למתכון המלא לחצו כאן
פלפל חריף בכמה דקות – קטן, לוהט, ומשדרג כל ארוחה
יש משהו קסום בפלפל חריף. הוא נראה צנוע, שקט כזה, נח לו בפינה של המטבח… אבל תנו לו רגע על המחבת, נגיעה של שמן, שן שום אחת – והוא מתעורר לחיים, בועט בטעם ומרים כל ביס לגובה שאפילו לא תכננת.
כמה דקות. זה כל מה שזה לוקח.
את עומדת שם מול הכיריים, אולי קצת עייפה, אולי רעבה, אולי סתם רוצה "משהו קטן ליד". ואת שמה את הפלפל החריף במחבת חמה. השמן מתחיל לרקוד, הפלפל משמיע צליל קטן כזה של "צ'צ'צ'צ'". הריח? וואו. ריח של חום, של בית, של משהו טוב שעומד לקרות.
בזמן שהוא מתרכך טיפה ומשחים קלות, כל המטבח מתמלא בתחושה הזו של "הנה, אני מכינה לעצמי משהו טוב". לא מסובך. לא דורש מאמץ. פשוט רגע שמשמח.
פלפל חריף בכמה דקות – קטן, לוהט, ומשדרג כל ארוחה
יש משהו קסום בפלפל חריף. הוא נראה צנוע, שקט כזה, נח לו בפינה של המטבח… אבל תנו לו רגע על המחבת, נגיעה של שמן, שן שום אחת – והוא מתעורר לחיים, בועט בטעם ומרים כל ביס לגובה שאפילו לא תכננת.
כמה דקות. זה כל מה שזה לוקח.
את עומדת שם מול הכיריים, אולי קצת עייפה, אולי רעבה, אולי סתם רוצה "משהו קטן ליד". ואת שמה את הפלפל החריף במחבת חמה. השמן מתחיל לרקוד, הפלפל משמיע צליל קטן כזה של "צ'צ'צ'צ'". הריח? וואו. ריח של חום, של בית, של משהו טוב שעומד לקרות.
בזמן שהוא מתרכך טיפה ומשחים קלות, כל המטבח מתמלא בתחושה הזו של "הנה, אני מכינה לעצמי משהו טוב". לא מסובך. לא דורש מאמץ. פשוט רגע שמשמח.