סכמ"ש והתנצלות

  • פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש והתנצלות

סליחה על האיחור ובכלל על הנוכחות הנמוכה - שבועיים של טירוף עוברים על כוחותינו, אבל זה יגמר ביום רביעי ואז אני אחזור לפעילות רגילה.
אז איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
 

jgut

New member
שבוע טוב עבר על כוחותינו

יצא לי לרכב קצת על דו, היא היתה מאוד נודניקית. בסוף סיימנו בטוב, אבל היא סוסה עם המון אופי ודעה. זה מקשה על הרכיבה והפער מאוד ברור אחרי שאני רוכבת על דאנס.
לא יצא לי לעשות איתה שיעור אינגליש השבוע. במקום הלכתי וקניתי מכנסיים וצ'אפס. אני לא יודעת למה, זה מרגיש לי מאוד מוזר הביגוד הזה (כאילו שדו תצחק עלי בשיעור הבא).

עם דאנס היו רכיבות טובות. היתה לי רכיבה אחת שבה עבדנו על עצירות. הייתי מאוד לחוצה, אבל משום מה ישבתי את כל העצירות ולכן הן היו ממש טובות. אני חושבת שזה היה השיעור עצירות הכי קצר וטוב שהיה לי אי פעם.
זה שהייתי מודעת ללחץ, עזר לי לזכור לנשום. זה שיחרר לי את הישיבה והכל עבד טוב.
 

giri

New member
תתחדשי

דו לא תצחק
ראיתי סוסים זכרים עם ציוד ורוד מנומר, קשה לי להאמין שמכנסי אינגליש יעשו את ההבדל
 

giri

New member
השבוע שלי

היה השבוע השלישי והאחרון של החופשה הגדולה והמצויינת שלי.
היה שבוע מטורף ומלא סוסים (כי בכל זאת סטמפיד... אני אעלה בהמשך תמונות ואספר על אירועי הסוסים בסטמפיד).
ביום שלישי היה לי שיעור רכיבה לא רע אבל קיבלתי הרבה פידבקים לא מרוצים מהמאמנת וגם לא הייתי מרוצה מעצמי. למרות שמאד התאמצתי לא הצלחתי לשבת טוב, האיזון של הרגליים באופן כללי לא היה טוב והרגשתי תסכול רב מכך שכבר היתה לי רכיבה טובה יותר ולא הצלחתי לשחזר אותה. גם מאד כאבה לי הברך (חלק ממה שהפריע לי לשבת כמו שצריך).
ביום חמישי רכבתי בלי שיעור, אבל היה לי פידבק שעזר לי לעבוד - עופר, אישי, הגיע איתי לחווה ולבקשתי הסתכל עלי והעיר לי על הישיבה. ביקשתי ממנו ספציפית להתייחס לעקבים כי לא ציפיתי ליותר, אבל הוא הצליח לתת לי הרבה הערות טובות אחרות, מה שמראה שאחרי שראית ושמעת מספיק לאורך השנים, אתה מפתח קצת עין כבר
היתה רכיבה קשה אבל טובה.
ביום ראשון היה לי שיעור רכיבה מעולה - ליסה, המאמנת, נשארה לראשונה חסרת מילים לנוכח השיפור. אחרי שהיא נזכרה איך לדבר היא שאלה מה עשיתי בין יום שלישי לרכיבה הזו. מתוך היציבה הטובה שהיתה לי, הצלחנו לקפוץ בצורה הרבה יותר טובה, וגם יש לי קצת תמונות שצילמה דניאלה, חברה שלי שמבקרת מהארץ. היחס שלי לתמונות אמביוולנטי - מצד אחד אני מרוצה כי הפוזיציה שלי ממש טובה, מצד שני כמעט בכולן אני עושה פרצופים מגוחכים, וחוץ מזה, לא חשבתי על זה כשאיכפתי וליסה צודקת - חולצה אדומה ושמיכת אוכף סגולה זה חוסר טעם מזעזע
. אין ברירה, צריך לעשות עוד שיעור מעולה והפעם להתלבש יפה יותר ולא לעשות פרצופים.
בתחילת השיעור ליסה דיברה איתי על האפשרות לפרזל לדשא, כי אולי נקפוץ מספיק גבוה, וכי השותפה החדשה - אלי - החליקה איתו בשיעור בשבוע שעבר. הייתי מאד לא בטוחה, זה פרזול יקר יותר וגם ערכת הברגים עולה ביוקר. לקראת סוף השיעור, אחרי שקפצנו בהצלחה גריד של מטר על הדשא, היה ברור לי שאין ברירה ואם אני רוצה להמשיך ככה צריך לפרזל לברגים. לשמחתי אלי הסכימה להתחלק בעלות הפרזול וגם התברר שיש לה ערכת ברגים ובשבוע הבא היא מבקרת את ההורים ותביא אותה איתה.
מצרפת תמונה מאחרי השיעור ביום ראשון.
 

giri

New member
נ.ב.

אתם חייבים להסכים שלסוס הזה יש תחת מפואר, לא ככה?
 

hanyou12

New member
תחת?

הוא אכן מרשים אבל אני הייתי עסוקה בבהיה בפרסות ופטלוק הגדולים שלו!
 

kenz

New member
איפה עוד תמונות

אחת וואחד תחת...
איזה נחמדזה שאנשים שבלל לא מבינים בסוסים יכולים לתת הערות טובות (כי הם באמת מקשיבים כשהם באים לראות שיעורים... מצחיקים אותי הורים שיודעים כבר מה להגיד לילדים שלהם, ולא רק 'רגל', אלא 'זרקת את היד לפני המכשול' או 'אתה דוחף את הארכובה עם הרגל, ולכן השוקיים שלך לא ממש על הסוס' וכד'...)

ושמיכה סגולה וחולצה אדומה זה מעבר לחוסר טעם מזעזע, זה פשוט פשע. (עם הפנסיונית שלי אי פעם תנסה את זה היא עפה...)
 

Half Halt

New member
מסכים על הצבעים

אבל איך את יכולה להגיד שזה מצחיק אותך שההורים מעירים?!?!?! או שזה נחמד?!?!
אפילו אם הילד נפל בשיעור, והם יגידו לו את הברור מאליו- שהוא נפל, אני מבקש מהם להשאיר לי את ההערות המקצועיות! זה מטריף אותי!

הנה עוד סימני קריאה ושאלה כדי להוסיף דרמה?!?!?!?!!?
 

kenz

New member
אני אשנה את הניסוח...

זה לא שהם אומרים את זה לילדים... הם ממלמלים את זה מאחורי :) וזה מצחיק אותי.

פעם אחת היה לי אח של תלמיד, ילד בן 5, שכל הזמן טרטר לי בשכל בזמן השיעור. אז ניצלתי את זה.
הוא היה המגה פון שלי - מה שרציתי לומר, אמרתי לו והוא צעק לאח שלו שעל הסוס.
ובסופו של דבר, הוא היה יודע לסיים שלי משפטים, ולפעמים אפילו להגיד אותם בזמן לבד. (נגיד, אם הייתי אומר, K לM ... הוא היה צועק K ל M שנה כיוון באלכסון. ואז מוסיף לבד ואני רוצה לראות מבט לפני הפנייה או לא לשכוח יד חיצונית...)

יש לי הורים שיודעים לזהות רגל נכונה (בטורט וקאנטר), ויודעים לספור צעדים בין מכשולים, לפי הצעדים שלי...
אני חושבת שזה נחמד שהורה יכול להבין דברים גם בלי שהוא רוכב.
זה גם עוזר לי כשאני נותנת להם תרגילים לעבוד עליהם בבית, או שאני מבקשת שיראו להם סרטון זה או אחר...
וזה משתף אותם, והם הרגישים פחות אאוט.

פעם אחת! אחת! שהורה ניסה להתערב לי לשיעור. הוא הושעה עד שהוא הבטיח שחוץ מלפרגן, ולתמוך במה שאני אומרת, הוא סותם את הפה.

הכי אני שונאת זה את ההורים של בני דודנו, אלה שאני מבקשת לומר לילד שתי מילים, ובמקום זה זורקים לי דקה וחצי של משפטים... מהמעט ערבית שאני יודעת, לא היה לזה שום קשר למה שאני אמרתי!
 

giri

New member
לנצל את השפה זה ממש לא יפה


ובכל מקרה אני חושבת שברגע שאתה מתחיל לרכב עצמאי ולא רק בשיעורים, זה יכול להיות יתרון גדול שיש לך מישהו שיכול לתת לך קצת הערות בחינם.
 
מסכימה ממש

הורים מעירים זו מכה.
יש לי כמה כאלו, (שלא למרבה הפלא, של אותם קבוצת חברים) וזו בעיה.
אני לא יכולה ממש לנפנף אותם.
אבל אפילו אם מה שהם אומרים נכון, זה מבלבל את התלמיד
שיש כמה שמעירים לו בו זמנית.
וזה שזה ההורים שלוחצים, זה עוד יותר מקשה.
מצד שני, תמיד לאנשים יש מה לומר, והם לא אוהבים שסותמים להם את הפה.
 

fliperit

New member
רעיון

אפשר לעשות סדנא להורים, לפרסם אותה בסגנון "רואים את הילד רוכב וחושבים שאתם יכולים לרכב טוב יותר? בואו תנסו".
או, לחילופין, להקדיש כמה דקות מהשיעור של הילד ולתת להורה להתנסות, לראות שזה לא קל ושהוא לא יודע יותר טוב
 

Half Halt

New member
אני באופן אישי מעדיף את המשפט המלמד:

"בשביל מה אני קונה חלב ועוגיות?! רדו לשתות קפה במרפסת!!"
;)
 

giri

New member
אני אאתר תמונה מוצלחת ואטפל בשמיכה

אבל בשביל זה צריך לחזור הביתה, אין לי פוטושופ על המחשב של העבודה

אני לא צריכה שמשטרת האופנה פה תעצור אותי
 
הסדנה של הקליקר נדחתה למועד לא ידוע

קיבלתי כמה מסרים בנושא....
לצערי הסדנה לא התקיימה במועד המקורי שנקבע.
אני מקווה למצוא יום פנוי כדי בכל זאת לבוא לשם להתרשם, לצפות ולשאול שאלות בנושא - אפילו ללא סדנה רשמית.
אני אעדכן אתכם אם אהיה שם
 
למעלה