סכינים והחוק

גם לחתוך צריך לדעת ...

מה שאנחנו מלמדים הוא: מתי, כיצד והיכן ... ניתן לדקור / לשסף, אדם עשרות פעמים מבלי להביא לכדי ניטרולו המיידי. אם זאת: די בחיתוכים בודדים וקלים לביצוע, עמ´ לנטרל כל אדם. וכמו שאתה יודע: אנו תמיד שמחים להראות במה מדובר, לספקנים ולמתעניינים (במסגרת שיעור בטיחותי כמובן).

idv

New member
ובגלל זה

אני מעדיף שוקר לאדם שאינו מיומן. אני לא מכיר הרבה אנשים שיהיו מסוגלים לעמוד אחרי מכה של 50000 ואט

idv

New member
הכוונה שלי היתה

בחירה בין סכין או שוקר בידים של אדם לא מיומן. כלומר לדוגמא בחורה רגילה שלא מאומנת מידיי שהולכת ברחוב עם כלי להגנה עצמית. לדעתי עדיף לבחורה כזאת שוקר.

haleth

New member
יובל - שאלה

כבעל נסיון, אתה רואה חשיבות להתאמה בין האדם לכלי הנשק אותו הוא נושא? אני מתכוונת לא רק במובן הפיזי (התאמה לגודל או ליכולות), אלא לגבי הנכונות להשתמש בנשק. אותי, למשל, המחשבה להסתובב עם סכין די מבהילה. לא שאקדח נראה לי מין חיית מחמד, אבל מאוד קשה לי לדמיין את עצמי נושאת סכין, או - רחמנא ליצלן - משסעת מישהו. מה אתה חושב? כאשר מדובר באדם חסר הכשרה לגמרי, יש לזה חשיבות?

שאלה מעניינת ...

לטעמי, קיימים שני רבדים עיקריים להצלחה ליישם ידע לחימתי נירכש, בעת קרב אמיתי: הראשון - ללמוד את מה שמתאים למצב קרב. השני - הנכונות ליישם את מה שנלמד ... הסעיף השני - קרי הנכונות, היא שאלת השאלות ושימוש בסכין יכל להיכלל בה כמו כל ריאקציה אחרת להתקפה עלינו. אותה נכונות היא "סטייט אוף מיינד" שאנו מקפידים להעלות בקרב תלמידנו כל העת. חישבי היטב: האם את מוכנה להיאנס או להירצח ובלבד שלא תשספי את זרועו של תוקפך? לי אין תושבה בשבילך... זו את שצריכה להשיב לעצמך.

haleth

New member
אולי לא הבהרתי את עצמי...

ברור שבמצב אלים, אני אשתדל לעושת שפטים בתוקף ככל יכולתי (לא יודעת אם הטאי צ´י יבוא לידי ביטוי, אבל רוח קרב תהיה, בלי עין הרע). זאת לא שאלה מבחינתי. התכוונתי - האם אדם שמעולם לא למד ולא עסק באומנות לחימה כזו או אחרת, מעולם לא היה במצב בו עליו לנסות וליישם שום דבר משום שהוא לא למד שום דבר - אדם כזה, האם לא עדיף לתת לו נשק שהוא מרגיש איתו יותר נוח? כאשר התחלנו ללמוד קאטה של מקל, כמה מבנות כתתי לא הסתדרו עםם המקל - לא בגלל חוסר קואורדינציה, אלא כי הרעיון לעמוד ולנפנף בדבר הזה הכניס אותן ללחץ והן פשוט השתמשו בו בזהירות יתרה, כשהן מביטות לכל כיוון ובודקות שהן לא פוגעות במישהי אחרת או בעצמן. זה ענין מאוד אינדיבידאולי, אני מרגישה נהדר עם המקל (זה לא אומר שהקאטה שלי שווה משהו...
) ואולי נשים מגיבות אחרת? בתחילת הלימודים, באימוני זוגות, המורה שלנו דאז( גבר), לא הבין שאי אפשר להתחיל בחמיקה מאגרוף, משום שזו שצריכה לתת את האגרוף לא יודעת איך לתת אותו (זה היה מחזה מביש לכל הדעות...
) ) כאשר הבין זאת, הוא עבד איתנו על "לתת אגרוף", ורק אז יכולנו להתחיל לעבוד על חמיקה, בריחים ושאר ירקות. מה דעתך?

השאלה שתישאל, אם כן, היא ...

האם לאמן אותך בכלי שאיתו את מרגישה נוח או לאמן אותך להרגיש נוח בכלי שמתאים למקום ולזמן שבו יהי בו צורך ?! מה ניראה לך ? את חושבת שמאמנים אותכם מספיק טוב ללחימה במקל של 80 סמ´ (זה בערך אורכו - במרכז, אם אינני טועה) ? ושנית: את מסוגלת להתמיד ולהסתובב עם מקל כזה כל הזמן ובכל מקום?

haleth

New member
לא לא לא לא לא!!!

אני ממש לא מצליחה להבהיר את עצמי. עודהפעם: "האם לאמן אותך בכלי שאיתו את מרגישה נוח או לאמן אותך להרגיש נוח בכלי שמתאים למקום ולזמן שבו יהי בו צורך ?!" - מסכימה עם כל הנאמר, כולל סימני השאלה והקריאה, ואף למעלה מזה. אני שוב שואלת - אדם לא מאומן, אדם שבא אליך הרגע מהרחוב ורוצה לקחת איזה כלי נשק כי הוא הולך לסביבה מסוכנת ולא יודע להגן על עצמו בגרוש - היית מנסה להתאים לו נשק שלפי הרגשתו הוא מרגיש איתו יותר נוח, או שהיית נותן לו את הנשק שעל פי נסיונך הוא היעיל ביותר? יובל, אני לא שואלת למען ההתנצחות ולא מתוך דיעה מסוימת בנושא - אני באמת רוצה לדעת מה מישהו שמבין בזה הרבה יותר ממני חושב על זה. בסדר?

ואדגיש רק ליתר ביטחון ...

במיקרה שנכשלתי מלהבינך בשלישית ... אין כמו סכין ככלי להגנה עצמית, מכל כלי כף היד (שאינם עולים על 20 סמ´)

haleth

New member
נכון ../images/Emo45.gif

ומנגד - מה יעזור נשק יעיל בפוטנציה אם המשתמש מפחד ממנו? טוב, בכל מקרה, תודה על דעתך (ולא, אני לא הולכת להסתובב עם מקל בשום מקום...!)

angeleyes

New member
ליובל - שאלות ברוח קלילה

א. לא הבנתי אם מדובר בהפתעה או לא ("לזהות תוקף" <-> "לאקדוחן מיומן שלא הופתע"). ב. על מה כתבת רחמנא ליצלן? על המרכז, על גדי או על ההסמכה שלו
? ג. האם התוקף מבתר את המותקף או מוותר עליו? (כן, אני יודע שאני מתחכם, ולא, לא התכוונתי להעליב. כפילות המשמעות שבשגיאת הכתיב שיעשע אותי
)

תשובת בריזה (ולא הערוץ ב- yes )

א. אם קשה כ"כ להגן עם אקדח בפני התקפה צפוייה, אז מה לגבי התקפת פתע!? ב. כל התשובות נכונות (או לא). ג. אם התוקף לא יוותר - המותקף יבתר (ברוח הטאי-צ´י, הלא כן?).

RN27

New member
אקדח

לא קל בארץ לקבל רישיון לאקדח. הקריטריונים ברורים ומחמירים. וכך נוצר מצב בו בוגר שירות קרבי וללא עבר פלילי המתגורר ועובד במרכז הארץ (כמוני) לא יכול להוציא רישיון כזה. סכין קטנה או אלה טלסקופית הם הכלים שאני מעדיף מחוסר ברירה. אני לא מחפש צרות אבל אני לא מוכן להיות חסר אונים כשהן יגיעו.

kakmayka

New member
החוק

מאחר שיש לי קצת ידע בחוק אז: סעיף 186 לפקודת העונשים קובע כי כל מי שמחזיק סכין מחוץ לבית שלא למטרה כשרה דינו חמש שנים. סעיף זה הוא חלק מסעיפים הידועים כסעיפי הכנה. המטרה העיקרית של סעיפים אלו היא למנוע פשעים בשלבים ההתחלתיים שלהם. (כמו החזקת כלי פריצה וכד´) ההנחות לכלל הגורף : חזקה על אולר שהוא מוחזק למטרה כשרה ולכן אם תפסו אותך עם אולר יש חזקה כי אתה מחזיק אותו למטרה כשרה. החזקה הזו לא חלה באיזור של מוסדות חינוך, ולכן החזקת אולר באיזור מוסד חינוך היא עברה בדיוק כמו להחזיק סכין. אולר- סכין מתקפלת שאורך להבה לא עולה על 10 ס"מ ושלא ניתן להפוך אותה באמצעות קפיץ או אמצעי אחר לסכין שלהבה קבוע). בפסיקה הכירו בסכין פרפר כאולר. איך אתה מוכיח כי אתה מחזיק סכין למטרה כשרה? בעיה ואין עליה תשובה. נקודה נוספת לידיעה: המשטרה עשתה שימוש בסעיף הזה כדי לעצור בני מיעוטים שהם תופסים עם סכין. כמו כן, כמעט אף פעם לא ירשיעו מישהו רק על החזקת סכין, אלא רק כחלק ממכלול עברות.. זהו, מקווה שעזרתי לכם

למעלה