סלט אנטיפסטי

סלט אנטיפסטי

אני רוצה להכין סלט אנטיפסטי ולהכין את הירקות השונים בתנור. איך מומלץ לחתוך אותם? ראיתי איפשהו שממליצים לחתוך עם קולפן על מנת שייצאו חתיכות דקות ומתאימות לסלט האם זה אכן מומלץ? לא ייצא דק מידי וכלום לא יישאר? ומה כדאי לעשות לפני ההכנסה לתנור? על חלק מהירקות אני יודעת שמומלץ לשים מלח על מנת להוציא את הנוזלים אבל אם אני מוסיפה פטריות וגזרים למשל צריך לעשות משהו אחר? (לשים מלח או לא?) תודה.

pirge

New member
מה דעתך להכין ירקות אפויים קצת אחרת?

ירקות בתנור בשלל טעמים וצבעים חדש ונפלא--מומלץ בחום מקור:פירגה רוטב: 2\1 כוס שמן 4 כפות אבקת מרק בצל 4 כפות סילאן 2 כפות חומץ רגיל כף גדושה פפריקה מתוקה 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק -- או פפריקה חריפה לפי הטעם כף רוטב סויה קורט קינמון מלח ופלפל שחור 2 ראשי שום מפורקים חתוכים לחצי----- או להשאיר שלמים מערבבים ביחד. 2 עלי רוזמרין שלמים להנחה על כל הכבודה. הירקות: בטטות פרוסות - לא חובה לקלף..... תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי או לשלוש - לא קלופים--להוריד נגעים גזרים מקופים חתוכים לעיגולים בצל לרבעים פלפלים בכל הצבעים חתוכים לרצועות עבות סלסלת פטריות טריות חצויות או שלמות ניתן לשלב עוד ירקות כמוףברוקולי\כרובית\קישואים וכו'........ מכניסים את הירקות (בלי הרוזמרין) והרוטב לשקית גדולה ומערבבים שכל הירקות יתכסו ברוטב. מניחים על תבנית גדולה של התנור--שקית "קוקי" ויוצקים את כל התכולה לתבנית ומיישרים. את הניילון שערבבנו את הירקות---לזרוק כמובן. לאפות כשעה מכוסה בניר כסף. להוריד ניר ולאפות עוד חצי שעה או יותר לפי הצורך כדאי פעמיים תוך כדי אפיה להפוך את הירקות ע"י זה ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות...... יצא משהו משהו. הסבר: יש 2 שקיות. שקית ראשונה---- "קוקי" פרוסה על התבנית הגדולה של התנור--- אם אין שקית "קוקי" אפשר להניח 2 דפי ניר אפיה.השקית משמשת כמצע לירקות. שקית שניה-שקית סופר פשוטה--- שמכניסים את כל הירקות החתוכים והרוטב--רק כדי לערבב היטב ----שכל הירקות יהיו מתובלים . שופכים את כל הירקות והרוטב על התבנית --על הנילון קוקי. את השקית שערבבנו את הירקות..זורקים לפח. כשרוצים להפוך את הירקות,אין צורך להפוך עם כף-לוקחים את הקצוות של הנילון "קוקי" ומרימים אותם, ואז הירקות "מתהפכים" בתבנית. אני מקווה שהסברתי ברור. בבקשה. תהנו.

pirge

New member
אנטיפסטי

אנטיפסטי עם מלח ג ס ושמן זיתו pirge / מתכונים ו 14:35 | 28/06/05 בטטות חתוכות פלחים לאורך קוביות חציל ------------------להמליח ולהשאיר בצד שעה לסחוט-לייבש בצל סגול פלפלים צבעוניים חתוכים גדול פטריות שמפיניון שלמות גדולות קישואים ל-4 מקלות עבות פרחי כרובית\ברוקולי מקלות גזר\דלעת\שורשים ---------- את הגזר אני חותכת למקלות ולא משרה במלח 20 שיני שום שלמות וחלק פרוסות בין הירקות לשמן היטב תבנית גדולה. לסדר בשכבה אחת את הירקות. לצקת שמן זית בכמות נ ד י ב ה. גם באמצע האפיה --על כל הירקות לפזר מלח ג ס. לפזר מעט טימין טרי או יבש לאפות בחום 175. כ-50 דקות כדאי פעם אחת אחרי כ-25דקות.... להפוך בזהירות. להגיש עם נענע טריה תהנו

pirge

New member
מישהי בשם וונדי מכינה רוטב לאנטיפסטי

רוטב לאנטיפסטי שמכינה וונדי: רוטב: 2 כפות חומץ כפית מלח 2\1 כפית פלפל לבן 2 כפות דבש כף חרדל 8 כפות שמן זית לערבב ולהגיש עם הירקות. תהנו

למעלה