סכנין- בת ים

סכנין- בת ים ../images/Emo57.gif

סיפור שסיפר טללים ליערית, כמה שרשורים מתחת, אודות שדון ביער, הזכיר לי מקרה מעניין שקרה לי לפני כמעט עשור. הייתי בן 19 והתגלגלתי לנסוע באוטובוס מלא בנערים ונערות בני גילי, ערבים מסכנין אשר בגליל, לטיול ביפו אשר לחוף הים התיכון. וככה, באמצע שיחה בערבית מדוברת, תוך כדי הליכה נעימה על המדרכה המשקיפה אל הים, שואל אותי אחד הבחורים שאלה אינטימית לגבי עצמי, ולגבי הים שגליו רוחשים לידנו: "תגיד, אתה מאמין בבת הים"? כאדם שכלתני, אתיאיסט ומטריאליסט, לקח לי רגע להבין בכלל על מה אני נשאל, בכזאת רצינות. עניתי באופן ענייני שאני, אישית, לא חושב שיש באמת בנות ים, ועברנו לנושאים אחרים. אבל מהשאלה הזאת, עדיין נשארתי המום ומשתאה.

כאדם שכלתני, אתיאיסט ומטריאליסט

אני יכול לספר לך שהגעתי בשעתו לעבוד בשדות התות של דרום נורבגיה והתיידדתי עם המשפחה שהעסיקה אותי, ערב אחד הם הזמינו אותי לארוחת ערב ואחרי זה ביקשתי שיספרו לי אגדות עם מהאזור הזה, הם שמחו על ההזדמנות לספר לי על הטרולים ועל הטוסרים, גמדי יער, והתעכבו במיוחד על כך שלעתים נדירות ניתן לראות את עקבותיהם ביער לאחר שיורד שלג אבל הם עצמם חומקים ונעלמים, ואני, מרותק למשמע הסיפורים, לא התאפקתי ושאלתי אם מישהו מהם אי פעם ראה את הטוסרים ממש. הצחוק היה גדול לאחר שזה תורגם מאנגלית למדתי באותה הזדמנות משהו על העמימות שבגבול שבין דמיון ומציאות אצלי עצמי.

מה, לא קראת על שרידי אדם ננסי

מגזע ההומו ספיאנס שנמצאו באי באינדונזיה? הוא חי יחסית עד תקופה מאוחרת ועכשיו טוענים שאולי המפגש של אבותינו איתו הוליד את השמועות על גמדים וטרולים

אינדונזיה ונורווגיה

לא כל כך קרובות שמעתי גם פעם הסבר על כך שהדינוזאורים היוו בסיס הסטורי לאגדות הדרקונים, הבעיה היא שהמרחק בין אינדונזיה ונורווגיה כמו הזמן שבין ימי הדינוזאורים לימינו אנו לא מותירים זאת כאפשרות סבירה לא ככה?

מי מדבר על דינוזאורים?

התגלה מין חדש של הומו ספיאנס, נמוך מאוד ובעל ראש ענק שחי במקביל לבני מינינו, לא לפני. ואם מצאו אותו באינדונזיה שלא נתפלא אם חי גם במקומות אחרים.

erana75

New member
כתבה מדהימה

פשוט לא יאומן - האבולוציה היא דבר נפלא. חבל שאנחנו מחבלים בה.

דיאגרמת השיח היא דבר חדש?

ממה שלמדתי בשעתו בקריאת הספר "לוסי" כבר היו ידועים עוד לפני גילוי הננס האינדונזי מינים שהופיעו ונעלמו לצד התפתחות ההומו ספיאנס כמו למשל האדם הניאנדרטלי או ההומו רובוסטוס דרך אגב, שמת לב שראשי התיבות של Neandertal Technology זה NT?

השיח הוא דבר חדש

כי עד כה דובר יותר על עץ בו כל ענף מוביל לענף הבא והנה מסתבר שהיה יותר מסוג אחד של הומו ספיאנס שעוד שרד תקופה ארוכה במקביל

אז מה לגבי

האדם הניאנדרטלי וההומו רובוסטוס? הם הרי ענפים שלא נותרו להם היום צאצאים, לא ככה?

erana75

New member
רדפתי אחרי הקשת בענן

לא מזמן דוקא מצאתי את עצמי במרדףך מטורף אחר הבסיס של קשת בענן שהייתה לשמאלי במורדות הרי נפתלי. כשהגעתי לבסיס לא יצאתי לחפש את מה שרדפתי אחריו - אולי כי לא ידעתי אחרי מה אני רודף. אבל כל העניין נתן לי המון אנרגיה לאותו היום

למעלה