סכרת הריון

סטיוויה

New member
תלוי את מי את שואלת ובאיזה זמן

אני מתארת לעצמי שכרגע עם כל הפרוטוקולים של מיילדות ציון
זה נכנס לסעיף
אבל למיטב זכרוני זה לא מפיל חד משמעית אפשרות ללידת בית. MP3 תדע יותר טוב,בטוח.

אם פי 3

New member
לא יודעת לגבי הפרוטוקולים החדשים

(מיכל?) אבל לפחות בעבר, אי סבילות הריונית לגלוקוז (מסרבת לשם "סכרת", כי זה לא) שמאוזנת היטב בדיאטה, ללא תרופות, עם הערכת משקל סבירה, וכמות מי שפיר תקינה, לא מונעת לידת בית. סטיוויה, אהבתי את הגדרת הפרוטוקולים...

אם פי 3

New member
אה, ובאמת, אם יולדים בבית

כדאי שיהיה סוכר ענבים (כמו זה שלוקחים להעמסת סוכר) ומים רתוחים בבית. במקרה של היפוגלקמיה לילוד (החשש הנוסף באי סבילות הריונית לגלוקוז, הוא תת סוכר לילוד), ואם ההנקה לא מסתדרת או לא מספיקה, נותנים כטיפול חירום, מי סוכר - ומפנים לבי"ח להמשך טיפול. חשוב במיוחד להקפיד על חימום התינוק, ועל הנקה מוקדמת ככל האפשר. אם ההנקה לא מסתדרת / התינוק לא מעוניין לינוק תוך שעה/שעתיים מהלידה (לא בטוחה לגבי הזמנים, כדאי לבדוק עם מישהו מומחה יותר. אולי ד"ר ליבוביץ'), כדאי לבדוק סוכר גם אם אין סימנים לבעיה (ולהשוות עם ערכי סוכר *של ילודים* - אצלם רמות סוכר נמוכות מהרגיל הן נורמליות!).

אום נטע

New member
לא אצלי

אבל אני לא גרה בארץ. המיילדת שלי אמרה שכל עוד הסוכרת מאוזנת ואין סיבוכים אז הסוכרת אינה מהווה בעייה עבור הלידה עצמה. לפי מה שביררתי באופן עצמאי אצל הרבה גניקולוגים (במפגש או דרך פורומים), בלי להזכיר שאני חושבת על לידת בית, כולם כאחד אמרו שהבעייה היחידה שהם חוששים ממנה היא תינוק גדול מידי, שזה משהו שניתן לזהות עוד לפני הלידה. רופא מפורסם בארץ ענה לי את זה דרך פורום וכשהוספתי בתגובת התודה שלי שאני חושבת על לידת בית הוא מיד נבהל והוסיף שתינוק של סוכרתית יכול להיוולד עם כל מיני חסרים מינרליים. שאלתי בנפרד גם על זה אבל אף רופא אחר, ולא המיילדת, לא ידעו על מה אני מדברת בכלל.

שָׂרָה

New member
תצטרפי אלינו לפורום לידות בית לבד

ביאהו. הרבה בנות שם יולדות תינוקות גדולים מאד כמו כלום, כולל סוכרתיות. את יכולה שם לשאול, ובנות יספרו על נסיונן.

אום נטע

New member
תודה, שרה!

אני כבר רשומה שם אבל לא עמדתי במבול ההודעות אז ניתקתי את האימייל ונכון לעכשיו אני רק מרפרפת מידי פעם באתר הבית שלהן. אני לא דואגת מתינוק גדול - אני אשה גדולה עם אגן רחב!

g a n i

New member
זה דווקא נכון, אבל כנראה שולי

תינוקות לאמהות סכרתיות עלולים לסבול מהיפוקלצמיה מסיבה לא ידועה. זה כנראה שולי (ושימי לב לראציונאל המפואר של סטודנטית בעיצומו של שינון למבחן
) כי א. אמרו לנו להתעלם ב. מופיע כשתי שורות במצגת ענקית ג. לא מופיע באף מבחן שראיתי לא רשום ולא הוסבר אם זה רק לאמהות עם סוכרת לא מאוזנת, ובכל מקרה סימנים להיפוקלצמיה הם חלק מבדיקת ולד כי עלולים להעיד על דברים נוספים. בסה"כ נשמע שולי למדי מבחינת הסוכרת.

מישי אמרה סכרת הריון ??? ../images/Emo13.gif

הממממ..... טוב, לפי פרוטוקולים - עזבי, באמא'שלך...
לא נכנסת לזה, תיכף שבת...
אבל אם תשאלי אותי - סוכרת הריונית מאוזנת בדיאטה היא מצב בריאותי מצויין. כמעט לא עולים במשקל, התזונה מעולה, התינוק בגודל משובח - וואלה יותר טוב מההריונית הממוצעת... אגב אני ילדתי את רואי בבית לאחר שלא עשיתי העמסות סוכר כלל בהריון איתו (בהריון עם יואב היתה לי סוכרת הריונית, אלק...). כך שגם זו שיטה - לבדוק את מה שהשתכנעת שנותן לך משו, ולא את אי הסבילות האינהרנטית שיש בזמן ההריון לגלוקוז...
<זהר במצב רוח קרבי, תיכף נרגעת...>

אם פי 3

New member
ממליצה לכל הריונית, לפני הבדיקה

לקרוא את הפרק בספר - "מדריך לטיפול יעיל בהריון ולידה", שקישרתי למעלה (ואני מקווה שיתווסף לקישורי הפורום). לצערי, לא ניתן להעתיק קטעים לכאן, בגלל הפורמט. מומלץ בחום להרשם (חינם) ולקרוא.

למעלה