סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

giri

New member
שבוע מצויין ויום סבבה בתחרות

היו רכיבות ממש טובות השבוע, ובמיוחד היום כשיצאנו לתחרות.
התחרות היתה אמורה להיות יומיים - בשבת האנטרס ובראשון ג'אמפרס - ואת שבת ביטלו בגלל מזג אוויר (תחרות חוץ, אין להם אינדור מספיק גדול, וירד המון גשם). חששתי שיבטלו גם היום. יצא יום לא רע בכלל, אפילו השמש יצאה קצת פה ושם, ואמנם ירד עלינו רסס חלק מהזמן, אבל לא היה רטוב מדי. והיה חם! פעם הבאה חולצה קצרה מתחת לז'קט.
תמונות בפייסבוק - האלבום ציבורי: https://www.facebook.com/giri.beren...22858790043.1073741828.100002970003279&type=1

hanyou12

New member
יפהה!

איזה יפה הסט האפור! לראות סוסים עם כובע זה חמוד

כל הכבוד!

giri

New member
האוזניים באמת חמודות

רק חבל ששכחתי את ספריי הזבובים בחווה, ולא היה לי במה לחדש אותו כשהיינו בתחרות... לפחות הוא לא ממש טלטל את הראש, אבל היתושים הציקו לו בבירור

hanyou12

New member
יש אצלכם הרבה מעופפים?

את משתמשת בספריי סינטטי או טבעי?
שמעתי שהסינטטיים - למרות המחשבה הראשונה בנושא - דווקא פחות יעילים מהטבעיים ומחזיקים פחות זמן.

giri

New member
בתקופה הזו, כשיש הרבה גשם, יש

אני בדרך כלל משתמשת בציטרונלה, עכשיו אני מנסה חומר אחר, אבל לא כל כך מרוצה ממנו, כי הוא לא יותר יעיל והריח שלו פחות נעים. יש מצב שאחזור לציטרונלה למרות היעילות המפוקפקת.

giri

New member
חומץ ומי פה? לא ניסיתי, אבל נשמע מצחין משהו

איך הריח?

kenz

New member
תרופת סבתא ששמעתי לפני כמה שנים

אגב, סבתא שלי, בלי קשר לסוסים תמיד הייתה שמה כוס חומץ על השולחן בפיקניקים. זבובים לא אוהבים את זה.
לגבי מי פה, אין לי מושג.

אבל זה עבד. היה מצחין אבל עבד יחסית יפה.

במינונים של חצי חצי (ואני גם הייתי מדללת קצת עם מים).

jgut

New member
השבוע שלי

רכבתי שבוע שעבר על דילן וקצת חששתי שקלקלתי אותה. היא בקבקה לי ולא רצתה להרים קנטר ימין. הצלחתי לתקן אותה אחרי כמה נסיונות. אבל אני בטוחה שלמאמן זה לא היה קורה. או שהוא בכלל לא היה מגיע איתה למצבים האלה, או שהוא היה מתקן אותם בזמן קצרצר. למרות שהבאקים שלה היו נוחים לישיבה, עדיין לא הייתי 100% בטוחה בעצמי.
למחרת המאמן רכב עליה ואמרתי לו שאני לא יעלב אם הוא יגיד לי לא לרכב עליה בתקופה הקרובה. כשהוא סיים את הרכיבה הוא אמר שזו היתה אחת הרכיבות הטובות שלה. זה היה קצת מוזר לי, כי מהצד ראיתי שהיא גם בקבקה לו וגם לקח לה פעמיים עד שעלתה לרגל נכונה. כניראה זה טבעי אצל סייחים הטעויות האלה ואני לא צריכה להתרגש יותר מידי.

בחמישי יצא לי לראות את דאנס (בתור סטאז'רית) בשיעור טיפולי. הייתי ממש מרוצה ממה שראיתי. כל החבר'ה שלנו כבר נסעו לתחרות, אז המגרש הגדול היה פנוי. ישב עליו ילד קטנטן והסוס נתן לו המון בטחון. הוא יכל להסתובב איתו בכל המגרש. הסוס הלך בדיוק לאן שהוא ביקש ובדיוק במקצב והמהירות שהוא ביקש. הילד הצליח לעשות את כל התרגילים והוא ממש חייך כמו שלא ראיתי אותו בשום שיעור.

סוסים אחרים אצלנו נורא מנצלים את המצב שהרוכב לא תמיד יודע לבקש במדויק. בכלל זה ניראה לי מתסכל עבור ילדים קטנים לרכב על רוב סוסי הב"ס. כל עוד הם עדיין בשלבי הלונג' אז החיים שלהם די קלים. ברגע שהם נהיים יותר עצמאיים, לא כולם נמצאים במצב שהם יכולים להסתדר עם חלק מהסוסים.

דו היתה בתחרות והביאה כמה זכיות. העיניים שלה משתפרות, אבל עדיין לא מאה אחוז. לפחות מאוד קל לשים לה את הטיפות.

בסופ"ש יצא לי לעשות חלק מהתורנות חווה. אני ממש אוהבת את זה. לשחרר סוסים ולהאכיל אלה הדברים שאני הכי אוהבת.
אני אפילו אוהבת לנקות את התאי נסורת. הדבר היחידי שאני שונאת, זה התאים עם החול. לא משנה כמה מנקים אותם, הם תמיד ניראים לי מלוכלכים ומה שיוצא מהם ממש כבד.
מכיוון שאני בדרך כלל לא בחווה בשעות שדאנס משוחרר, הוא עשה לי ממש התקף לב קטן. התמונה מצורפת. מסתבר שהוא שוכב כך די הרבה. מכיוון שהוא כזה סוס רגוע, אז גם כשרצתי אליו עם הכלבים הוא לא זז. גם כשיושבות עליו ציפורים, הוא לא זז. בסוף הוא עשה טובה והרים את הראש לפני שחזר לנמנם לו.

giri

New member
הוא באמת מפחיד ככה

אני מזדהה עם מה שאת אומרת על סוסי בי"ס וילדים, זה מלכוד מסויים שאני לא יודעת איך יוצאים ממנו.

kenz

New member
בנימה מאוד אופטימית

עובדים עם סוסים שמתאימים.
סוסים שמצד אחד הם רגישים, ומצד שני הם עדינים, כך שהתגובות שלהם לא מסכנות רוכבים מתחילים, בעיקר לא קטנים.

זה איזון מאוד עדין, ויצא לי לעבוד עם מעט סוסים כאלה. ופה נכנס עניין המדריך.
לא לשחרר את התלמיד מהלונג' עד שהוא ממש יציב, ויסכים איתי אתם יודעים מי, שאפשר לעשות הרבה דברים על הלונג'.
אם ילד לא יודע/מסוגל לתקן, על המדריך להיות במרחק מתאים, כדי שיוכל לתקן. וכן, זה דורש ללכת עם שוט לונג' שעות במגרש, אבל זה בהחלט עושה את העבודה (רק חבל שזה לא שורף מספיק את הקלוריות...)

פעם כשהייתי צעירה וטיפשה, (היום אני לא קצת פחות צעירה וקצת פחות טיפשה...) היינו חבורה של בנות בחווה, שלחלק היו חצאי פנסיון, חלק התחרו על סוסי בי"ס, שבד"כ היו הרבה יותר קשים.
ואז אחת הבנות בחווה קיבלה סוס "אוטומט" מחו"ל, אחרי חצי שנה של רכיבה.
לי בערו הפיוזים, למה היא צריכה את זה, שתלמד קודם כל לרכב על הסוסים הקשים, מסוס קל לא לומדים.
ואמר לי המדריך, רק מה שבתור מדריכה כיום אני מבינה.
דווקא ללמוד מסוס מנוסה ורגיש זה יותר טוב, לומדים לשבת ולתת סימים עדינים, לא צריך לתקן כל כך הרבה, ואפשר לבלות את הזמן באמת בללמוד לשבת נכון.
מה שבסוס שכל הזמן את מבלה בלדחוף, להזיז, לתקן וכו', את מפספסת.
ובד"כ, אם תדעי לשבת כמו שצריך, אותו סוס לא יעשה לך שטיקים. כי פתאום נוח לו והוא מבין הרבה יותר.
אז נכון, צריך ללמוד ולדעת להתמודד, אבל יותר חשוב לרכב על אותם סוסים טובים שנותנים את ההרגשה איך באמת זה צריך להיות ומאפשרים לך להיות יותר משוחררת ורגועה ברכיבה, כדי להגיע לישיבה נכונה, ורק אז להתחיל להתמודד.

giri

New member
מבינה למה את מתכוונת

וגם זה מלכוד, כי מצד אחד את צריכה ללמוד להתמודד עם סוסים שונים, מצד שני מה שכתבת פה מאד, מאד נכון.
דילמה.

kenz

New member
זה לא מלכוד

סוסים שונים יכולים להיות שונים באופי, בסוג הצעד, הם לא אמורים להיות כל כך שונים ברכיבה אותם.
וכשאת לומדת על סוסים טובים, וצריכה לעשות מעט מעט ADJUSTING לבקשות שלך, זה נותן לך לעבוד על הישיבה שלך, וזה מעגל קסמים כזה.
אני לא אומרת שלא יהיה לך אף פעם סוס שיעשה לך באק, או יקפוץ, אבל תוכלי לשבת עליו הרבה יותר טוב, אם יש לך בסיס טוב.

זו לא דילמה.
סוס צריך להתאים לתלמיד. אם אין לך סוס שיכול לקחת את התלמיד ולתת לו בטחון ואת היכולת לשפר ישיבה כשהוא עצמאי, אל תורידי מהלונג'.

יש סוסים שלמרות שאני יודעת שיכולים לעבוד יפה, ולא קשים להזזה וכד', אני לא נותנת למתחילים, כי לפעמים הם "בודקים", ובצורה לא נחמדה. אז אותם אני לא אתן לתלמיד שלא מוכן ויודע לדייק בתיקון. כי אז הם עסוקים בלתקן ולא בלרכב.
כשהם ירכבו יותר טוב, אז התיקון יהיה משני. (והצורך בו יפחת בהרבה, כי הסוס יקבל קודים יותר מדוייקים, ויהיה לו נוח לעבוד.)
אין שום צורך לתקן סוס על כך שלא בצע בקשה שלא בוקשה כראוי.

giri

New member
הכל נשמע מושלם כשאת כותבת ככה

את לא מרגישה שסוסי בית ספר נוטים להתדרדר עם הזמן מבחינת התנהגות?

למעלה