סירוס

ס מ ס ר ה

New member
סירוס

מי יודע? האם רצוי לסרס כלב? מה זה נותן? למה הוטרינרים בד"כ ממליצים?

lilithmm

New member
מאוד מומלץ

להלן כמה סיבות: למניעת סרטן האשכים ובעיות בבלוטת הארמונית. למניעת תוקפנות שיכולה להופיע בעתיד. כ-70% מכלל הכלבים שנשכו הם זכרים לא מסורסים! לכלב עצמו: שיתרכז בחיים במקום בלהשתגע אחרי נקבות מיוחמות. קיים סיכון גדול שבתקופת היחום הכלב ינסה לברוח ואף יצליח. לא ימצא את דרכו חזרה הדרך והשאר כיד הדמיון.

ס מ ס ר ה

New member
תודה, אבל

שלום, לגבי סיבות בריאותיות מקובל עלי. אבל, אם מדובר בכלב מאוד ידידותי לא תוקפני (הכלב שלי) אזי למה עליו לעבור סירוס? האם הכוונה היא שכלבים אחרים יתקפו אותו? יש לי עוד שאלה: אם הכלב שלי יעבור סירוס האם אופיו עלול להשתנות? במיוחד במפגש עם כלבים אחרים? מכיוון שכאשר אנו ניפגשים מידי לילה עם כלבים אחרים הכלבים מאוד אוהבים לשחק איתו הוא פעלתן וחביב, האם כשלא יהיה לו את ריח ההורמון האם ישחקו איתו כרגיל? וגם הוא? כיצד מבצעים את הסירוס? יש לו רק ביצה אחת, ובצילום רנטגן לא ראו ביצה נוספת, האם הסירוס במצב זה אכן יענה על התוצאות?

© Tweety ©

New member
לסרס

מאוד מומלץ לסרס כלב. כלב שלא יסורס בתקופת הייחום פשוט יסבול ויהיה מתוסכל,לחברים שלי יש כלב בן שלוש שלא סירסו אותו והוא באופן קבוע,בתקופת הייחום,עומד ליד הדלת ובוכה. מלבד זה שהכלב יהי מתוסכל הוא ינוע בחוסר שקט וינסה להמלט מהבית בכל אמצעי אם זה בזמן טיול,ואם זה ע"י בריחה שאתם פותחים את הדלת הרבה כלבים בורחים מביתם בתקופת הייחום ולא חוזרים ויכול להיות שהוא יגלה רגשי תקופנות. מלבד זאת יש את הפאן הבריאותי הופעת דלקות,גידוליים סרטניים באשכים,גידולים סביב פי הטבעת הם רק חלק מהדוגמאות. אם לא תסרס את הכלב שלך אתה תהרוס במידה מסוימת את החיים שלו. הסירוס לא ישפיע על האופי של הכלב והוא ימשיך להיות רגוע ושמח כתמיד. לגבי השאלה השניה תתיעץ עם הוטרינר.

מאד מומלץ לסרס..

מכמה סיבות: 1. כאשר הכלב הזכר אינו מסורס הוא נאבק עם זכרים אחרים על טרטוריה ו/או על נקבה שאחד מהם רוצה להכניס להריון, ואלה רבים מאד אכזריים שיכולים להיגמר גם במוות(ראיתי את זה במו עיני כשהייתי ילדה -ולא יכולתי לעשות כלום- מאז יש לי טרואמה כשאני רואה שני כלבים רבים) 2. הוכח מבחינה רפואית ומדעית שהסירוס מונע מחלות מסויימות כמו סרטן וגידולים אחרים( גם זה מינסיון מהכלבה הקודמת שלי שלא הייתה מעוקרת ומתה מסרטן). ובגדול הם הרבה פחות תוקפניים כשהם מסורסים.

למעלה