סלומנלה?!

GUYLI9

New member
סלומנלה?!

אל תדאגו! האיגואנה שלי לא חולה בזה! אני לפחות חושב כך... אבל בזמן שאני גולש באינטרנט אני נתקלתי בפורום שמדברים שם על המחלה הזאת. אז: מה זה? איך זוחלים נדבקים מהדבר הזה? מה הסימנים? איך אפשר למנוע את זה? אני מפחד שיקרה לה משהו אז תרגיעו אותי. וזה מדבק בני אדם?

קצת תשובות

סלמונלה זה סוג של בקטריה שפוגעת בעיקר במערכת העיכול. זוחלים וגם בנים אדם יכולים להידבק בזה מסביבה לא נקיה ומזון מקולקל לכן חשוב לתת אוכל טרי ולהקפיד על היגיינה בכלוב וגם לפני ואחרי מגע עם בעלי חיים שונים. יש לשטוף את הידיים רצוי עם סבון אנטיבקטריילי. שילשול זה אחד הסימנים הבולטים לסלמונלה אך הוא יכול להיגרם מעוד גורמים ולכן בשביל לדעת בוודאות יש צורך לקחת דגימת צואה לבדיקה וטרינרית. אני מצרף קישור שמסביר על סמונלה ומחלות זואונטיות (מחלות משותפות לבני אדם וחיות).

GUYLI9

New member
יש גם סימינים חיצוניים?

תודה על התשובות! ו....- יש אתר בעברית?

1צחי

New member
"באתר האחר"

מדובר דוקא על סלמונלת העור-אני אישית לא מכיר את הסוג ולא ראיתי מימי אך הבחורה מספרת שקנתה SPINY TAILED והיא חלתה במחלה והיא עברה איתה תהליך ארוך של איבחון והחלמה וזה עלה גם לא מעט כסף. את הבחורה יש לציין לשבח על הטיפול הארוך והמסור שגם עלה משהו כמו פי חמש מעלות ה-SPINY TAILED ,והלוואי וירבו כמוהה.

למעלה