סלט מאורז מלא?

א אוהל

New member
סלט מאורז מלא?

פורסם לאחרונה בידיעות אחרונות מתכון לסלט מאורז מלא - מישהי שמרה את המתכון אולי? בעלי זרק לי את העתון ששמרתי וב-ynet לא מצאתי

effyba

New member
יש לי סלט אחר מאורז מלא-אמנם לא

מידיעות. אולי זה יעניין אותך: סלט מאורז מלא ופטה - צחי בוקששתר הסלט הזה כל כך קל להכנה, אחרי שיש לנו אורז מלא מוכן, וכל כך טעים, שמומלץ להכין ממנו יותר. אם אין עיטורי עגבניות, תמיד אפשר לחתוך לרצועות עגבניות מיובשות בשמן זית. אני אוהב לייבש עגבניות שרי חצויות בתנור ב-60 מעלות במשך שעתייים, לטעם רענן יותר. חומרים ל-6 מנות: 1 כוס אורז מלא 1 קובייה גבינת פטה צאן (המהדרין משתמשים בטופו מוקפץ) צרור בצל ירוק 1/2 כוס עיטורי עגבניות מיובשות בשמן 3 כפות שמן זית מיץ ומעט קליפה מגוררת מלימון אחד 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף סויה אורגנית מעט מלח + מכינים את האורז לפי המתכון ב”סודו של האורז המלא". + מעבירים לקערה גדולה ומפוררים במזלג, להפריד בין הגרגרים. מפוררים פנימה גבינת פטה בחתיכות די גסות. + קוצצים בצל ירוק ומוסיפים, וגם עיטורי עגבניות על השמן שלהן (או קוצצים עגבניות מיובשות רגילות ומוסיפים). יוצקים שמן, מיץ לימון וקליפה מגוררת, בוזקים תבלינים, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר. אפשר להגיש על סלט עלעלים צעירים.

effyba

New member
ועוד על אורז מלא מ"על השולחן"

האורז המלא - מתכון בסיסי וגיוונים - צחי בוקששתר סודו של האורז המלא - ביום בו תגלו, שאורז מלא הוא באמת, אבל באמת, יותר טעים מאורז קלוף — ייפתחו בפניכם דלתות רבות. האמת היא, שעד שמגלים את הדרך הנכונה לבשל אורז מלא, אוכלים הרבה קש. או לפחות ככה זה מרגיש כשלועסים אותו. כן, ישנה דרך אחת לבשל אורז מלא — הדרך הבריאה, וכשעושים זאת כך, גם אנשים, שתמיד חשבו שזה מאכל לטבעונים ולמזוכיסטים — משנים את דעתם. האורז המומלץ בעיני הוא אורז עגול מלא, אבל גם הבסמטי המלא מצוין. וככה עושים: + שוטפים את האורז המלא ומשרים בקערת מים. אחרי כמה שעות מחליפים את המים. משרים לפחות 3 שעות ועד יממה. אחר כך כדאי לסנן את האורז, ואז אפשר לשמור אותו עוד יומיים במקרר. + מכניסים את האורז לסיר נירוסטה, מכסים במים ומוסיפים עוד טיפה מים (בסיר ממוצע זה יהיה 4 כוסות מים ל-4 כוסות אורז). מרתיחים על אש גבוהה אגב ערבוב מזדמן, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך חצי שעה, בערך. משאירים בסיר עוד 10 דקות לפני שמוסיפים טעם, כלומר: עד רגע זה לא נוכח שם שום תבלין, ובייחוד לא מלח. ועכשיו לא נותר אלא להוסיף טעם. הכמוית כאו יספיקו ל-3-4 כוסות אורז מבושל: + מוסיפים 4-3 כפות שמן זית, 2 כפיות שמן שומשום, 2 כפות חומץ אורז או חומץ אחר, 1/2 כפית מלח וכף רוטב סויה משובח. מערבבים ומגישים. + מוסיפים קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון, 6 כפות שמן זית וכוס מלאה פטרוזיליה קצוצה דק. אפשר גם בצל ירוק קצוץ. ממליחים לפי הטעם, ושוב מערבבים ומגישים. + מוסיפים 6 כפות גדושות ומלאות פסטו. מערבבים ומגישים, רצוי לא לחמם את האורז עם הפסטו. עוד יותר טעים, עם עגבניות שרי מיובשות בשמש ומושרות בשמן זית

א אוהל

New member
../images/Emo51.gif רבה

לא היה בסופר את האורז שאני בד"כ קונה אז החלטתי לגוון וקניתי אורז מלא אורגני - אני אנסה חלק מהמתכונים שנתת לי

למעלה