סכמ"ש מאוחר

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש מאוחר

מצטערת - כשאני בחופש לפעמים אני שוכחת איזה יום זה!
פתאום שמתי לב שכבר יום ראשון ושכחתי לפתוח שרשור סכמ"ש...
אז איך היה השבוע שעבר, עם הסוסים ובכלל?

giri

New member
השבוע שלי

את רובו ביליתי רחוק מהסוסים - ההורים שלי מבקרים מהארץ ונסענו דרך הרוקיז לונקובר. היה טיול יפיפה, למרות שחלק מהנסיעה היתה די מזעזעת - עברנו באיזורים שנפגעו בשטפון וזה היה די מחריד לראות את זה. היי ריבר עדיין היתה מוצפת כשנסענו לידה - אותי זה זיעזע.
כשחזרנו גררתי את ההורים שלי איתי לחווה להכיר את צ'ואי. היה משעשע. אמא שלי לדעתי איבדה איזה עשור מחייה כשקפצנו
היא לא מתה על רכיבה בכלל ועל קפיצות בפרט. כמובן שאחרי שבוע וחצי שלא רכבתי, ועם קהל, הביצועים שלי היו ככה-ככה, אבל מזל שהם לא מבינים גדולים.
אח"כ היתה לי עוד רכיבה שלא בשיעור שהיתה מצויינת. אני מלאה תקווה שבקצב הזה אני אכן אצליח לצאת למשהו השנה.
והחדשות הכי טובות הן שיש לי שוב שותפה על צ'ואי, והיא נשמעת בחורה די רצינית. אני מקווה שאיתה ילך יותר טוב... בעיקר כי גם היא באה מרקע של ג'אמפרים שלא עושים בכלל דראסז' ועבודת קרקע והיא קצת בהלם מרמת הדרישות של המאמנת שלי. אני מקווה שהיא תבין כמה חשוב לעבוד על הכושר של הסוס באופן כללי ושאי אפשר רק לבוא לקפוץ ולא לעשות שום דבר אחר (זה מה ששבר את השותפה הקודמת אחרי זמן מאד קצר...).
חוץ מזה שלשום נפתח הסטמפיד - למרות השטפונות! - וכמובן שנהניתי מאד מהסוסים היפיפיים במצעד הפתיחה. אני אעלה תמונות כשיהיה לי זמן - בטח יקח קצת זמן כי עכשיו אנחנו מבלים סביב השעון

jgut

New member
השבוע שלי

דאנס היה בחופש רוב השבוע ורכבתי עליו קצת ביום שישי. בעיקר הזזתי אותו והרכיבה היתה מאוד קצרה.

יצא לי לרכב באמצע השבוע על דו. יש לנו עכשיו מרעה קטן ליד המנג'. חשבתי שזה שיש שם סוסים יפריע לה להתרכז (כפי שקרה בעבר), אבל זה ממש לא הפריע לה.
לאחרונה החבר'ה שלקחתי אצלהם שיעורי אינגליש עברו למושב שלנו. זו הזדמנות טובה לחזור לקחת שיעורים.
ביום שישי הלכתי לשיעור ראשון. בדיוק לפני שיצאתי עם דו, עבד אצלנו בחווה טרקטור עם שופל, מה שגרם לה להיות בהילה מהרגיל. איכפתי אותה בציוד ווסטרן ורכבנו לעבר החווה השניה (כ-10 דקות בהליכה). דו היתה קצת נסערת בדרך. היא רצתה לרקוד וכל הזמן היתה עם הזנב למעלה וצהלה. ראו עליה את הצד הערבי. נתקלנו בכל מיני הפרעות (כלי רכב שנסעו במהירות ומשאיות) ולמרות שהיא היתה נסערת, היא היתה מאוד קשובה והלכה בקצב ובמסלול שביקשתי ממנה.
כשהגענו לחווה, היא בכלל התרגשה. זו חווה שהיינו בעבר, עם סוסים שהיא הכירה מחווה אחרת בכלל. בהתחלה הזזתי אותה בציוד ווסטרן, עד שהאוכף אינגליש התפנה. האמת שהרגשתי יותר בטחון באוכף שלי. ניראה לי שבאותו הרגע ניראתי כמו איזה חאפרית עם סוס של ערסים.
אחרי זה החלפנו אוכפים והתחלנו לבקש ממנה קצת יותר. אני חושבת שבסך הכל היא היתה מאוד חמודה והשתדלה לעבוד. היא אפילו התעגלה קצת והורידה את הראש בהבנה.
הדרך חזרה היתה יותר קלה, גם כי היא התעייפה מהשיעור וגם היא כבר הבינה שהיא חוזרת הביתה.
היה כיף ועכשיו יש לי לא מעט דברים לעבוד איתה עליהם. יש לי על מה לעבוד איתה בשיעורים וגם על כל מה שקורה בדרך לחווה ובחזרה.
הבעיה היחידה שהיתה לי, זה שאחרי השיעור כאבה לי מאוד הברך. אני אנסה פעם הבאה לרכב עם ארכובות יותר קצרות.

אגב, בדרך גיליתי כמה שוט יכול להיות דבר נח ושימושי. נורא קל לסמן איתו במדוייק ומספיק שאני נוגעת בסוסה מעט, היא קשובה לו.

יש לי כמה שאלות לרוכבי האינגליש.
האם יש כזה פער בנוחות בין רכיבה עם ג'ינס לבין רכיבה עם מכנס אנגלי?
שמתי לב שרצועת הארכובה מכאיבה לי קצת בשוק. מה עושים נגד זה?

popi199

New member
אין מה להשוות

בין ג׳ינס למכנסי רכיבה, אני משערת שאם לא היו לי מכנסי רכיבה הייתי מעדיפה כבר לרכב עם טייץ, ג׳ינס נראה לי מסורבל נורא.

לגבי השיפשופים כדאי לך לרכב עם מיני צאפס, חוץ מזה שזה מונע שיפשופים זה עוזר גם לשמור על מיקום הרגל.

hanyou12

New member
אני רוכבת עם ג'ינס

מן הסתם לא ג'ינס עבה אלא מעורב בסיבי לייקרה. יש לי שלושה שאני מחליפה ביניהם והם מחזיקים מעמד יופי בינתיים.

jgut

New member
את רוכבת ווסטרן?

כי בווסטרן גם אני רוכבת עם ג'ינס וזה נח לי. העניין הוא שהאוכף שונה ולכן המגע עם האוכף והסוס מושפע גם מהמכנס.

hanyou12

New member
כן נו...

העייפות, שמתי לב שהשאלה הייתה מיועדת לרוכבי אינגליש רק אחרי שכתבתי

jgut

New member
תודה, אני זוכרת שבתור ילדה רכבנו

עם טייץ.
מכיוון שאני לא מוכנה נפשית כרגע להיכנס לטייץ, את יודעת האם אפשר לשים מיני צאפס על ג'ינס? האמת שאני חושבת שהתשובה במקרה שלי היא לא, כי הגינס די רחב בגלל המגפי ווסטרן.

popi199

New member
אפשר...

אבל אם הוא רחב אז תצטרכי צאפס גדול ואז זה אפילו יותר מסורבל, אם יש לך ג׳ינס שלא רחב בשוק אז זה בסדר גמור.

נשמע נחמד ממש

לגבי הבעיה של השיפשוף בשוק מהרצועות של הארכובות,
תנסי לשים את כף הרגל פחות עמוק בארכובה,
כלומר ממש להקפיד שהארכובה בכרית כף הרגל ולא יותר פנימה.
ספרי אם זה עוזר :)

giri

New member
מכנסיים

קודם כל אין בכלל מה להשוות - ג'ינס הוא מאד מסורבל ביחס למכנסי רכיבה.
את צריכה מכנס צמוד, ולהכניס ג'ינס רחב (בוט קאט) למיני צ'אפס זה לא כ"כ מעשי.
מה שאני כן יכולה להציע לך, זה לחפש מכנסי רכיבה מג'ינס נמתח (כלומר מכנסי אינגליש מבד ג'ינס נמתח). יש כאלה, וזה קצת להנות משני העולמות. בזמנו קניתי כאלה בחמד לחי בחמישים שקל לזוג, ממש לא נורא.

hanyou12

New member
השבוע הזה...

היה שבוע כואב. דווקא מבחינת הסוסים היה טוב ממש. אנחנו מתקדמים בצעדי ענק לקראת המבחן והתחלנו לעבוד אך ורק על המסלול ברכיבות. חוץ מזה שאנחנו כבר טוחנים הדרכות. מחר ומחרתיים יש ימים מרוכזים, משש רכיבות ובהמשך היום דרכות ולימודי וטרינריה בסיסית.
משאר הבחינות אני מרגישה כמו שבר כלי.
אני לא מרגישה בטחון בזוגיות לי ואני חייבת לצאת מהבית של ההורים שלי, אני לא יכולה לחיות פה יותר. אם מישהו מכיר מקום שאפשר לעבור אליו באזור של צריפין (שיהיה לי קרוב לעבודה), אני אשמח אם תגידו, אני כבר דיי אובדת עצות. אם זה ימשיך ככה אני או ארצח מישהו או אתאבד. אני רוצה לגדל כלב אז רצוי שתהיה שם חצר.

jgut

New member
שתעבור לך התקופה הזו בקלות

תנסי אם את מצליחה להתרכז בדברים הטובים כמו הסוסים

hanyou12

New member
הלוואי וסוסים היו תופסים את עיקר הזמן בחיים

במקום הצבא... מוציאים אותי להגנ"ש שמסתיים יום לפני המבחנים, אני אגיע שפוכה ובטח לא אעבור והנה הלכו 12000 ש"ח.
לעזאזל למה חתמתי עתודה למה?!

jgut

New member
במקרה הכי גרוע

תגשי למועד נוסף. הכסף של הקורס לא ילך לפח :)

fliperit

New member
השבוע שלי

שבוע ראשון של תקופת מבחנים. היו לי בינתיים 2 (3 כולל היום, אבל זה לסכמ"ש הבא
). במבחן הראשון, שהיה על פסיכולוגיה אבנורמלית (מרתק!!! אני מאוד אוהבת את הנושא הזה) קיבלתי 90, ואני מאוד מרוצה. בשני אני די בטוחה שיהיה לי מעל 90 אז גם ממנו אני מרוצה..

היו לי השבוע פרידות מהמון תלמידים שלקחו הפסקה בחופש הגדול, ובמקביל המון תלמידים חדשים. קצת קשה לי עם זה כי מאוד נקשרתי לתלמידים שלי, ואני הרבה יותר נהנת מימי העבודה כשאני מדריכה ילדים שאני מכירה וכבר יש לי איתם שפה משותפת. מצד שני, קיבלתי יותר מקרים "קשים", וזה נחמד כי אני לומדת מהעבודה איתם. אני מקווה שבשנה הבאה אני אוכל לעבוד יותר ימים, אז יהיה לי זמן לתלמידים החדשים וגם לקודמים שיחזרו מהחופש (יש כמה שאני ממש לא מוותרת עליהם!)

יצא לי לרכב רק בטיול שסיפרתי עליו בדיון על פחד. הוא היה טיול נחמד, ובעיקר אני שמחה שאני לאט לאט מכירה את השטח סביב החווה יותר ויותר. יש באזור נחל, שבטיול הקודם לא הצלחנו לחצות (הוא לא ממש זורם, אבל המים עומדים בו והם נראים מגעילים, אני לא חוצה איפה שרטוב), אז חזרנו באותה דרך שהלכנו. בטיול השבוע מצאנו מעבר יבש, אז יכולנו לעשות מסלול מעגלי וזה היה מגניב.

למעלה