סכמ"ש

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך
ביום חמישי הלכתי לצפות באליפות הארץ בדרסז'

מאוד נהנתי והתרשמתי מאוד לטובה מכמה סוסים.
הסתכלתי עליהם בהערצה (ובקינאה...).
אהבתי במיוחד את הצמד (היחיד...) שהתחרה ברמה ה'.
היה להם מבחן ממש מדהים.

ובכלל - הסוסים שהכי אהבתי מכל מקצה היו באמת הסוסים שזכו במקום הראשון.

צילמתי הרבה אבל מהסמארטפון אז רוב התמונות הן מרחוק או באיכות לא משהו...
לצערי בשישי לא יכולתי להגיע כי עבדתי.

יש פה מישהו שהיה וצילם במקרה?

kenz

New member
רכיבה משותפת ובקשת עזרה

אז השבוע הקטנה הצטרפה אלי להליכת קירור. היה מאוד נחמד. הלכנו חמש דקות ביחד במשק, והיא כולה זורחת.
אח"כ רציתי לרדת. היא לא. היה בכי, היא הורדה, אני ירדתי והיא המשיכה לרכב :) היא כל כך מבסוטה שם. בלתה איתי הרבה בשבוע האחרון בחווה, עזרה לסדר, להבריש ולנקות :) היא טובה בסדר...

סה"כ היה שבוע נחמד.

הבאסה בתמונה הזו, שהחצי צילם. ולכן זו לא תמונה לגמרי משפחתית :)

kenz

New member
שחר ובנג'ו נעדרים

נעלמו ממשק של חברה בשדי חמד, סוס אפור נקודות (יעני כיאלו לבן...) בן 20 ופוני שטלנד שחור.

אם מישהו שומע על סוסים כאלה (או רואה אותם במודעות למכירה וכד'), אשמח אם תודיעו לי.

תודה...

popi199

New member
סוף כל סוף קצת שקט!

ביום שישי הלכתי לראות א שיקי, כבר ביום שני נאמר לי שהוא כנראה משתלב יותר טוב, אוכל ומסתובב עם כולם.
ביום שישי בעל המרעה שיודע לרוב איפה הסוסים נמצאים לא היה, אז יצאתי לטיול של 20-30 דקות לחפש אותו....ובסוף מצאתי! קראתי לו והוא לרגע הרים את הראש...וחזר לאכול.
הוא אמנם טיפה יותר רזה, מה שחשבתי שיקרה בגלל שבשבוע הראשון הוא לא ממש מצא את עצמו אבל הוא לא ירד הרבה במשקל, הפרווה שלו הייתה מאוד קצרה ומבריקה, לא היה לה כזה ברק כבר הרבה זמן, אצלי הייתה לו פרווה מדובללת כזאת למרות כל ההברשות והמקלחות...והכי חשוב, אחרי 10 שנים של מתן סטרואידים בקיץ ובחורף, הסוס ללא סטרואידים אבל גם ללא גרדת! כל הפצעים שהיו לו מהזמן שהיה פה התחילו להחלים יפה.
בהחלט היה שווה את כל הלילות בלי שינה לראות את הסוס שלי חי את החיים שהיה אמור לחיות כבר מזמן.
עשה לי את השנה!!!

מה שכן, אחרי ששיקגו עבר, משהו ברצון שלי להתעסק עם הסוסים עבר לחלוטין יחד איתו...אני דואגת להוציא את כתם ולטפל בו כמובן אבל בלי הרבה חשק, אז אני התחלתי לחשוב לכיוון של חצי פנסיון, שאולי אחד מהילדים בחווה יעשה עליו חצי פנסיון, אני לא ממש בטוחה מה עדיף, אם שיעבוד פחות או שכמה פעמים בשבוע ירכב עליו רוכב פחות טוב...

jgut

New member
כיף לקרוא על שיקגו

יכול להיות שיקח גם לך זמן להסתגל למצב החדש, שבו הוא לא ליד הבית. אז אולי יחזור לך החשק לרכב.

popi199

New member
אמנם

אני אוהבת את כתם, הוא אחלה סוס אין תלונות, אבל את החיבור שהיה לי עם שיקגו פשוט קשה לי למצוא עם סוסים אחרים...

אולי זה באמת עניין של הרגל...

jgut

New member
בסה"כ דברים בסדר

רק שלדומיה יש דלקת בעין. יש לה גם התחלה של כיב. זה דבר שחוזר אצלה כל כמה שנים בתחילת הקיץ. ניראה לי שלא משנה כמה שאני מנסה להגן עליה, זה לא עוזר. כל תחילת קיץ היא דומעת. כל קיץ שני יש דלקת. כל קיץ שלישי היא מתחילה לפתח כיב.
אז תפסנו את זה מוקדם. אבל עדיין זה לא נעים לה.
היא והכלבה מבלות עם טיפות עיניים ואנטיביוטיקה (גם הכלבה שלי סובלת מזה).

מבחינת רכיבות הכל עובר בצורה רגועה ובלי עניינים יותר מידי. הסייחה חמודה, דאנס מטייל איתי פעם בשבוע וזהו.
היום היתה לי רכיבה קצת קשה על הסייחה. אבל ממש רק קצת. היה במגרש הסוס השכן שלה שהיא מאוד קשורה אליו. זו הפעם הראשונה שהם ביחד במגרש. אז היא רצתה לגרור אליו וניסתה למרוח אותי. אבל עברנו גם את זה.

חוץ מזה יש לנו שועל חמוד שבא כל בוקר וערב לשחק עם הסוסים. הוא מוקסם במיוחד מהספינים שהסוסים עושים. הוא מנסה ללמוד איך משחקים את המשחק הזה.

giri

New member
חזרתי ותודה

היה סופ"ש מצויין ובסופו חזרנו הביתה בסטטוס חדש של תושבי קבע.
מבחינת רכיבות היה שבוע מאתגר אבל טוב. מכיוון שיש תחרות בסופ"ש הבא, אנחנו במשטר אימונים עצבני. ומכיוון שהיה לי סופ"ש ארוך מחוץ לעיר, רכבתי ביום רביעי שיעור עם כמה מהבנות שאני לא רוכבת איתן בדרך כלל. היה מעולה, עבדנו על מסלולים ממש קשים עם פניות חדות ועבודה מאד מדוייקת, ואמנם אי אפשר להגיד שהכל זרם חלק, אבל לא היו שום פאדיחות רציניות, שמרתי על אחידות טובה יותר ברכיבה ובאופן כללי הייתי במוד של לעבור את המסלול ויהי מה. ליסה היתה מרוצה ממני וגם הדגימה עלי ישיבה נכונה לאחת הרוכבות האחרות (חזון אחרית הימים). עכשיו נשארו כמה ימים לתחרות ואני מקווה שיהיה טוב.

kenz

New member
ייי... עוד תמונות מתחרות !!

שיהיה לך בהצלחה !

giri

New member
תודה!
והפעם ג'אמפרז...

אני מתכננת על הסט האפור שלנו, אפילו יש לי אוזניים מתאימות ובנדז'ים...

כמו שאמרתי למאמנת שלי - עזבי אותך משטויות כמו לדעת לקפוץ, העיקר שיש לי סט יפה לתחרות ומכנס לבן

kenz

New member
מה לעשות

when you're right, you're right...

:)
ואפור זה נהדר

למעלה