סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

hanyou12

New member
אחרי הרבה זמן

לא יודעת מה גרם לי להמנע מלכתוב בזמן האחרון, זרקתי את השאלה על ההדרכה באוויר ולא המשכתי לחקור בנושא - אם כי קראתי את כל מה שאנשים כתבו והיה לי מאוד מעניין לשמוע את הדיעות של כולם.
השבוע היה מאוד מעניין.
בשישי בבוקר הכרתי סוס ממש מתוק - נעים (במלעיל) - עם סיפור חיים לא קל. נעים הוא סוס בן בין 20 ל-30 שנה. הוא הגיע רכוב לחווה שלנו והבעלים שלו רצה למכור אותו ב-1000 ש"ח. המאמנת שלי שהייתה במקום באותו רגע הסתכלה על הסוס ואמרה לבחור:
"עזוב, תשאיר את הסוס פה, הוא בידיים טובות. אני מוכנה לתת לך טרמפ הביתה עבורו." וככה הסוס נשאר. הוא היה חבוט מכל פינה בערך, רזה נורא (העלה איזה 200 קילו מאז ועדיין נראה מסכנצ'יק). במשך כמה חודשים לא עבד ולא שמעו ולא ראו אותו, היה במרעה והכיר את העדר.
עכשיו קצת הכניסו אותו לעבודה ומתגלה סוס מקסים באופיו, אמנם עם נטייה לקרבת יתר, ממש מטפס על מי שעובד איתו מהקרקע אבל לאט לאט גם זה יטופל. אני חושבת שאני מאוהבת בו.
אחרי השיעור המאמנת שלי הציעה לי להגיע מאוחר יותר בימי שישי ולהתאמן איתה בנפרד מהחברה שאני איתם כרגע, לעשות קצת טרייל אולי ואולי אפילו להיכנס קצת לתחרויות.
הסכמתי אם כי כל הקטע של תחרויות קצת מפחיד אותי ואני לא יודעת עד כמה אני יכולה להתחייב לזה, אבל האימון עצמו מעניין אותי. אמרתי לה שאני גם ממש רוצה להמשיך לעבוד עם נעים ולעזור להביא אותו לרמה שיוכל להיות סוס בית ספר לעבודות קלילות, והיא אמרה בחצי משפט שאני יכולה לבוא גם מוקדם יותר, לעבוד איתו ואז להגיע לשיעור. אני לא יודעת כמה היא חשבה על מה שאמרה ואני מקווה שהייתה רצינית, כי אם כן אני ממש ממש רוצה!
חוץ מזה בשישי-שבת הייתי בחווה בסדנה שעשו שני המאמנים שלי, הייתי עם עוד חברים מהקורס שרצו להתפתח. זו הייתה סדנה בסיסית ופשוטה שעסקה בפתרון בעיות שקורות לרוב עם סוסים - כמו למשל בעיות בקשירה של סוסים (סוסים נבהלים, מושכים וכו'), עבודה נכונה עם לונג', העלאה והורדה מקרון ועוד. חוץ מזה גם נחשפנו לעוד פעילויות שאפשר בתור מדריכים להעביר לתלמידים כדי לאתגר אותם ואת הסוסים (פתיחת צעד בטרוט, קיצור צעד וכו'), וגם עבדנו על מה שאנחנו עובדים בכל יום חמישי שזה עבודה עם מינימום עזרים - זרקנו את המתגים הצידה, עבדנו עם ראשיות ובהמשך ויתרנו גם עליהן וחלק גם ויתרו על האוכף. היה מאוד נחמד ומשחרר. בעיקרון הלוואי ויכולתי לעשות את זה בכל סוף שבוע, זה היה יכול להיות מצויין.
בערב עשינו על האש ואפילו דאגו לי לצמחוני, והייתה אווירה ממש נוחה וטובה.
אני מאוד שמחה שהשתתפתי בזה.
היה לי שבוע ממש כיפי ואני כבר מצפה לשבוע הבא.

MaGic177

New member
רגשות מעורבים

לי היה שבוע מוזר...או יותר נכון סוף שבוע מוזר...חשבתי שיהיה לי הרבה יותר כיף לחזור לחוות ספורט (אחרי 8 שנים)..התחלתי בחמישי לעבוד בחווה בתמורה לאימוני רכיבה (קפיצות) .אז עבדתי חמישי ושישי .. האכלת סוסים,קצת לטאטא מסדרון, עזרה למפרזל ולונג' לכמה סוסים שלא עבדו באותו היום...(אחרי שמנהל החווה יראה אותי ברכיבה הוא אמר שבמקום לונג' לסוסים אני פשוט ארכב עליהם). אז יום שלישי וחמישי השבוע יש לי שיעורי קפיצות...וואלה לא יודעת נראה לי כגודל הצפייה גודל האכזבה....חשבתי שיהיה וואו, וזה לא וואו ...אולי אני ארגיש אחרת אחרי השיעור...אבל כמו שאני מרגישה עכשיו נראה לי שלקנות שוב סוס (הסוס שלי מת לפני שנתיים) ולטייל איתו רק זה יספק אותי...(לא כזה חכם כלכלית לעשות את זה עכשיו)...נחיה ונראה

giri

New member
שבוע קשה וטוב

בזמן האחרון אנחנו עובדים באגרסיביות בשיעורים, וזה קשה אבל מצויין.
השבוע יצא בגלל כמה אילוצים שרכבתי רק פעמיים, שתיהן היו שיעור.
ביום שני היה שיעור על פניות חדות ומדוייקות. ליסה השתמשה בפילרים של המכשולים בתור מכשולים שצריך להגיע אליהם - זה אומר שבתכלס ה"מכשול" הוא קופסה קטנה בגובה של 20 ס"מ וברוחב של בערך מטר. זה מאד מקל על הסוס לפספס אותה אם אתה לא מאד מדוייק בהנחיה, וכל הפניות היו מאד מאתגרות וחדות. לא הצלחתי את כל התרגילים, אבל עבדתי קשה והרגשתי שיפור, והצלחתי את הרוב, אז מבחינתי זה היה שיעור טוב.
אתמול היה לנו שיעור ארוך במקצת, של שעה וחצי. ליסה החליטה למקד את השיעור בתנועה engaged קדימה (פשוט לא הצלחתי לתרגם... רעיונות?) היה ממש קשה. היא התחילה בתרגילי קורת קרקע ופשטנו את צעדי הסוסים ליותר משלושה וחצי מטרים לצעד, מה שדרש דחיפה חזקה מאחורה ותנועה חופשית מאד. אח"כ שילבנו מכשולים בודדים בתרגיל, מה ששוב היה מאד מאתגר, ואז לסיום עשינו מסלול של שישה מכשולים עם פניות פסיכיות לגמרי וסוסים שכבר התחילו להתעייף... היה מטורף. צ'ואי העלה עננים של אדים בסוף השיעור, ואני היום תפוסה רצח
אבל היה שיעור מעולה, ואני מצפה בקוצר רוח לשיעור של מחר.

giri

New member
11 שנים וזנב

בתיכון רכבתי קצת (שנתיים ככה, והייתי מאד גרועה), ואז עם הגיוס נאלצתי לעזוב את התחביב.
חזרתי לרכב בקבע, שש שנים מאוחר יותר, ומאז אני כבר 11 שנים ברכיבה.
בהתחלה רכבתי פעם בשבוע על סוסי בי"ס, למשך כמה שנים. בשלב מסויים הגעתי למסקנה שהיום הזה הוא היום הכי מאושר בשבוע, ולכן כשהשתחררתי ויכולתי להרשות לעצמי התחלתי לחפש אפשרויות לפנסיון או רכישה. לפני שש וחצי שנים רכשתי סוס (עוד גרנו בארץ). עם העליה בתדירות הרכיבה והרכיבות העצמאיות, השתפרתי משמעותית.
לפני שנתיים וחצי עברנו לקנדה, וכאן אני עושה חצי פנסיון על סוס, ולוקחת בעקרון שיעור בשבוע. בעקרון משום שבשנה שעברה החמצתי שיעורים רבים בגלל פציעות (שלא קשורות לרכיבה) ואח"כ טסתי לביקור בארץ, ובגלל הדרך שבה המודל עובד אצלנו, אני משלימה עכשיו שיעורים מוחמצים על ידי שני שיעורים בשבוע. תקופה אינטנסיבית אבל מגניבה לגמרי.

kenz

New member
קצת באיחור, אבל פורים פורים פורים.

איזה כיף... איך אני אוהבת את החג הזה (מינוס נפצים ומתפוצצים למיניהם, אבל זה כבר נושא אחר ומקולל).

עשינו מיני הפנינג, מירוצי שליחים מכל מיני סוגים, סיבובוני פוני לאחרים הקטנים
תחרויות הורים נגד ילדים, איפורי פנים וגולת הכותרת - תחרות תחפושות.

אז היו לנו אינידאנים, בתהוואי (אשכרה הסוסה הסכימה לחצאית ...) שוטרת, משטרת האופנה, שטן, וחד קרן קטן.
והיה את הסוסון שלי. שהיה דוקטור.
אני הייתי אמורה להיות חתול תעלול, ואז הוא דוקטור סוס :)
בסוף לא הספקתי להתחפש, אבל הוא היה כזה חמוד.
שתי ידיים עם כפפות, עניבה לבנה, תג עם התמונה שלו והשם, E-DOCTOR, כי הוא אידו(קטור), כיס עם מדחום ומקל גרון, והכי אהבתי, הסטטוסקופ.
בשלב מסויים נפלה אחת הידיים, והוא היה טרומפלדוק :)

אז זכינו, למרות שפרשנו כי זה לא פייר.
אבל היה ממש נחמד.

לצערי, פורים אומר שעוד מעט פסח. אני אלך להתאבד לי בשקט.

למעלה