סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
מרגש וגם משעמם

מרגש- כי אימצתי את טאז, הכלב שהיה אצלי באומנה
משעמם- בגלל הגשם שהשאיר אותנו כלואים בבית ולא איפשר לעבוד בחווה

giri

New member
ככה סתם, בלי תמונה?

לא הצלחתי להיות עם סוסים השבוע :(

נסעתי באוטובוס למושב שבו אני לומדת לרכב, וכשהגעתי לתחנה ירדתי מהאוטובוס ונפלתי ועיקמתי את הרגל..
הזמינו לי אמבולנס ולקחו אותי לבית חולים(הוא ממש קרוב לאיפה שהייתי).
מסתבר שמתחתי רצועה ברגל ואני בקושי יכולה ללכת. זה ממש מבאס, במיוחד כי כבר הרבה זמן לא היה לי שיעור וממש חיכיתי לשיעור ולחזור לסוס ועכשיו אני לא יכולה לרכב לפחות שבוע..
קיצר, מבאס!

מקווה עוד שבועיים לחזור בכל הכוח לרכיבה ואולי גם להתחיל לעבוד בחווה.

jgut

New member
שבוע שכזה...

ירד אצלנו (פה בארץ, למי שלא נמצא פה ורק נותר לנו לקנא) גשם. אז היו כמה ימים ללא רכיבות.

אתמול היתה הפסקה בגשם לשעתיים, אז ניצלתי את ההזדמנות לצאת עם דו לטיול. אף אחד לא רצה להצטרך אלינו, אז יצאנו לבד. הלכנו לים ומצאנו שם שטח עם חול לא עמוק, כך שיכלתי להזיז אותה קצת בקנטר וטרוט. הוא הוציאה מרץ ומלבד באק קטנטן בכל עליה לקנטר היא היתנהגה למופת. גם כל ההפרעות שהיו בדרך ובחוף עצמו, לא הפריעו לשלוותה. היא גם הסכימה אחרי שכנועים קלים לטבול את רגליה במים.

היום יצאתי עם עוד מישהו לטיול. אולי בגלל שהסוס שלו לא רגוע, אולי בגלל שיש עוד סוס, היא התנהגה אחרת לגמרי. היא רקדה בדרך, רצתה לרוץ ומכל הפרעה קפצה. יש לה מן קטע כזה עם סוסי צעד שהיא ממש מפחדת מהם כאילו הם היו סוג של טורף.

חוץ מזה יש לנו עיזים במשק של בעל הבית. הבוקר התחיל בצורה עצובה. אחת העיזים נפטרה (היא היתה מאוד מבוגרת) והבת שלה בדיוק המליטה היום בהמלטה שהסתבכה. היינו בטוחים שהממליטה לא תשרוד, אבל נכון לרגעים אלה היא משתפרת ואפילו אוכלת. רק שהיא לא מסוגלת להאכיל את הגדי שלה. מזל שעז אחרת המליטה אתמול בבוקר אז יש לנו ממה לתת לו חלב עם קולסטרום.
אלה עיזי מחמד פה במשק וממש עצוב לנו גם על זו שמתה וגם אנחנו לא יודעים מה יהיה עם הממליטה. אני מקווה שהיא תתחזק ותשתפר. זה ממש קורע לב...

giri

New member
מחזיקה אצבעות בשבילה

זה מדהים כמה בעלי חיים נכנסים לנו ללב ומדאיגים אותנו עד מוות.

giri

New member
שבוע אביבי

ולמקרה שתהיתם, אביב זה אומר שבמהלך היום הטמפ' עולה מעל לאפס, בלילה יורדת מתחת ויש הרבה הפשרה שהופכת לקרח בלילה

היו רכיבות טובות השבוע, בסך הכל. השיעור של יום שישי היה ככה ככה, קצת נסוגתי אחורה מבחינת הישיבה, לא לגמרי ברור לי למה. אבל שאר הרכיבות היו ממש טובות, ואני חושבת שאני מתחילה להרגיש את ההשפעה החיובית של תרגילי החיזוק החדשים שלי, כי אני מצליחה לסחוב הרבה יותר טוב עכשיו, וגם אתמול שכחתי את מגן הברך שלי כשהלכנו לסקי, ולא קרה כלום, והצלחתי לגלוש יפה ולא כאבה לי הברך כמעט בכלל.

השותפה שלי הפתיעה אותי והחליטה לנסות לאמץ איזו סוסה - מסתבר שהיא רוצה לרכב מלא ומפנטזת על קניה. הסוסה הזו היא מקרה מעניין - סוסת רביה שאיבדה הריון בסתיו ועד עכשיו עמדה במרעה. היא בת 12 ומגיל שלוש אף אחד לא רכב עליה. היא מאד מאד גבוהה - כמעט 18 ידיים - אבל מאד רזה וירודה ולכן לא נראית כל כך גדולה. עברו על קריס (השותפה) כמה ימי התרגשות בהם היא טיפלה בה והתחילה לעבוד איתה על לונג'ים, והיום היא סיפרה לי שהיא נאלצה לוותר עליה בגלל איזו בעיה בצד האחורי (לדעתי בעיית פרסה, דיברנו על מצב הפרסות שלה). האמת שאני לא מאד מופתעת בגלל המצב שלה, וגם לדעתי זו היתה החלטה מאד פזיזה ולא נכונה שלה. אין לה הרבה כסף והיא רוצה לקפוץ - מהמצב הזה, במקרה הכי טוב, היה לוקח לה משהו כמו חצי שנה לשקם את הסוסה למצב שהיא תוכל לעבוד איתה, וכמה שנים של עבודה היא כבר תוציא ממנה? ובינתיים בטח תוציא את כל מה שהיא לא הוציאה על הקניה - על שיקום. אני יכולה להבין את זה בקטע ההומינטירי, אבל אם את סומכת על הסוס האחד שאת יכולה להרשות לעצמך שיקח אותך לתחרויות, את צריכה לבחור אותו בזהירות רבה.

למעלה