סיר לחץ

סיר לחץ

סיר לחץ כמו כל בני דורי שעברו את תקופת המנדט הבריטי, זכור לי היטב "העוצר הגדול" כאשר הצבא הבריטי הטיל עוצר של שבוע על העיר תל אביב בעקבות פיצוץ מלון קינג דיויד ע"י אצ"ל בו נהרגו יותר ממאה אנשים. זכור לי היטב הקושי והתסכול כאשר הבית נהפך להיות בית כלא, ואיזו רווחה היתה כאשר הוסר העוצר לאחר שבוע ויכולנו לחזור לחיים נורמליים. "העוצר הגדול" קראנו לזה. היום, התושבים הפלסטינים החיים תחת שלטון ישראל היו קוראים לעוצר כזה "העוצר הקטן" או "העוצר הקליל". תושבי שכם או רמאללה היו מוכנים בשמחה לחתום על עוצר של שבוע. האם חשבנו מה המשמעות של עוצר בלי סוף, התסכול שמצטבר בקרב האוכלוסיה, השנאה שמתחזקת? האם הכוונה היא שכתוצאה מהעוצר הכלכלה הפלסטינית תתמוטט לחלוטין, וכל התשתית האזרחית תהרס, וכל העסקים יפשטו את הרגל? האם הכוונה היא ליצור מצב שגם כשיוסר העוצר לכמה שעות לאנשים לא יהיה כסף לקנות מזון? וכאשר פתאום יצאו מהבתים אלפים ורבבות של אנשים מיואשים וגוועים ברעב - האם הכוונה היא שצה"ל ירה על כולם פגזים של טנקים לעיני התקשורת העולמית? האם זה הפתרון לפיגועים, או שאנחנו פשוט יוצרים סיר לחץ שיתפוצץ לנו בפרצוף תוך זמן לא רב?

אורD

New member
האם הם חשבו

על זה שאנחנו לא יכולים להסתובב חופשי ברחובות? האם הם חשבו שאי אפשר לאכול במסעדה ולהרגיש בטוח? האם הם חשבו שהם הפרו את כל ההסכמים וכעת אין אמון בהם? האם הם חשבו שעכשיו הם טרוריסטים לכל דבר?

EverMan

New member
האם הם חשבו ?

גם הבריטים בזמנו לא יכלו להסתובב ברחובות לא יכלו לאכול במסעדה ולהרגיש בטוח אנחנו הפרנו הסכמי שביתת נשק וכו´. האצ"ל והלח"י היו טרוריסטים לכל דבר ! תלמד היסטוריה יקירי.

h o l i

New member
הבריטים הסתובבו בשקט ובשלווה

במדינתם.....(בריטניה, אם לא ידעת....) וגם אנו במדינתנו זכאים להסתובב בשקט ובשלווה !

EverMan

New member
יופי , אז לא הלכנו להרוג

את הבריטים בבריטניה , אולי ממחסור משאבים ? או אולי כי היה חשוב לנו יותר להעיף אותם מהשטחים שלנו ! והבריטים שחיו פה חיו בפחד , וזה מה שחשוב , כי המאבק לא היה על בריטניה , אלא על אדמת ישראל.

h o l i

New member
יפה אמרת.............

"המאבק היה על אדמת ישראל" ! הבריטים היו כח זר וכובש, שניסה למנוע מהיהודים לחיות בארצם ! אני בטוחה שלו סבא או סבתא שלך היו מנסים להגיע לפה באנייה, לאחר שהצליחו לברוח מהנאצים, והיו מוחזרים ע"י הבריטים היישר לגרמניה - היית חושב קצת אחרת !

EverMan

New member
אדמת מדינת ישראל

השטחים שלא היו שייכים לאיש ואנחנו דרשנו. היום השטחים שהם דורשים הם תחת כיבוש ישראלי , לא שייכים לישראל. לכן , כן ! יש להם כל זכות לדרוש אותם לעצמם.

h o l i

New member
אין כזה דבר "שטחים שלא שייכים לאיש"

פתח את ספר ההיסטוריה שלנו - התנ"ך, וקרא מי קנה אותם ובכמה כסף...... קרא מי הקים את ירושלים......וכמה פעמים היא מוזכרת שם..... פתח ספר היסטוריה כלשהו, וקרא מתי הגיעו המוסלמים לאזור,(במאה השביעית לספירה) פתח את הקוראן ומצא, היכן מוזכרת ירושלים בכלל, וכעיר קדושה לאיסלאם בפרט (אף פעם.....) קרא את תולדות ימי עם ישראל, קרא על תקופת בית שני, ישו וחייו......ועוד ועוד עובדות היסטוריות, ואז תבין על מה מדובר ! (וכן כדאי לך לקרוא גם את תולדות א"י בזמן החדש........)

h o l i

New member
קרא גם את המאמר הזה ..............

מיתוסים במזרח התיכון / יוסף פארה 1. הכותב הוא עיתונאי ערבי-אמריקאי, הדמות המובילה בעיתון האינטרנט : 2. תירגום: דינה ב. שמרתי על שקט מאז פרצה הלחימה בישראל, סביב הסכסוך בהר הבית. עד עתה, לא טרחתי אפילו לאמר "אתם רואים, אמרתי לכם". אבל איני יכול להתאפק יותר. אני מרגיש מחויב להזכיר לכם את הטור שכתבתי רק לפני שבועיים, עוד לפני ההתפתחויות האחרונות. כן, חברה´, אני חזיתי את שעלול לקרות. זה בסדר. חכו עם מחיאות הכפיים. אחרי הכל, הלוואי והייתי טועה. למעלה מ- 80 איש נהרגו מאז שהחלה הלחימה בירושלים ומסביב לה, ולשם מה? אם אתם מאמינים למה שאתם קוראים ברוב מקורות החדשות, הפלסטינאים רוצים מולדת והמוסלמים רוצים שליטה במקומות הנחשבים עבורם קדושים. פשוט, לא? ובכן, כעיתונאי ערבי-אמריקאי ביליתי זמן מה במזרח התיכון, סופג יותר ממה שהגיע לי מנות אבנים וקליעי רובים. עלי לאמר לכם שאלו הם בסך הכל תירוצים מזויפים לכל המהומות הללו, ולמאבק על האדמות. האין זה מעניין שלפני מלחמת 1967 (מלחמת ששת הימים) לא קמה אף תנועה רצינית למען מדינה פלסטינית? "כן, פארה", תגידו לבטח, "זה היה לפני שהישראלים כבשו את הגדה המערבית וירושלים העתיקה". נכון. במלחמת ששת הימים, ישראל השתלטה על יהודה, שומרון ומזרח ירושלים. אבל הם לא כבשו שטחים אלה מידי יאסר ערפאת. הם כבשו אותם מידי חוסיין מלך ירדן. איני יכול שלא להתפלא איך פתאום גילו כל הפלסטינאים האלה את זהותם הלאומית, לאחר שישראל ניצחה במלחמה. האמת היא שמדינת פלסטין אינה אמיתית יותר מ"ארץ לעולם לא" של פיטר-פן. הפעם הראשונה בה נעשה שימוש בשם זה היה בשנות ה- 70 אחרי הספירה, כאשר הרומאים ביצעו רצח-עם ביהודים, חרבו את המקדש, והכריזו שלא תהיה עוד ישראל. ומאותו יום, כך הבטיחו הרומאים, יהיה שמה פלסטין. מקור השם היה "פלישתים" (תושבי פלשת) -Philistines , העם הגולייתי שנכבש ע"י היהודים מאות שנה קודם לכן. זו היתה דרכם של הרומאים להוסיף חטא על פשע. הם גם ניסו לשנות את שמה של ירושלים ל"איליה קפיטולינה" (Aelia Capitolina) , אבל זו היתה אמירה קצרה עוד יותר. מדינת פלסטין מעולם לא התקיימה - לפני או מאז - כישות אוטונומית. היא נשלטה לסרוגין ע"י הרומאים, השלטון האיסלמי, הצלבנים, האמפריה העותומנית, ולזמן קצר גם ע"י הבריטים לאחר מלחמה"ע הראשונה. הבריטים ניאותו לשמר לפחות חלק מהארץ למען העם היהודי כמולדת. אין שפה המוכרת כ"פלסטינית". אין תרבות פלסטינית מובהקת. |הדגש"לעולם לא היתה ארץ הידועה כפלסטין, נשלטת ע"י פלסטינאים. פלסטינאים הם ערבים, לא שונים במאום מהירדנים (גם כן חידוש , שהתפתח לאחרונה), מהסורים, הלבנונים, העירקים וכו´. אל תשכחו שהערבים שולטים ב- 99.9% מאדמות המזרח התיכון. ישראל מייצגת רק 1/10 האחוז בכל תסבוכת האדמות הזאת., וזה כבר הרבה יותר מדי עבור הערבים. הם רוצים שליטה בכל השטח, וזוהי הסיבה האולטימטיבית ללחימה היום בישראל. תאוות בצע. גאווה. קנאה. חמדנות. לא משנה כמה וויתורים על שטח יעשו הישראלים - לעולם זה לא יהיה מספיק. ומה לגבי המקומות הקדושים לאיסלם? הרי אין כאלה בירושלים. אתם מזועזעים? אכן,עליכם להיות! איני מצפה שאי פעם תשמעו אמת ברוטלית מזו, מפי מישהו אחר מקרב התקשורת הבינלאומית. אין זה Politically correct …. אני יודע שעכשיו תאמרו: "פארה, מסגד אל-אקצה וכיפת הסלע שבירושלים, מייצגים שניים משלושת המקומות הקדושים לאיסלם". לא נכון! למעשה הקוראן אינו מציין דבר לגבי ירושלים. הוא מזכיר את "מכה" מאות פעמים. הוא מדבר על "מדינה" אין ספור פעמים. הוא לעולם לא מזכיר את "ירושלים", ומסיבה טובה: אין הוכחה היסטורית המצביעה על כך שמוחמד אי פעם ביקר בירושלים. אז כיצד הפכה ירושלים למקום השלישי הקדוש לאיסלם? המוסלמים, היום, מוצאים פרצה צרה בקוראן, בסורה השבע-עשרה, הנקראת "מסע הלילה". היא מתארת חלום או חזיון לפיו מוחמד נישא בלילה "מהמקדש הקדוש למקדש הרחוק ביותר, שאת מתחמו ברכנו, שם נראה לו את אותותינו…" במאה השבע-עשרה, חלק מהמוסלמים זיהו את שני המקדשים המוזכרים בגרסה זו כנמצאים במכה ובירושלים. זהו ההקשר הקרוב ביותר לירושלים שעושה האיסלאם מיתוס, פנטזיה, מחשבות "הלוואי". ובינתיים, מאידך גיסא, היהודים יכולים למצוא שורשים בירושלים עוד מימי אברהם. סבב האלימות האחרון בישראל הוצת כאשר מנהיג מפלגת הליכוד אריאל שרון ניסה לערוך ביקור בהר הבית, למקדש שיסודותיו נבנו ע"י שלמה. זהו המקום הקדוש ביותר ליהודים. שרון ופמלייתו זכו לקבלת פנים שכללה אבנים ואיומים. אני יודע מהי התחושה. אני הייתי שם. הייתם מסוגלים לדמיין איך מרגישים היהודים כשמאיימים עליהם, זורקים עליהם אבנים ומרחיקים אותם פיזית מהמקום הקדוש ביותר ביהדות

EverMan

New member
חבל שאותו כותב

לא יודע את ההיסטוריה שלו בעצמו. אש"ף קם שנים לפני 67. והיו ארגונים בישראל עוד מקום המדינה שדרשו עצמאות לפלשתינאים בארץ (רק שאז הם נקראו ערבים) להזכירך את חאג אמין אל חוסייני שהוגלה לקהיר ע"י הבריטים ודיי פגע בהם. הפלשתינאים לא מתגאים בשם שלהם מהמקור שלו : פלשתים , אם כי מהמקור שם השם של הארץ הזו : פלשתין. כל כך פשוט , הם לא פלשתים , הם פלשתינאים ז"א תושבי מדינת פלשתין. והאזור הזה תמיד היה תחת כיבוש מעצמות. זאת עובדה שאמורה להעיד על משהו ? חצי מהעולם הזה היה חצי מהזמן תחת כיבוש מעצמה זו או אחרת. "אין שפה המוכרת כ"פלסטינית". אין תרבות פלסטינית מובהקת. |הדגש"לעולם לא היתה ארץ הידועה כפלסטין, נשלטת ע"י פלסטינאים. פלסטינאים הם ערבים, לא שונים במאום מהירדנים " למעשה יש תרבות פלסטינית , יש מבטא וסלנג פלסטיני,הארץ הזו נשלטה ע"י הפלסטינאים בתקופת העותומנים ואחריה הייתה לה אוטונומיה מלאה. ואם הקורא היה לומד תרבות ערבית הוא היה לומד שיש הבדלים משמעותיים בין התרבותיות של כל מדינה באזור. מקדש הר הבית נחשב מקום דת חשוב , זה לא רשום בקוראן אם כי הלך במסורת. בדיוק כמו שבבית לחם אין הוכחה שנולד שם ישו , או אין הוכחה שבנצרת ישו הלך על המים. אלו דברים שהולכים בהיסטוריה ובמורשת מאב לבן. המוסלמים רואים את ירושלים כעיר קדושה עוד הרי לפני הציונות ,למשל תקופת מסעות הצלב הראשונים ז"א המאה ה16 , בהם הנוצרים והמוסלמים רבו על ירושלים שלדעתם קדושה לשני העמים באותה מידה. נכון , הר הבית קדוש לנו , אך הוא קדוש גם להם. וזאת הייתה התגרות מצד שרון להיכנס לשם. (בעיקר עם הכוחות איתם הוא נכנס). אותו הכותב צריך ללמוד היסטוריה לפני שהוא כותב עליה.

.המוסד

New member
חבל שאתה שולח

אנשים ללמוד היסטוריה אש"ף לא ייצג את הערבים בארץ, הוא היה אירגון טרור אותו הקימו המצרים הערבים שדרשו מדינה ערבית כאן דרשו זאת על סמך הפאן ערביות, ה"פלסתניאיות" הוא תנועה בדלנית מה הנגועה גם היא בפאן ערביות הם לא תושבי מדינת "פלשתין" אין תרבות פלסתינאית, גם לבאר שבע יש סלנג משלה, תרבות משלה, הבאר שבעים אינם עם ואינם אומה, ולא התייחסת לעניין הירדני הפלסתינאים לא שלטו כאן מעולם, הערבים של אז גם אם קיבלו "אוטונומיה", לא הייתה כאן תודעה לאומית ערבית כלשהי אני לא ממש מכיר תרבות ערבית, אבל אני מכיר משפט מהקוראן "בואו אל הארץ הקדושה אשר ציווה אלוהים לכם ולא תיסוגו לאחור, פן תאבדו" ובחיי, הקוראן ואני לא כל כך רחוקים זה מזה המסגד בהר הבית הוקם בבגלל שהיה שם מקדש שלנו, כמו אילינה קפיטולנה, כך גם הלגיטימיות שלו כאמור, המוסלמים רואים את הארץ קדושה(כמובן שאנחנו לפניהם) אבל הם רואים אותה כשייכת לנו, לישראל והציונות איננה מופרדת מהוויה הישראלית, הציונות לא החלה במאה ה19, כשאברהם שמע קול אלוהי אומר "לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך, אל הארץ אשר אראך" או אז החלה הציונות, אנחנו רק מחדשים אותה, מגשימים אותה מחדש להכנס למקום החשוב ביותר לעמך זו לא התגרות, ומה גם, לא נראה לי ששרון החליט על היקף האבטחה אז תפסיק לתעמלן, לך תלמד היסטוריה

EverMan

New member
אז ככה:

אש"ף נולד בידי הליגה הערבית למען שחרורם של ערביי ארץ ישראל. הארגון הוקם והיו בו אנשים פלשתינאים. לא מצרים. הערבים בארץ לא היו חלק מהפאן-ערביזם שהיה נחלתם בעיקר של מדינות ! כמו סוריה ומצרים. הכוונה בסלנג זה כמו ההבדל בין בריטניה לארה"ב , ששניהם מדינות שונות , אתה מסכים שיש לשניהם זכות קיום ??? לאף מדינה ערבית אין תודעה לאומית ! מעולם לא היו להם , הם רובם שבטים , אך כיום יש להם. הציונות החלה עם קום התנועה הציונית , כי הציונות היא הרצון לעלות לארץ ולהפריחה. לא לעלות לארץ בלבד. שרון כן החליט על הקף האבטחה כי בזמנו לא היו אבטחות אישית מטעם הכנסת , וזו ועוד איך התגרות , כי אם הוא היה רוצה הוא היה נכנס לשם ברגל ולבד , ולא עם מסוק וצוות מאבטחים ענק. ותפסיק על התעמולה שלך יא כסיל אחד , לא כל מי שמציג את הדעה שלו הוא תעמולן ...

.המוסד

New member
אש"ף קם מהליגה ערבית

שנשלטה בידי מצרים אין דבר כזה "פלסתניאים" עראפת הוא מצרי, ואין ייחוד לאומי פוליטי תרבותי או אתני ל"פלסתינאים" הפאן ערביות הייתה נחלתו של אש"ף, הוא תמך במדינה ערבית כלל עולמית למצרים יש בהחלט תודעה לאומית, אומה עתיקה שדברי ימיה עשירים, לסוריה יש תודעה לאומית, אפילו ערביי הארץ בשנות העשרים כמדומני, דגלו ברעיון "סוריה הגדולה" (אבוי, מה קרה לתאוריה שלך בנוגע לערביי א"י?) ציונות זוהי התנועה הלאומית של עם ישראל, והלאומיות העברית נזרעה כבר אז אתה תעמולן, אולי לעובדה או שניים מההודעה שלי התייחסת, בקשר לקוראן לא ענית, בקשר לתרבות ה"פלסתניאת" לא ענית, למה? אולי אין לך תשובה?

EverMan

New member
ואני ממציא את ההיסוריה ?

הליגה הערבית הייתה ברשות מצרים באותו זמן מכיוון שהייתה המדינה המצרית החזקה ביותר (בדיוק כמו שארה"ב היום שולטת באו"ם הלכה למעשה). יש יחוד לאומי פוליטי ותרבותי לפלשתינאים , ואם תלך למזרחן כלשהו הוא יוכיח לך את זה הרבה יותר טוב ממני. סוריה הגדולה לא היה רעיון של הערבים בארץ אם כי של סוריה בלבד , וחבל שאתה משקר בנוגע לדברים שאינך יודע ... הפאן ערביות לא הייתה נחלתו של אש"ף אם כי של מצריים , ותפסיק להמציא עובדות. מצרים ניסתה להנהיג את הקו של הפן ערביות בחוסר הצלחה מזוויע. (זה הסיבה שאתה לומד בהיסטוריה - מגמות איחוד ופירוק בערב). ציונות היא התנועה שאומרת שצריך להפריח ולהצמיח את ארץ ישראל , היא לא התנועה הלאומית שלה. תעמולן הוא מי שאומר דברים במהלך מסע תעמולה , לצערי הרב אין מסע תעמולה של השמאל וכל מה שאני מביע פה הוא דעותיי. אז תפסיק עם התעמולה של הימין שאומרת שהשמאל הוא פשיסטי/בוגד במדינה/שנוא/תעמולן!!!!!!!. בקשר לקוראן אני אענה לך שיתחשק לי , ובנוגע לתרבות קטונתי מלהגיד לך דבר שהסביר לי מזרחן והסביר לי פלשתינאי לפני זמן רב.

.המוסד

New member
חלש חלש חלש

הליגה: נו, אז אתה אומר שאש"ף הוקם הלכה למעשה בידי מצרים יחוד לאומי לפלסתינאים: תמיד כשאתה נתקע ללא תשובה אתה שולח אותי למזרחן, לרב, לדתי, אין לך תשובות משל עצמך סוריה הגדולה: זה דווקא היה רעיון של הערבים בארץ...אני ממליץ לך לבדוק בספר ההיסטוריה של י"א, איתו למדנו אש"ף והפאן ערביות: מצרים הנהיגה את הפאן ערביות, וגם אש"ף לקח בה חלק, כלומר הפאן ערביות הייתה נחלתו של אש"ף, כלומר, טעית ציונות: ציונות היא התנועה הלאומית של העם היהודי, אם האסקימוסים רוצים להפריח את הארץ שבין הירדן לבין הים אין זה אומר שהם ציונים, הציונות היא התודעה הלאומית היהודית כל דעותייך הן תעמולה, שקרים, אתה טוען שאני משכתב את תולדות ישראל ואתה עצמך עושה זאת(מקרה ירדן זכור?) אתה שולח אותי לרבנים ולמזרחנים, אין לך תשובה, רק טענות, טענות חסרות בסיס את תמיד "קטונתי" תמיד, אולי באמת קטונת מלהיות בעל דעה מוצקה, דעה שניתן להתדיין עליה, דעה שניתן להשיב עליה תשובה

EverMan

New member
תפתחי ספר של עם אחר

ותגלי למי שייכים אותם שטחים. ספר דת אינו ספר היסטוריה ! נ-ק-ו-ד-ה ! שהבריטים עמדו לעזוב את הארץ , הארץ הייתה במכרז , היא לא הייתה שייכת לאיש. היא הייתה לקראת נתינה ורצינו כמה שיותר.

h o l i

New member
ומה אתה בכלל עושה כאן

אם אינך מאמין לתנ"ך שהארץ הזאת היתה שלנו ונבנתה על ידינו ? האם הוריך השתתפו במכרז וזכו באדמה הזאת ? אם זה כל כך פשוט עבורך, ארוז את חפציך ולך להשתתף במכרז אחר במקום שבו יותר קל לחיות !

EverMan

New member
מה הקשר ?

אני מאמין בתנ"ך (לא בצורה שמפרשים אותו אבל אני מאמין בו) , הארץ נבנתה בזמנו על ידינו , אבל היא נבנתה במשך שנים גם על ידי אחרים. מה עוד , שלא מיישבים ויכוח ע"י דבר שלא כל האנשים בעולם מאמינים בו. לא מערבבים דת שהיא דבר שתמיד יהיה שנוי במחלוקת בויכוח פוליטי או אידיאולוגי. ובבקשה , קחי את ההצעות הנדיבות שלך בנוגע להיותו מעובר למקום אחר ותשקלי אותן בעצמך.

Alder

New member
../images/Emo104.gif תיקון

בעוד שאכן ההיגיון מכתיב כי העם היהודי ירצה כמה שיותר, הרי שההיסטוריה הראתה שהוא התפשר ככל יכולתו. מהצהרת בלפור (2 גדות הירדן) הצמטק השטח המובטח ליהודים לגדה המערבית בלבד, כאשר לאחריה הוצעו להם את גבולות 47 הגובלים בטירוף הדעת ואשר בהם החלק הארי היה...הנגב.

MoOsHoN16

New member
זה מצב זמני....

ובלתי נמנע לצערי... ואני דווקא חושב שאת התיסכול שלהם הם יפנו דווקא נגד הרשות, הם מודעים לכך שהם יכלו לקבל מדינה והכל וההנהגה שלהם סירבה....שלא נדבר על השחיטות שם

למעלה