סכרת ואפילפסיה

1Mao

New member
סכרת ואפילפסיה

שלום לכולם אז ככה, אני אבא של עיליצ'וק, אמא שלו יותר משתתפת פה בפורם, אבל גם אני בכמה שמות שונים. לפני יומיים גילו אצל עילי סכרת, עכשיו אנחנו מתמודדים,או יותר נכון מתחילים להתמודד עם שתי המחלות. הוא עדיין לא מאוזן מבחינה אפילפסית, יש לו כמה ניתוקים ביום למרות שכבר אנחנו בתרופה החמישית של ממש משפיעות עליו. עכשיו אנחנו צריכים להתחיל לאזן אותו מבחינה הסוכר בדם. למישהו פה יש את שתי המחלות במקביל? למישהו יש מושג או שמע על קשר בין שתי המחלות ( הרופאים כרגע לא מצאו ), פשוט קשה לנו עדיין לקלוט שילד בן שלוש וחצי סובל משתי מחלות כרוניות קשות כאלה.

חייםלוי

Member
מנהל
באמת שתי מחלות כרוניות בעייתיות

לא נראה לי שיש קשר בין שתי המחלות. אפילפסיה היא מחלה נוירולוגית במוח וסכרת היא בעיה של חילוף חומרים - אי יכולת ליצור אינסולין בלבלב. בכל מקרה אין ספק שקשה להתמודד עם אחת מהן, קל וחומר עם שתיהן. אני מאחל לכם איזון מהר בשתי המחלות.

חייםלוי

Member
מנהל
זה בהחלט נכון ../images/Emo45.gif להורים בשלב

הראשון זה קשה וצריכים ללמוד לחיות אתן.

אילןאבא

New member
../images/Emo45.gif צריך הרבה כוח

עם כל השמחה שיש אבחנה, בהחלט קשה לראות ילד תמים, חסר אונים מול מחלות שצריך ללמוד לחיות איתם. כאבא לילדה אפילפטית בגיל של עילי, שעברה מסכת יסורים ארוכה עד לאיזון אני מאוד מזדהה... עם הזמן לומדים לחיות עם זה וילדים יודעים לתת הרבה כוח... תהיו חזקים - עילי צריך אותכם

אילןאבא

New member
קשר ידוע-תעלת +K ותסמונת DEND?

שמח שסוף סוף יש אבחנה למצב של עילי. שתי מחלות שהן קצת יותר משפעת, אך בהחלט ברות טיפול. איזה סוג סכרת ואיזה סוג אפילפסיה??? אחת האפשרויות (אך בהחלט לא היחידה!!!) היא תסמונת DEND על רקע מוטציה בתעלת אשלגן מבוקרת ATP מסוג Kir6.2. התסמונת היא ראשי תיבות של Developmental delay, Epilepsy & Neonatal Diabetes. אפילפסיה על רקע גנטי נגרמת בד"כ בשל שיבוש פעולה (בשל מוטציה) באחד או יותר מחמישה חלבונים מסוג תעלות היונים וקולטנים האחראים על הולכה עצבית במוח. תעלת האשלגן לעיל אמורה להסגר בעקבות ATP (המטבע האנרגטי של הגוף) אך אם יש מוטציה באחד ממספר מקומות (59 או 296) היא אינה נסגרת כמו שצריך. התעלה המצויה גם בתאי ביטא של הלבלב גורמת לקוטביות יתר של מעטפת התא ולא מאפשרת לאינסולין לצאת מהתא בשל דחייה חשמלית. אם (וזה "אם" גדול שצריך לוודא) מדובר בבעיה מסוג זה, אז במקום (או בנוסף) לטיפול הרגיל באפילפסיה ובסכרת, ניתן לטפל בתעלת האשלגן הפגומה באמצעות תרופות (ממשפחת סולפוניל אוראה) שפועלות על קולטן סולפוניל אוראה שגורם לתעלת האשלגן להיסגר. חלק מהאנשים שקיבלו תרופה זו, לא נזקקו יותר להזרקות אינסולין. כמובן, צריך לערוך מספר בדיקות לבדוק האם אכן מדובר במוטציה מסוג זה או שמדובר באופציה אחרת. לדוגמא, יש בארץ מספר חוקרים שמעורבים בפרויקט בינ"ל של ריצוף גנים השייכים לחלבונים לעיל וקישור בין מוטציות שמוצאים לסימנים קליניים. לצורך ריצוף הגן של תעלת האשלגן הזו (גן KCNJ11) יש צורך לבצע בדיקת דם פשוטה ואחרי הפרדת הדם במעבדה בארץ לשלוח את הדם למעבדה אשר מרצפת גן זה בחו"ל. כמובן, אם לא מדובר בתסמונת DEND יש עוד מספר אופציות שצריך לבחון. אנא צרו עימי קשר במסרים/טלפון ואנסה לעזור לכם למצוא חומר שיש להציג לרופא. רפואה שלמה, אילןאבא

אילןאבא

New member
סינדרום DEND - עוד מידע

שכחתי לציין - העוצמה של המרכיבים השונים בסינדרום DEND מאוד משתנה בין אדם לאדם כמו גם תלויה במיקום המדויק של המוטציה בתעלת האשלגן. הסכרת המופיעה שייכת לקבוצת הסכרות האוטו-אימוניות (לא 100% בטוח בנושא - ראיתי רק דיווח אחד). כמו-כן, מדובר בסינדרום חדש יחסית ויש להניח שחלק גדול מרופאי הסכרת והאפילפסיה לא יכירו אותו. שני החוקרים המובילים בתחום הם פרופסורים מאנגליה - Frances M. Ashcroft מאוקספורד ו - Andrew Hattersley. האחרון בדק עשרות בודדות של חולי DEND והוא עושה (יש להניח ישמח לעשות) ריצוף של הגן הרלוונטי לבדיקת קיום / מיקום המוטציה. הגילוי והטיפול עם סולפוניל אוראה זיכו אותו בשורה ארוכה של פרסים... יחד עם זאת, רב הנסתר על הנגלה - מתוך מאמרו של אשקרופט מהשנה האחרונה כפי שמופיע ב http://www.jci.org/cgi/content/full/115/8/2047 Precisely how severe mutations in Kir6.2 lead to epilepsy, developmental delay, muscle weakness, and dysmorphic features remains to be established, and sorting it out is likely to require animal models.

חייםלוי

Member
מנהל
תודה רבה על המידע המעניין

אני מקווה שזה יעזור או ייתן כיוון מחשב להורים של עיליצ'וק

1Mao

New member
עדיין אין אבחנה

תודה על המידע המעניין אין עדיין אבחנה של הרופאים מה יש לעילי. לא ידוע עדיין איזה אפילפסיה יש לו וגם לא ברור במאה אחוז אם זאת סכרת TYPE 1 אבל נכון להיום 99% שכן. כרגע מתייחסים אליו כחולה אפילפסיה וסכרת ללא קשר בין שתי המחלות וכך גם הוא מטופל, אבל עשו לו מלא בדיקות שעדיין לא הגיעו התוצאות. כמוכן מתוכננות לו בדיקות נוספות שאולי יגלו איזה שהוא קשר. בקרוב אמור להיות סיעור מוחות בין הרופאים על מצבו של עילי ואולי שם יעלו רעיונות חדשים על קשר בין המחלות ( אם יש קשר ). בנתיים תודה על האינפורמציה וניצור קשר בכדי לקבל חומר נוסף.

אילןאבא

New member
בהצלחה - בתקווה שהסיעור יצליח

מקווה שסיעור המוחות יצליח להביא לדרכי טיפול טובים יותר ומקווה שמדובר בשילוב מחלות פחות בעייתי מהצורות היותר קשות של תסמונת DEND. בכל מקרה כדאי להפנות את הרופאים למאמרים האחרונים בנושאים לעיל ואולי לבקש שיעשו בדיקה למוטציות בגן הרלוונטי ולו כדי לשלול את האופציה...

תודה גדולה לאילןאבא

על כל המידע ועל התמיכה לאורך כל השרשור
מאוד חימם לי את הלב לקרוא שיש לכם כתובת לפנות אליה כדי לקבל הכוונה, אין לי ספק שהדברים אינם פשוטים. אני ממעטת לכתוב בפורום שגם לבן שלי היו בעיות רפואיות מאוד קשות מהיום שהוא נולד, הודעות מהסוג של אילןאבא הן הודעות שהשאירו אותי אופטימיות אז ובקריאה היום הן העלו בי זכרונות... אנחנו כאן,במסרים ובאמת שכולנו מחזיקים לכם אצבעות:) תהיו חזקים ואל תשכחו את עצמכם... שלכם, דינה

אילןאבא

New member
עוד אפשרויות

האם בדקו רמות סוכר בזמן פרכוס? יש דיווחים על אפילפסיה שנגרמת בעקבות היפרגליקמיה או היפוגליקמיה. כמו שהרבה בפורום יודעים, כל חריגה מ"איזון" של הגוף יכולה לגרום להתקף, במיוחד למי שרגישים לנושא... כמובן שיש סיכוי סטטיסטי שנפלתם על האחוזון הזעום של אנשים שקיבלו שתי מחלות נדירות בצורה בלתי תלויה... שבת שלום, אילן

1Mao

New member
לא בדקו אבל.....

אנחנו מתכוונים לבדוק את הנושא בעצמנו. תודה רבה על כל הקישורים ששלחת ( קיבלנו אותם), אנחנו ממש מעריכים את זה.

למעלה