סלידה מהאבא.

Lolipop1414

New member
סלידה ממנו בלבד

היי נייט, יכול להיות שאת צודקת גם במקרה שלי, הרי אני רוצה נתק מוחלט ממנו אך זה לא מתאפשר לי כך שאין לי שליטה על מידת הקרבה בנינו. אך המתסכל ביותר אצלי הוא ש"שהסלידה ללא שליטה" כפי שאמרת, מתחרשת רק לגביו. בדרך כלל אני אפילו מוצאת דפוס הפוך, ממשיכה לאהוב אנשים מסוימים למרות שפגעו בי, גם אם הייתי רוצה לא הייתי מצליחה לממש את תחושת הסלידה בקרבם. קיימים מספר אנשים שאני סולדת מהם, אך מכולם אני סולדת בצדק. בנוסף, חוץ מאדם אחד (שפגע בי מאוד) אין עוד אדם שאני סולדת ממנו ברמה הזו. אפילו לא קרוב. והיותו מקרה ספציפי של סלידה ללא סיבה מוצדקת, והיותו אדם שאוהב אותי והעניק לי המון (גם אם ההענקה בעיקר חומרית), רק מעלה יותר את רמת התסכול.

Lolipop1414

New member
סלידה מהאבא.

אני מסוכסכת עם אבי מאז היותי בת 5-6 בערך (כיום בת 16). ישנן מספר בעיות ביחסים שלי איתו אך הפעם ארצה להתייעץ בנוגע לבעיה ספציפית (אשר לפי דעתי מעפילה על כל השאר) - אני פשוט סולדת ממנו. בכל פעם שהוא נוגע בי עולה בי תחושה עזה של גועל. בכל פעם שהוא מדבר, לווא דווקא איתי, אני נהיית יותר ויותר עצבנית, "על קוצים". אני לא אוהבת לראות אותו, לשמוע אותו או לגעת בו, למרות שאין סיבה ממשית לכך. תחושות אלו עזות ברמה כה גבוהה שכל חיבוק ממנו, או דיבור איתו (למרבה ההפתעה במיוחד כשהוא מפנה אליי דברי חיבה) עלולים להוציא ממני זעם בלתי נשלט ו\או חרדה עוצמתית מאוד. כל תקשורת איתו עלולה להביא אותי לתחושת מצוקה גדולה מאוד, ומדובר גם בתקשורת יום יומית (לא בשעת ריב ודברים בסגנון, שם תחושות אלו הן נורמטיביות). חשוב לציין שאינני זוכרת בשום גיל סיטואציה שבה נתתי לו חיבוק מאהבה למשל ובאמת נהנתי ממנו או כל זיכרון שבו באמת נהניתי להיות איתו, כך שהבעיה לא התעוררה בגיל ההתבגרות, היא פשוט התעצמה עם השנים. משום מה מהילדות המוקדמת אין לי כל כך הרבה זכרונות ומאלו שיש הוא כמעט ואינו מופיע, אך כאשר ישנם זכרונות, משנות הילדות שלאחר מכן הבעיה כן קיימת. לעיתים אני ממש צריכה לקחת כדור על מנת להירגע, קרה גם שנתתי אגרוף לקיר\לכרית ודברים כאלה בעקבות התחושות שהתעוררו בי מהאינטרקציה איתו. בזמן ריבים או חיכוכים יכולתי לפחות להאשים את הנעשה באיך שאני מרגישה כלפיו, שזה מגיע לו, והייתה לי את האמונה שזה זמני, ויחלוף. אך כעת תקופה ארוכה שהוא משתדל והוא באמת בסדר גמור, ואין בנינו שום ריב או אפילו ויכוח פעוט. מכאן אני מבינה שהבעיה הגדולה במערכת היחסים הזאת היא כבר לא התקשורת המדוברת בנינו, אלא העובדה שאני פשוט סולדת ממנו מאוד, בלי קשר לטיב התקשורת בנינו. חשוב לציין שכיום אני מצליחה להשאיר את התחושות בפנים לרוב בלי לתת להן ביטוי חיצוני, כך שמבחוץ הדברים נראים די בסדר, אימי דרשה ממני לעשות זאת משום שלטענתה, גם אם אני פגועה ממנו, הוא אבא שלי ואסור לי להתחצף אליו או להתנהג אליו מגעיל בשום מצב ובמיוחד כאשר הוא משתדל ומנסה ליצור איתי אינטרקציה חיובית. אני חושבת שהיא צודקת, אך אינני מסוגלת לבטל את הזעם שמוביל להתנהגות הזו, לכן סיכמתי איתה שאזייף נחמדות קרה כלפיו ואנסה למנוע מהכעס להתפרץ. אך ככל שעובר הזמן זה נעשה קשה יותר ויותר, מאחר ורוב הכעס והתוקפנות מופנים כלפיי בסופו של דבר. אני חושבת שנתק הוא הפיתרון הטוב ביותר (אני כבר יותר מנותקת רגשית ממנו ובזכות זה אני חשה הקלה, אך זה לא מספיק). הסיבה היחידה שאני ממשיכה לנסות ולהילחם על מערכת היחסים הזו היא אמא שלי (האדם הכי יקר לי בעולם), מאוד חשוב לה שאני ואבי נתקרב. כבר מספר שנים שאני מבקשת ממנה לאפשר את הנתק אבל היא לא מרפה. היא נוהגת לומר שאבי אוהב אותי יותר מאשר אותה (והאמת שאני מייחלת שלא יאהב אותי בכלל... אני יודעת שזה נשמע רע, אבל אם אהבה מכאיבה כל כך אז אני לא רוצה בה. היא יותר ממוזמנת לקבל את כל האהבה שלו). ובאופן כללי מעוררת בי רגשות אשם בכך שאני האדם שהוא הכי אוהב, ולכן עליי לנסות ולתת לו עוד צ'אנס. וזה עובד, אני מרגישה מאוד אשמה. אבל אני לא יודעת מה לעשות.. אני באמת שלא מצליחה לשלוט בתחושות האלו, אבי מסוגל להוציא ממני צדדים שאפילו אני לא ידעתי על קיומם. הוא ממש מביא אותי לנקודות קיצון מבחינה נפשית. האם ישנה דרך להפחית תחושות אלו? או לפחות לשלוט בהן יותר?
תודה רבה מראש.

אופירA

New member
מנהל
יש מצב שתפני לטיפול נפשי בבעיה?

רגשי אשמה אינם דרך להשיג קשר בריא, ובוודאי לא להבריא תחושות כל כך קשות.
כך שגם מהגישה של אמא היקרה את צריכה עזרה, משום שבלעדיה את מפנה את האלימות הפנימית כלפי עצמך, וזה דבר שמאוד לא יעזור לך בחיים, בלשון המעטה.

אוכל לומר לך רק שאני מזדהה עם תחושותייך ומכירה אותן. זעם נורא ובלתי מוסבר כלפי ההורים כולל סלידה פיזית. אבל אינני בגילך.
העובדה שאבא אוהב/לא אוהב אותך לא משנה דבר. אהבה אינה סיבה לסבול. את צריכה עזרה.
נתק זה פיתרון זמני בלבד, ונחוץ מאוד כדי לאפשר את העזרה, אך הוא אינו פיתרון בפני עצמו. האמיני לי, מניסיוני, ניתוק הקשר לא פתר שום בעיה, אם כי הוא היה חיוני כדי לסלק את הזעם והתוקפנות מעל פני השטח, כי שם הם הופכים את החיים לבלתי אפשריים.

כך שלעניות דעתי, עדיף טיפול עכשיו, מאשר רק כשתהיי בוגרת ומורגלת בניתוב הזעם כלפי עצמך או באמונה בנתק כפיתרון סופי.

Lolipop1414

New member
נתק כפיתרון סופי

היי אופירה, תודה רבה לך.
בעיניין הטיפול הנפשי, אני לא חושבת שהוא מועיל עבורי. פירטתי בעניין הזה בתגובתי לנעמי.
יכול להיות שנתק הוא אינו פיתרון סופי, אך כפי שאמרת, הוא חיוני מאוד לסילוק הזעם והתוקפנות, שהם הדברים שמפריעים לי ביותר כרגע.

סלידה מהאבא

שלום לוליפופ
צר לשמוע על מצוקה כה גדולה כפי שאת חווה. את מתארת סלידה הכוללת גם תגובות זעם וחרדה עוצמתיות, האם ייתכן שחווית התנהגויות לא מתאימות מצידו של אביך שעוררו בך מצוקה כשהיית צעירה מכדי לדבר את מצוקתך?
את מתארת מצב שבעיניך חסר פשר, אבל יש לך מן הסתם בגילך עמדות, הבנות ומחשבות על איזה בן אדם הוא אביך,ומה בו מפריע לך. זה יכול לעזור להבין את תגובותיך ולתת להן משמעות קודם כל בשביל עצמך, כדי שלא תרגישי רעה ובעייתית. יש סיבה לתגובותיך, ואת נשמעת אדם חושב ומרגיש ולא ממהרת להאשים. ייתכן שקשה לדבר על כך עם אמך וללבן בעזרתה את תחושותיך, כי באופן מובן היא תרצה לשמור על דימוי חיובי של אביך ואולי יש דברים שיקשה עליה להקשיב להם. אם יש לך אפשרות לפנות לייעוץ (כמו ליועצת ביה"ס למשל) - אולי במקום ניטרלי יהיה קל יותר לחשוב על המצב.
גם האמירה של אמך שאביך אוהב אותך יותר מאשר אותה- רומזת למצב עניינים לא מיטבי. החיבור החזק אמור להיות בין ההורים, ואם אב מחפש יותר את קרבתה של בתו מאשר של אשתו, ובמיוחד ברמה הפיזית- זה אכן יכול להרגיש מאיים והרסני.
מתאים בגילך לבקש שאבא לא יחבק אותך,במיוחד אם זה מפריע לך. זה לא חייב להיות שלילי בכל משפחה, אבל אם זה נושא רגיש עבורך- את זכאית למרחב גופני פרטי, ושאבא יימנע ממגע פיזי איתך. לגמרי מתאים ונכון שתבקשי ממנו לא לחבק אותך ולא לגעת בך.
בירור תחושותיך לגבי אביך בסביבה בטוחה ומקבלת (כמו ייעוץ או טיפול)- הוא הדבר שהכי יכול לסייע.
למתבגרים - יש צורך חזק במיוחד (וגם בריא ונכון) להפרד מהחיבור להורה בן המין השני כדי לפנות מקום לחיבור זוגי עם בן גילם מחוץ למשפחה. לעתים מתעוררת אפילו שנאה זמנית להורה בן המין הנגדי כדי לסייע בתהליך הנפרדות, בכל זאת העוצמות שאת מתארת כאן- רומזות למשהו עמוק יותר.
את מוזמנת להמשיך ולשתף בהמשך

Lolipop1414

New member
היעדר סיבה לסלידה ודרכי התמודדות

היי נעמי, תודה רבה על התגובה המעמיקה.
לא זכור לי שחוויתי התנהגות לא מתאימה שגרמה לתחושות הללו להופיע - מכאן בדיוק עולים רגשות האשם שלי. כמובן שאינני חושבת שהוא טהור או מושלם, לא חסרים בו דברים שמפריעים לי, אך אני ממש לא חושבת שהם מצדיקים את התגובות החריפות האלו. גם אמי ואחי חיים איתו בדיוק כמוני ומודעים לחסרונות שלו אבל רק אצלי קיימות התחושות והתגובות העוצמתיות האלו. וגם כאשר הוא משפר דברים אשר מפריעים לי בו, התחושות נשארות בדיוק אותו הדבר.
בנוגע לסירוב למגע, לא פעם אמרתי שאני לא רוצה לחבק אותו או שאני לא מעוניינת בכל מגע פיזי אחר. לעיתים אני באמת מצליחה להתחמק מזה, אך פעמים רבות זה מוביל או לכעס רב מצידו או לאכזבה והאשמה מצד אמא שלי. אני יודעת שאני יכולה לסרב, אבל אני גם יודעת איזה תגובות הסירוב שלי עלול לגרור, ולכן אעדיף לנסות להתגבר על זה (עד כמה שאפשר).
אני לא סומכת על יועצות, ובאופן כללי, למרות היותי דברנית לא קטנה, כאשר מדובר בכל מצב שהוא קשה רגשית עבורי - או שאני לא מסוגלת לדבר עליו, או שאני כן מסוגלת לדבר עליו (עדיין קשה מאוד אך אפשרי) אבל הדיבור גורר רק נזק. גם בכתב לא קל לי לשתף אבל משום מה הדיבור מהווה עבורי רמה אחרת לגמרי שלא מטיבה איתי בכלל. אפילו כלפי עצמי, ישנם דברים שאני יכולה לחשוב עליהם זמן רב אך אני לא מסוגלת להגיד אותם בקול, גם אם אני לבד בחדר. הדיבור גורם לי למצוקה עוד יותר גדולה ולכן אני לא חושבת שפנייה לייעוץ היא אפשרות טובה עבורי. לעומת זאת, אם ישנו טיפול שבו אוכל ללמוד איך "לנטרל" את התחושות עצמן, באופן טכני, אני חושבת שזו באמת אפשרות כדאית.

Reyna91

New member
מבינה אותך לגמרי

במיוחד את הקושי בדיבור ואת התחושות הקשות שנלוות לחשיבה "בקול רם" או אפילו אזכור של רגשות מסויימים. בכל זאת נראה שאת מצליחה להביע בכתב חלק מהדברים כאן בפורום, אז אם את רוצה ואולי זה יעזור לך לשתף אותי עוד בפרטי. אני מרגישה שממש הייתי במקום שלך ויש לי די הרבה נסיון עם קשר בעייתי מהסוג הזה. את מוזמנת לשלוח לי הודעה פרטית :)

לוליפופ, את נקראת כנערה נבונה במיוחד. אז קודם כל, קבלי

לחיצת יד וטפיחה על השכם.
אני משערת מאד שאביך נהג בך בצורה מאיימת (גופנית וגם רגשית) בילדותך הקדומה, והיית רכה (חלשה) מדי מכדי להתגונן. אני משערת שהחוויה הזו נצרבה בך , ועם הזמן תחושות של גועל התבססו, בגוף וברגשות. המעניין הוא שהגועל, הסלידה והזעם שלך מאד מאד גדולים. אני משערת שאביך פגע מאד בילדה הרכה, ושהעוצמה של הסלידה נובעת גם מאופי חזק וטמפרמנטי שלך.
כן, נתק לדעתי זו התשובה. ואמך (שאת אומרת שהיא האדם היקר לך בעולם - יתכן שאת גם באופן כלשהו מתרפקת עליה רגשית ומבקשת לרכז בה את כל האהבה, כהימלטות מהאב שפגע) אמך נוהגת ממש לא נכון, לדעתי, כשהיא אינה מסוגלת כלל להבין אותך (ואף אינה מתעניינת מה קרה שעורר בך את הסלידה והזעם העצומים ), אינה לדעתי מתעניינת באופייך ובמבנה הרגשי שלך: אינה מעונינת להכיר מי היא בתה, בעצם. אמך (היקרה לך) מצטיירת לי כאשה חלשה.
את רק בת 16 , לרוב הצער בגיל זה עדיין אי אפשר להשיג מגורים עצמאיים ולהתפרנס לבד. אולי כן, אבל זה צעד קיצוני לבת 16 . אני הייתי רוצה מאד שתהיה לך פסיכולוגית. מישהי רק שלך, שתוכלי ללבן איתה, בסיטואציה של הקשבה מלאה, הבנה ואהדה מצדה,את כל המצוקה הזו. וגם, כן, לקבל עצה מעשית איך לממש את הנתק.
&nbsp

חשוב לזכור שאלה השערות בלבד

אני מסכימה עם אופירה שניתוק קשר אינו פתרון סופי, תגובה רגשית כזו עלולה לחזור מול דמויות אחרות בעתיד אם לא תהיה תובנה לעמדה הפנימית שנוצרה אצלך לוליפופ, ולהוכחה- הרי גולשת נוספת כאן משתפת שתגובות כאלה מוכרות לה מול אנשים שלא פגעו.
לא תמיד בהכרח קרה משהו רע באופן מוחלט ואובייקטיבי, לעתים היתה אצל הילד/ילדה חווייה של עלבון ,מפח נפש, חודרנות או חוסר אונים גם אם ההורה לא עשה משהו בוטה או אסור. כולנו חווים דברים באופן שהוא שילוב בין המציאות החיצונית, לבין המסננים ודפוסי הפרשנות הפנימית שלנו למה שקלטנו. טיפול טוב עוזר לפענח את העמדה הפנימית שנוצרה, ולקבל פרספקטיבה, ויכולת לשינוי העמדה וההתנהגות בעת הצורך. לפעמים עולים בטיפול זכרונות של פגיעה ממשית ולפעמים נבנית הבנה של הפרשנות הרגשית שנוצרה בגלל מגבלות ההבנה הילדית.

Lolipop1414

New member
שיעור הגורם לסלידה

קודם כל, תודה רבה.
כפי שנעמי כתבה, הוא לא בהכרח נהג בי בצורה מאיימת (כלומר, באופן אובייקטיבי) , אך ייתכן שחוויתי איתו משהו שבאופן סובייקטיבי פגע בי. ניתן רק לשער, מאחר ואין לי זיכרון של חוויה אשר עוררה את התגובות הללו.
לגבי אמא שלי, אני נוטה שלא להסכים איתך. היא כן התעניינה בעבר במה הוא עשה לי שגורם לי להגיב ככה. אבל הסברתי לה שאני לא יודעת מה הסיבה ומדוע אני מגיבה ככה ואלו פשוט תחושות בלתי נשלטות. כעת היא מניחה שזה פשוט משום שאני פגועה ממנו מעלבון או משהו, ואני צריכה לסלוח לו באמת כדי להשתחרר מזה. ועל מנת שאוכל לסלוח לו הוא פשוט צריך להמשיך להשתפר בהתנהגותו בהווה. ואני צריכה -לבחור- לסלוח לו. לטענתה, זה עניין של בחירה. אני לא מסכימה איתה בעניין הזה, שכן כבר הרבה זמן שהוא משתדל ומשתפר, אבל זה פשוט לא משנה כלום בהרגשה שלי. אני לא חושבת שעוד זמן שכזה ישנה משהו. ואני מניחה שאם הייתה לי את היכולת פשוט לבחור, הייתי בוחרת להשתחרר מזה, כי גם לי זה מזיק ולא רק לו. עם זאת, שנים שהיא מנסה לגשר בנינו. וגם אם הניסיון לא מתאים לי, אני מעריכה אותה על עצם הניסיון. אני חושבת שפשוט הנושא של ניתוק היחסים בין הורה לילד רגיש אצלה באופן אישי. בצעירותה היו לה יחסים מורכבים מאוד עם אמא שלה שבין היתר כללו כמה שנים של נתק. אני מניחה שהיא פשוט נחושה לעשות הכל כדי שדבר דומה לא יקרה גם כאן, בגלל החוויה האישית שלה. אין ספק שהיא אישה חזקה בכל קנה מידה (גם כל הסובבים אותה תופסים אותה כאישה מובילה וחזקה מאוד), אבל גם לאנשים חזקים יש נקודות תורפה. אני מסכימה איתך שיש בי צדדים שהיא לא רואה כאן, אולי מתוך העדפה לא מודעת שלא לראות, אבל אני לא שופטת אותה. זה באמת מצב מורכב, וזה לא קל להאמין שהתחושות שלי כלפיו באמת כל כך מבוססות ועצמתיות.

Reyna91

New member
מזדהה איתך

גם אני מרגישה ריחוק וסלידה מסויימת מאבא שלי שמאופיינת בזה שאני נמנעת מקשר עין איתו ואין ביננו שום מגע פיזי מאז שהייתי ממש קטנה. פעם עוד הייתי מחבקת אותו לפני שהיה טס לחו"ל אבל היום גם מזה אני נמנעת. אבל האמת היא שאני גרה עם אבא שלי ומסתדרת איתו לא רע, פשוט אין לנו קשר קרוב ואינטימי.
זו אמא שלי שאני הכי סולדת ממנה והיא דווקא כן רוצה קירבה איתי, במיוחד פיזית שאני מאוד לא אוהבת והיא גם מאוד רגישה לדחייה מה שעושה את המצב עוד יותר לא נעים.
חייבת לומר שלא היה לי פשוט להבין את המקור לסלידה הזו ממנה. אני כבר שנה וחצי בטיפול שחלק גדול ממנו הופנה לכיוון הזה של לנסות להבין את הבעייתיות בקשר שלי איתה ועד היום אני לא לגמרי מבינה את המקור לרגשות האלה. אבל מה שכן עלה עם הזמן הוא שהרגשתי כנראה דחייה ממנה כשהייתי ממש קטנה, עוד לפני שהזכרון שלי התפתח, אבל הדחייה הזו הייתה קשה מנשוא אז עשיתי סוג של שחלוף כזה ששכנעתי את עצמי שאני זו שסולדת ממנה ולא הפוך.. אולי גם את הרגשת דחייה ממנו ואת ההיעדרות שלו מחייך, אולי הוא לא היה בבית מספיק, אולי הוא לא היה מעורב בחייך כמעט בשנים הכי קריטיות כשהיית צריכה אותו ולכן את עכשיו מבטאת את כל אותם רגשות קשים כלפיו בצורה של סלידה חיצונית כי זו דרך קלה יותר להתמודד עם כאב נפשי. אפילו להרגיש רעה זה יותר קל מלחוות את הכאב הזה שוב. אולי זה גם הסיבה למה הרגשות האלה הכי מתחזקים דווקא כשהוא מנסה לבטא חיבה כלפייך כי אולי את מרגישה שזה מזוייף ולא מספיק בשביל לפצות אותך על הדברים שלא קיבלת ממנו?
יכול להיות שכל זה לא נכון אבל זה בסך הכל מהנסיון האישי שלי...

Lolipop1414

New member
סלידה כפיצוי על הרגשת דחייה

היי ריינה, תודה ששיתפת. אבא שלי מאז ומתמיד עבד המון שעות ולא נמצא הרבה בבית, יכול להיות שתהליך הפיצוי התרחש גם אצלי, אני באמת לא יודעת. בנוגע לסוג הסלידה, גם אני מאוד סולדת ממנו מבחינה פיסית אבל ייתכן שבמקרה שלי הסיבה היא שרגשית אני יודעת די בקלות לנתק את עצמי (אני קרה כקרח במיוחד איתו), ואילו מגע פיסי ממש "מפוצץ" לי את הבועה, הרבה יותר קשה לי להתנתק מבחינה פיסית, למרות שעם השנים אני הרבה פעמים מנותקת לגמרי. הבעיה היא שזה פחות נשלט ובהתאם לרצון שלי מאשר ניתוק רגשי. בכל אופן, במקרה שלי לפחות הסלידה קיימת בכל התחומים.

Reyna91

New member
כן גם אצלי, במיוחד ניתוק רגשי

התכוונתי שאצלי הסלידה מאמא שלי היא הדומיננטית ביותר בחיי, אני ממש מנותקת רגשית ממנה וגם לא אוהבת את המגע שלה. מאז שאני זוכרת את עצמי אני זוכרת שלא אהבתי את המגע שלה. אני זוכרת פעם אחת שהסכמתי לקבל נשיקה ממנה כשהייתי בת 7 אחרי שהיא קנתה לי משהו שממש רציתי.
גם עם אבא שלי אני מאוד מנותקת רגשית אבל אני גרה איתו וזה הכרחי לי כך שאני מסתדרת איתו והכל, יחסית אני בסדר איתו אבל הקשר שלנו לא כזה שאני משתפת אותו בדברים עמוקים או רגשיים. הוא אפילו לא יודע שאני בטיפול כבר שנה וחצי... איתו אין לי קושי בנושא הפיזי כי הוא עצמו התחנך בחינוך כזה שאבות מאוד קרים ולא נוגעים, בטח לא בבנות שלהם כך שהוא לא יוזם מגע. אני מניחה שאם הוא היה הייתי מרגישה כמוך.

בכל מקרה רציתי גם להוסיף שאני לא מרגישה רעה שאני מרגישה ככה ושזו מערכת היחסים שלי עם הוריי, למרות שזה עשוי להיראות כך מהצד. אני יודעת על עצמי שאני אדם מאוד אוהב ונותן וזה מתבטא אצלי בחונכות שאני עושה, בעבודה, בלימודים... ובעיקר למדתי את זה על עצמי בעקבות הקשר הטיפולי שיש לי עם הפסיכולוגית שלי שלימד אותי שאני יכולה לאהוב ולהיות בקשר קרוב ואינטימי עם דמות כמו הורה, פשוט עם הוריי היה לי קשר שנפגעתי ממנו במשך שנים ולכן מאוד טבעי שאנסה להגן על עצמי בנוכחותם. חשוב לי לומר את זה כדי שגם את תביני שזה שאת מרגישה כך עם אביך ממש לא הופך אותך לאדם קר או רע, אם את מרגישה ככה כנראה יש לכך סיבה מאוד טובה ועם באמת תקבלי ייעוץ או טיפול כפי שהציעו לך פה, גם את תוכלי לעבור תהליך שבו תביני את הרגשות שלך וממה הם נובעים ותוכלי עם הזמן ללמוד לקבל את המצב כפי שהוא ואולי עם הזמן גם העוצמה של הכאב תפחת ותתחילי לראות צדדים חיוביים שלא חשבת שקיימים באביך ובקשר איתו.

תגובת רתיעה פיזית ללא סיבה ידועה

שלום לך לליפופ

היטבת לתאר את המורכבות של הבעיה. היא מתחילה בתגובה פזיולוגית של סלידה ודחיה מנוכחות קרובה או מגע של אביך, דרך תחושות האשם שאת פוגעת בו למרות שהוא אוהב אותך, ש סיבה ממשית לסלידה שלך ממנו, ועד לרגשות אשם כלפי אמא שכל כך משתדלת שתכבדי את אביך.

אכן מורכב.

כפי שכתבו לך כאן, דבר ראשון נסי לשחרר את עצמך מרגשות האשמה. הגוף שלך מגיב למשהו, באופן אוטומטי, גם אם לא ברור מה הסיבה, ואין לך שליטה על תגובה זו.

דבר שני, יש סיכוי סביר שעברת חוויה לא נעימה כלשהי שנכרכה בדרך זו או אחרת לחיבוק או למגע של אביך, אבל כפי שכתבה נעמי, זו ממש לא חייבת להיות פגיעה מכוונת של אביך. אפשר להעלות כל מיני השערות. יתכן שחיבק חזק מדי לעצמותיך הרכות, יתכן שחיבק עם זיפי זקן דוקרים או עם ריח גוף לא נעים. יתכן אפילו שחיבק כדי לנחם ולהרגיע בכי שנוצר מפגיעה חיצונית כלשהי, ובמוחך נצרבה אותה חוויה עם החיבוק שלו. קיימות הרבה אפשרויות נוספות. האם שיתפת את אמא בתחושת הרתיעה שלך, וניסית לשאול אותה אםלה יש איזה זכרון או רעיון מאין יכולה לנבוע תחושה זו?

טיפול EMDR, איננו טיפול "חופר" המדבר על.
הוא מאפשר להעלות זכרונות לא מודעים מזכרון הגוף, ולעבד אותם באופן יעיל, כך שתשאר הסיטואציה הנקיה מהרגשות ומתחושות הגוף הלא תואמים שצברבו יחד איתה.

מומלץ.
אם את רוצה לכתוב במסר פרטי את איזור מגוריך, אוכל להמליץ לך על מטפלים באזורך.

ב-ה--צל-ח-ה !!!

Lolipop1414

New member
שיתוף עם אמא בתחושת הרתיעה

היי תמר, תודה רבה!
אמא שלי שאלה אותי בעצמה מה הוא עשה שגרם לי להרגיש ככה, ולא הייתה לי תשובה. כנראה שלה בעצמה אין מושג מה הוביל לזה.
והטיפול באמת נשמע מתאים, אקרא עליו קצת בהזדמנות ואבדוק אפשרויות. תודה לך.

למעלה