סירת לילה לקהיר?

MoonlighTears

New member
סירת לילה לקהיר?../images/Emo12.gif

בעודי מזפזפת לי בהנאה, כשהגעתי לערוץ VH1 CLASSIC נשמע באוזניי שיר שמאוד הזכיר לי את רכבת לילה לקהיר, ואף כשזימזמתי את ה"אואו..אואו..." המוכר של משינה, להפתעתי נתגלתה התאמה מושלמת. מה גם שהקליפ צולם מעל תמונה של קהיר, ובחלק מהקליפ חברי הלהקה (MADNESS) מפזזים להם ברכבת אנושית. כשעלתה הכתובית שהכריזה "Night boat to qahiro" הופתעתי מאוד. אז מה אתם אומרים, מחווה יפה לחברי להקת מדנס או האם זכויות יוצרים זה מה שמתבקש פה?

מה אני אומר?

אני אומר: "הומאז'". אם קוונטין טרנטינו ה"גדול" יכול להעתיק העתקה בוטה מסרטים של ואן דאם (ב"יצירת המופת" שלו קיל ביל 2) ולהעביר את זה בתור "הומאז'"... אזי, גם משינה יכולים להיות מושפעים ולעשות מחווה/הומאז'/וואטאבר ולצאת גדולים. לא שהם צריכים את זה בשביל לצאת גדולים. הם גדולים מלכתחילה. דוגמאות נוספות להומאז'ים ניתן למצוא במאמר הזה: http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles/article.asp?forum=333&a=21476&c=0&sc=0&ssc=0
אסף

JimP

New member
זה ידוע

משינה היו מושפעים מהלהקה הבריטית מאדנס.. חלק אומרים שהם העתיקו שירים אבל אפשר להגיד שהם פשוט ניגנו את אותה מוזיקה בהשפעת השירים האלה את תמצאי את זה בעוד הרבה שירים כמו מכונית.. גברת שרה..דני..ועוד ועוד

למעלה