סכמ"ש

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
סכמ"ש

איך עבר עליכם השבוע?
עם הסוסים ובכלל...

jgut

New member
השבוע שלי

חזרתי עכשיו מתחרות...
במשך השבוע היו רכיבות לא רעות. היה עלי הרבה פחות לחץ, המאמן אמר לי להתחרות באיזה מתג שאני בוחרת. הוא גם לא לחץ עלי בקווים הישרים.
בחרתי להציג עם הקורקשן הקטן. אותו מתג שאני מרגישה איתו הכי בנח. בעקבות כך קלטתי משהו בעניין. הסוס מתנהג עם המתג הזה באותה צורה כמו עם השלם כשאנחנו במגרש התחרות. כניראה שזה לא קשור למתג עצמו.

במשך השבוע יצא לנו לעשות הרבה עצירות. לשם שינוי לא התעופפתי באף אחת. נסעתי הפעם לתחרות בתחושה יותר טובה מבפעמיים הקודמות.

במקצים עצמם הסוס היה מאוד חמוד. לא ניקדנו ציונים גבוהים, אבל זה לא שינה לי.
הסוס היה לגמרי איתי, הגביר עד כמה שביקשתי, האט ונהג בדיוק כמו שסימנתי לו. לא הרגשתי התנגדות מצידו.
היה דבר אחד שפגע לי בשני המקצים, בהחלפה מימין לשמאל הוא שילב הפלת כתף פנימה ואיחור בהחלפה ברגליים האחוריות. במקצה הראשון שמתי לב רק להפלת כתף והיום כבר לא יכולתי לפספס את האיחור. היום הוא לא כ"כ הפיל כתף כי שמרתי על הכתף שלו, אבל הוא עדין איחר בהחלפה. זה משהו שלא קורה בבית. אז נצטרך למצוא את הדרך לעבוד על כך.
עכשיו נותר לי רק לחכות באורווה שהסוסים יחזרו כבר...

giri

New member
אולי ההבדל הוא לא המתג עצמו

אלא המודעות שלך אליו ואיך שזה משפיע על הרכיבה שלך?

hanyou12

New member
אצלי

אפשר לומר שהלך סבבה ממש.
הרבה סוסים היו בתחרות השבוע אז לא קיבלנו את כל הסוסים שאנחנו רגילים אליהם לקורס - שזה טוב בעיני.
אני קיבלתי סוס בית ספר זקן שרגיל לעשות שטיקים לתלמידים. התאמנו על סימפל ליד צ'יינג' ולמרות שהלך לי ממש טוב איתו הוא לא הסכים לתת לי ראש, הכל היה נראה מפוזר ומבולגן. בסוף למדתי איך לעבוד איתו ככה שירצה ללכת איתי ולא נגדי והשיעור הסתכם בהצלחה לא רעה בכלל עם אפילו כמה צעדים לטרליים נחמדים (סוס שלא מכיר לטרלי כמעט בכלל).
נהניתי

שבוע נטול סוסים לצערי

עבדתי כל השבוע ולא יכולתי להגיע לחווה.
מבאס ממש...

אבל לפחות יש חדשות טובות מבחינת הכלב שלי.
למי שלא קרא או לא זוכר, הכלב הקשיש שלי עבר ניתוח להוצאת גוש לפני כשבועיים ורק לפני כמה ימים חזרו התוצאות של הפתולוגיה.
הגוש שפיר לחלוטין.

זה התגלה כגוש שומן שעבר טראומה כלשהי כנראה מחדירה של גוף זר.

למעלה