סכרת וגנטיקה ?

לדעתי זה קורה בגלל...

שאנשים לא מודעים, יכול להיות שהם מודעים לסוכרת אבל הם בכלל לא יודעים שהשמנה גורמת לסוכרת.

SIVSIV1

New member
סכרת וגנטיקה ?

הבנתי כי סכרת היא מחלת אוטואימונית וכי אינה נחשבת כמחלה גנטית . אך בכל זאת חלק מהאנשים "יורשים" אותה מהמשפחה למה? ושאלה נוספת אישה שבמהלך ההריון מקבלת סכרת הריון ובמשפחת יש סכרת לאב, האם זו איזה שהיא הכנה לכך שבעתיד יהיה לה סכרת

תשובות...

בעקרון הסוכרת מתחלקת ל3: 1. סוכרת מבוגרים (טייפ 1)- שהיא כן תורשתית (מעבירה סוכרת מדור לדור) והיא מתפרצת בעיקר אצל מבוגרים. 2. סוכרת נעורים (טייפ 2)- היא לא מעבירה את הסוכרת, אלא יכולה להעביר גנים של מחלות אוטואמוניות, היא מתפרצת בעיקר בילדים, ונוער ויכולה להיות גם אצל מבוגרים. 3. סוכרת הריונית. בקשר לשאלה השניה: יש נשים שהסוכרת נשארת אצלן ויש כאלה שזה רק בתקופת ההריון...יותר מזה אני לא ממש יודעת...

10shosh

New member
חן מה קורה לך../images/Emo3.gif

זה כבר פעם שנייה שאת עושה את אותה טעות לא מתאים
טייפ 1 סכרת "נעורים" זוהי סכרת תלויית אינסולין בד"כ (אבל לא תמיד) מתפתחת אצל צעירים מתחת לגיל 28. כאשר הגנטיקה היא של הסיכון לחלות במחלה ולא של המחלה עצמה. טייפ 2 סכרת "מבוגרים" מתפתחת בגיל מבוגר יותר החולים מפתחים תנגודת לאינסולין והטיפול יכול להיות רק בכדורים או במקרים היותר קשים גם אינסולין הגנטיקה כאן יותר ברורה אבל ניתנת לשליטה יחסית
עם אורך חיים בריא. סכרת הריון נגרמת בשל עלייה בהורמונים נוגדי אינסולין במהלך ההריון חלק מן הנשים שחלו בסוכרת הריונית יפתחו סוכרת לאחר ההריון במיוחד עם הן בקב´ סיכון (הורים עם סכרת משקל עודף וכו´)

10shosh

New member
סוכרת טייפ 1 היא מחלה אוטואימונית

כפי שכתבתי כאן בעבר הסיכוי של גבר להעביר אותה לילדיו הוא 40% והסיכוי של אישה 20% אנו מעבירים את הגן של המחלה האם ה"ילד" יחלה או לא זה עניין של מזל הלך חיים וכדומה. יש סברה שסוכרת טייפ 1 מתפתחת לאחר מחלת חום כך שאם לא נחלה בה המחלה לא תפרוץ. אין דבר כזה "הכנה לסוכרת" אם אביך הוא עם סוכרת טייפ 2 ולך היתה סכרת הריון עתידך עדיין לא ברור אבל את בקב´ סיכון כך שרצוי שתשמרי על אורך חיים בריא (ארוחות ומשקל מאוזן וספורט) זה יכול רק להועיל........

לזר

New member
שוש, מה שלומך?

נכון, הכל נכון. בני משפחה בדרגה ראשונה נמצאים ברמת סיכון לקבלת סוכרת. לגבי הסיכויים לקבל את המחלה, יש דירוג מאוד יפה בספרו של ד"ר קנטר. הכל מסודר לפי עיניין, כולל השמנה, ירושה וגיל. רק דבר אחד להוסיף: טייפ 1 אפשר לקבל תמיד. אני קבלתי טייפ 1 בגיל 33. כמובן, שכמוני יש מעטים, אבל, זו הסיבה שהמחלה היום מסוווגת לטייפים ולא "מבוגרים" או "נעורים". הגדרה זו לא קיימת יותר בלכסיקון הרפואה. יום נעים

10shosh

New member
שלום לזר

אני מודעת לעובדה שניתן לחלות בסוכרת טייפ 1 בגיל יותר מבוגר ואף הדגשתי וכתבתי שבד"כ אצל רוב חולים מתגלה המחלה לפני גיל 28 אבל לא אצל כולם אני גם מודעת שהיום לא מתיחסים לסוכרת כמחלת נוער או מבוגרים כיוון שיש גם בני נוער להם טייפ 2 ולכן נעורים או מבוגרים הושם במרחאות רק כתיקון על מה שחן כתבה.... חוץ מזה שלומי מציון עשוקה רוב היום הפיפי וקקי
אבל נהינת מכל רגע במיוחד מהעובדה ששחר הקטן כבר מחייך אלינו ומספר לנו "סיפורים"...

לזר

New member
שוש, יש "לתעד" את השחקן בצילומים

אולי באמת יהיה כוכב? שבת שלום

10shosh

New member
אל תדאג הוא מתועד

רק שאין לי סורק כך שאני לא יכולה לשתף אתכם.......

חבר , אתה נותן מידע שאין לו בסיס

מדעי ! אנחנו עוד לא יודעים בדיוק מה הגורם לטייפ 1 !

לזר

New member
מדעי רצית? אמרתי, שמומלץ

קרא ספרו של ד"ר קנטר החדש "סוכרת. לחיום עם ולהרגיש בלי". ארוך מדי כדי לפרט את הסטטיסטיקה ותוצאותיה שיש בספר. נכון להיום, כאשר אני ואתה עם סוכרת, זה לא כל כך מעניין לדעת מה מקור המחלה בדיוק, אבל את שלי אני יכול לומר לך בדיוק. נולדי עם פגם גנטי שלא ניתן לגלות בבדיוקת שגרתיות, משום שהרפואה לא מעמיקה בבדיקות כאשר אדם מציג תוצאות תקינות והוא גם נראה בריא. ב-1977 קבלתי וירוס עם חום ותוך חודש ימים ירדתי במשקל 25 ק"ג. כמובן שהשתנה מרובה עם ריח תפוח בפה ורעב מתגבר. כמובן שבאישפוז מיד קבלתי אינסולין. אני ממשיך לחיות בגלל שאאני ממשיך להשתמש באינסולין כל הזמן ובאיזון טוב. זה מספיק מדעי? אם תרצה עוד, בבקשה: הפגם הגינטי שהיה לי נבע מעצם היות אימי חולת סוכרת טייפ 2. היא לא ידע שהיא היתה חולה. עובדה זו נתגלת לה רק אחרי שאני הפכתי לסוכרתי. רוצה עוד? בני בן 28 שמן. אני מחייב אותו להיבדק כל הזמן ומזהיר אותו מפני העתיד שלו. אני מזהה אצלו סימני המחלה, משום שלעיתים הוא מגיע ל-160. בן הקטן יותר שלי לא עובר את ה-100 עף פעם (ככל שאני יודע). ערב טוב

10shosh

New member
מעניין לדעת כמה ממכם חלו במחלת חום

כולשהי לפני זיהוי המחלה. אני כבר סופרת את לזר ואותי מי עוד?

kiticat

New member
אני חשבתי שזה ידוע...

אצלי לפחות אני לא יודעת עדין- אבל עובדה שכאשר קיבלתי הפניה למיון והרופא רשם אותה- הוא שאל אותי אם הייתי חולה בחודש שקדם לכך. ובמחלקה כשהייתי מאושפזת (למרות שישבתי במשך 4 ימים בלי כלום ובסוף קיבלתי כדורים שרק אילצו אותי לחזור) הייתה עוד נערה של סכרת- שאצלה היא התגלתה לאחר בעיה עם בלוטת התריס. וידוע לי על עוד מישהו שלאחר ניתוח שקדים גילה סכרת...

King of pain

New member
אז ככה ...

אני דוקא לא הייתי חולה טרם גילוי הסכרת ( סוג 1 , נעורים , תלוייה באינסולין , או כל כינוי אחר מניח את הדעת ... ) , אבל כבר שנתיים לפני כן אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס ( היפרתאירואידיזם , תסמונת גרייבס , או כל שם אחר מוצלח ... ) . לא הצלחתי לאתר כל הקשר תורשתי , דרך אגב - לא במשפחה הקרובה , ולא ברחוקה יותר גם . סתם כמה פיסות אינפורמציה משמימות , אם כי בעלות ערך מחקרי אולי ... חוץ מזה - שיהיה לכולכם חג ( חנוכה , אורים , או איך שתחפצו לקרוא לו ... ) שמח מאוד , מלא סביבונים , דמי חנוכה , נרות ואורות , מכבים וחשמונאים , וכמובן - כד קטן , ( רק בזהירות עם הסופגניות והלביבות ... ) , וגם אם לעתים נדמה שהחושך מסביב גדול מנשוא , זיכרו שכל אחד מאיתנו הוא אור קטן , וכולנו אור איתן ... אני , בכל אופן , הולך להכין לי נס גדול ...
... רוב בריאות ואושר .

למעלה