סכמ"ש

English rider

New member
רגעים מפחידים כשבאים לאכף ומגלים סוסה מפרכסת

השבוע שלי עם הסוסים התחיל בכך שאחרי שפתחתי חווה, לקראת השיעורים של אחה"צ, וביקשתי מאחת המתנדבות להתחיל לאכף היא אומרת לי "הסוסה לא רואה כי תקוע לה משהו בעיניים", אני מסתובב ורואה סוסה שממצמצת מהר מאוד, לכמה שניות, ומפסיקה, ואז שוב ממצמצת מהר ומפסיקה.
&nbsp
אני מלטף בעדינות את אזור העיניים בניסיון לסלק זבובים ואז זה מפסיק לדקה. אני מספיק בקושי להביא את הציוד ואני מגלה סוסה שמתחילה לרעוד, אבל רק הראש רועד בהתחלה, ואז הצוואר, ואז כל הגוף, ומפה לשם תוך פחות מ5 דקות הסוסה בקושי עומדת על הרגליים, שלא לדבר על להביא אותה חזרה לתא, רחוק מהילדים המקדימים להגיע דווקא עכשיו מכל הימים...
במהלך הדקות האלה מגיעה מדריכה נוספת שמדברת בטלפון עם הבוסית שלנו, ובמקביל, באמצעות פיתוי עם חציר, ומעט לחץ עם החבל הצלחנו לגרור אותה לתא.
דבר נוסף שקרה במהלך הזמן הזה, שבמספר השניות בין מה שנראה כמו התקף אפילפסיה אחד לבא אחריו, הסוסה הלכה מצויין- ישר לחציר, והלחץ שהפעלנו בניסיון להוליך אותה לא פעל בכלל, כך ראינו שלמספר שניות הסוסה מסוגלת לאכול, ולכן ההולכה עם קצת חציר ביד פעלה היטב.
&nbsp
אחרי שהסוסה הייתה סגורה בתוך התא, אני כבר הלכתי לפגוש את התלמיד, השארתי את הטיפול למדריכה השנייה ואחרי שחזרתי מהשיעור הסוסה נראתה כאילו לא קרה דבר מעולם. המדריכה אמרה לי שבמדידת חום חוזרת ונישנת אכן היה לה חום גבוהה בהתחלה אבל גם הוא ירד מהר לטווח הנורמלי. אני לא יודע האם נתנו טיפול נוסף.

jgut

New member
זה מפחיד

הכרתי סוסה אחת שסבלה מאפילפסיה. לא היה כ"כ מה לעשות בנידון. רק לחכות שההתקפים יעברו.
לצערי היא לא שרדה הרבה זמן.

superKENZ

New member
נוב' ללא ארכובות - סוף שבוע 2

וואלה, הולך טוב.
הדיון של שבוע שעבר גרם לי להעמיק ולחקור ולמצוא עוד דימויים, ועוד זוויות הסתכלות על ענייני הרכיבה.
נהנית מכל רגע.
גם הרכיבה השבוע הייתה נהדרת. אפילו החזקתי קצת יותר מחצי שעה. רכבתי עם מוסיקה. אני מוצאתאת זה מאוד מרגיע, וכיף לי לזייף יחד עם הנייד...
והכי כיף שהקאנטר משתלב יפה בשיר, וזה ממש נראה כאילו הסוס שלי מוזיקלי.

חברה שאלה את הקטנה השבוע על י היא רכבה - והנה השיחה
חברה: רכבת היום?
הקטנה: כן
חברה: על מי?
הקטנה: ביפסי
חברה: ולפני הרכיבה מה עשית?
הקטנה: איקשור קרוס (תרגום למתחילים - קשרה בקרוס. היא נורא אוהבת לעזור...)
חברה: ומה עוד
הקטנה: נקה פרסות
חברה: ניקית פרסות? יופי. ומה עוד?
הקטנה: אבריש, איגרדת, עיגולים (הברשתי, מגרדת עיגולים)
חברה: ומה שמת לה על הגב?
הקטנה: אוכף
חברה: ועם מה חברת את האוכף
הקטנה: בטן (חגורת בטן), אחזק (לחזק)
חברה: ומהעל הראש?
הקטנה: ראשיה
חברה: ומה שמת ל על הראש?
הקטנה: קסדה, איכב (לרכב)
חברה: יופי ! ואיפה שמים רגליים?
הקטנה: אכובות (ארכובות)
חברה: ואי אמרת לה ללכת?
הקטנה מצקצקת
החברה: ואיך עוצרים?
הקטנה: הו
החברה: ונהנית?
הקטנה: כיף !!!

היום, היא מתיישבת על אוכף של אחד הסוסים (עליו..) ומרימה את הרצועה של הארכובה, וכששאלתי מה היא עושה, אמרה אחזק בטן (יעני מחזקת חגורת בטן), כמעט השתנתי מצחוק. באוכף של המיניאטורה הרצועה של הארכובה והרצועות שמחזקים איתן חגורת בטן כמעט זהות, אז זרם לה...

הילדה בת שנתיים... אני מבסוטה

ובזאת אני סיימתי
עוד שבועיים למנאייק
ושיהיה לכולנו שבוע טוב

LogainAbler

New member
אין משהו חדש- אז חובות מהשבוע שעבר

1) מגרשי חימום- דרסאז'ניקים, אם הבנתם מה הוא עושה עם הסוס תסבירו בבקשה, כי לי אין שמץ מה הוא רצה להשיג כאן
https://www.youtube.com/watch?v=8lZ6QNnwcEo

2) murgesse- https://www.youtube.com/watch?v=fllLIZXTmbE&feature=youtu.be סוסי

3)סוסי TPR:
https://www.youtube.com/watch?v=JUwosnbVIWw&feature=youtu.be

4) זה ספרדי? זה גרמני?- לא! זה פרשרון צרפתי! :) , עוד אחד שמנסה להכנס לנישה של הדרסאז'

https://www.youtube.com/watch?v=6NT_ucvAE5c&feature=youtu.be
:
בתמונה- Gipsy Vanner שהייתה מאוד חברותית עד שנמעס לה והיא הלכה לרבוץ בפינה

לגבי הסרטון הראשון

אני לא רוכבת אינגליש...
אבל ממה שאני רואה נראה שגם הוא לא סגור מה הוא רוצה להשיג מהסוס.
בעיקר לא ברור למה הוא הגיע עם הסוס לרירינג במגרש חימום.
זה חלק מהתרגילים שהוא רוצה לבצע אחר כך בתחרות?

jgut

New member
שביר

בזמן האחרון הדלקות שיש לי בגב קצת השתפרו. אבל השרירים שלי מאוד תפוסים ובכל הגוף. בשני עוד הייתי בסדר ורכבתי עד דאנס.
בשלישי בערב היה לי שיעור יוגה וחשבתי שיצאתי ממנו משוחררת. אבל למחרת בבוקר התעוררתי עוד יותר תפוסה. זה היה בעייתי כי קבעתי שיעור וולטינג לאותו הבוקר. לא יכולתי לבטל כי המדריכה לקחה בייביסיטר לילדים במיוחד בשביל השיעור הזה. אז ניסיתי לעבוד בשיעור. אני חושבת שבחיים לא הייתי כ"כ תפוסה. לא הצלחתי אפילו לשבת על הסוסה בלי לסבול. עברנו בעיקר לתרגילי מתיחה עבורי, אבל הייתי במצב כ"כ גרוע שלא הצלחתי אפילו להעביר את הסוסה לקנטר. לא יכולתי אפילו לעשות את התנועה הקטנה של הדירבון. עקרונית לא אני אמורה להזיז את הסוסה בוולטינג, אבל העדפתי לנסות להעביר אותה בעצמי, כדי לבדוק את היכולת שלי. בסופו של דבר בגלל המתיחות, יצאתי טיפה פחות תפוסה. אבל ממש מעט.
&nbsp
למחרת לא התכוונתי לרכב. זה היה יום לימודים וגם היום האחרון שלי בסטאז' א' של הטיפולי. היו רק שיעורי טיפולי, כי כל החבר'ה שלנו נסעו לתחרות כבר מיום רביעי. דו היתה אמורה להשתתף בשיעורים. בשני השיעורים הראשונים היא קצת נבהלה ועברה לקנטר. לא משהו היסטרי, אבל לילדים קטנים זה מפחיד. היתה לנו הפסקה של שעה בין הטיפולים, אז עליתי עליה להוציא לה מרץ. בטרוט היא היתה בסדר, אפילו קצת עצלנית. בקנטר היא חיפשה דברים להיבהל מהם ובקבקה לי קלות. היא סירבה לבוא למתג. בהתחלה קצת רבתי איתה, אחרי זה הבנתי שאין עם מי לדבר. יש לה יותר מידי מרץ והיא צריכה פשוט להוציא אותו. לשמחתי היה חבל לונג' במגרש ותוך שתי שניות היא כבר רצה לה ובקבקה במעגלים. היא רצה חצי שעה רצוף בלי שאני אדחוף אותה. מידי פעם ביקשתי ממנה להאט רק לראות האם היא מוכנה להירגע. היא אמנם התעייפה קצת אבל אמרתי למדריכים שלא ניראה לי שזה יום טוב לעבוד איתה בטיפולי. גם היו הרבה הפרעות מבחוץ, אז חששתי שזה יקשה עליה עוד יותר.
אחרי כל הסיפור הזה, המדריכים השונים הציעו\הודיעו לי שיבואו לרכב עליה על מנת לשבור אותה. אני ממש לא אהבתי את זה. קודם כל יש לי מאמן שרוכב עליה כשיש צורך. דבר שני אם צריך אני יכולה לרכב עליה בעצמי כדי להרגיע אותה. דבר שלישי מותר לסוסה שיהיה לה ימים פחות טובים. במיוחד אם היא לא עבדה כמה ימים. דבר אחרון, אני לא רוצה את הסוסה שלי שבורה. אני אוהבת אותה שלמה וקצת שמחה. מאמנים אחרים ניסו לשבור אותה והיא העדיפה לשבור אותם.
&nbsp
למחרת יצאנו כמה חבר'ה מהחווה לטיול. זה היה טיול ספונטני ויצא במקרה שהיינו רק החבר'ה הותיקים של פעם. התלמידים הראשונים של המאמן. היה ממש נחמד כמו בימים הטובים ההם. רכבתי על דו והיא התנהגה למופת. כך שאני בטוחה שבאותו יום, היה לה סתם יום עם עודף מרץ.

giri

New member
חייבת להגיב על עניין ה"שבירה"

אני מאד מסכימה איתך, ובכלל לא אוהבת את המונח הזה, "לשבור".
בעיני חשוב לזכור שסוסים הם בעלי חיים ויש להם ימים כאלה. מותר להם להיות נמרצים יותר או עצלים יותר בזמן נתון.
זה כמובן אתגר כשמדובר על תלמידים ורוכבים לא מנוסים, אבל זה לא אומר שצריך לחפש את הבעיה בסוס.

giri

New member
שבוע

השבוע ממש התחיל אצלנו החורף. היתה סופה בסופ"ש הקודם והטמפ' ירדו מתחת למינוס עשרים כל יום. בואו נגיד שגור בן שלושה חודשים הוא נכס מפוקפק למדי במזג האוויר הזה.
&nbsp
הרכיבות בשני וחמישי לא היו מוצלחות במיוחד, בגלל אילוצים על המגרש הקטן לא יכולתי לעבוד בהכרח על מה שרציתי, וגם נאלצתי לחתוך אותן קצר יותר משרציתי. ביום רביעי (לא ידעתי את זה) השותפה שלי לא הגיעה לרכב בגלל מזג האוויר - היה בלגן בכבישים, מינוס 22 וקרח מהסופה הקודמת, והיו תאונות ועניינים ובסוף ליסה אמרה לה שלא תבוא כי היא לא רצתה שהיא תנהג בתנאים האלה. אז ביום חמישי הופתעתי שהוא היה נורא נמרץ,ולצערי היה לי אילוץ לצאת מהחווה ברבע לתשע, והקבוצה השניה עבדה במגרש עם שישה תלמידים בשיעור קפיצות שנמשך ונמשך אחרי הזמן הנקוב, ופשוט אי אפשר היה לעשות כמעט כלום. כשהשיעור שלהם נגמר התחלתי לעבוד קצת יותר רציני, אבל תכלס נשארו לי עשר דקות של עבודה. זה היה מאד מתסכל.
&nbsp
אתמול (שישי) צ'ואי היה מאד מאד נמרץ ולמרות שעשינו סיבובים על סיבובים בקנטר הוא לא הראה אפילו ירידה קטנה במרץ (אני לעומת זאת התחלתי להתעייף). אבל הוא לא היה סרבן או קשה, פשוט מאד מאד פרש. בשלב כלשהו ליסה החליפה לו מתג והעלתה עליו את ג'יימי, שיותר מנוסה ממני, וביקשה ממני לעזור במשהו מחוץ למגרש. כשחזרתי למגרש, היא אמרה לי: "הסוס שלך מתוקן" בחיוך רחב. הן פשוט המשיכו לעבוד איתו ולאפשר לו לתעל את המרץ, עד שהוא נרגע קצת.
בהמשך להודעה של ג'יגאט, אם כבר, אני מעדיפה ש"יתקנו" לי את הסוס מאשר ש"ישברו" אותו.
&nbsp
אה, וליסה אתמול - אחרי שסיימתי חימום והתחלנו לעבוד - אמרה לי להחזיר את הארכובות לאוכף כי היא רוצה לעבוד על תרגילים שמוטב לעשות עם ארכובות. אמרתי אוקיי, אבל זה היה ממש סיוט לשים את הארכובות על האוכף, ובסוף נשברתי והורדתי לו את האוכף בשביל לסדר את זה. זה היה די מתסכל כי שרפתי על זה זמן והייתי יכולה לא לשרוף על זה דקה אם הייתי יודעת מראש, הייתי שמה ארכובות לפני השיעור. גם הרגשתי קצת מרומה שאני כל כך מחוייבת לקטע של הבלי ארכובות, שליסה היתה זו שדחפה אותו, ודווקא היא אומרת עכשיו לשים ארכובות. אבל ניחא.

giri

New member
ועוד אחת קטנה (אצלי עדיין סופ"ש)

אתמול לקחתי את גוזר (הגור החדש שלנו) לחווה. הוא היה קצת לחוץ מהסוסים אבל עם חטיפים וסבלנות הפשיר כלפיהם.
אני תוהה - לאלו מכם שיש להם כלבי חווה - יש לכם טיפים מעשיים לגבי הבעיה של אכילת גללים? את נובה הפסקנו לקחת לחווה כגורה כי היא פשוט טחנה גללים
הייתי שמחה לא לוותר על החוויה עם גוזר במידת הניתן.

jgut

New member
אם אי אפשר לנצח - אז להצטרף אליהם.

או יותר הגיוני:
1. לכלבים שמגיבים לפקודות קולייות - פשוט לומר להם "לא" כל פעם כשהם מנסים להתקרב לגללים. הם לומדים עם הזמן שאסור ומפסיקים.
2. לשים לכלב מחסום פלסטיק כשהוא מסתובב בחווה. עד שילמד לא לאכול גללים ועוד קצת אחרי.
3. להבין שזה לא כזה נורא שהם אוכלים גללים.
&nbsp
אצלי הם בהתחלה הסתובבו עם מחסום פלסטיק, אחרי כמה שבועות הורדתי אותו ובזמן הזה הם למדו לא לאכול, אחרי שאמרתי להם "לא". הכלבים האחרים בחווה אוכלים גללים. יש דברים גרועים יותר.

popi199

New member
אצלי

יש כלב שאוכל קקי כל הזמן, זה גם יותר נגיש כי יש אורווה בבית.
יש לי עוד 2 כלבות שמוותרות על התענוג...
הפתרון שלי- פשוט לא להתנשק איתם.

אבל אם את קטנונית- מחסום נשמע פתרון טוב...

giri

New member
אבל אני אוהבת להתנשק איתם

אני מניחה שאין פתרון קסם, הא?
מחסום נראה לי קצת מוגזם ביחס לגודל הבעיה. שוין... הוא לא יבלה הרבה זמן בחווה, אני מניחה שזה לא נורא.
(במיוחד ששתיכן אומרות שאין בעיה, אני מניחה שאם כך אין ממש סיכון בריאותי)

superKENZ

New member
הסיכון הבריאותי הוא שלך

אחרי שהוא יסתובב בין הרגליים של המפרזלים לגנוב חתיכות טלפיים. ויפליץ את עצמו באוטו הסגור בדרך חזרה במינוס מי יודע כמה מעלות...
ומה עם תמונה? לא מגיע לנו ?

giri

New member
LOL

יפליץ את עצמו באוטו הסגור...

ולצורך הפרופורציות, גוזר ונובה משתזפים בשלג

למעלה