סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

kenz

New member
שבוע חביב... והבטחתי לפתוח את עניין ההזרקות..

אני כבר לא זוכרת מה כתבתי שבוע שעבר, אז אני אתן את הסיכום.
הסוסון (שמי שלא יודע, הוא במיד טוונטיז שלו), צלע. כמובן שהפסקנו לעבוד וקראנו לוט.
היה ברור לי בדיוק מאיפה זה (כי זו הייתה אותה התנהגות כמו לפני שנה וחצי, לפני ההזרקה למפרקים שמתחת להוק), וגם היה לי ברור שמזריקים.
מה שרציתי לדעת זה האם מזריקים ועוזבים אותו לנפשו (משוחרר לו במרעון שלו, אולי קצת טיולי הליכה), או שמזריקים וממשיכים לעבוד (לא קשה, אבל לעבוד).
אז הוט בדק, והגיע לאותה מסקנה כמוני.
ועל אף כל ה"מי מזריק לסוס כזה מבוגר", הזרקנו.
לגבי ההתלבטות, הוט פתר לי אותה - תמשיכו לעבוד, ושאם אני לא יכולה לספק לו עבודה קבועה כל השבוע, אולי להכניס אותו לשיעור בי"ס פעם ביום.
כלומר - העבודה גורמת לכל המערכות של הסוס לפעול, לעומת להוציא לפנסיה ואז יש דעיכה מאוד מהירה.
אז אנחנו נמשיך :)

חוץ מזה - חם ומגעיל, והרבה תלמידים בחופש.
אז לקחתי לי קבוצה של 5 תלמידים, ואמרתי להם לבוא בשלישי בערב למיני קליניקה - הרצאה + תרגול ברכיבה.
היו כמה הרמות גבה - אז פתרתי אותן ככה: אם אני רוצה להסביר משהו, שאורך יותר מחצי שעה, זה אומר שאם אני אעשהאת זה בשיעורים הפרטיים שלהם, הם ישבו על הסוס וילכו סביבי חצי שעה, ואז גם לא יהיה להם זמן לתרגל. וזה מה שיהיה אם הם לא יבואו (ובאיזו מהירות כולם פתאום הסכימו).
אז היה יופי של שיעור (גיליתי שאני הייתי שמחה לעשות הרצאה של הרבה יותר זמן :) ) ואז כשאמרתי על זה לאנשים אחרים, הייתה ממש התלהבות. אז כנראה שאני אסגור עוד שתי קליניקות כאלו.

וכתוצאה- אחד החברה משלישי עשה היום שיעור קפיצות, והצליח לממש את מה שעבדנו עליו בתרגילים (הכי כיף שהוא היה הכי סקפטי לגבי שלישי), והוא ראה את השינוי היום, והיה בשוק מעצמו.
כיף.

giri

New member
מצויין

רעיון נהדר עניין המיני-קליניקה.

ורציתי להגיד על עניין ההזרקות שלא מפתיע אותי מה שהוט' אמר לך, כבר שמעתי וחוויתי את זה אישית על סוסים שונים. אני יכולה לומר שהסוס שאני רוכבת עליו עכשיו, צ'ואי, אם הוא לא עובד שבוע הוא כולו חורק ולוקח זמן להחזיר אותו לגמישות נעימה. זה נכון שהם זזים גם לבד, אבל לא תנועה איכותית כמו שעבודה יכולה לתת, במיוחד אם הם כבר לא מאה אחוז, ואז בדיוק כמו אנשים שלא מאה אחוז, הם מעדיפים לא להזיז את האיזור התפוס.

הורסמאן

New member
בהצלחה

ותראי מה מצאתי,
האיקון הזה נקרא תפוזון.

:)

jgut

New member
שבוע מעולה

רכבתי על דאנס וכל הרכיבות היו ממש טובות. אפילו העצירות.
ניראה שלפחות בסימנים החיצוניים המעבר לשעורה נקיה, עוזר. יקח לנו עוד כמה שבועות לראות האם זה פותר את שאר הבעיות.

אתמול הלכתי עם דו לשיעור דראסג'. הפעם המדריך רכב עליה כמה דקות לפני. זה מאוד עזר כי היא הבינה מכך מה מצופה ממנה.
השיעור אחרי זה היה ממש טוב. הרגשתי שהיא נישארת אסופה רוב הזמן. המעברים השונים היו הרבה יותר טובים.
ממש נהנתי ממנה בשיעור. נורא כיף לי כשהיא משתדלת ככה.

שבוע מעולה

אתמול היה לי שיעור טוב, על סוס שבפעם הקודמת שרכבתי עליו היה לי קצת קשה אבל אתמול היה שיפור ענק מפעם שעברה.
זה סוס עם צעדים גדולים בטרוט (צעד גבוה ומרחף שכזה של סוסים אירופאיים), מאלה שקשה לשבת עליהם נורמלי אבל כשמתרגלים זה ממש כיף.

גם בקאנטר, לפחות בסוף השיעור, הרגשתי הרבה יותר משוחררת מפעם שעברה ומאוד נהנתי.
באופן כללי אני מרגישה יותר טוב ברכיבה לאחרונה, מתחילה להרגיש שה"חלודה" מתקופת היובש שלי מהסוסים לאט לאט יורדת.
כיף גדול.

giri

New member
אכן נשמע כיף גדול

וגם - אישית מצאתי שהרבה פעמים הסוסים האלו עם הצעד האירופאי הגדול והמרחף, יש להם קאנטר מ-ד-ה-י-ם.

giri

New member
השבוע שלי

היה רחוק ממדהים.
רכבתי רק פעמיים השבוע, מהן פעם אחת היתה רכיבה ממש לא משהו כי לא הייתי בכלל מרוכזת. באתי לחווה מתוך תחושת חובה ובלי חשק בכלל, בגלל דברים שלא קשורים לחווה. רכבתי את המינימום כדי להרגיש שיצאתי ידי חובתי כלפי הסוס.
הרכיבה השניה היתה שיעור, ובגלל שירד גשם מאד רציני לא קפצנו בדשא, וליסה ניצלה את ההזדמנות בשביל שיעור קרקע. היה שיעור טוב וגם למדתי בו ניואנסים חדשים, אז הייתי מרוצה. כמו כן, הברך שלי עשתה לי קצת בעיות, אז העובדה שלא קפצנו היתה יתרון (הקפיצות מעמיסות לי על הברך). סה"כ היה שיעור ממש טוב.

אני בארץ!

אז אחרי שנה של ברדק אנחנו שוב בבית (אני והכלב), עבר את הטיסה והנסיעות כמו גדול (13 שעות במצטבר- לא כולל המתנות). ועכשיו טיולים בים ובהרים, בטן גב והרבה מנוחה (טוב, תיאורתית). לשאלת השאלות, איפה אני הולך לרכב עכשיו? לא ישבתי על סוס מאז אוגוסט שעבר!

אגב, אם אתם מכירים ווטרינר סוסים טוב שאין לו בעיה שמישהו יתקרצץ (יתלווה) אליו שבוע, אני אשמח לשמוע. לא יודע כמה פרקטי זה יהייה כי אצלי באזור זה בעייתי, אבל אני פתוח להצעות.

למעלה