סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
היו הרבה עניינים

מבחינת הסוסים עצמם והרכיבות, כולן היו בסדר או טובות. מלבד הרכיבה האחרונה על דו, שהיתה נודניקית ומעצבנת. עוד בתחילת הרכיבה הרגשתי שמשהו בצעד שלה שונה, אבל היא לא צלעה.
באותו יום בערב, התנפח לה בין בחלק הפנימי של הרגל האחורית, בנקודה בה הוא מתחבר לאגן. כניראה עקץ אותה משהו ומנסיון העבר יש לה נטיה להגיב באלרגיה. הוטרינר היה אמור להגיע, אבל היה לו מקרה חירום. בנתיים הנפיחות די ירדה מעצמה, אז פשוט נעקוב אחרי זה.
יצא לי גם לעשות כמה טיולים לים, עם כל מיני חברים והיה ממש נחמד.
&nbsp
בלימודים קרה משהו שאני לא יודעת איך להתייחס אליו.
עקרונית אני מאוד מרוצה מרמת הלימודים ומרוב המרצים. אני מרוצה גם מההתייחסות של הנהלת הקורס וכו'.
מה שאני פחות מרוצה ממנו, זו הקבוצה בה אנחנו לומדים. יש כמה חבר'ה שמתייחסים ללימודים ברצינות, אבל הם די מיעוט. כמובן שמדובר באותם אלה שהגיעו מראש עם נסיון בסוסים.
לגבי שאר האנשים, לא ברור למה הם באו ללמוד את התחום. הם די עצלנים (השימוש במילה "די", היא מחמאה עבורם). בשיעורים בחווה הם לא עוזרים בכלום. לא מאכפים\מפרקים סוסים, לא עוזרים עם הציוד. רק יושבים בצד ומקטרים על כמה קשה להם.
כשמעירים לנו על דברים שקשורים להדרכה, במקום להבין מה היה לא בסדר, הם מתעקשים לריב עם המדריכים.
כשהם לא מצליחים להזיז את הסוסי ב"ס (אלה סוסים שילדים בני 6 מצליחים להזיז), הם מקטרים שהסוסים לא טובים.
הם ממש משוכנעים שהם עושים טובה כשהם באים ללמוד.
&nbsp
כל זה עד עכשיו עבר לידי. בקרוב מחלקים את הקבוצה שלנו לאינגליש ווסטרן. זה יהיה לימודים בימים שונים. העבודה תהיה בזוגות. כיום אני לומדת עם חברה טובה. שהיינו אמורות להיות זוג בלימודים.
השבוע פנו אלי מהנהלת הקורס וביקשו ממני לעבור לקבוצה של האינגליש. מבחינות טכניות ומקצעויות זה דווקא מתאים לי.
מה שמבאס אותי, זה שזה דופק גם אותי וגם את החברה, מבחינת האנשים שנצטרך לעבוד איתם. וזה ממש מבאס אותי.
&nbsp

giri

New member
באמת נשמע מבאס

אני יודעת שזו נחמה לא משהו, אבל אולי תצליחי להשפיע על מי שיהיה בזוג איתך לכיוון טוב?

jgut

New member
זה תלוי במה שיצא

אבל בגדול, אם יצא מישהו\י שלא משקיעים, אין לי שום כוונה להשפיע עליהם או לעזור להם. אני ממש לא מתכוונת לתת למישהו לשמש כמטען עודף בעבודה.
דווקא בקטעים כאלה יש לי נסיון מתחומים אחרים בחיים. מי שלא מתאמץ, מבחינתי שינשור. אין לי בעיה עם אנשים שאין להם ידע. אם יש משהו שאני לא יכולה לסבול - זו עצלנות.
אני קצת יותר דואגת למי שהיתה אמורה להיות הבת זוג שלי בעבודה. היא פחות אסרטיבית ולכן כל מיני נדבקים אליה.
&nbsp
ד"א אם כבר מקטרים - אז עוד משהו שמצחיק אותי. אנשים שרוכבים כבר שנה (!) שלמה. אז הם מסבירים לי שהם מבינים שהם לא יודעים הכל. הם רק מסבירים לי שהם כבר יודעים 90% ממה שיש לדעת. כניראה אני לא מחוננת כמוהם :)
כמובן שהם כבר יודעים לעשות טרוט בקנטר! את זה אפילו אני לא יודעת לעשות.

giri

New member
פייי... טרוט בקנטר!

אני ממש איטית, למעלה מעשור וטרם קלטתי את זה

giri

New member
באיחור מאד אופנתי

היה לי שבוע טוב.
מבחינת רכיבות, השלמתי שיעור כך שהיו לי שני שיעורים ושניהם היו מצויינים.
בשיעור השני רכבתי שוב עם ג'יימי, וליסה החליטה למתוח אותי כלפי מעלה (תרתי משמע). קפצנו מסלול באינדור, שהיה מורכב וכלל פניות מאד מאתגרות, והגובה בעצמו גרם לי לשקשק במגפיים (גולת הכותרת של המסלול היתה מכשול אוקסר מלוכסן בגובה מטר עשרים ורוחב לא מבוטל... באמת הרגשתי שאני מרחפת). היתה רכיבה מצויינת וקיבלתי מחמאות, זה היה ממש כיף.
חוץ מזה, ביום שבת מדדתי את צ'ואי והבאתי ארבעה אוכפים משומשים לנסיון מחנות הציוד. אף אחד מהם לא נראה לנו במאה אחוז, אבל אנחנו מנסים אותם השבוע ונראה איך זה יהיה. המוכרת בחנות אמרה שיש לה כמה אוכפים שיכלו להתאים שנמצאים אצל לקוחות בנסיונות, אז מקסימום השבוע נוכל לנסות אוכפים אחרים. בכל מקרה האוכפים שהשגנו לנסות הם במחירים מאד סבירים, רובם פחות ממה שכנראה נוכל לקבל על האוכף שלנו, אז יש תקווה לטוב.

למעלה