סכסוכי שכנים

סכסוכי שכנים

עפ"י סקר, שנערך בשנת 2004 ע"י מכון ברנדמן, כ - 170000בתי אב בישראל,המהווים כ 14%, מעורבים בסכסוכי שכנים בישראל. הסיבות לסכסוכים הינן מגווונות - אי תשלום מיסי ועד, רעש, ריב בין ילדי השכנים ועוד. 17% מוכרעים ע"י בתי המשפט. בכתבה המצ"ב ניתן ללמוד פרטים נוספים. מוזר הדבר כי אין כל יזכור לגישור, כדרך לפתרון סכסוכים בין שכנים (אני בטוחה שכל מי שעבר פרקטיקום, הזדמן לו לגשר, לפחות פעם אחת, במקרה של סכסוכים שכנים). בואו ספרו לנו על מקרים שקרו לכם, או קרו לאחרים ואיך נפתרה הבעיה. מגשרים, ספרו לנו על מקרי גישור של סכסוכי שכנים, על מה פרץ הסכסוך וכיצד עזרתם לדיירים לפתור את בעייתם.

שילה1

New member
טפלתי במספר סכסוכי שכנים,חלקם בהתנדבות

במסגרת מסיימת בה אני לוקחת חלק. הסכסוכים היו מאוד מינוריים,אך מציקים מאוד. ראשון-בנושא רעש,תליית כביסה עם כלור,ניעור שטיחים וכו'.הדברים היגיעו להתלהמות ,צעקות ואף איומים.מדובר בסכסוך בן 14 שנה! בגישור זה מעורב היה גם בן אחת השכנות,בשל גילה.הסכסוך נפתר בשיחה בין הצדדים והחלטה שתליית כביסה וניעור שטיח-על כך יודיעו לשכנה בקומה התחתונה.בקשר לרעש-הבר כימקורו בקומה גבוהה יותר.בינתיים התחלפו שכנים,ולמיטב ידיעתי השקט והשלווה נשמרים. השני-ענין של כלבים נובחים ועושים צרכיהם בגינה.הסכסוך -כבן 3 שנים. במקרה זה דובר באנשים בני אותו גיל ואותו רקע,שמאוד רצו להגיע לפתרון.בשיחה אחת בת שעתיים נפתרה הבעייה. מאחר וכל המעורבים גרים בקרבתי,רואה אותם מדי פעם,ויודעת שהסכסוכים לא שבו. ועוד סכסוך בבנין בו אני גרה. ובכן-בבנין דלת כניסה ובה אינטרקום,שעל ידי צלצול לשכן מסוים,רק הוא יכול לפתוח הדלת. בבניין מתגוררות משפחות דתיות,ובשבתות,עת בקרו אותן,הושארה דלת הכניסה פתוחה,למען לא יצלצלו ויחללו שבת.אלא ש..דוקא בסופי שבוע היו התפרצויות לדירות בבניין. על כן בקשו ממני הדיירים הדתיים חמצוא פתרון לבעייה.פישור?כן בערך. ישבתי וחשבתי ומצאתי פתרון. משפחה העתידה לארח בשבת, תניח בתיבת הדואר מפתח לדלת הכניסה,ותודיע על כך לאורחים.האורח-יפתח הדלת,ויטמין המפתח חזרה בתיבת הדואר,לטובת האורחים האחרים. רעיון קטן,פתרון גדול,עובד כבר 3 שנים,והיטב.למותר לציין כי בכך רכשתי אמונן של משפחות דתיות שמתגוררות בבניין,ואף נוצרו יחסי חברות של ממש.

oritgol

New member
הגברת המודעות לגישור בסכסוכי שכנים

העובדה כי בכתבה לא אוזכרה האפשרות של גישור מעידה על העדר המודעות או העדר מודעות מספקת בקרב האוכלוסיה לאפשרות ליישב סכסוכי שכנים באמצעות גישור. אנו כמגשרים מודעים ליתרונות הליך הגישור בסכסוכי שכנים. אני באופן אישי מנסה לעורר ולהגביר את המודעות באמצעות הרצאות. מה לדעתכם ניתן לעשות עוד כדי להעביר לציבור את היתרונות העצומים שבניהול הליך גישור בכלל ובסכסוכי שכנים בפרט? שבוע טוב, אורית המרמן-גולן, עורכת דין ומגשרת שיח גישור ויישוב סכסוכים www.gishurit.co.il

שילה1

New member
ברוכה המצטרפת,אורית.ובכן-

חקיקהמאימה בנושא גישור-לביא את הנושא למודעות הציבור. עבודת יחסי ציבור נכונה של העמותה,שתקרא ארגון או לשכה-תעשה את העבודה אף היא. הסברה בבתי ספר,במקומות עבודה,בכל מקום אפשרי-תזניק את הגישור. ובעיקר-יחס השופטים לנושא.אם שופטינו יאמינו בגישור,וישלחו את הבאים בפניהם לגישור-הרי שלאט לאט הנושא יחלחל. לנושא סכסוכי שכנים-רואה מתנ"סים העוסקים בנושא,ועוד מרכזי מתנדבים .אישית-מאמינה שגם גישור בין שכנים אמור להתבצע על ידי מגשרים מקצועיים. ואחרון אחרון חביב-עם כל הכבוד ויש לי ממנו והרבה-עורכי דין שיציעו ללקוחותיהם גישור כדרך אחרת לפתרון,ולא יחרדו כל כך לפרנסתם. שבוע מעולה גם לך,ותודה שהעלית הנושא.

מרכזי גישור קהילתיים

לדעתי, יש לפעול להקמת מרכזי גישור קהילתיים אשר יטפלו בבעיות התושבים בעיר. לצורך כך, יש לנסות לשתף פעולה עם העירייה המקומית, אשר תתמוך במרכז הזה. מרכזי גישור קהילתיים ופרסומם בקהילה, (ע"י הפרסומים שמוציאה העירייה בכל חודש לתושבים) יגביר את המודעות לפתרון סכסוכים באמצעות הגישור.

למעלה