סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
שבוע טוב

הוא התחיל קצת פחות טוב בגלל כל מיני שרפות שהיו.
הרכיבות עצמן היו טובות בסה"כ. בפעם שעצרנו הלך לי לא רע.
מה שמוזר לי, זה שדאנס נוהג יותר טוב מדומיה ובאופן כללי יותר ממושמע. אבל למרות זאת, היא הרבה יותר רכה על המתג. הייתי מצפה שיהיה קשר בין הדברים...

barter

New member
הכל קשור בהכל, אבל

בגדול - עבודה על נהיגה היא עבודת כתפיים (בעולם שלנו בדרך כלל מדובר בעבודה עם מושכת צוואר).
תגובה למתג ועבודה על רכות היא נושא שונה לחלוטין (הכל קשור בהכל וכל זה... אבל)

כמובן שהכל עובד יותר טוב כשכל החלקים עובדים אבל זה לא הכרח - לדוגמא בקאטינג יש סוסים שנוהגים מדהים ו"אין להם פה" הם לא רכים בשום צורה, אבל מגיבים למושכת צוואר בחדות אדירה. ואפשר לראות בהמון מקומות שבהם יש מגע עם הפה של הסוס שאפילו סוסים שרכים מאוד על המתג בכלל לא נוהגים לאן שמושכת הצוואר אומרת להם (או המושכה הישירה).

barter

New member
הכל קשור בהכל, אבל...

בגדול - עבודה על נהיגה היא עבודת כתפיים (בעולם שלנו בדרך כלל מדובר בעבודה עם מושכת צוואר).
תגובה למתג ועבודה על רכות היא נושא שונה לחלוטין (הכל קשור בהכל וכל זה... אבל)

כמובן שהכל עובד יותר טוב כשכל החלקים עובדים אבל זה לא הכרח - לדוגמא בקאטינג יש סוסים שנוהגים מדהים ו"אין להם פה" הם לא רכים בשום צורה, אבל מגיבים למושכת צוואר בחדות אדירה. ואפשר לראות בהמון מקומות שבהם יש מגע עם הפה של הסוס שאפילו סוסים שרכים מאוד על המתג בכלל לא נוהגים לאן שמושכת הצוואר אומרת להם (או המושכה הישירה).

הדסי222

New member
השבוע המטורף שלי

אני לא ממש יודעת איך להגדיר את השבוע שלי
. כשרכבתי ביום רביעי התחיל טוב וקפצתי נורמלי בקנטר (בלי ליפול. בפעם הקודמת נפלתי... גם רכבתי על סוסה אחרת שלא דורשת ולא עושה יותר מדי בעיות), אבל באתי לחוצה למכשול ו... כן, נפלתי שוב (אני מוכשרת בקטע הזה). אז יצא שדפקתי די רציני את כתף שמאל ואני טיפה מוגבלת בתנועה מכאבים, אבל עליתי חזרה מיד ואחרי שהתאפסתי קפצתי את המכשול המזורגג (יש מילה כזו, נכון?) הזה שוב והלך לי טוב. מה שמאוד שימח אותי זה שאיך שנפלתי הסוסה עצרה לידי במקום לרוץ בספרינט מטורף בכל המגרש וזה נתן לי הרגשה שהיא קצת דואגת לי (למרות שזה נראה לי די טיפשי, אבל אתם מוזמנים לתקן אותי בקטע הזה).

ויש לי שאלה קטנה. אם מישהו כמעט נופל או יורד מהסוס ונופל על התחת או משהו כזה - הוא צריך להביא עוגיות? (כי המדריכה של אח שלי אמרה לו את זה ומעניין אותי אם יש אשכרה מוסכמה כזאת או שזה תירוץ שלה לעוגיות...)

The Heretic

New member
איזו מקסימ הסוסה

גם אם זה מתוך פחד, עדיף לחשוב שזה כי היא דאגה לך.. :)

וחץ מזה, בקשר לעוגיות- אצלנו בחווה זה ככה, כשנופלים מביאים עוגה.

הדסי222

New member
אני יודעת

שכשנופלים מביאים עוגה, אבל הוא לא בדיוק נפל ובגלל זה זה עוגיות ולא עוגה.

giri

New member
אני חושבת

שכל תירוץ לעוגיות מתקבל בברכה
וחוצמזה לא חייבים ליפול בשביל להביא עוגה

jgut

New member
חוק זה חוק

חשוב לכבד חוקים, זה הבסיס שלנו כחברה תקינה.
תחשבי לאן דברים יכולים להתדרדר? זה מתחיל בלא להביא עוגיות אחרי נפילה ומסתיים באנשים שמעלימים מיסים. אל תתני לאחיך להתדרדר לפשע!

giri

New member

הזכרת לי קטע משיר של ווירד אל:
"'cause you start out stealing songs
then you're robbing liquor stores
and selling crack
and running over school kids with your car
so don't download this song..."
(למי שלא קורא אנגלית, תרגום צולע:
"כי אתה מתחיל מלגנוב שירים
ואח"כ שודד חנויות אלכוהול
ומוכר סמים
ודורס ילדי בי"ס עם המכונית שלך
אז אל תוריד את השיר הזה..."

שבוע מבאס...

ביום שני היה לי שיעור בבוקר אבל הרגשתי ממש רע (פיזית) באותו היום. התעייפתי מהר מאוד, היה לי קשה להתרכז ולא הצלחתי כמעט כלום והרגשתי שהכל התחרבש לי. הסוס היה חמוד, המדריך מקסים - לגמרי הבין אותי
אבל ממש התבאסתי. אף פעם לא היה לי משהו כזה
ואני עד עכשיו לא יודעת להסביר למה זה היה (התייבשות? זיהום אוויר?..). אני ממש מקווה שזה היה משהו חד פעמי.

ביום שני חגגנו יום הולדת לקייט - החתולה שלי (אנחנו חוגגים לה לפי תאריך החתונה של קייט מידלטון. תאריך משוער לגמרי).
שבוע הבא צריכים לעקור לה שן, יש לה מחלה אוטואימונית שנקראת forl - אתם יכולים לגגל - אבל בקצרה - זאת מחלה של חתולים שבה הגוף תוקף את השיניים של עצמו. ולא יודעים ממה זה נגרם.
לפני כמה חודשים עקרו לה כבר שתי שיניים בגלל זה ועכשיו זה התפשט לעוד שן... מבאס...

ביום רביעי חגגנו יום הולדת 15 לצ'אנס, הכלב שלי.
הלכתי איתו למרפאה באותו היום כי יש לו דלקת עור מזעזעת וגם כי גיליתי לו גוש חדש. אז הוא מטופל בתרופות לדלקת ולקחו דגימה מהגוש, וסיכמנו שאם הוא לא עובר בימים הקרובים נוריד אותו בניתוח.
בינתיים הוא לא עבר ורוב הסיכויים שנצטרך להוציא אותו בקרוב.
אוף.
למה החיות שלי צריכות לעשות לי צרות עכשיו?
סורי על ההשתפכות - שלגמרי לא קשורה לסוסים...

jgut

New member

תחשבי על זה אחרת - בכל מקום שיש בו חיים, יש עניינים. החיות שלך מגיעות לגיל מכובד ולכן לא כל המערכות עובדות כתמול שלשום. זה פשוט חלק מהחיים.
אז אל תראי את זה כצרות, תסתכלי על זה כתחזוקה...

למעלה