סכמ"ש

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
השבוע שלי

לא היו לי שום שיעורים השבוע.
למרות זאת יצא לי לרכב כמעט כל יום. הייתי צריכה להזיז את דו וכך גם היה. היא היתה מאוד חמודה.
היום הספקתי לקחת אותה לטיול אכילת עשב בדיוק לפני שתפס אותנו גשם חזק.
את דאנס כמובן אי אפשר לקחת לסיבוב כזה, שלא יאכל משהו חס וחלילה...

giri

New member
כמו ג'וקים שהדליקו להם את האור

ההתרוצצות ברחבי הארץ בנסיון לפגוש את המשפחה והחברים מטורפת.
אנחנו יורדים לאילת ופטרה לכמה ימים להתאושש ואז נחזור לטירוף.
בינתיים בקלגרי סופת שלגים מטורפת וטמפרטורות ששוברות שיאים של שנים רבות... השבוע המאמנת שלי סיפרה לי שהם לא יכלו להוציא את הסוסים באחד הימים כי היתה כזו סופת שלג מטורפת שהם לא הצליחו לפתוח את השערים של מגרשי השחרור. היום מינוס 30, עם אפקט הרוח מינוס 40.
אני חושבת שזה אחלה טיימינג להיות בישראל.

טיול

עבדתי כל השבוע, כולל ביום שני שזה בד"כ "יום החווה" שלי.
אז קבעתי לבוא לחווה ביום שישי במקום בשני.
והיה גשום עד הצהריים... ואין אינדור.

היה אפשר בתאוריה לרכב במגרש אבל הוא היה בוצי ומגעיל אז בסוף החלטנו לצאת לטיול הליכה רגוע בחוץ.
היה מעולה.
נופים מדהימים, סוס רגוע שלא מפחד משום דבר, שקיעה מדהימה... אווירה שקטה, רגועה ונעימה. וריח של גשם.

תענוג.

kenz

New member
דצמבר- החודש הרשמי הבי"נל לרכיבה ללא ארכובות

(ותודה לגירי, שראיתי אצלה תגובה על זה בפייסבוק :) )

התלמידים שלי הצטרפו לחודש הבינלאומי הזה. ואיזה כיף. מה שבדרך כלל לוקח לי שכנועים וטיעונים וכו', רק אמרתי שזה החודש הבינ"ל, ואנשים הסכימו בלי ויכוח. חח

חוץ מזה, עשינו בחווה יום מבחנים. לא רציתי תחרות, כי אז חצי מהאנשים לא היו משתתפים, וכן רציתי משהו קצת יותר לכיוון מבחני רמה.
לכל רמה היו המטרות שלה, נגיד מבחן רמה 1- היה שליטה בהליכה, וטרוט על קוים ישרים, ודרש מהרוכב, לדעת לעצור, לפנות, סלאלום, עמידה בארכובות וטרוט קצר על הגדר.
מבחן 5 דרש הליכה, טרוט וקאנטר, כולל מעגלים, כולל אלכסון ומעגל ללא ארכובות בטרוט, ישיבת קפיצות וכו'...

ככה שזה לא רק מבחני דרסאז'.

והיו שני מקצי קפיצות אחד איקסים והשני 60-70.

יצאתי מבסוטה לגמרי.
קודם כל, אחרי שנורא פחדתי שלא אעמוד בזמנים - אז יה קצת פספוס של כמה דקות לפה או לשם (שהתקזזו בהמשך), והמקצה האחרון היה בזמן (התלמידה הייתה במגרשב-14:15, כמו שפרסמתי !! ) אז גם ההורים לא יכלו להתלונן.

התלמידים שלי רכבו מקסים, ועשו אותי מאוד גאה.
בעיקר חבר'ה שאני מלווה כבר הרבה זמן.

היו לי 4 עוזרים, שבלעדיהם היום הזה היה עקום לגמרי.והם עזרו לתקתק רוכבים, והכל עם חיוך.

בסוף כל מקצה חולקו המבחנים + תעודות השתתפות + מדליות. והיו סופגניות חופשי. (מי שרוצה, עוד נשארו איזה 30...)

היה יום חם, ומגעיל, הסוסים עבדו קשה, אבל בסופו של דבר, היה סבבה לגמרי.

ואין כמו שיעורי גשם בשישי כדי לשפר את מצב הרוח.

אגב, למישהו יש הצעה למגפיים לעבודה בבוץ (ולא מגפי רפתן/דפנה של רכיבה), משהו שיש לו סוליה נורמלית (ועדיף שלא יככניס אותי למינוס בבנק ?)

kenz

New member
ועוד מהמבחן

אז אמא שכחה את החולצה הלבנה.
למי אכפת, החיוך הזה שווה הכל.

giri

New member
ואני חשבתי שזו שוב אמילי המשוגעת

גורמת לכולנו להראות רע. וג'ורדן אף פעם לא צריכה עידוד בשביל לעשות את העבודה הקשה יותר.
שוין, יצאתי חומוס. מזל שאני בארץ... לא הייתי עומדת בחודש כזה עכשיו (למרות שעשיתי את זה בעבר וזה מאד עוזר).

kenz

New member
למי אכפת אם יש את זה או לא...

זה גורם לאנשים לשתף איתי פעולה? אז למה לא. ואני בעד :) מה רע בחודש ללא ארכובות.
ראיתי את זה אצלך, וקרץ לי :) אז אימצתי.

fliperit

New member
:-O יש אשכרה חודש כזה?

אצל התלמידים שלי זה כל השנה... אני חושבת שזה אחד הדברים היותר חשובים בלימוד רכיבה. ואגב, מצאתי את זה יעיל מאוד בטיפול בכמה ילדים

Half Halt

New member
בקשר לנעליים

אני פיתחתי קצת אנטי לבלנדסטון/רד בק, קשה לי להגיד לנערים/ות אורווה לקנות נעליים ב500 שקל רק כי זה מה שאני נעלתי כל החיים...

התחלנו לעבוד עם סוכן של ציוד חקלאי (את יודעת שכל מוצר עולה יותר כשמצויר סוס על האריזה...) ופשוט לקנות נעלי עבודה של בני אדם.
יש כמה חברות, הרבה דגמים נחמדים (צריך להתרגל שוב לשרוכים) ומחירים בין 120 ל-250.
מחזיקות מעולה, זולות משמעותית, עם/בלי ברזלים וחלקן אפילו טבעוניות.

קיצר, סעי לחנות של ציוד חקלאי/עבודה/בניה אפילו ותחפשי נעלי עבודה נורמליות.

kenz

New member
אני רוצה משהו למעט ימים שצריך לעבוד בבוץ...

בשאר, הבלנדסטון עושות את עבודתן נאמנה.
אבל חבל לי עליהן (וגם קר איתן).

למעלה