סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

hanyou12

New member
קשה

אני מפקדת על קורס החודש בבה"ד 10 והשבוע באמת נכנסנו לעניינים כי בשבוע שעבר היו חגים. הבנות מקסימות כתמיד אבל הבה"ד שופך עלי צרות מכל צד אפשרי...
אני קמה מוקדם כל בוקר ומגיעה עם הלשון בחוץ הביתה כל ערב.
אני ממש רוצה חית מחמד כמו כלב או חתול אבל בן הזוג שלי לא מעוניין. זה מתסכל אותי כי לפעמים הוא עובד עד מאוחר (אפילו יותר ממני), ואני מגיעה הביתה ובודד לי, אני רוצה מישהו שיקדם את פני כשאני חוזרת ושאוכל לדאוג לו...
מבחינת הסוסים נרשמתי לשיעורים אצל אחת המאמנות שאני סומכת עליה, יחד עם שני בחורים שרכבתי איתם לפני הקורס. מאוד מעודד שאני אשכרה עושה צעדים כי לחזור ולא בוחרת לשבת על הגדר כי אני יודעת שאני רוצה להתקדם בתחום מבחינת הלמידה. באותה הזדמנות גם לקחתי את התעודה שלי מהמשרדים של החווה - עכשיו זה באמת רשמי ואני מדריכת רכיבה. מה אני יכולה לעשות עם זה? עד 2015 (כשאשתחרר), כנראה שכלום

שתי שאלות לחברי הפורום:
1. אבא שלי סיפר לי שמישהי בעבודה שלו ביקרה ברמת הגולן ופגשה שם מישהו שמגדל עדר סוסים וטוען שהאחזקה שלהם יקרה לו מדי והוא רק מחפש מישהו שייקח ממנו סוסים בלי לשלם אפילו. עד כמה הדבר הזה הגיוני? נשמע לי מאוד חשוד הסיפור הזה...
2. מה אתם יודעים וחושבים על קאובוי דרסאז'? האמת שכבר מזמן חשבתי לעשות אולי גיחה קטנה לאינגליש בשביל ללמוד קצת אלמנטים של דרסאז' כי זה מאוד מעניין אותי, ואז פתאום קראתי על זה וראיתי קצת סרטונים. נשמע מאוד מעניין. למישהו יש התנסות בתחום?

fliperit

New member
תשובות

1. נשמע הגיוני. להחזיק סוסים בארץ זה מאוד לא כלכלי, ומחירי הסוסים בארץ (במיוחד הסוסים המקומיים) נמוכים מאוד עכשיו. אם הוא מתפרנס ממשהו אחר חוץ מסוסים, נשמע לי הגיוני שהוא יחפש למסור אותם. כמובן שלפני שלוקחים סוס, גם אם זה בחינם, כדאי לבדוק אותו כי האחזקה מאוד יקרה .
2. בעיני קאובוי דרסז' מפספס את הדברים הטובים בכל אחד מסגנונות הרכיבה. מצד אחד, הסוסים לא עובדים על חופש כמו שהיית רוצה לראות בווסטרן. מצד שני הרמה של התרגילים נמוכה בהרבה ממה שתראי בדרסז'.

hanyou12

New member
אז יש לי עוד שאלות

1. מה שאת אומרת מזכיר לי את המשפט "לא בודקים שיניים של סוס שקיבלת במתנה". אני מניחה שבמציאות זה לא ככה אחרי הכל... את חושבת שאפשר להוציא משהו מסוסים כאלה שפשוט נותנים אותם?
2. יכול להיות שהסיבה שזה מפספס את הדברים הטובים בכל אחד מהסגנונות זה כי זה עוד בחיתולים? אני לא יודעת כמה זמן התחום הזה קיים אבל יכול להיות שעד שהתחום עצמו יתמקצע (עוד בלי קשר לאנשים שעוסקים בו), באמת יתפספסו הרבה דברים אבל ככל שזה יצבור תאוצה ככה גם יצליחו להגיע לכל הנקודות? ועוד משהו - למה בעצם לא עובדים שם על חופש? זה כי אי אפשר להשיג את כל תרגילי הדרסאז' על חופש או סתם? והאם התנסית בזה בעצמך פעם?

fliperit

New member
עוד תשובות

1. לא ראיתי את הסוסים, אז אני לא אמהר לקבוע מה אפשר או אי אפשר להוציא מהם. אני אפילו לא יודעת בני כמה הם, מה רמת האימון שלהם, מה מבנה הגוף שלהם וכו'. אני כן אגיד שאני מכירה סוס שהוחרם על ידי צב"ח (או עמותה אחרת, לא ממש יודעת) כשהוא במצב מזעזע- רזה, פצוע, מפוחד. היום, אחרי כמה שנים, הוא כבר הספיק להיות סוס ריינינג לא רע בכלל והוא סוס טיפולי מצויין. אז גם סוסים שמקבלים במתנה יכולים להיות טובים מאוד, רק צריך להתאים כל סוס לפעילות שנכונה לו.

2. זה לא מפספס את הטוב בכל סגנון בגלל שזה בחיתולים. זה מפספס מכל סגנון כי מראש הרעיון לא מוצלח. המקורות של הסגנונות כל כך שונים, וכך גם המטרות שלהם, שגורלו של הניסיון לערבב ביניהם נחרץ מיד. זה כמו לנסות לשלב בין קפוארה לבין האבקות במשקל כבד.
אפשר לעשות תרגילי דרסג' עם חופש, אבל הם לעולם לא יהיו ברמה גבוהה, או אפילו בינונית. אני לא מבינה בדרסז' כלום, ובכל זאת התרגילים בסרטונים של קאובוי דרסג' נראים לי כמו חיקוי עלוב ביותר.
אני גם מכירה סוס קווטר מאוד קליל ואתלט, שמסוגל לעשות סוג של פירואט וגם החלפת רגליים כל שני צעדים ופסאג' (בערך). הוא עושה את כל זה על חופש יחסי (יותר חופש ממה שיש ללסוס דרסג', פחות חופש ממה שהוא רגיל לעבוד איתו). אפשר להשתעשע ברעיון שהוא יעשה דרסאג', אבל בין זה לבין להביא את התרגילים שלו לרמה גבוהה המרחק גדול מאוד, והוא יאלץ לוותר על החופש...

hanyou12

New member
אוקיי

אז רק עוד דבר אחד - את חושבת שזה יהיה מיותר ללכת לראות בעיניים על מה מדובר? (מבחינת הקאובוי דרסאז', לא הסוסים. הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי סוס אבל אני לא יכולה). אני יודעת שעושים על זה מדי פעם קליניקות בארץ אבל בשבילי זה בעייתי להגיע למקומות האלה בימים ובשעות (בגלל הצבא), אז אני שוקלת במה להשקיע את המאמצים שלי. נגיד לפני כמה זמן הייתה מכירה פומבית שהלכתי אליה והיה ממש לא מעניין (חוץ מהשייר הענק), אז אני ממש שוקלת צעדים פה...

fliperit

New member
בעיניי ללכת לראות זה לא מיותר

את יחסית בתחילת דרכך בעולם הסוסים, וזה מאוד הגיוני שתחפשי את המקום שלך בו.
עם זאת, בגלל שאין לך עודף זמן בימים אלה אני במקומך לא הייתי עושה מאמצים גדולים מידי לראות דווקא"קאובוי דרסז'". לכי תראי דרסז' באמת...

hanyou12

New member
את מכירה

מקום שבו אפשר לראות משהו איכותי באיזור נתניה/חדרה?

zoyaaa

New member
הרבה עבודה..

ימים ארוכים של עבודות מהקרקע על המשמעת , הצייתנות, המקצבים .. של בילויים משותפים ושל כיף

עבודה קשה משתלמת ושווה הכל!
סופשבוע קסום לכם לוחשים.....

jgut

New member
השבוע שלי

את רובו העברתי ברכיבות הליכה עם הסוס שלי. יש משהו מרגיע בכך...
האמת שניראה שהוא מרגיש ממש טוב, אבל צריך להתקדם לאט לאט.

מכל מיני סיבות יצא לי לעשות את רוב תורנות הסופ"ש בחווה. ניראה לי שזה אחד הדברים הכי אהובים עלי בעולם הסוסים. במיוחד הקטע של להאכיל ולשחרר אותם.
הפעם התורנות עברה עלי ממש בקלות. בפעם הקודמת היה לי קשה להפריד את החציר מהבלה והפעם הבלה היתה מוצלחת יותר. בכלל אני מתה על הריח הזה של החציר כשהוא טרי ויפה.
יש משהו מאוד מרגיע בלצאת בבוקר כשעדיין חשוך להאכיל את החיות (סוסים ועיזים).
חבל שצריך לחזור אחרכך לעולם האמיתי :)

giri

New member
בעסה רצינית

מאד רציתי להתחרות השנה, וממגוון סיבות (אילוצים אישיים, תקציב, ולבסוף צליעה של הסוס במהלך העונה) לא יצא.
ממש בניתי על תחרות ההאלווין שתהיה בסוף החודש, ומאד התרגשתי לקראתה.
בסופו של דבר התברר לי שהיא תחרות האנטרס - זה משהו שאין לנו בארץ, ותכלס לצאת לזה עם הסוס הזה היה נגמר במפח נפש (וגם הייתי עושה מעצמי צחוק).
בגלל שהקנדים אומרים דברים בעדינות, לא כל כך הבנתי שזה מה שמנסים להגיד לי בהתחלה, אבל בסוף הבנתי ומאד התבאסתי.
ביום שישי הייתי מאד מדוכדכת מהעניין, וזה גם הציף לי תסכולים אחרים שיש לי ברכיבה - התחושה שאיפשהו נתקענו, שאני מוציאה המון כסף וזמן וזה לא מתקדם לשום מקום. תכלס התחום שמעניין אותי הוא הקפיצות ובין הצליעה של צ'ואי לדברים שליסה רצתה לעבוד עליהם, לא קפצנו מאז אוגוסט, וגם אז השיעור האחרון שקפצנו בו היה המקצה הזה הלימודי עם הטרוט וכו', שהיה נחמד אבל מאד לא מספק.
ביום שבת לחצתי על ליסה שנקפוץ ולו מעט. היא החליטה שאנחנו לא קופצים עד שהיא תהיה מרוצה מהפלאט המושלם שלי - מטרה כמעט בלתי ניתנת להשגה, מיינד יו. אני מאד מעריכה את החשיבות של עבודת דראסז' לבניית התנועה הנכונה, אבל זה מאד מתסכל להתנתק לכל כך הרבה זמן ממה שאני רוצה בעצם לעבוד עליו, בשביל ללטש ניואנסים שאני מתקשה להרגיש בכלל.
שני דברים טובים קרו בשיעור של שבת - האחד, היא ביקשה לעלות עליו כדי להרגיש איך הוא, והופתעה לטובה. היא ציינה שהוא מרגיש נהדר ביחס לאיך שהוא היה לפני כמה חודשים ושהוא "כמעט שם" ואני עובדת מאד נכון. זה היה מאד נעים לשמוע כי אני מרגישה שבאמת אני קורעת את התחת איתו לאחרונה.
השני - היא היתה מספיק מרוצה מהפלאט וקפצנו, מאד מאד בקטנה (איזה איקס מסכן). עשינו עליו תרגילים די קשים, במיוחד קפיצה במעגל מאד קטן, בלי לאפשר לצ'ואי ליפול פנימה או להתעקם כמו שהוא אוהב. כל השיעור עבדנו רק על הצד הקשה שלו - היא קלטה את זה באיזשהו שלב והגיבה ב"וואו". אז אמנם זה היה תרגיל מאד נקודתי, אבל קשה, והצלחנו לבצע אותו היטב, באיזון מושלם, אז זה היה תענוג.
בסוף השיעור תפסתי את ליסה לשיחה קצרה. הסברתי לה שאמנם מאד חשוב לי ללמוד בשביל הלמידה, ולהשתפר ולהביא את הביצוע לשלמות, אבל זה כבר לא מספיק לי כשלעצמו, וגם אם זו תחרות בתי ספר קטנה, מאד חשוב לי להתחרות. דיברנו קצת על מה נכון לעשות בכיוון ואילו תחרויות יש בחורף, וסיכמנו שנמצא תחרות שנראית רלוונטית ונעבוד לקראתה. יצאתי מהחווה בתחושה טובה בהרבה, ואני מקווה שאכן יהיה שינוי.

jgut

New member
מבינה לליבך

למה לצאת לתחרות האנטרס זה יהיה מפח נפש?

giri

New member
ממה שהבנתי

האנטרס זו תחרות קפיצות שהיא במאה אחוז מבוססת סגנון, גם בשיפוט וגם בביצוע. מה שהם בוחנים עליו דומה לדראסז', ואם למשל את לא עושה את מספר הצעדים הנכון בין מכשול למכשול, או אם הסוס קופץ כשהוא עם המשקל יותר קדימה, או אם הנשיאה העצמית שלו לא מאוזנת מספיק, או אם הוא עקום בצעד - כל אלה מורידים לך ניקוד במקרה הטוב ופוסלים אותך לחלוטין במקרה הרע.
זה לא כל כך היה אכפת לי... כלומר, אני מכירה את צ'ואי ויודעת שהוא סוס עקום (יש לו גם רגל אחת שפשוט בנויה עקום, וכל הצעד שלו בהתאמה) והוא שונא ללכת עגול ויפה, אנחנו עובדים איתו על זה כל הזמן, אבל בואי נגיד את זה ככה, אם מישהו היה רוצה לקנות אותו לדראסז' הייתי אומרת לו שפשוט חבל על הזמן שלו, כי זה סוס איום ונורא לדראסז'. אז ברור לי שאם אני יוצאת לתחרות כזו אני לא ממש אזכה לשום מקום חוץ מהאחרון.
מה ששכנע אותי לוותר על התחרות הזו, זה שזו תחרות במתקן רציני, עם מתחרים רציניים, שיש להם סוסים שהם סוסי האנטרס (ולא ג'אמפרס) שעובדים כל השנה על העבודה המושלמת הזו, ותכלס התוצאה היתה שהייתי נכנסת למקצה עם ערימה של רוכבים וסוסים שרוכבים לפי ההגדרות של התחרות, ואני היחידה שעושה צחוק מהעבודה.
עם כל כמה שאני מסוגלת להניח את האגו בצד, להיות הליצן של התחרות קצת גדול עלי, והאמת שגם מרגיש לי קצת לא מכובד, וכל זה בתמורה להוצאה כספית כבדה על ההשתתפות בתחרות.
יש מצב שאני אצא לתחרות האנטרס... אבל תחרות של רוכבים מתחילים, שבה גם אני לא אהיה היחידה שלא עומדת בקריטריונים, גם הקריטריונים עצמם יהיו קצת יותר קלים, וגם המאמנת שלי תוכל לעמוד ליד הגדר ולצעוק לי הוראות אם אני אלחץ. נראה לי שזו דרך טובה יותר להתחיל... ואינשאללה יהיו גם תחרויות ג'אמפרס בחורף, לזה אנחנו טובים

למעלה