סכמ"ש - סיכום שבועי

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש - סיכום שבועי

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?

jgut

New member
שבוע חייתי

בתחילת השבוע דו הדאיגה אותי מאוד עם הבעיות הרפואיות שלה (אני אולי ירחיב על זה בסגורה).
לקראת אמצע השבוע מצבה השתפר. אני צריכה לראות איך אנחנו מתקדמים עם הטיפול בה מבלי להיכנס שוב לתופעות לוואי.
דאנס היה מדהים כל השבוע. אצלו זה מצב קבוע.

בגלל שאני עושה איזה שינוי די גדול בחיים שלי, אז כל הלוחות זמנים של מבולגנים ולחוצים.
הבוקר התחלתי בלבקר את החבר'ה (ואת דו) בתחרות נוער. משם המשכתי לחווה שלנו. בגלל שדברים התעכבו ונאלצתי לחכות לאנשים, החלטתי לצאת עם דאנס והכלבים לטיול קצרצר. תוכניות לחוד ומציאות לחוד.

הלכנו לכיוון הנחל והאגם, הכל היה שקט וטוב. בדרך חזרה פגשנו שני חבר'ה שדגו. פגשנו יותר משניים, אבל השניים האלה ביקשו ממני עזרה.
הם דגו בטעות צב מים ולא הצליחו להוציא לו את הקרס מהפה.
ירדתי מדאנס כדי להסתכל מה אפשר לעשות. זה היה הרגע שבו כל החיות שלי החליטו לעשות ככל העולה ברוחם. דאנס סתם היה חסר סבלנות וקרא לחברים שלו. הכלב הקטן מצא נבלה מסריחה במיוחד להתפלש בה.
הכלבה הגדולה ניצלה את ההזדמנות לקפוץ לאגם. עם הנעליים החדשות שלה. זה שצבים חיים באגם - לא הופך אותו לנקי. כניראה אחת הנעליים לא היתה סגורה טוב, אז היא איבדה אותה. נאלצתי לחזור לחפש לה את הנעל האבודה (בדיוק מה שהתחשק לי באותו רגע, זה לחטט באשפה שאנשים זורקים על הגדה). הנעל נמצאה ואפשר להמשיך הלאה.

לצב לא הצלחנו לעזור בעצמנו. בקושי הצלחתי לעזור לעצמי כשצווחתי על הכלבים (הכלבה הסתכלה עלי לפני שזינקה למים, אמרתי לה "לא" החלטי, היא גיחכה וקפצה).
אבל הצלחנו ליצור קשר עם אחד המוקדים של רשות שמורות הטבע (או משהו כזה). תודות לאלוהי סמאטפונים. החבר'ה שדגו אותו קבעו איתם.

חזרנו לחווה, שטפתי את כולם, תוך שניה הכלבלב הקטן הצליח להשתחרר, להתפלש בשנית ולשוב למקלחת נוספת.
ניגשתי לסידורים ולאנשים שבנתיים הגיעו (כשאני מריחה כמו מישהי שחיפשה נעל של כלב באגם).

זה היה יום פורה במיוחד, במקום התוכניות שיש לי לערב, חטפתי מיגרנה.

giri

New member
אוי, וגם קצת יאק

נשמע לא כיף במיוחד.
הכלבה שלך מגניבה ברמות עם הנעליים האלה. מותר לשאול בשביל מה הן?

jgut

New member
תודה - אני אמסור לה

היא סובלת מאוד מהחום של הקרקע כשאנחנו מטיילים.
בחורף זו לא בעיה, אבל בקיץ יש ממש סכנת כוויות.
היא לוקחת מאוד קשה כשאני מטיילת בלעדיה אז חיפשתי פתרון.
טום וג'רי המליצה לי על הנעליים האלה :)
הכלבה ממש מרוצה מהם ולקח לה בדיוק חצי דקה להתרגל אליהן ולרוץ.

giri

New member
מגניב לאללה

אנחנו ניסינו נעליים כאלה בחורף לכלב שלנו, בגלל השלג. ירדנו מזה כי גילינו שהוא מחליק יותר איתן על השלג והקרח, ובעצם למזלנו הטוב הכפות שלו מצויידות בנעלי שלג טבעיות מוצלחות יותר (פרווה של קולי, אין אפס).
אני פה רק שנה וכבר יצא לי מהתודעה העניין של כוויות בכפות בקיץ
לעומתו העניין של גושי קרח בכפות בחורף מאד בתודעה

kenz

New member
עוד שבוע עבר לו...

היום יצאנו לרכב... איזה תענוג שכבר מתקרר (סליחה, כבר לא חם מעיק ומגעיל, אלא סתם חם) בשעות הערב.
הכלביםהצטרפו. יש לנו לעבור את הכביש של המושב כדי להגיע לשדות, ולי יש איזה כרוב שלא עוצר לפני הכביש ולכן הוא רוכב איתי עד השדות.
כיון שאני על הפונית, אני עולה מהשרפרף ואז הוא עולה על השרפרף ומחכה שאני ארים אותו.
בפעמם הראשונות, הוא לא נראה נלהב, אבל לא היה לי אכפת, לא מקשיב לי - שיחכה...
ובשבועות האחרונים, בעיקר אחרי שאיזו כלבה בכניסה לשדות תקפה אותו וחוררה אותו - הוא עולה על השרפרף אפילו בלי שאני אקרא לו, והיום הוא אפילו ביקש לעלות שוב, ברגע שהוא ראה את הכלבה המגעילה. הוא פשוט שם רגליים קדמיות על הברך של הסוסה והרמתי אותו.
זה נורא חמוד איך שהוא רוכב, אני חייבת לעשות לזה וידאו פעם.
בכלל, מסכנה הפונית, גם אני, גם הבטן וגם הכרוב... איזה כח וסבלנות יש לה...

שיהיה שבוע טוב לכולנו :)

jgut

New member
העם דורש

תמונה כל כרובי רוכב!

ומי העז לחורר אותו? החברה שלו לא הגנה עליו?

kenz

New member
החברות שלו לא הספיקו להגיע בזמן...

והנה התמונה שלו רוכב בקייטנה.
אבל אני אדאג לצלם איך הוא יושב מקדימה..

giri

New member
את חייבת להעלות תמונה של זה

כרוב... הרגת אותי

giri

New member
השבוע שלי

היה קצת שונה, הייתי מאוכזבת שלא יצאו הרבה תמונות מוצלחות משבוע שעבר ושיכנעתי את עופר שיבוא לצלם אותי בשבת. תיאמתי עם המאמנת שלי להזיז את השיעור מרביעי לשבת וסידרתי את השבוע סביב זה.
הרכיבות לבד היו בסדר גמור, ביום חמישי הרגשתי די עצלה אז עשיתי רכיבה קצרה - 45 דקות ברוטו - אבל עדיין הייתי מרוצה מרמת העבודה ותירגלתי את כל מה שהיה חשוב לי (עבודה על הצד הקשה שלו, במיוחד תרגילים לטרליים, ישיבה קלה, ישיבות שונות שאנחנו עובדים עליהן פה - משהו שהמאמנת שלי קוראת לו touch-down-two-point ו pommel-point, קאנטר אסוף וכו').
אתמול הגעתי לשיעור וגיליתי כמה הפתעות -
אחת, שהשיעור קבוצתי;
שתיים, שאחת הסוסות בחווה צולעת משהו נורא - זה נראה שהיא הכניסה את הרגל לחור של גופר ונקעה אותה. נפיחות איומה, לא שמה את הרגל על הקרקע, הרגל רותחת גם אחרי שטיפה ממושכת במים קרים. המאמנת על קוצים - מי מאשים אותה? - ודי ברור שיהיה שיעור לא נעים במיוחד.
סה"כ היה שיעור לא רע. לא הכי טוב, אבל נתתי כמה שהצלחתי, והיו רגעים טובים. היה לי קשה - באמצע השיעור התחיל להגמר לי הכוח (השיעור לקח ברוטו כמעט שעתיים, במהלכן נאלצנו לברוח ממבול פתאומי מעורב בברד נמס למחצה ולהכנס פנימה) ופשוט התאמצתי למשוך. אני מניחה שזו הכנה לא רעה לתחרויות, שגם בהן צריך למשוך שעתיים מחוממים עם הפסקות לא סדירות.
עוד לא עברתי על התמונות... סופ"ש מטורף עובר על כוחותינו

למעלה