סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

fliperit

New member
כמו אצל כולם, מזג אוויר לא נעים...

משבת עד שלישי ב"ש נעלמה בתוך ענן חול ואבק ענקי, עם רוחות מטורפות.
בראשון עבדתי, ולשמחתי היו 3-4 סוסים בחווה שקיבלו את הרוח בהבנה וברוגע מפתיע, אז יכולתי לתת לתלמידים המתקדמים והיציבים יותר לרכב. למרות זאת, רוב התלמידים עשו שיעורי קרקע.
בשלישי בערב סוף סוף הגיע הגשם המיוחל ששטף את כל החול (עכשיו אני במינה את השורה בשיר "גשם, רד כבר גשם, כי צריך לשטוף החול"
)
בחמישי בערב נסעתי להורים כדי להספיק לראות קצת שלג...

jgut

New member
זה היה שבוע סוער

עם המון חוויות. כולן ניגמרו בשלום אבל היה ממש קר.

קודם כל החווה שלנו נמצאת ליד נחל והוא עלה על גדותיו. טוב שהכל בנוי גבוה יותר מהקרקע כך שהחווה וכל התשתיות לא הוצפו. כל השאר הוצף. היה יום שהייתי צריכה להיכנס הביתה ע"י כך שהחנתי את הרכב ליד המדרגות ומשם קפצתי הביתה. לא הייתי מצליחה להיכנס ברגל
.

בגלל הקירבה לים, היו לנו רוחות מאוד חזקות. מאוד מאוד חזקות. באחד הימים, אחת היחידות דיור במושב עפה לה ונחתה על קווי החשמל (והפילה אותם). כך שלא היה לנו חשמל למשך די הרבה זמן. טוב שהסוסים לא זקוקים לחשמל. מבחינת בני האדם זה סיפור אחר. הלכתי עם הכלבים לבדוק מתי יחזור החשמל. הכלב הקטן שלי התעופף לו ברוח ולקח לנו שעה למצוא אותו. חזרנו הביתה כשהוא רטוב ואין חשמל כדי לייבש אותו.

מבחינת הסוסים, כל השבוע לא יכולנו לשחרר אותם. גם אי אפשר היה לטייל כי הכל מסביב היה מוצף.
אתמול סוף סוף שיחררנו את כולם. כשבאתי להוציא את דו מהתא, היא לא באה אלי. כבר אז הייתי צריכה לחשוד שמשהו לא בסדר. מהר מאוד גיליתי שהיא צולעת ממש חזק (רגל אחת שהיא לא דורכת עליה). המאמן אמר שזה ניראה כמו שריר תפוס ולהוציא אותה בכל זאת. אתמול היא צלעה גם בהליכות בערב, אבל היום היא ניראית בסדר גמור. כניראה באמת היא נתפסה.
את דאנס הוצאתי אתמול לטיול כדי לבדוק את השטח. הגענו עד הים כדי לגלות שהים סגור. תרתי משמע. כל העצים שניסחפו יצרו מחסום. לדאנס לא היה אכפת לנסות להיכנס לנחל אבל מהר מאוד גיליתי שהוא מאוד עמוק.
זה מצחיק, יצאנו עם דאנס ועוד סוס בטטה לטיול הזה. הם שניהם היו מלאי מרץ. כשהגענו לשער של החווה ניגמר להם כל המרץ. בטיול עוד מצאנו את עצמנו דוחפים אותם קדימה.
הקטע היחידי שבו דאנס התעורר, היה כשנתקלנו בקבוצה של סוסי טנסי. אז הוא רצה לנשוך אותם. כל פעם כאנחנו שומעים סוסי צעד, הוא נכנס למתח. חברה הסבירה לי שזה בגלל שהצעד שלהם מוזר מבחינתו והוא לא יודע למה לשייך את זה. ניראה לכם הגיוני?

giri

New member
וואו

נשמע מפחיד לאללה, השבוע הזה.
הקטע עם סוסי הצעד נשמע מוזר, אבל אם זו תגובה עקבית אז אולי... לא יודעת.
חזר כבר החשמל?

giri

New member
גם אצלנו היה מזג אוויר לא מדהים

ביום רביעי בלילה נשבר השיא לירידת שלג בודדת בקלגרי.
צריך לזכור שזה אזור מאד יבש פה ובדר"כ מאד קר אבל אין הרבה שלג.
בשביל להגיע לחווה ביום חמישי, ביליתי חצי שעה בקילוף השלג מהמכונית והיציאה מהחניה, מה שהיה אחלה פעילות גופנית וגם קצת שובר גב. וזה עוד היה קל יחסית כי עופר פילס את השביל והחניה שלוש פעמים באותו יום. עד שחזרתי פנימה, החלפתי בגדים ויצאתי, כבר הצטברה שכבה טריה של שלג על הרכב, אבל לא במידה שלא איפשרה לי לנסוע. הנסיעה היתה לא רעה בהתחשב בתנאים והצלחתי להגיע לחווה תוך שלושת רבעי שעה (עשר דקות יותר מהרגיל - לא נורא בכלל).
ביום חמישי היתה לי רכיבה סבירה, לא יותר מזה, אבל שמחתי שבאתי והוצאתי אותו לרכיבה וטילטלתי קצת את עצמי.
ביום שישי היה לי שיעור - איחרתי לחווה, כי אחרי כל העבודה היפה שהשקעתי ביום חמישי, ביום שישי באו המפלסות וערמו לי חומה של שלג דחוס מעורב חול בכניסה לחניה. חשבתי שאני אוכל לפרוץ דרך זה אבל התבדיתי - נאלצתי להחזיר את הרכב לחניה וממש לשבור את הגב בשביל לפנות את זה - השלג היה דחוס וקשה, חלקו כבר ממש קרח. עשרים דקות אח"כ הצלחתי לצאת לדרך... ברר!
השיעור בשישי היה טוב. קשה, כי כולי תפוסה אחרי העבודה הקלה יותר שעשיתי בעקבות הפציעות האחרונות, אבל טוב. עשיתי שיעור ארוך מהרגיל והצלחתי לגרום לצ'ואי להכניס את הירך הבעייתית שלו מתחת לגוף ולעבוד ישר בכמה מקטעים, מה שהיה מבחינתי הישג נפלא.
אתמול עשינו סקי, אז לא רכבתי, והיום אני מתכננת לרכב אחרה"צ (אצלי עכשיו בוקר...) ומקווה שתהיה רכיבה לא רעה, למרות שאני די תפוסה מהסקי

למעלה