סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
חזרנו לרצף עבודה

השבוע יצא לי לרכב את כל הרכיבות המתוכננות במגרש. השיפור ניכר הרבה יותר כאשר יש רצף של אימונים. בשבועיים האחרונים, למאמן שלי לא יצא לרכב על הסוס, אז אני מרגישה שאני מצליחה להתקדם איתו בעצמי (בהנחיית המאמן).
המסקנה העיקרית, שזה לא פשוט. אני מוצאת את עצמי עובדת הרבה יותר קשה מאשר כשהמאמן רוכב עליו. כניראה שכל התקדמות כוללת בתוכה תקופת מאמץ עד שמתרגלים.

חוץ מזה יוצא לי להדריך מידי פעם חברה שבאה להתנסות לכמה שיעורים. זה נחמד לי וחבל לי שאין לי זמן להדריך באופן קבוע.

וכרגיל סיימנו את השבוע בטיול. הפעם בחרתי מסלול קצת יותר מאתגר עם חציית נחלים זורמים וקצת טיפוסים. אני רכבתי על הסוסה שהיתה אמיצה להפליא. כל פעם כשסוס אחר פחד, חזרתי איתה אליו כדי שיוכל להידבק אליה ולצבור בטחון. היא עמדה במשימה בגבורה ואני ממש נהנית ממנה. אני הכי מרוצה מזה שהיא מסתדרת עם כולם ויש לה אופי נח.

giri

New member
השבוע שלי

בסה"כ במגמת שיפור - הצלחתי לשרוד ארבע רכיבות

לא רכיבות יותר מדי רציניות, עדיין כואב לי בכמה מקומות, אבל סה"כ מגמת שיפור.
ועוזרת המאמנת הסכימה לרכב על צ'ואי פעם בשבוע עד שיהיה חצי פנסיון, אז אני מקווה לשיפור בחווית הרכיבה. אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי כרגע אימון בתשלום, אבל אם רק אני רוכבת ורק שלוש פעמים בשבוע, אפשר לדמיין איך זה נראה.

jgut

New member
יש לי שאלה

מכיוון שהסוס שייך למאמנת, אין לה אינטרס שמישהו יאמן בנתיים את הסוס(עד שימצא חצי פנסיון)?

אני לא יודעת מה מקובל בחוות אחרות, אבל אצלנו הסוסים הקבועים שמושכרים לפנסיון\חצאי פנסיון, מוצאים את עצמם לתקופות קצרות ללא מישהו ששוכר אותם. מכיוון שהם סוסים קבועים בחווה וזה רק עניין של זמן עד שיהיה מי שירכב עליהם, אנחנו כן שומרים עליהם רכובים ובמצב טוב. אולי לא משקיעים בהם למידה של אלמטים חדשים, אבל לפחות משמרים את המצב הקיים.

giri

New member
בגדול כן

והיא בהחלט אמרה שהיא תדאג לזה,
אבל נקודתית כרגע כמעט כל הצוות בחופשה, וגם מהרוכבים המתקדמים יותר בעצם אין אף אחד כרגע חוץ מהעוזרת שלה. אז יוצא שכרגע היא והעוזרת שלה צריכות לתחזק לבדן משהו כמו עשרה סוסים (ושתיהן במשרה חלקית), ואז אם צ'ואי איכשהו מתפקד עם הרכיבות שלי, לפחות אני שם, אז נוח לה להשאיר אותו אחרון בתור. זה די מבאס מבחינתי אבל אני מבינה את האילוץ.
פשוט אנשים פה מתלבשים על חופשת הכריסמס והעובדה שזה די שיא החורף וזו תקופה מאד פופולרית לברוח לאיזה מקום חמים יותר.
שנה הבאה אנחנו מתכננים להיות בארץ בתקופה הזו... אני בהחלט מבינה את השיקול שאנשים עושים, אבל זה די גרוע מבחינת החווה כחווה.

למעלה