סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
אכן

ולכן עוד מישהי חכמה אמרה לי שסוסי בי"ס צריכים תחלופה, בדיוק מהסיבה הזו, ברגע שאתה לא מצליח לשמר את הרגישות שלהם, וכבר נגמרת להם הסבלנות, הם כבר לא צריכים להיות בבי"ס.
וזה לא אומר שהם לא יכולים להיות אחלה סוסים פרטיים.
אבל מה לעשות אנחנו חיים בעום שלא עובד לפי ההגיון הזה. וחבל.

עזבי, יש לי הרבה מטען בעניין. בדיוק עכשיו...

giri

New member
סורי, לא התכוונתי לדרוך על יבלות

jgut

New member
אני לא חושבת שרוב בתי הספר

יכולים להתנהל לפי ההגיון הזה. המציאות הכלכלית לא מאפשרת את זה.
כ"כ יקר לגדל סוסים כיום, כך שסוס צריך לעבוד בשביל זה. הרבה סוסי ב"ס לא יכולים להתאים בקלות לרוכבים פרטיים ולו רק בגלל שהם "נשרפים".
הם זקוקים להרבה עבודה כדי לחזור לעבוד טוב ורוכב מתאים.

בב"ס קטנים, יותר קל לשמור על סוסי ב"ס. אבל ככל שיותר מדריכים העניין מסתבך.
בנוסף יש הרבה בעלי חוות שלא מבינים שהסוסי ב"ס זקוקים לאימון\חופש מעבר לשיעורים. לכן הם לא מוכנים לשלם על כך...

kenz

New member
הנקודה פה היא להוציא את הסוס לפני השריפה

וזה מאוד תלוי בסוס ובחווה עצמה, אורך החיים שלו כסוס בי"ס.
יש סוסים שעד מותם ישארו מתאימים, ויש סוסים שאחרי שנה הם מתחרפנים.

וזה באחריות החווה לשים לב לזה לפני שהסוס נשרף.

יש סוסים שתאריכי את חיי ה"בי"ס" שלהם ע"י גיוון ברמת התלמידים, עבודה עם מדריך, שינוי אוירה או חופש כמו שאמרת, ויש כאלה שגם זה לא יעזור.
צריך להיות עם היד על הדופק.

גם לי יש מטען כבד בנוגע לזה

בעיני זה שילוב של הדברים.
אני מסכימה שצריכה להיות תחלופה של סוסים,
ושצריך להיות עם האצבע על הדופק, ולשים לב מתי הסוס כבר לא
מתאים לבית ספר וצריך לפנות את מקומו.
מצד שני, מאוד קשה לוותר על סוס לפני שהוא שרוף.
כי ברגע שיש קצת ירידה ברמת החשק והנתינה של הסוס (לפני שהוא שרוף)
אז לא ישר מחליפים אותו, נותנים לו קצת הפסקות, נותנים לו תלמידים שיותר מסוגלים
להתמודד עם זה, יש מקומות שגם הוא נכנס נניח לאימון כלשהו ע"י המדריך, בשביל "להחזיר אותו למוטב"
ואז אפשר לגרור עם הסוס הזה עוד קצת... וככה בלי לשים לב הסוס נשרף.
לכן לא ממש קורה להוציא את הסוס "לפני השריפה".
בקיצור, זו בעיה.

אה, ולגבי מה שJGUT אמרה, המקומות לא רוצים לשלם לבעלי מקצוע טובים ורציניים על אימון סוסי בית ספר,
הם בטוחים שגם תלמיד טוב שיתנו לו לעשות את זה, או מדריך צעיר שישמח לשבת קצת על סוס, יעשה את זה.
ולא באמת משלמים עבור אימון תחזוקתי של סוסי בית ספר. חבל מאוד.

giri

New member
צודקת, אבל בואי לא נשכח

שלחוות יש הוצאות אדירות וגם ככה קשה להתפרנס מזה, תכניסי את העלויות של אימון קבוע לסוסי בי"ס וזה עוד יותר ינגוס ברווח הקטן שעוד יש להן.

kenz

New member
או שתחשבי על זה אחרת

כשלא תצטרכי לקנות כל הזמן סוסי בי"ס, כי שלך יהיו מתוחזקים. וגם, אם חושבים על זה, תמכרי סוסים לא במחיר רצפה, כי הסוס עוד שווה משהו, פשוט לא מתאים לעבודה טוחנת של בי"ס, אז ההוצאות שלך קצת יקטנו.
אני חושבת (בהנחה שמדריך באמת יודע לעבוד עם סוסים), שאם כל מדריך בחווה היה רוכב על סוס שניים בשבוע, חצי שעה ככה, זה יכל להיות מספיק.
בד"כ זה מתחלק יפה. הבעיה היא עם מדריכים שאין להם מושג מה הם עושים, ואם מדריכים שלא מוכנים להשקיע, ואז הכל נופל על בן אדם אחד.
יש חוות שההכנה והטיפול בסוסים מגולמות במשכורת של המדריך, ואפשר להכניס גם את זה. מדריך אמור לרצות שהסוסים שלו יחזיקו מעמד כמה שיותר. לא רק מנקודת הראיה הכספית של מנהלי החווה, אלא מנקודת ראייה בטיחותית, הכרת הסוס, וכד'

אבל חבר'ה מה שאני מדברת פה קיים בחלומות שלי. לא רואה איך הופכים את זה למציאות, לפחת עד שבעלי יהיה מליונר...
וגם אז אני רוצה לראות שאני מצליחה להחזיק את כל מה שדברתי.

jgut

New member
המציאות מאוד רחוקה מכך

יש מעט מדריכים שיודעים גם לתקן סוסים.

אגב ברוב החוות שאני הייתי בהן, הסוסי ב"ס היו סוסים פרטיים שעשו חצי פנסיון עם הב"ס. לרוב זה היה רק שליש פנסיון עם הב"ס. זה איפשר לסוסים לשמור על רעננות כלשהי וגם היה להם בעלים שיכלו להשפיע על מי שרוכב עליהם מחוץ לשיעורים.

זה כמובן עובד טוב בתיאוריה. במעשי, היו גם בעלי סוסים שציפו שהב"ס יאמן להם את הסוסים לצרכים שלהם ולא לצרכים של הב"ס...

למעלה