סכין גילוח

• פותח הנושא W800I
  • פורסם בתאריך

W800I

New member
סכין גילוח

שלום. רציתי לדעת כמה מכם משתמשים בסכין גילוח כדי להתגלח? שמעתי שיש רק איזורים מעטים שאסור להתגלח בהם עם סכין. תוכלו לומר לי איפה מקומות אלו? אני לא אוהב להתגלח עם מכונת גילוח, לא עושה לי טוב לעור.. תודה רבה לעוזרים, ואני מקווה שהשאלה מתאימה לפה..

חיים1990

New member
יש מקומות בודדים שמותר עם

שזה מתחת לסנטר והשפם, שאר הזקן אסור עם סכין

JonBc

New member
אסור לגלח זקן בסכין

וזה כולל כמעט את כל הזקן. מותר עם מכונה, זה גם יותר נח..

קטי30

New member
לא תקיפו פאת ראשכם ולא תשחית את פאת זקנך

ויקרא י"ט, כ"ז ההלכה אינה אוסרת לגזור את הזקן במספריים או להשחית את השערות בעזרת משחה או סם. על כן, מכונות גילוח הפועלות על עיקרון של פעולת מספריים מותרות לגילוח הזקן, בעוד מכונות גילוח הפועלות על עיקרון העברת הסכין על הבשר אסורות לשימוש על פי ההלכה. יש מכונים הנותנים למכונת הגילוח תעודת הכשר, המציינת שהמכונה פועלת על עיקרון המספריים. אפשר לבצע גם בדיקה עצמית של המכונה. למשל, לכתוב משהו בדיו על כף היד ולהעביר עליה את מכונת הגילוח. מכונת גילוח אסורה תמחק את הכיתוב, בעוד מכונת גילוח מותרת לא תפגע בכיתוב. הרב רואי מרגלית נשאל ברשת על גילוח להל"ן השאלה והתשובה שאלה: מהו השורש שאסור להתגלח בסכין ועד כמה הדבר חמור? תשובה: איסור שכתוב בתורה שאין לגלח את הזקן בתער ועל כל פאה של הזקן עוברים בלאו מן התורה סה"כ חמשה איסורים אם מגלחים את כל הזקן. ובאשר לנקודות והחלקים הנה עוד משהוא שמצאתי בשבילך נעבור לענין ההלכתי. יש הרבה דעות בראשונים איפה בדיוק נמצאים חמשת הנקודות האסורות, לכן פסק שו"ע ביורה דעה ס´ קפ"א סע´ יא: "פאות הזקן הם ה´ ורבו בהם הדעות , לפיכך ירא שמים יצא את כולם ולא יעביר התער על כל זקנו כלל. הרמ"א מוסיף ואפילו תחת הגרון. זו היא ההלכה ליראי שמים, אמנם לפי חלק מהשיטות מותר לגלח בתער מתחת לגרגרת, שבצוואר. אך יש ראשונים שאוסרים גם זה, כיוון שהעור זז ולפעמים יוצא, שלמעשה מגלחים חלק שנמצא מעל הגרגרת ומדובר באיסור דאורייתא ( מדובר על חמישה לאווים מדאורייתא ), לכן יש להחמיר. יש ראשונים שסוברים שיש איסור מדרבנן לגלח בתער כל חלקי הגוף, משום תיקון נשים, ע"פ זה פסק רמ"א לאסור גם מתחת לגרון. אך בימינו אין איסור בגילוח העורף ע"י תער ,כי כך עושים גם גברים. מכל זה יש לך על מי לסמוך בגילוח מתחת לגרגרת שבצוואר ולא למעלה ח"ו, כי זה איסור דאורייתא להרבה שיטות. בענין לחיים המצב קשה יותר, הפוסקים אסרו גילוח בתער כל האזור של הפנים, כי העור זז וגם יש מחלוקת גדולה איפה בדיוק הנקודות שאסור להשחיתן. לענין העצם זו שיטתו של הרמב"ם, אך לשיטת רש"י יש איסור בכל רוחב הפנים מימין ומשמאל, לכן , כפי שציינתי שו"ע אסר בכל המקומות של זקן. לא מצאתי אף מקל כנגד שו"ע, האמת, קשה מאד להקל באיסור דאורייתא שיש בו כ"כ הרבה ספקות. למסקנה: אסור לגלח בסכין בכל חלקי הפנים, ניתן להקל בגילוח מתחת לגרגרת, אך ירא שמים יחוש לעצמו. אמנם הייתי רוצה להציעה לך מספר הצעות, כדי להימנע מפצעים ולגלח זקן באופן ישר יותר. דבר ראשון עליך ללכת לרופא עור, שימצא טיפול המתאים בשבילך. כמובן, כדאי לפנות לרופא, שמכיר הלכות ומתחשב בהם. יש גם מכונה שמפרישים ממנה קרם לפני הגילוח , שמרכך את העור ומונע גילוח על עור יבש, שזה גורם מספר אחד לפצעים. כדאי להשתמש באפטר שייב שעשוי על בסיס מים ולא כהל, הוא עדין יותר. כדי שזקן יהיה ישר, כדאי בזמן הגילוח להשתמש במסרק או סרגל, שיהווה חציצה בין מכונת הגילוח לבין החלק שרוצים להשאיר. יש גם מכונה מיוחדת לעיצוב זקן. אתה גם יכול לבקש מחבר שיעזור לך בגילוח יפה ואסטטי של הזקן או לפנות לספר. אני מקווה שעזרתי לך. עלה והצלח. בברכה, חיים בריסק צוות ישיבת "הר עציון" מקווה שהובהר לך הנושא ולו במעט

סכין זה מגעיל

אתה נחתך מזה כל פעם ו..פאק דם כל הפנים..אז קודם כל נוחות. אח"כ בא הקטע ההלכתי,מותר רק מתחת לסנטר יעני על הצוואר והשפמפם
. וחוצמזה שיש הרבה חילונים שמתגלחים עם מכונה.

למעלה