סלט אחרי אימון?

עדי1831

New member
סלט אחרי אימון?

היי לכולן,
אני מתאמנת כבר כמה חודשים, והיום בבוקר במכון כושר יצא לי להתייעץ עם המאמן לגבי התזונה שלי
ואמרתי לו שאני אוכלת אחרי אימון סלט+קטניה
והוא אמר לי שלא טוב לאכול ירקות אחרי אימון כי הם מעכבים את ספיגת החלבון או משהו כזה... ושצריך לאכול פחמימה+חלבון
זה נכון?
וד"א-אני טבעונית. יש לכם הצעה מה כדאי לי לאכול אחרי אימון?

תודה :)

ברוכה הבאה
תזונת ספורט היא מאד אישית

יש כמה כללי בסיס שלפיהם ייעץ לך המדריך את מה שייעץ.

מייד אחרי אימון, בחצי שעה הראשונה, מומלץ לאכול חלבון+פחמימה.
בירקות אין המון פחמימות אבל יכול להיות שיש מספיק. הבעיה היא שיש בהם הרבה מאד סיבים. העניין הוא, לפי איך שהגדיר אותו דיאטן ספורט בהרצאה ששמעתי לפני שבוע וחצי, שסיבים יושבים בקיבה זמן ארוך וכך, התזונה שצריכה להגיע לשרירים, לא מגיעה כי הספיגה איטית מדי. כך מפספסים את "חלון ההזדמנויות".

כל זה נאמר בהסתייגות שלאנשים שונים מתאימה תזונה שונה. הדיאטן אמר שכדאי לאכול לחם לבן אבל לשאלתי הוא ענה שאם לחם מלא עושה לי את זה, שאמשיך לעשות מה שעושה לי טוב. הוא אף אמר שהתזונה שלו קרובה מאד לטבעונות והוא בעצמו לא מיישם את כל העקרונות האלו על גופו אך ממליץ עליהם למתאמניו מתוך המחקרים שהוא קורא והנסיון הקליני הרב שהוא צבר בהכנת ספורטאי סיבולת למרוצים. שוב, מה שמתאים לו אישית, לא בהכרח מתאים למתאמנים שלו (אבל יכול להיות שלך כן...).

מה שנראה לי שאם לאכול סלט+קטניות עושה לך טוב, אין לך בעיה של משקל גבוה מדי/נמוך מדי וכו' אין סיבה שלא תמשיכי. המדריך עשה את עבודתו לספק לך מידע רלוונטי ונכון אבל לא בטוח שנכון עבורך. לא נראה לי שבהכשרה של מדריכי חדר כושר, הוא אמור לעשות יותר מזה.

אם את מרגישה שהתזונה שלך לא מתאימה לספורט שאת עושה. את לא יורדת במשקל אבל רוצה או יורדת במשקל ולא רוצה שזה יקרה, מרגישה חלשה באמצע אימון או עייפה מאד אחריו וכו', מומלץ להתייעץ עם דיאטנ/ית ספורט שמבינים בתחום הזה ופתוחים לאנשים שהתזונה שלהם לא מתאימה לשטנץ הרגיל.

אם הכל בסדר, תמשיכי עם מה שעושה לך טוב. חשוב כמובן, במיוחד לספורטאים ובמיוחד לטבעונים לעשות בדיקות דם תקופתיות כדי לדעת שהכל בסדר. מניחה שאת זה את יודעת.

איזה חלבון מתאים אחרי אימון לטבעונים
יכולה לחשוב על צורות של טופו למינהו. יש בזה חלבון עם מעט שומן (גם שומן מעכב ספיגה של מזון ולכן פחות מומלץ ב"חלון ההזדמנויות"). לזה צריך להוסיף פחמימה שיכולה להיות סוג של לחם. אפשר גם חלב סויה. אני יודעת שחלק מהטבעונים, אלו שלא אוכלים מזון מעובד, לא ישתו את זה. אם את כן, זה יכול להתאים.

עדי1831

New member
אני צריכה לרדת במשקל

תודה על התשובה המפורטת :)
אני עושה בדיוק הפוך ממה שצריך! גם אוכלת סלט וגם מוסיפה לו טחינה (שזה שומן=מעכב ספיגה של מזון בחלון ההזדמנויות...)
:/
אולי כדאי לי לעבור ללחם עם חומוס? (למרות שחומוס זה גם שומן...)
או ללחם עם נקניק טבעוני מהצומח?
המטרה שלי באימונים היא לרדת במשקל (אני צריכה לרדת כ-15 קילו) , והירידה שלי היא די איטית...

כמו שכתבתי, אני לא הסמכות להגיד לך מה "צריך"

אני יכולה לספר לך שאישית, נתקעתי בירידה במשקל בדיוק בגלל תזונה שלא התאימה לספורט שעשיתי. לי ייעוץ מקצועי עזר. הדבר שהכי עזר בייעוץ היה הסידור של האוכל שאכלתי סביב הספורט. גם לפני כן אכלתי אוכל בריא שמתאים לספורט, רק בסדר לא נכון שגרם לאחוזי השומן שלי להתקע...

בממרח חומוס יש כ16-17% שומן כך שלפי התאוריה שהצגתי, לא ממש מתאים לאחרי אימון. לא מכירה נקניק טבעוני מהצומח. זה מוצר מעובד? על בסיס טופו? אם הוא מכיל מספיק חלבון ומעט שומן, זה נשמע מתאים.

ירידה איטית זה טוב! מה שיורד מהר, עולה מהר. מה שיורד לאט, בתקווה, לא עולה חזרה.

למעלה