וזה משהו אחר.

למעלה