סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

השבוע הזה עובר עלי באיבוד תחושת זמן. ביום רביעי חשבתי שחמישי, אתמול חשבתי שדווקא רביעי...
אז יום שישי הגיע!
איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

kenz

New member
סה"כ שבוע נחמד

שהסתיים בזה שתלמיד שאוטוטו בן שש, וכבר אצלי שנתיים, הגיע היום מסופר, נראה לי פעם ראשונה מאז שהוא נולד...
היה לו עד עכשיו שיער כל כך ארוך ומבולגן, והוא היה כל הזמן עסוק בלהזיז אותו מהעיניים, והיו לו חם ומזיע, אבל העקשנות של ההורים... והם מכניסים לו שטויות לראש.
אז לפני שבועיים גילחנו את המיניאטורית שהוא אוהב, ביחד, ודיברנו על כמה יהיה לה נעים עכשיו, והיום הוא בא, מסופר, סוף סוף נראה כמו בן, ולא איזה בת טומבוי, אינדיאני...
אבא שלו אומר שהוא כל הנסיעה התרגש כל כך שהוא יראה לי את התספורת...
והאמת, התרגשתי.
ואחרי החפירה הזו, לתאכלס.
אחרי שנתיים של לונג'ים ולרוץ איתו
ולטייל איתו, וכו וכו וכו הוא כבר רוכב לבד, אפילו התחלנו קאנטר...
והיום צ'יפרתי אותו בטיול, אבל לא בהולכה, אלא שגם אני על סוס.
הוא כל כך התרגש ! חמוד שכזה.
הוא גם קיבל צ'אפס, אז הוא נראה רציני ככה :)

מתוקי.

giri

New member

kenz

New member
תמונה שלהם לפני התספורת של שניהם :)

צמד חמד

jgut

New member
תמונה מקסימה

והסיפור עם התספורת מקסים עוד יותר!

jgut

New member
שבוע סביר

היה לי ריב עם המאמן שלי, אז אתמול כדי לנקות את הראש יצאתי לטיול עם דאנס לבד. היה טיול ממש נחמד וכבר הרבה זמן לא יצאתי לטיול כזה. אני חושבת שזה היה טוב לסוס כמו שזה היה טוב עבורי.
אני חייבת לציין שאחת לשנה בערך יש לי ריב עם המאמן. זה משהו שנמאס לי להתמודד איתו. אני חושבת שזה עניין של משחקי כוחות ולא של הטריגרים הספציפיים של הריב. זה קצת מבאס ולמרות שלכאורה כבר השלמנו, זה משאיר לי טעם רע.

אחרי הסיפור הזה הלכתי לשיעור דראסג' עם דו. זו היתה בדיוק השעה שכל המשאיות יוצאות לטיול היומי שלהן.
מבחינת דו זה בסדר שהן מטיילות. זה גם בסדר שהן הופכות פחים, מרימות דברים במנוף וסתם עושות רעשים של חריקה. בדיוק כשהייתי מרוצה מההתמודדות שלה בנושא, נתקלנו במשאית חונה.
משאית חונה זה סיפור אחר, אולי היא מעמידה פנים ומחכה להתנפל? בקיצור היו שתיים כאלה במהלך הדרך ולקח לנו קצת זמן לעבור אותן.
אחרי זה בשיעור היא היתה ממש חמודה. אנחנו עובדות קשה בשיעור הזה והיא מאוד מרוכזת בעבודה.

kenz

New member
היא צודקת.

משאיות חונות זה אכן פצצת זמן מתקתקת.

אגב עבודה - יש סוסים שפשוט משעמם להם, אז הם עושים כל מיני שטויות, וברגע שיש מסגרת מעניינת, עבודה שמאתגרת אותם, תרגיל חדש, משחק וכד', הם פתאום הכי מתוקים שיש.

התלמדיים תמיד קוראים לזה שאני יכולה לבקש מעברים תוך כמה צעדים במשך 5 דקות "לשגע את הסוס", ואני שואלת, אז למה הוא מתנהג הרבה יור טוב, ומגיב הרבה יותר מהר עכשיו ? כי מעניין לו הרבה יותר מלרוץ על הגדר בטרוט את אותם 5 הדקות...

על מה אתן עובדות בדרסאז'?

jgut

New member
היא בוודאות עושה שטויות משעמום

זה משהו מאוד מוכר אצלה. כבר שנים לפני מקצה, היינו מתאמנים על דברים אחרים, כדי שתישאר מרוכזת במקצה עצמו...

אנחנו עובדים לדעתי על הבסיס של הבסיס. קודם כל עד עכשיו הייתי צריכה ללמוד לעבוד איתה בתוך הקשר. לפני כן אני הייתי זורקת אותה לחופש כל פעם כשהיא היתה באה או שהיא היתה מתחמקת מהקשר כל X זמן. עכשיו אני נאלצת לשפר את העבודת ידיים שלי כדי לתת לה סוג של חופש בתוך הקשר הזה.
אז אנחנו עושים מעברים, עקלתונים\שמיניות ושאר צורות. קצת רכיבה בלי ארכובות וכו'.
התחלנו לעבוד גם על שולדר-אין. אגב, אנחנו עושים את התנועה בווסטרן אבל ניגשים לכך אחרת. אז גם את זה לוקח לה זמן להבין.
אני מקווה שאני מתארת את הדברים נכון ולא עושה בלאגן במושגים..

Half Halt

New member
נשמע כמו פרויקט מעניין

לקחת צמד מהווסטרן ולהתחיל לעבוד בדרסג'...
יצא לי לעשות את זה עם סוס, אבל כשאתם באים כצמד זה נשמע לי הרבה יותר קשה! בהצלחה.

jgut

New member
תודה, אני מניחה שהשינוי לכל אחת מאיתנו

בנפרד היה יותר פשוט.
אבל זה מה יש ואני אוהבת את האתגר.
אני לא יודעת עד לאן נגיע בדרך הזו, אבל לפחות היא תהיה מעניינת ומהנה.
מה שעוד מעניין, זה איך אנשי דראסג' מהצד, רואים אותנו כשאנחנו עובדות. אני רואה שמסתכלים על השיעורים שלנו. אבל מעניין איך אנחנו נתפסות.
כי אנחנו לא בדיוק מתחילות מאפס. יש לנו המון הרגלים שונים. בקיצור זה בטח קצת מוזר מהצד.

kenz

New member
מתי השיעור הבא?

ובחווה שנפגשנו שם אז?
אם כן, אז אם לא אכפת לך, אני אשמח לבוא לראות :)

hanyou12

New member
השבוע התבשרתי

שעברתי קורס מדרכים!
כלומר, עברתי את כל המבחנים המעשיים והעיוניים, עכשיו אני צריכה להשלים 30 שעות סטאז' ואז אוכל לקבל תעודה.
אם לומר את האמת אני לא יודעת לאן להמשיך מפה... מה שאני יכולה לחשוב עליו זה:
1. להמשיך בשיעורים פרטיים/קבוצתיים (נראה לי שאם אלך על זה אז קבוצתיים כי זה יעמוד בתקציב שלי).
2. לחפש חצי פנסיון ולהתאמן לבד/ להמשיך עם שיעורים.
וזהו בינתיים.
בהייתי דיי בהיי לשמוע שעברתי את המבחנים בציונים סבבה ושהמאמנים שלי היו מרוצים ממני מאוד. עכשיו אני צריכה למצוא על מי להתעלק וללמוד ממנו - רכיבה והדרכה.
בלי קשר לזה, בחודש ומשהו האחרונים אני חווה משבר קטן בקטע יותר אישי - אני מחפשת דירה ולא מוצאת, ואני מתוסכלת מזה נורא. אבל עכשיו אני חושבת על זה שאם לא אשכור ואמשיך לגור אצל הורים אולי אוכל להרשות לעצמי חצי פנסיון וגם שיעורים או שיעורים פרטיים - במקום לשלם שכ"ד. אני לא יודעת מה יותר כדאי - מבחינתי היה הכי טוב לגור עם בן ה זוג אבל זה לא יקרה כרגע

אני מרגישה סוד של אפיסת כוחות ואני לא יודעת אם זה בגלל נפילת המתח אחרי כל הלחץ של המבחנים או התסכול ממצב הדיור שלי...

giri

New member
מברוק!

שיהיה בהצלחה בסטאז'.
אם את בסוג של נפילת מתח אחרי המבחנים, אולי זה לא זמן טוב לעשות עוד שינויים בחיים... אני אולי הייתי מחכה עם הדירה חודש-חודשיים, אלא אם ממש נמאס לך לגור עם ההורים.

giri

New member
השבוע שלי

היה שבוע יחסית סתמי. רכבתי שלוש פעמים, אבל נאלצתי לבטל את השיעור שלי וככה יצא שלא קפצנו. מאחר ובסופ"ש שעבר לא קפצנו בגלל תנאי מזג האוויר, יצא די מבאס כל העניין.
חוץ מזה, לא מספיק שהשנה לא ממש היה לנו קיץ - ירד הרבה גשם בקיץ, ולא היה חם כרגיל - עכשיו העצים מתחילים להצהיב וכל הסוסים משירים פרווה. אפילו הארנבות מתחילות להלבין! בקיצור, אולי אוגוסט, אבל לדעתי השנה הקיץ המעפן הזה אוטוטו יגמר ויתחיל להיות קר, וזה באמת מבאס. מצד אחד אני אשמח לחזור לסקי... מצד שני מאד רציתי להתחרות העונה, העונה מתחילה להגמר, הברכיים שלי לא בסדר, והוצאתי הרבה כסף על הפרזול של הפקקים, ובינתיים השתמשתי בו רק פעם אחת כי ירד כל כך הרבה גשם שלא רכבנו בדשא. אוף!

למעלה