סכמ"שיים

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"שיים

איפה הראש שלי, שכחתי סכמ"ש בשבוע שעבר!
אז איך עברו עליכם השבועיים האחרונים, עם הסוסים ובכלל?

kenz

New member
כמו שכבר סיפרתי - חזרתי ללמד

רק בשישי 6 שעות, 12 שיעורים וכיף אחד גדול.

היום, כפי שרובנו הרגשנו, היה שרבי. ועדיין, עבדנו.
לחברה המתקדמים עשיתי שיעורים בלי אוכף, עבודה על פניות, שיווי משקל, גמישות ועוד ירקות... מקסימום קצת טרוט. היו שיעורים שיצאנו להליכה בחוץ, והיו שיעורי אורווה (שטיפה כמובן).
מדהים אותי שתלמידי "אקשן" אפילו לא צייצו שעשינו 99 אחוז מהשיעור בהליכה... וההורים נהנו גם...
אחחח יש לי את העבודה הכי טובה בעולם.

Half Halt

New member
גדול!

אני הכרזתי היום על "יום ללא ארכובות" ארצי...
גם נהנתי וגם יהיו מספיק עוגות לכל הסופש הבא ;)

giri

New member
LOL

אצלנו החמסין היה שלשום - פלוס שלוש עשרה...

horses care

New member
13 זה באמת חם
,

הטירוף הוא, שכשגרים במדינות קרות, כל מעלה מעל ל-0 זה נחשב חם.... כנראה לא אתרגל לכך לעולם...

giri

New member
ובכן...

בקיץ אצלנו 20 נחשב קריר ו - 30 נחשב חם
פשוט משנים את הסקאלה לפי העונה.

ביום א' אני הולכת לבקר

בחווה חדשה (שכבר תכננתי לבקר בה בעבר אבל לא יצא)
אני מחזיקה לעצמי אצבעות שייצא מזה משהו ושאני סופסוף אעשה קאמבק לסוסים.

חוץ מזה, בצער רב - החלטתי לקחת הפסקה זמנית (דגש על זמנית!) מהלימודים... לא באמת רציתי ואני מפחדת לעשות טעות אבל אני מרגישה שאני חייבת קצת להתאורר ולצבור כוחות לפני שאמשיך...
אני בתקופה מאוד לא טובה כרגע ללימודים.

מקווה לחזור בעתיד עם כוחות מחודשים. לא ויתרתי לרגע על החלום...

ובעניין אחר - הכלב הקשיש שלי (בקרוב בן 15) התחיל לאחרונה לעשות לי בעיות...
לפני שבועיים בערך היה איזה יום שהוא נפל על הצד לכמה שניות באמצע הטיול ונפל לי הלב לתחתונים בגללו. לא ברור אם זה אירוע מוחי קל או שהוא מעד והיה קצת בהלם כמה שניות עד שהוא קם. שללו משהו לבבי.
כמובן שהלכתי איתו למרפאה ועשו לו כל בדיקה אפשרית בעולם בערך חוץ מסיטי אולי... הכל יצא תקין אבל איבחנו אצלו סניליות.
יש לו רגעים באמת של "ניתוק מהעולם". הוא התחיל בטיפול תרופתי שבאמת מאוד עוזר לו, חזר לו קצת האור לעיניים (במובן של שמחה ומודעות למה קורה סביבו. הוא בקושי רואה...).
שבוע אח"כ הוא שוב הלחיץ אותי כי מצאתי לו גוש תת עורי חדש. בסוף זה התברר כתגובה מקומית לזריקה נגד תולעת הפארק... אותו הגוש כבר כמעט ונעלם בינתיים.

giri

New member

לגבי הלימודים - לפעמים צריך לדעת מתי לקחת קצת אוויר, לא?

ולגבי הכלב - אני מאד מזדהה איתך. היינו בסרט הזה לפני שנה בערך. הזקנה אכזרית כל כך.

fliperit

New member
הצלחתי לגנוב כמה ימי חופש

לפני תחילת הסימסטר...

ממש 4 ימים לפני שנגמר החופש סיימתי את העבודה האחרונה שהייתה לי להגיש. הספקתי לטייל קצת בדרום (הגיע הזמן, אחרי שנה וחצי שאני גרה כאן..) ולעשות סופ"ש אצל חברה ממש טובה שכמעט לא יוצא לי לראות במהלך הסימסטר.

אח"כ התחילו הלימודים ושוב אין לי זמן לכלום... אני לומדת/עובדת 6 ימים בשבוע וזה לא משאיר מקום לשום דבר אחר... אני מקווה לפחות שבניגוד לסימסטר הקום, הסימסטר הזה יהיה מעניין

jgut

New member
השבועיים שלי

ברכיבות הכל הלך חלק וסה"כ אין הרבה חדש.
שבוע הבא יש כבר תחרות נוער ראשונה ושני הסוסים שלי כבר קיבלו חזרה את הצורה השרירית שמאפיינת אותם בזמן העונה.

בזמנו שאלתי פה על חומר לקרחת שיש לסוס שלי. השתמשתי תקופה ארוכה בMTG ובזמן שזה עזר לסוסים אחרים פה, עליו זה לא ממש השפיע. הוטרינר נתן לי חומר אחר נגד פטריות, בנתיים אני לא רואה שיפור. הדבר היחידי שכל החומרים האלה גורמים לו, זה קילוף של האזור. אני אסיים את החומר הנוכחי ואתייעץ עם הוט' לראות מה עושים.

גם אצלי הימים האחרונים הם בסימן חיות אחרות. החתול שלי נעלם לפני כמה ימים וחזר למחרת מאוד חולה. מאז הוא הספיק לקבל אינפוזיות, אנטיביוטיקות וחומרים נגד שלשול וכאבים. הוא נהיה ממש סמרטוט והוא לא ממש מתפקד בעצמו. כרגע זה כמו לסעוד תינוק, כל כמה שעות צריך לתת לו לשתות וכו'.
היום לראשונה הוא ניראה לי טיפה יותר טוב. הוא קצת מיילל. הוא עדין לא אוכל ושותה לבד. אבל הוא הולך לבד לארגז שלו. אני מקווה שהוא יצא מזה מהר.
כן אני יודעת שזה לא פורום חתולים פה, אבל זה מה שמעסיק אותי בימים האחרונים :).

lolokokl

New member
שלומות :)

האמתי שלא עדכני סכמ"ש כבר מלאאאא זמן.. חח
בכל מקרה, לא רכבתי המון זמן כי הסוסה החמודה שלי הצליחה לפתוח את החזה שלה ושו לה תפרים ( פנימים וחיצוניים ) והיא בהחלמה אבל ביום חמישי האחרון היה הוטרינר לביקורת והוא אמר שהיא מחלימה בקצב מצויין אז אלו בשורות טובות..
וזהן... שתי סוסות בחווה שלנו עכשיו למכירה, שזה קצת עצוב.. באמת סוסות מצויינות אבל לבעלים אין זמן להשקיע בהן והוא מתוסכל מזה שהן לא מטופחות מספיק והוא מנסה עכשיו למצוא להם בית טוב.. :)
אז .. בסך הכל אני יוצאת מרווחת מזה כי ככה לפחות אני רואה אותה כל יום בוקר וערב..:) תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה.
שיהיה שבוע מעולה לכולם ומלא בבשורות טובות!! =]

giri

New member
הם מאד כשרוניים בלהפצע

רפואה שלמה!
כל הכבוד על הגישה החיובית

giri

New member
השבועיים שלי

הברך שלי עדיין עושה לי בעיות והפיזיו מתקדמת לאט (אם כי מרגישים שיפור).
צ'ואי לעומת זאת צולע - התחיל בדיוק כשחזרתי לפעילות יותר נמרצת - ולא לגמרי ברור עדיין למה. בינתיים אנחנו נותנים לו כמה ימי חופש, ובלי קשר רצינו כבר לתאם עם הוט' הזרקה למפרק (האחרונה היתה לפני יותר משנה, וזה מפרק עם בעית מבנה ידועה) אז אנחנו מנסות לתאם את הבדיקה באותו זמן, מה שהוא קצת בעיה כי ליסה רוצה להיות שם והלו"ז שלה בעייתי. זה לא הוט' הקבוע שלנו, זה וט' מנוסה יותר שהיא סומכת עליו יותר, אבל הלו"ז שלו גם לא מאד גמיש (הוא בכיר במרפאה, ואם יש לך מקרה חירום או שעות שלא נוחות לו הוא שולח וט' צעיר יותר).
בקיצור יש מצב שהמנוחה הזו תיקח עוד זמן מה.
בינתיים ביום שני הקרוב אני עושה שיעור על אחד הסוסים האחרים בחווה - שזה אולי לא רע בשבילי, למרות שאני לא מתלהבת כי הוא סוס ממש קטן (מבחינת הגובה - על גבול פוני) ואני לא כ"כ אוהבת לרכב על סוסים קטנים.
נראה.

אני מאד מקווה שזה לא שום דבר רציני. זו לא צליעה חריפה, יותר אי שיוויון בצעד, ולפחות נראה שהוא לא סובל במיוחד.
מה שכן, ברמה מאד אגואיסטית, אני מתוסכלת מהמצב. מאד קיוויתי להתחרות הקיץ, ומאז הסתיו כל פעם משהו אחר מאד מעכב את ההתקדמות שלי ולוקח אותי אחורה. אני יודעת שגם אם העניין עם הרגל יתברר כנון-אישיו ונחזור לרכב במהרה, עדיין יש לי מרחק לעבור על מנת לחזור לכושר עם הבעיה בברך, והעונה הקרובה כבר די בסימן שאלה.
ממש לפני שזה קרה, אחת הבנות בחווה שאלה אותי למה אני לא יוצאת לתחרויות. אמרתי לה שקודם אני צריכה לחזור לקפוץ
היא הציעה לי לצאת למקצה איקסים. וקצת צחקתי בלב, ודוגרי מה אכפת לי, אבל עם כל הכבוד, איקסים זה מה שמתחממים עליו, ואני לא אשפוך למעלה ממאה דולר (הובלה, שכר מאמן, הרשמה לתחרות, דמי ביטוח ופאראמדיק) בשביל לעשות מסלול של איקסים בחווה אחרת. ממש לא. הסברתי לה שעם כמה שעולה לצאת לתחרות אין לי כוונה לבזבז את זה על מקצה שאני לא מרגישה ששווה לי את זה. האמת היא שלדעתי אני אוכל להרשות לעצמי משהו כמו שתי תחרויות בעונה, אז אני רוצה שהן תהיינה אתגר אמיתי, ששווה את המאמץ.

למעלה