סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
שבוע סביר

עם הסייחה התחלנו להתקדם קצת. היא מאוד מצחיקה אותי כשיש דברים שהיא לא מבינה ומנסה לעשות בצורה משעשעת.
לדוגמא כשעליתי לרכיבה באחד הימים, היא הלכה לי קדימה תוך כדי עליה. התגובה האוטומטית שלי היא לקחת אותה אחורה צעד או שניים. אבל היא לא כ"כ הבינה מה אני רוצה ממנה והשאירה את הרגליים הקדמיות במקום ולקחה את האחוריות אחורה. ככה היא נמתחה כמו כלב מתמתח (ביוגה). אחרי כמה נסיונות זה הסתדר, אבל זה היה משעשע וגם אני חשבתי שאם כבר יהיה לה יותר קל לקחת אחורה את הרגליים הקדמיות ולא את האחוריות.
גם היתה פעם אחת שהיא נבהלה לי ממשהו. היא רצה קצת וקיפצה מעט לגובה. ניסיתי להאט אותה מהגוף, אבל היא לא הבינה אותי. בסוף הכנסתי אותה למעגלים קטנים ואז היא נירגעה. כשירדנו להליכה, ניסיתי להזיז אותה עם הרגל חזרה למסלול וכך יצא שהיא עשתה לראשונה לג יילד קליל.
&nbsp
חוץ מזה היום כשהיא היתה משוחררת היא השתוללה בראונדפן. למרות שהכלב שלי כבר חונך לא לרדוף אחרי סוסים, פעם בכמה זמן הוא חוזר לסורו. היום זה קרה שוב. הפעם הוא חטף ממנה בעיטה קטנה. למזלו זו היתה בעיטה יחסית קטנה והוא יצא מזה יחסית בנס. הוא חטף את הבעיטה בפנים וסבל מדימום רב מהאף. עשינו לו בדיקות ומסתבר שיש לו בעיה בקרישה של הדם ולכן לקח לזה הרבה זמן להפסיק. ניראה שהוא חטף גם זעזוע מח קל. אני מקווה שהוא למד את הלקח ולא יציק יותר לסוסים.
אני מרגישה שזו אשמתי. כי ראיתי בימים האחרונים שהמשמעת שלו רופפת ולא השקעתי מספיק מאמצים לתקן זאת.

giri

New member
זה אתגר לא פשוט לתחזק את העניין הזה של הזהירות מהסוסים...

מקווה שהוא בסדר!

giri

New member
סיכום שבועיים

לא הספקתי לסכמ"ש שבוע שעבר, אז שיהיה.
השבוע, בגלל שהשותפה שלי לוקחת את הסוס לתחרות, וגם החליטה שהיא רוצה לשכור שם תא לחמשת הימים, אז היא מובילה יום לפני אחרי הצהריים (!!) יצא שהיתה לי רכיבה אחת. מצד אחד היא מאד משתדלת למצוא זמנים שאני אוכל לרכוב במקום, מצד שני זה מעצבן, בכנות.
הרכיבה שכן היתה לי היתה מעולה. חזרתי לאוכף אחרי שבוע מאד מג'ועג'ע, היה לנו פה חמסין וחטפתי מיגרנה איומה שבאה והלכה כל השבוע. היו שתי רכיבות די עלובות תוך כדי ויצאתי מהן ממש סמרטוט. גם צ'ואי לא עבד רוב השבוע שעבר בגלל עומס החום הכבד. הוא הזיע רק מלעמוד (בחוץ או בתא) ונראה מאד אומלל. זה גרם לי לתהות מה היו עושים עם סוס כזה בארץ.
בכל מקרה, כשחזרתי לאוכף ביום שני היתה רכיבה מעולה. עבדנו על מכשול בודד וניגשנו אליו בדרכים שונות (זוויות שונות לקפיצה ואחרי המכשול פניות חדות שונות ל"מכשול" הבא), וזה היה מאתגר אבל הצלחתי יפה. קיבלתי מחמאות מהמאמנת ומעוזרת המאמן, שהתרגיל הזה מראה כמה חדה היתה הקפיצה שלי קדימה מבחינת יכולות, כי לפני כמה חודשים - לדבריהן - או שלא הייתי מצליחה אותו או שזה היה מבורבר ועקום. זה היה נעים לשמוע והתרגיל באמת היה מאתגר, מאד מספק להצליח בכזה דבר.
ביום שני הקרוב אני טסה מטעם העבודה ליומיים, וממילא הוא יהיה ביום שני בחופש אחרי התחרות, וברביעי יש לי לימודים. אז בקיצור אני ארכב שוב רק ביום חמישי, שזה באסה אבל מה לעשות? לפחות אני מנסה שכל רכיבה תהיה ממש טובה, ולתת את המקסימום שלי, וזה נותן תוצאות.

למעלה