סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

hanyou12

New member
טרייל קלאס

אני מתה על זה.
היום עשיתי את המסלול עם סוס שמאוד אוהב לעשות טרייל והוא נהיה קצת מהיר ממני על הקוואלטים. דווקא כשהתחממנו עשינו לואופ ממש איטי (הייתי בשוק שהצלחתי לעשות משהו כזה עם מינימום עזרים, בקושי השתמשתי בידיים וברגליים ובעיקר שיניתי שטויות קטנות במנח של הישבן, זה היה פשוט מדהים ההבדל שזה גרם לסוס), אבל משום מה בתוך המסלול הוא התרגש נורא מהחלקים של הטרוט בהתחלה ושל הקאנטר לקראת הסוף.
יכול להיות שבסיטואציה של מסלול הוא נלחץ יותר. עבדתי איתו קצת בצד ואחרי זה היה יותר טוב אבל הוא עדיין נכנס ללחץ ויש לי הרגשה שזה כי אני בעצמי כבר הכנסתי את עצמי למוד של "הנה הוא הולך להאיץ לי עכשיו".
אני יוצאת מהשיעור הזה עם הרגשה רגועה דווקא. הסוס הזה מדהים, כמה שהוא קשוב לרוכב שלו ורוצה להיות טוב. הלואופ הזה, זה משהו שיישאר איתי לעוד הרבה זמן. אני לא חושבת שאי פעם הצלחתי להפיק לואופ במהירות של הליכה. מדהים פשוט. זה מרגיש כאילו כל פעם שהתנועה מתחילה מתחיל איזה גל מאחורה קדימה, הסוס ממש הרים את הכתפיים והרגליים הקדמיות שלו, הייתה הרגשה שהוא ממש מתאמץ בשבילי - קסם!

חוץ מזה זה פעם שנייה או שלישית מזה הרבה מאוד זמן שאני משתמשת במנוף. אני שמה לב שבהשוואה ללפני הקורס אני הרבה פחות מתעסקת לסוס בפה עם הידיים שלי. העבודה שלי נעשתה עדינה יותר עם הידיים והרגליים ואני יושבת קצת יותר בנוחות באוכף ממה שהיה לפני כן. אני חושבת שאם הייתי מדריכה את עצמי אז זו נקודת הזמן שהייתי נותנת לעצמי מנוף ולא לפני זה, למרות שזה מנוף קטן ורגיל בלי התחכמויות אז אולי זה לא כזה משנה...

מתחזקת אצלי ההשערה שעוררו הפיזיוטרפיסטים בבסיס שלי שצד שמאל שלי בתפקוד חסר. קאנטר לכיוון ימין היה לי קשה יותר והרגשתי שאני נופלת פנימה כל הזמן כי אני לא מצליחה לייצב את עצמי. אני חייבת לחשוב איך אני מחזקת את הרגל השמאלית שלי, היא דיי חסרת תועלת כשאני לא מתרכזת בלהחזיק אותה איפה שאני רוצה. ראיתי את זה במיוחד היום על הסוס הזה שכל התנועה שלו מאוד מאוד נוחה, כשלא הסתדרתי עם עצמי שמתי לב שגם הישיבה עליו הופכת ללא כיפית.

אני אוהבת את הכתיבה שלך!

היא מאוד מפורטת וגורמת להרגיש שהייתי אתך בסיטואציה. מה זה לואופ? לגבי חוסר האיזון בצדדים ורגל שמאל שחלשה- אני ממליצה לך בחום להתאמן בפילאטיס, זה עושה ניסים לגוף ומשפר את החוזק בכל התחומים. שבת שלום!

hanyou12

New member
תודה

בזמני החופשי אני כותבת למגירה, יכול להיות שזו הסיבה

לואופ (lope, אני לא בטוחה שיש לזה איות נכון או לא נכון בעברית), זה מקצב של קאנטר (אחורית צד אחד, אלכסון ואז קדמית צד שני), שנעשה בקצב (מהירות), איטית יותר מהקאנטר המהיר (לפי ויקיפדיה המהירות של הלואופ בין 13-19 קמ"ש).
אני התנסיתי בפילאטיס במשך שנה וזה באמת שיפר אספקטים מסויימים. אני חושבת שאני פשוט לא יודעת איזה תרגילים באמת יעזרו לי. בבית אני עושה קצת אבל כנראה שאני צריכה הדרכה יותר אישית. כשאני אשתחרר אני אשקיע בזה!

jgut

New member
שבוע חביב

היו לי שתי רכיבות על דילן. בנתיים אני לא עושה איתה הרבה, רק שניים שלושה סיבובים בכל מקצב. היא די מצחיקה אותי. עושה בדיוק מה שאומרים לה, כך שאם אני לא אכוון אותה במעגל היא תיכנס בגדר לדעתי.

היום יצאנו כמה חבר'ה לטיול קצר לים.
הייתי אמורה לצאת רק עם חברה אחת כי זה היה עם דאנס ורציתי לעשות טיול הליכה של חצי שעה. אבל עוד מישהו הצטרף. הסוס שלו היה קצת ספוקי וקיפץ לו לכל מיני כיוונים. בעיקר עלי ועל הסוס שלי. דאנס גם ככה שונא שנכנסים לו לספייס והייתי צריכה להחזיק אותו שלא יתקוף.
אני חייבת לציין שאני קצת פחות נהנית מהמצבים האלה. זה גורם לי לחשוש שהסוס שלי יתקוף או יותר גרוע - שהרוכב השני יפול.
קצת הצלחתי לתפוס מרחק, כי דאנס נכנס ישר לים ושאר הסוסים פחדו . ניראה לי שהמים של הים נעימים לו ברגליים, כי הוא בוחר להיכנס לעומק שמכסה אותם. הצטרפו אלינו כמעט כל הכלבים של המשק (6 כולל שלי). כמעט כולם נכנסו למים והשתוללו. גיליתי שהסוס שלי אוהב לשחק איתם.
אחר כך היה עוד כמה קטעים שהסוס של הבחור נבהל. מזל שלדאנס יש אפס חוש עדר. הוא פשוט לא רואה סיבה ללכת עם כולם ולהיבהל כשהשאר נבהלים ורצים.
מאוד נהנתי ממנו ואני אנסה עכשיו לטייל איתו פעם בשבוע. בכל זאת אני מרגישה שאני צריכה לעשות איתו משהו.
בב"ס הוא מסתדר טוב. אין לו את כל הגינונים של סוסי הב"ס והוא מאוד ממושמע. מעניין כמה זמן זה יחזיק.

דילן זו הסוסה החדשה?

אני לא בטוחה שאני לגמרי עוקבת .. :) היא מיועדת להיות סוסת בי"ס?
אם כן, זה טוב שהיא עושה מה שאומרים לה, לא?

איזה מדהים לצאת לטיול בחוף הים עם הסוס.. את עובדת במשק/חווה? את רוכבת באותו מקום בו את עובדת אני מניחה.. החווה שלכם קרובה לחוף הים? תענוג!

שבת שלם שתהיה!

jgut

New member
שבת שלום גם לך :)

לא, דילן לא מיועדת להיות סוסת ב"ס. היא מיועדת להיות סוסת ריינינג.
זה טוב שהיא עושה מה שאומרים לה בכל מקרה, אבל בשלב כלשהו של האימון נצפה ממנה, לדעת לזוז על מעגל מבלי שכל הזמן נכוון אותה עליו. זה חלק מהרכיבה על חופש.

אני לא עובדת בחווה, אני מחזיקה בה את הסוסים שלי, רוכבת ועושה בה את הסטאז' של הרכיבה הטיפולית.
זה אכן כיף ללכת לים עם הסוסים (בתנאי שאין הרבה אנשים), החווה שלנו נמצאת ליד הים.

hanyou12

New member
את עובדת עם דילן בראונדפן?

באיזה שלב היא באילוף שלה בכלל? אם היא בת שנתיים היא אמורה להיות ממש בהתחלה לא?
זה ממש נחמד לשמוע שאפשר לטייל עם הסוסים בים בצורה מתורבתת.
לפני כמה שנים הייתי בים וראיתי אנשים שהביאו סוס באיזה פתרון צ'יקמוק לקרון הובלה (שהיה פתוח מכל הכיוונים ומתוחזק עם מוטות ברזל), והכריחו את הסוס להיכנס למים בכוח. לא הרבה זמן אחר כך המשטרה באה והכריחה אותם להוציא את הסוס מהמים. אחרי זה שמעתי שקרובים שלהם הביאו לים סוס אחר והוא טבע מרוב היסטריה...
טוב לשמוע גם חוויות אחרות מטיול בים.
כמה זמן דאנס עושה בי"ס? לא רוצה להיות נביאת זעם אבל הבנתי שזה בדרך כלל עניין של זמן עד שמתיחילים הקונצים...

jgut

New member
היא ממש בהתחלה

אבל קניתי אותה כבר רכובה, בשלב שהיא רכובה במגרש.
לכן אחרי פעם אחת בראונדפן ראינו שהיא לא זקוקה לכך. אז אני רוכבת עליה במגרש (שם אני גם עושה לה את הלונג' לפני).

דאנס בב"ס כבר שבועיים. אני יודעת שרוב הסוסים מפתחים קונצים. לכן מעניין אותי האם הוא יפתח או לא. יש לי כמה סיבות לחשוב שאולי הוא לא.
1. בתור סוס ריינינג גם כשהוא פיתח הפרעות, היה קל להחזיר אותו למסגרת (באופן יחסי לסוסים עם הפז"ם שלו בתחרויות).
2. הוא היה מאוד שמור מבחינת אילוף במהלך השנים, הוא יחסית מבוגר לסוס ב"ס מתחיל כך שאולי הוא לא יספיק לפתח הפרעות.
3. יש מדריכה מסויימת שעובדת איתו. אני מאוד מעריכה אותה מקצועית, אז אולי זה ישנה.

fliperit

New member
מדריכה טובה מאוד תעזור לשמור עליו

שלא יפתח קונצים.
בנוגע לזה שהוא היה סוס ריינינג- לצערי, כמה מהר שהוא לומד דברים נכונים, ככה הוא לומד שטויות. אצלנו יש סוסת ריינינג שהתחילה להיכנס לדי הרבה שיעורים (לצערי, כי ממש בא לי להציג אותה), והמדריכים לא שומרים עליה אז היא נהייתה ממש מרגיזה. עבדתי איתה השבוע אחרי חודש שלא נגעתי בה (ומדריכים אחרים עבדו איתה) והיא הייתה בלתי נסבלת. כשרק הכנסנו אותה לבית ספר היא הייתה הכי קלה בעולם...

אבל מה שכן- כשאני עולה עליה בערב (בימים שהיא לא טוחנת עבודה) היא מתיישרת מהר. סוסים יודעים מי יושב להם על הגב..

שבוע ללא סוסים

אני מרגישה כמו באיזו התמכרות - שאני חייבת לרכב או שאני אשתגע!
אני בתקופה כזו שהפסקתי לרכב בחווה הראשונה שלי, כי המדריכה שלי הפסיקה להדריך ועברתי לצפון, עדיין לא מצאתי חווה חדשה לרכב בה אז בינתיים אני רק מפנטזת..

הלוואי שבשבוע הבא כבר ארכב!

ומשהו נהדר שקרה השבוע- חזרו אליי מאיזו חווה, הם צריכים עובד/ת לקיץ ומה שטוב זה שזו לא עבודה של ניקוי אורוות, אלא ממש עבודה עם הסוסים! אז אני אגיע לשם ואפגש עם האחראית ואולי ביולי אתחיל לעבוד שם! סוף סוף אני אהיה עם סוסים באופן יומיומי, מה שיעזור לי לצבור ידע וניסיון איתם, איזה כיף!

giri

New member
שבוע של עקבים משמחים

ביום שני היה לי שיעור טוב בסה"כ, הצלחתי לעבוד עם העקב הימני ביציבות מושלמת, בעיה שאני מנסה להפטר ממנה שנים. באופן מעצבן, הברך השמאלית שלי - זו הבעייתית - היתה קצת במצב של דלקת ופשוט לא הצלחתי לקמר את הרגל בצורה טובה סביב האוכף, זה היה מתסכל בטירוף. זו הרגל שבדרך כלל מושלמת אצלי, ובגלל העניין הזה היא ממש התנדנדה לי ולא הצלחתי אפילו להחזיק אותה יציב בארכובה, ממש מעצבן.
גמרתי את השיעור ההוא קצת מתוסכלת אבל גם אופטימית, כי ידעתי שהבעיה בברך תסתדר (זו לא פעם ראשונה) ולעומת זאת רגל ימין היתה ממש פריצת דרך.
ברכיבה של חמישי זה היה ככה-ככה, אבל ברכיבה של ראשון סוף סוף הברך היתה מספיק בסדר שהצלחתי להחזיק את הרגל כמו שצריך, ורכבתי בצורה מאוזנת להפליא והיה ממש תענוג. ליסה היתה שם והעבירה שיעור לרוכבות אחרות, והיא העירה על זה שהעקבים שלי נראים מצויין. דיברתי איתה טנטטיבית על לצאת שוב לתחרות (לפני הרכיבה) והיא צחקה ואמרה שהיא מרשה לי בתנאי שהעקבים שלי לא יעצבנו אותה. נכון לסוף הרכיבה היא הכריזה שאף אחד מהעקבים שלי לא עיצבן אותה, אז כנראה שאני יוצאת לתחרות עוד שבועיים... אין כמו איזה גזר

למעלה