השבוע שלי
דאנס היה בחופש רוב השבוע ורכבתי עליו קצת ביום שישי. בעיקר הזזתי אותו והרכיבה היתה מאוד קצרה.
יצא לי לרכב באמצע השבוע על דו. יש לנו עכשיו מרעה קטן ליד המנג'. חשבתי שזה שיש שם סוסים יפריע לה להתרכז (כפי שקרה בעבר), אבל זה ממש לא הפריע לה.
לאחרונה החבר'ה שלקחתי אצלהם שיעורי אינגליש עברו למושב שלנו. זו הזדמנות טובה לחזור לקחת שיעורים.
ביום שישי הלכתי לשיעור ראשון. בדיוק לפני שיצאתי עם דו, עבד אצלנו בחווה טרקטור עם שופל, מה שגרם לה להיות בהילה מהרגיל. איכפתי אותה בציוד ווסטרן ורכבנו לעבר החווה השניה (כ-10 דקות בהליכה). דו היתה קצת נסערת בדרך. היא רצתה לרקוד וכל הזמן היתה עם הזנב למעלה וצהלה. ראו עליה את הצד הערבי. נתקלנו בכל מיני הפרעות (כלי רכב שנסעו במהירות ומשאיות) ולמרות שהיא היתה נסערת, היא היתה מאוד קשובה והלכה בקצב ובמסלול שביקשתי ממנה.
כשהגענו לחווה, היא בכלל התרגשה. זו חווה שהיינו בעבר, עם סוסים שהיא הכירה מחווה אחרת בכלל. בהתחלה הזזתי אותה בציוד ווסטרן, עד שהאוכף אינגליש התפנה. האמת שהרגשתי יותר בטחון באוכף שלי. ניראה לי שבאותו הרגע ניראתי כמו איזה חאפרית עם סוס של ערסים.
אחרי זה החלפנו אוכפים והתחלנו לבקש ממנה קצת יותר. אני חושבת שבסך הכל היא היתה מאוד חמודה והשתדלה לעבוד. היא אפילו התעגלה קצת והורידה את הראש בהבנה.
הדרך חזרה היתה יותר קלה, גם כי היא התעייפה מהשיעור וגם היא כבר הבינה שהיא חוזרת הביתה.
היה כיף ועכשיו יש לי לא מעט דברים לעבוד איתה עליהם. יש לי על מה לעבוד איתה בשיעורים וגם על כל מה שקורה בדרך לחווה ובחזרה.
הבעיה היחידה שהיתה לי, זה שאחרי השיעור כאבה לי מאוד הברך. אני אנסה פעם הבאה לרכב עם ארכובות יותר קצרות.
אגב, בדרך גיליתי כמה שוט יכול להיות דבר נח ושימושי. נורא קל לסמן איתו במדוייק ומספיק שאני נוגעת בסוסה מעט, היא קשובה לו.
יש לי כמה שאלות לרוכבי האינגליש.
האם יש כזה פער בנוחות בין רכיבה עם ג'ינס לבין רכיבה עם מכנס אנגלי?
שמתי לב שרצועת הארכובה מכאיבה לי קצת בשוק. מה עושים נגד זה?