סכנה בכל פינה....

melari

New member
סכנה בכל פינה....

שלום לכולם. הייתי שמחה לדעת מה מחשבותיכם ותחושותיכם לגבי מקרי אונס/התעללות/רצח שבשנים האחרונות מציפים את המדינה...מקרים זוועתיים..האונס של הנערה בת ה 15 ברחובות לפני מספר ימים גרם לי להגיע לסיפור המזעזע של מעין ספיר (נערה שנאנסה ונרצחה ב2005)...
קראתי את הסיפור מחדש (למען האמת ,לא בטוח שידעתי מזה אז....ואם כן אז לא נגע ללב כמו עכשיו). בשורה התחתונה, כל מה שקורה מסביב פשוט מוציא אותי מדעתי. אני מנסה לחשוב האם זה בגדר הנורמה וגם הורים אחרים לא מוצאים לעצמם מקום אחרי סיפור תורני כזה שקורה ?!כל פעם שקורה משהו דומה אני במשך כמה ימים פשוט משתגעת, פשוט לא מסוגלת להרגע מהמחשבות האלה....איך אתם מתמודדים עם זה? או שפשוט זה לא נוגע לכם עד כדי כך?.....אולי זה מצב חולני לגמרי, ובן אדם סביר חושב :" לי זה לא יקרה"...או מדחיק את המחשבות האלה..?\היתי שמחה לדעת מה אחרים חושבים ....סליחה על מצב הרוח השלילי בחג הזה...חג שמח לכולם :)

אין ברירה, אלא לנסות לא לחשוב ...

מצד אחד - מאד מנסים לנהוג בצורה בטוחה, לנסות שהילדים יאמצו הרגלים בטוחים.

לא לחזור לבד הביתה אחרי בילוי, למשל. לא להסתובב במקומות מסויימים.

אבל מצד שני - ברור לי שאף אחד לא מוגן ב100%. הנערה האומללה בסך הכל רכבה על האופניים בשעת בוקר לשם ספורט... זה לא שהיא נסעה בטרמפים באמצע הלילה.
ובגלל זה - אמצעי ההגנה "הנורמלי" היא לא לחשוב על זה זה. לנסות להתגונן עם ה"לי זה לא יקרה".

אימם

New member
בידיעה נכתב שהיא נאנסה בשעה 6 בבוקר

אני לא יודעת מתי את מתעוררת, אבל עד השעה 6:15 בבוקר עדיין חשוך בחוץ ואין נפש חיה
האנס הצליח לבצע את זממו כנראה בחסות העלטה.

היה כתוב שהיו אנשים ברחוב

בידיעות היה כתוב שהיו אנשים ברחוב, ככה שאם היתה צועקת - היו שומעים אותה.

מזה הסקתי שזה לא היה אישון הלילה.

ובאמת הכי מוקדם שאני מכירה זה שש וחצי.... (שאז כבר יש אור)
מזמן לא הייתי ערה ב6.

אימם

New member
לאחרונה התעוררת לפרקים בשעה 5 בבוקר

גם לי זה לא שגרתי להתעורר בשעות כאלה. הסעתי את ביתי לעבודה בתחנת דלק אותה היא מתחילה בשעה 6 בבוקר כי אני חוששת לתת לה לצאת לאוטובוס בשעה שבחוץ אפל

מחשבות

New member
לחשוב כאילו אסון יושב ומחכה לנו מעבר לפינה זה

אסון בפני עצמו. צריך לנהוג בהיגיון, לפעול באופן בטוח ולהמשיך עם החיים.

נומלה

New member

melari

New member
אין ספק שצריך לנהוג בהגיון וכך ללמד את הילדים, אבל

ברוב המקרים קרה מה שקרה למרות הכל. הויכוח האם מסוכן לצאת מהבית ב 6 בבוקר או עדיף ב 6.15 הוא הזוי בעיניי. מעיין ספיר נרצחה ב 9 בערב. אז לנערה בת 15 אסור לצאת גם ב 9 בערב מהבית?! נו באמת...
כשהיתי בת 15 (אני אמנם לא צעירה כל כך. חחה, אבל בכל זאת זה לא היה כזה מזמן, תחילת 90.. .9 בערב היתה שעה סבירה ביותר).לא רוצה להאמין שהעולם השתנה כל כך לרעה.....
ו 6 בבוקר? יש ילדים שלומדים רחוק מהבית. מה עם שעת בוקר?! 6 בבוקר זה לא 2 בלילה......באמת, לאן הגענו?!
מה שכן, פעם חשבתי שיותר מתאים לבת ללכת לחוג ריקוד או בלט או ווט אבר....היום אני חושבת שחוג ג'ודו או אייקידו לא יזיק....המ.....מה אתם אומרים?..

אימם

New member
לעולם לא יזיק קורס של הגנה עצמית

אבל בנוסף לבלט ולא במקום. אסור לנו להכנס לפאניקה אבל במקביל לנהוג במשנה זהירות.
הרצח של מעיין ספיר עד היום מזעזע אותי בעיקר כי הכל היה תמים למדי כפי שכתבת
היא יצאה מהבית ב-9 בערב ועברה ליד בית ספר שם נחטפה....

מסכימה מאד

הילדה רשומה לספורטן ושם היא יכולה להחליף בין החוגים מתי שהיא רוצה והחוג היחיד שאני מתעקשת שהיא כל הזמן תמשיך בלי להפסיק זה של האומנויות לחימה (כלומר בהתחלה התעקשתי, עכשיו היא התאהבה בזה ובעצמה דורשת לא להחמיץ אף שיעור).
אין מה לעשות, אי אפשר להגן עליהם בכל מקום ובכל זמן, אבל אפשר לתת להם את המקסימום כלים.

לאונידס

Active member
בתי הכלא מאוכלסים בצפיפות באנשים רעים

אנסים, רוצחים, מתעללים ושאר שמנא וסלתא של החברה.
עצוב אבל מעבר להתנהלות סבירה אני לא יכול לעשות הרבה.

מסכימה איתך

אבל זה לא שכל הדברים האלא לא קרו גם לפני 20 - 50 שנה רק שהם היו פשוט מדווחים בתקשורת
זה נכון שכל המדיה מזרזת תהליכים שלא תמיד כדאי לזרז אותם ואז יש המון בלבלול איפה עובר הגבול
וכאן לדעתי צריכים להכנס ההורים ממש מגיל צעיר 8-10 להסביר איפה הגבולות ומה הוא הגבול
מה זה חוק ואיך הוא פועל, מאיזה גיל מותר ועם מי.
כל הדברים האלו מתושתשים לחלוטין ע"י מדיות שונות מטלויזיה עם סדרות נוער ועד אינטרנט וסרטי פורנו.
&nbsp
והדרך הנכונה לדעתי להיות מודעת לסכנות ולמזר נזקים אפשריים ככל שאפשר ע"י הסברה, זה לא עוזר לילדים שנהיה בדיכאון ללא שום מעשים בשטח

למעלה