סכינאי

rowshi1

New member
סכינאי

שמעתי על אנשים שמתמחים בלוחמה עם סכינים, סכינאים. מישהו פה יודע איפה לומדים "להיות סכינאי"... תשמעו סיפור, סיפור שעורר בי את הסקרנות לנושא... אני וחבר שלי איבטחנו פעם פסטיגל (מטעם המשמר האזרחי), התחלנו להשתעמם אז התאמנו אם סכין על כמה תרגילים... פתאום ניגש אלינו איזה חבוב עם מבטא רוסי כבד, והתחיל להדגים לנו כל מיני דברים עם הסכין ולשאול אותנו שאלות... הראנו לו כמה תרגילים ואז הוא אמר, "יופי"... צחק, והתחיל לסובב את הסכין (ממש לסובב(!)) ביד שלו. כמו שמסובבים חרב בקונג-פו, אבל עם סכין... וממש מהר!!! ואז הוא שאלך אותנו מה עושים נגד זה? כמובן שלא היו לנו מושג מה אפשר לעשות חוץ מלברוח.... שאלנו אותו מאיפה הוא יודע להשתמש בסכין כל כך טוב... הוא מלמל משהו על רוסיה (יכול להיות ק.ג.ב.)... בכל מקרה לא פענחנו מאיפה הוא השיג את הידע... איפה לומדים שליטה כזאת בסכין? אני בינתיים לומד להגן מסכין, בעיקר. אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי...

bizhar

New member
ארניס קרבי - אומנות הסכין.

ארניס מלמדים בארץ יובל נחמקין וגיא. מומלץ ביותר! יובל משתתף בפורום מדי פעם - פנה אליו.

הרבה שיטות כוללות עבודה עם סכין

בניהם השיטות היפניות הקלאסיות, נינג'יטסו על נגזרותיו, JKD וכמו כן חלק מהשיטות הסיניות. בנוסף, אני בטוח שבחלק מהשיטות ה"מורכבות" (Composite) של הזמן האחרון, בעיקר כאלה שיועדו לשימוש צבאי יש פרק בסכין. אבל מכל מה שידוע לי, השיטות ששמות הכי הרבה דגש על השימוש בסכין הם השיטות הפיליפיניות. בכל השיטות שהזכרתי מעלה, או לפחות כמעט כולן, הסדר הוא יד ריקה-כלי נשק (סכין), ואילו בשיטות הפיליפיניות, שארניס היא אחת מהן, הסדר הוא סכין-מקל ורק אז יד ריקה. עכשיו מהסיטואציה הזאת, רק תן לי להבין: אתם התאמנתם עם סכין חיה? על מה? פריקות? ביד ריקה? סכין מטבח? הסיטואציה לא ממש ברורה לי. אני יודע שאני משקשק רק מהמחשבה של להתאמן עם סכין חיה, ושהשבוע כמעט זכיתי לכינוי "nine finger Guttman" יותר מפעם אחת בגלל סכין מטבח שלי. האפור (שחושב שסכינים זה לא משחק, ושלא צריך להביא אחד לתוך קרב אקדחים)

rowshi1

New member
חיה? לא

התאמנו עם סכין עץ , קודם כל. סכין מול יד ריקה. אני לומד נינ'גיצו, ושאלתי את המורה שלי על "סיבובי סכין", הוא אמר שהוא לא יודע על זה.... לפי מה שאתה אומר , לוחמה עם סכין (דגש על עם, ולא נגד) נלמדת בארינס? אם כן איפה יש ארינס בחיפה?

Hidden Tiger

New member
לא ארינס...

אולי הוא התכוון שלומדים זאת במארינס? Arnis, ידידי - Arnis. אני לא יודע לגבי חיפה, אבל אולי יובל ידע: http://www.arnis.co.il/ ואני ממליץ לך על שיעור ניסיון - התובנה שתרכוש בנוגע לעימות עם נושא סכין (אפילו אינו "סכינאי") וביחוד אם אתה ביד ריקה (ואפילו נינג'ה מדופלם) שווה את הנסיעה לת"א. בהצלחה יוסי

למעלה