סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

אז איך היה השבוע שלכם, ברכיבה ובכלל?

hanyou12

New member
שבוע סוף

סגרתי קורס, הבנות שלי הושבעו על רחבת המסדרים בבה"ד 10 בטקס מרגש וצרחו במלוא גרונן "אני נשבעת, אני נשבעת, אני נשבעת!!!" התרגשתי עד דמעות כמעט... הן נתנו לי מתנת סיום קורס יפהפיה והאמת שממש לא ציפיתי אז זו הייתה הפתעה כיפית.
הנחיתו עלי שבדצמבר אני פותחת עוד קורס של חודש ומשהו, אז יש לי רק בערך שלושה שבועות של חזרה לעבודה השגרתית במעבדה לפני שהטירוף מתחיל שוב. ביום שלישי הקרוב אני הולכת לפגוש אותן בפעם הראשונה בלשכת גיוס ולדאוג שמחסנים אותן ואז אני נפרדת מהן עד הקורס עצמו.
הקורס הזה ממש עייף אותי אז ביום חמישי לקחתי חופש וישנתי כמו בול עץ. גם נהייתי קצת חולה (כאבי ראש+גרון).
המדריך שלי שלח אתמול הודעה שגם אם יורד מבול תנכ"י אנחנו מגיעים לרכוב ושנביא בגדים להחלפה. בסופו של דבר באמת טפטף עלינו קצת היום אבל סה"כ לא היה כזה נורא, לא ברמה של להחליף בגדים. השיעור היה מעניין, קיבלתי סוס עם בעיות מגלומניות קשות והייתי צריכה להילחם איתו על הראש כל הזמן. עשינו הרבה תרגילים של כינוס והתעקשתי מאוד עד שקיבלתי ממנו הרמת רגליים. משקל אחורה היה לו עוד קשה לתת אבל ממצב שהוא פורץ לי כי לא בא לו לתת ראש, הצלחתי להגיע לג'וג עדין ורגוע עם הראש מכונס היטב והרגליים הקדמיות מורמות יפה. אז נתתי לו ח"ח על זה וסיימנו את השיעור נחמד.
היום קיבלתי את הספח כדי להוציא מהפיקדון את הכסף הדרוש לקורס מדריכים, אני ממש מתרגשת מזה, אני עדיין ממש לא מרגישה ברמה אבל כולם אומרים שהגיע הזמן כבר מבחינתי, שזה מתבקש. בפברואר מתחילים, איזה לחץ

giri

New member
בה"ד 10, הא?

באמת התחלתי להסתקרן מאיפה את

נשמע מגניב. שיהיה בהצלחה!

hanyou12

New member
במקור מהחר"פ בצריפין

אבל עושה גיחות לבה"ד להכשרת החיילות שלנו

תודה, שבוע טוב!

jgut

New member
שבוע שלם ללא רכיבות

הספקתי להיות חולה. לא משהו רציני, כאב גרון, חולשה וקצת סחרחורות.
היה איזה מקרה חירום רפואי עם אמא שלי. עכשיו היא בסדר, אבל נצטרך למצוא פתרון לתווך הארוך.
חוץ מזה כל מיני תסריטים רעים שחששתי מהם קרו, אבל כניראה זה לטובה. מידי פעם אין לנו ברירה אלא לצעוק על אנשים (אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הרמתי את הקול והתעצבנתי ככה). כניראה שיש אנשים שזו השפה היחידה שהם מבינים.

הוט' ראה השבוע את דו. הוא היה מאוד מרוצה מאיך שהיא ניראית. זה מדהים באיזה מהירות היא משתנה (גם לטובה וגם לרעה).
היום תכננתי לרכב, אבל בדיוק כשבאתי ירד מבול. אחרי זה התבהר, אבל לא הסתדר לי. נתתי לילד שרוכב על דו להזיז גם את דאנס.
אחר כך לקחתי את שני הסוסים לסיבוב אכילת עשב.

jgut

New member
ד"א מישהו בא מחר לכנס מגדלים?

אני אהיה שם.

fliperit

New member
ברכיבה לא קורה הרבה...

אני עובדת כ"כ הרבה שעות, שאין לי כוח לעלות לרכב אח"כ. חוץ מעל סוסה אחת שחייבת לעבוד קצת לפני השיעורים לא רכבתי כבר די הרבה זמן.

בהכשרה המעשית היה לי בחמישי יום סוער. ביקרתי במחלקה המשפטית (כלומר אנשים שנמצאים בהסתכלות פסיכיאטרית בצו בית משפט או שמבצעים עונש מאסר במחלקה פסיכיאטרית). זה היה מזעזע ומטלטל ביותר. זה היה די דומה למה שרואים בסרטים. אח"כ קרה אירוע די טראגי בהוסטל שאני עושה בו את ההכשרה, מה שלא עזר לי לעכל את היום הזה...

לצערי התחרות שהייתה אמורה להתקיים מחר נדחית בשבועיים בגלל הגשם...

giri

New member
השבוע שלי

שבוע של נזק אוויר

ביום שלישי סוף סוף הפשיר השלג של הסופה הקודמת, אז הצלחנו לאסוף עלים ולהתאפס על עצמנו קצת, וביום רביעי התחיל לרדת שוב שלג. חמישי כבר התחיל עם איזה עשרה ס"מ של שלג, פקקים ותאונות ובלאגנים. המשיך לרדת בלי הפסקה (לפחות לא מאד חזק) כל חמישי ושישי. בשישי הלכתי לחווה, בואו נגיד שכבר היו לי נהיגות נעימות יותר בחיים... לפחות לא היו תאונות או פקקים בדרך. היה קצת קר ברכיבה אבל כשיצאתי חזרה למינוס 12 שהיה בחוץ הבנתי שהחימום עובד בסדר גמור.
מבחינת רכיבות היה שבוע לא משהו. לא הייתי במצברוח יותר מדי להתאמץ, ומצד שני אני כבר שבועיים בהחלטה אמיצה לעבוד על הישיבה שלי, ולכן לא רציתי לוותר לעצמי. התוצאה היתה שתי רכיבות שלא הכי נהניתי מהן, אבל לפחות עמדתי במינימום של מה שהבטחתי לעצמי לעשות.
מחר יש לי שיעור ואני מקווה שיהיה מוצלח יותר משתי הרכיבות האחרונות. ברכיבה של אתמול בכלל התבאסתי כי במקביל אלי היה שיעור קפיצות ונורא רציתי גם, אבל אני מתכוונת לעמוד בהחלטתי המקורית ולא לקפוץ חודש בזמן שאני עובדת על הישיבה. ובכל זאת אוף.
יש לי הרגשה שהדבר הבא שמחכה לי הוא שיעור בלי ארכובות... בלעע. אני תוהה למה התנדבתי מרצון לעונש הזה
לפחות אני יודעת שבשבוע האחרון של החודש תהיה לי הקלה, כי תיאמתי מראש עם המאמנת שלי שהיא לא קורעת אותי בשבועות של קורס הסקי, כדי שאני אצליח לסחוב אותו

מר טווס

New member
בסה"ה היה שבוע טוב, ברכיבה....

היה שיעור לא כ"כ טוב.
עבדתי עם סוסה ממושמעת ורגישה מאוד (במובן החיובי של זה).

באתי מראש לא כ"כ מרוכז, ועם חששות מוקדמים בגלל שבשבוע שלפני כן לא הספקתי להגיע לחווה בכלל.

בקיצור, דברים שכבר הצלחתי לפני כן (גם עם הסוסה הזו), לא הצליחו לי הפעם.

כנראה התנועות שלי לא היו מספיק מדויקות, או לא מספיק חדות, אז היא לא כ"כ הבינה מה אני רוצה ממנה.

בכל אופן, מדי פעם טוב שיש גם שיעורים כאלה כדי לחזור ל-"בייסיק". יציבה, ישיבה, רגליים, אחיזת מושכות.

השיעור הבא יהיה יותר טוב.

fliperit

New member
יום אסל יום באסל

כל פעם שאתה כותב על החווה/סוסים מהחווה אתה עושה לי חשק לבקר... לצערי הלו"ז שלי ממש צפוף ולא הייתי שם כבר 3 שבועות בערך...

הורסמאן

New member
טווס

לא מאוד ברור מההודעות שלך למה אתה מנסה להגיע ברכיבה, או מה אתה מנסה להוציא מזה.
יחד עם זאת, עושה רושם מההודעות שאתה לפחות רוצה להשתפר ולעלות ברמה...

מלבד הלונג' שהצעתי לך בעבר, תביא בחשבון שאי אפשר להפוך לרוכב מרכיבה בשבוע.

אני לא יודע כמה אתה מוכן להשקיע, מבחינת זמן ועלויות, וברור לי שאולי יש לך התחיבויות אחרות, אך רכיבה בשבוע תגרום לך די הרבה מפחי נפש.

ישנה בדיחה אירית שבה מישהו שואל איך להגיע למקום מסויים, והאירי עונה, אם אתה רוצה להגיע לשם, אני במקומך לא הייתי מתחיל מכאן. אז אני לא רוצה לכתוב לך כמאמר הבדיחה שהתחלת קצת מאוחר מדי, כי רוב הרוכבים הטובים באמת התחילו בגיל צעיר יותר. אך אם אתה רוצה להתקדם תביא בחשבון שבפעמיים בשבוע תתקדם פי שלוש מהר יותר ובארבע פעמים בשבוע, תתקדם פי עשר יותר מהר.

היו לי מקרים שבהם נאלצתי (עבור ג'וב מסויים) להפוך אנשים ללא נסיון לרוכבים בתקופה קצרה מאוד. נהגתי לעבוד איתם פעמיים ביום. לא הרבה, כי התכווציות השרירים היו "גורם ממתן" אבל הצ'ופר האמיתי היה בהתקדמות המסחררת שהשגנו. הדבר הטוב ביותר לשיפור הרכיבה שאתה יכול לעשות, זה להעביר את החופשה הבאה שלך בישיבה באוכף, בתכיפות הגבוהה ביותר שתוכל.

מר טווס

New member
הורסמאן -

שמעת על לימוד רכיבה בשביל הכיף?

קריירה כבר יש לי. כנ"ל ילדים קטנים שצריך לטפל בהם.

פעם בשבוע אני מגשים חלום ישן, ואין לי שאיפות להגיע איתו לצמרת הרוכבים העולמית...בינתיים, אני פשוט נהנה מהדרך, כמו טיול ביום אביב נעים, זה הכל.

הורסמאן

New member
כמו שכתבתי

להגיע לצמרת הרוכבים העולמית גם לא תוכל, בינתיים "לא מאוד ברור מההודעות שלך למה אתה מנסה להגיע ברכיבה, או מה אתה מנסה להוציא מזה.
יחד עם זאת, עושה רושם מההודעות שאתה לפחות רוצה להשתפר ולעלות ברמה..."

fliperit

New member
ברור מאוד....

ממש כמו שאנשים אחרים עושים סקי, סנפלניג, צניחה חופשית ועוד לשם ההנאה, כך מר טווס רוכב על סוסים לשם ההנאה.

הורסמאן

New member
במעט הסקי שעשיתי

לא הטרידה אותי ההתקדמות מספיק בשביל שאכתוב עליה בפורום.

לי לא היה מאוד ברור מהכתיבה שלו שלא איכפת לו להשאר רוכב מתחיל במשך תקופה מאוד ארוכה.

גם לא ברור לי, איך לך (לפני ההודעה האחרונה שלו) היה כל כך ברור?

fliperit

New member
סוסים זה תחום מעניין יותר

ולכן שווה לכתוב עליו בפורום.

אבל בוא נניח שיצאתי לחופשת סקי. ביוםהראשון והשני הלך נהדר וביום השלישי היית לא מרוכז/עייף ולא הלך טוב. היית מתבאס, לא? אני כן...

fliperit

New member
אז אתה כן רוצה להתקדם בסקי

וזה מבאס כשלא הולך....
כנ"ל אצל מר טווס ברכיבה. הוא בא להנות, אבל חשוב לו להתקדם. ההצלחה וההתקדמות היא חלק מההנאה

הורסמאן

New member
אז מזה היה לך ברור

שלא איכפת לו להשאר רוכב מתחיל במשך תקופה ארוכה מאוד?

fliperit

New member
אתה קצת לוקח קשה את כל העניין

אבל כן, מהרגע שהוא התחיל לכתוב כאן היה די מובן לי מה הוא רוצה מהרכיבה, ושהוא לא ממש מעוניין להתחרות או לאמן סוסים.
לצד זה, אני מאוד יכולה להבין למה זה פחות כיף כשיש רכיבה שלא הולכת טוב

למעלה