סכסוך שכנים

yanm1

New member
סכסוך שכנים

קניתי בית דו משפחתי שמופרד ע"י שתי חומות משני הצדדים בצד אחד חומת בלוקים ובצד השני חומת בטון, את החומות בנו השכנים והתברר לאחר קניית הבית כי המוכר לא הסכים לשלם לשכנים עבור החומות וכן התנגד לבנייתן. כעת השכנים דורשים ממני את חצי ממחיר החומות. 1.האם מבחינה משפטית אני צריך לשלם להם סכום כלשהו? 2.האם אני יכול לצבוע את החומות? 3.האם אני יכול להשתמש בחומות הנ"ל ? בתודה מראש יניב מאיר

גדרות בין שכנים ...

האם ידעת לפני הקניה כי המוכר לא השתתף בעלות הקמת הגדרות? אם לא ידעת - זה חוב של המוכר ולא נראה לי שניתן לדרוש אותו ממך. אבל אם מדובר בסכומים סבירים לפעמים עדיף להתפשר ולשמור על יחסי שכנות טובה. אם מדובר בסכומים משמעותיים - התייעץ עם עו"ד האם אתה יכול לשלם ולתבוע את הכסף מהמוכר.

חסרים נתונים

אם בזמנו המוכר לא רצה להשתתף ואפילו התנגד לבנייתן, אז השכנים בנו על דעת עצמם ועל חשבונם, לא נראה שהם יכולים לבוא כעת בדרישות. במקרה הטוב מבחינתך אז כמו שאבי כתב זה בין המוכר לבינם. במקרה הפחות טוב אתה נכנס לנעליו של המוכר ואז צריך לבדוק אם הוא אכן חייב. האם זה בית חדש? האם בתוכניות שאושרו לבניה מופיעה החומה? האם היא מופיעה כמשותפת או כחומה נפרדת לכל בית? איפה בנויה הגדרת על הגבול כשהיא נוגסת שוה בכל צד (שזה כנראה המצב) או בשטח השכנים בלבד? התשובות לשאלות האלה חשובות. למשל, אם לא מופיע בתוכניות והם בנו למרות התנגדות המוכר אז הם בבעיה. אם מופיע בתוכניות כחומה נפרדת בשטח כל בית והם בנו בשטח שלהם אז מה הם רוצים ממך? וכן הלאה הערה - הח"מ אינו עו"ד

למעלה