סירוס

primetime1

New member

zoyaaa

New member
נכון

אבל עד שהיא באה הוא התנהג פרפקט.. הוא בחיים לא הניד עפעף בעת חיסון או זריקה, וכשסוס מזהה יכולת "לשחק" באדם, הוא עושה זאת.. וזה לאו דווקא מתבטא רק עם הסייח שלי, אלא עם כל סוס שראיתי אותה עובדת איתו.. היא ממש טובה, אבל לבצע את הניתוח בשטח היה רעיון מסוכן מדי.. אחזור על זה שוב, כל עוד כרגע הוא בסדר ואני במעקב צמוד יחד איתה שהכל תקין איתו אז זה לא באמת משנה את מה שהיה.. אבל זה יכל להגמר רע.. מאד

popi199

New member
אין כל כך קשר

היא בהחלט טעתה בהחלטה במקרה הזה, אבל כמו שזה לא התפקיד שלך לדעת שלא מבצעים ניתוח שטח כשיש חשד לאשך טמיר כך זה לא התפקיד שלה להשתלט על הסוס שלך.
היא לא אשמה בהתנהגות של הסוס, וטרינר לא בא בדרכ לעשות דברים נעימים וכייפים לסוס, ורוב הסוסים לומדים לזהות את הווטרינר ונחלצים בהתאם גם כשהסוס נלחץ הוא אמור להיות קשוב למטפל/ בעלים שלו, אם לא אז יש טשטוש, יש טוויץ יש מתקן טיפולים בחוות מסודרות, יש גם לפעמים גם צורך לעשות עם הסוס עבודה משמעתית וזה אחריות הבעלים או המטפל לדעת מה צריך לעשות כדי שהסוס יעמוד בצורה סבירה, זו לא אחריות הווטרינר, הוא אמור לטפל לך בסוס בפן הרפואי לא להאבק בסוסים.

למה וטרינר צריך לסכן את עצמו בנסיון השתלטות על סוסים סוררים?

zoyaaa

New member
את לא מבינה את הנקודה שלי

אני כן משתלטת על הסוס, ומה שהיה אז היה מקרה ממש חריג..
אני מדברת על הגישה שלה לסוסים, היא מודעת לכך שהיא לא מסוגלת להתמודד עם סוסים ולכן היא מסתובבת עם אסיסטנט כל הזמן. יש לה חשש מזה, כשהתחלתי איתה היא הייתה חדשה בתחום באופן כללי, זה משהו באופי שלה ,היא נורא עדינה.. בסירוס שהיה לפני כמה ימים הוא התנהג ממש טוב, הוא לא עושה בעיות בכלל בכלל.. צריך לראות את זה בשביל להבין..

popi199

New member
אני מבינה

את הנקודה אני גם לא מדברת ספציפית על הווטרינרית שטיפלה לך בסוס כי בסופו של דבר את כן צריכה לעשות חושבים מתי כן או לא תשתמשי בה..

אבל באופן כללי אני לא חושבת שזה שווטרינר הוא לא איש סוסים זה אומר שהוא וטרינר לא טוב אם וטרינר הוא מקצועי ונותן אבחנות וטיפול בצורה נכונה אז זה פחות רלוונטי שהוא גם לא מרגיע את הסוס בזמן זריקה או טיפול, פה נכנס בעל הסוס שצריך לאפשר לווטרינר לעבוד בצורה בטוחה.

popi199

New member
ועוד דבר לגבי בחירת וטרינרים

אני גם גרה במקום שאין מבחר של וטרינרים ואני משתמשת בשני וטרינרים,
אחד מקומי שאני עובדת איתו בשוטף בדברים יחסית פשוטים ובחירום.
ואחד שבא פעם ב... שאיתו אני עובדת במקרים יותר מורכבים, אני לא אפרט בפורום למה אני עושה את זה אבל את יכולה אולי גם לאסוף כמה בעלי סוסים שרוצים וטרינר מאוד טוב ולהביא וטרינר שיסכים לבוא מרחוק בשביל יום עבודה.

הורסמאן

New member
את מעלה כאן נושא חשוב

יש וטרינרים שהם פשוט לא אנשי סוסים,
באותה מידה שהם פנו לחיות גדולות הם יכלו לעסוק עם כלבים וחתולים ואו דגים וצבים...
זה לא קל למצוא וטרינר שהוא גם איש סוסים, אין הרבה כאלה. כי מה לעשות, רוב רובם של אנשי הסוסים האמיתיים לא מצאו זמן או יכולת ללימודים אקדמיים.
לעיתים קרובות אפשר להתקל בוטרינר מצויין בתאוריה, אדם שאולי קיבל תוצאות מבחנים מהדרגה הראשונה אך אין לו ממש גישה לסוסים, הוא קצת (לפעמים הרבה) פוחד, אין לו רגש להחזיק מתג ביד ולעיתים גם אין לו עין לצליעות, תנועה או קונפורמציה, שיש לאיש/אשת סוסים אמיתים.
אם וכאשר תמצאי וטרינר שהוא איש סוסים תחזיקי בו בכל הכח.

zoyaaa

New member
לגמרי

הבנת את הנקודה שלי.. העניין הוא שעברתי ככ הרבה וטרינרים וכל אחד יותר גרוע מהשני, אם זה באגו שלו כלפי הלקוחות, אם זה בידע שלו, אם זה בהתמקצעות נטו בבקר ויעני בסוסים וכ'ו וכ'ו וזה קשה .. היא הכי טובה שמצאתי עד כה, וגם היא בנאדם ויש פשלות, אבל היא הצילה אותנו גם לא פעם ולא פעמיים בדיוק באמצעות זה שיש לה שכל.. אז אני לא יודעת..

הורסמאן

New member
דווקא נראה שאת כן יודעת.

את יודעת להשתמש בה כשתצטרכי, אבל אולי לא למהר אם זה בא לניתוח או דבר כבד אחר.

giri

New member
מסכימה

הוטרינרית שהיתה לנו בארץ היתה מדהימה, והיא אשת סוסים בכל רמ"ח אבריה.
היום אנחנו על סידור דומה למה שפופי תיארה - יש וטרינר סוסים טוב שמגיע בשוטף, אבל בכל מה שקשור לאורטופדיה, ולאבחונים עדינים יותר, מתאמים עם וטרינר אחר, שהזמינות שלו יותר בעייתית אבל הוא ה-מומחה. כשהזרקנו את צ'ואי זה היה איתו, גם אם זה דרש שמישהו יגיע באמצע היום ולתאם מראש. לשני הוטרינרים אין בעיה עם הסידור.

zoyaaa

New member
אז מה אתם מציעים?

לעבוד במקביל לוטרינר נוסף שייתן חוות דעת נוספת או יבצע עבודות "מסובכות" ? כי היא באמת טובה וחבל לי לוותר עליה בשביל הסוס שלי. אני יודעת שהיא וטרינרית שבכל מצב ובכל מקרה תעזור לי ותדע להוציא אותי מברוך כשפתאום הוא נפצע ולאף וטרינר באיזור אפילו אין פניל לתת לי ועוד המון מצבים..

giri

New member
זו אופציה טובה

שתמיד תהיה לך אפשרות לחוות דעת נוספת.
גם מה שהציעו לך, להתארגן עם עוד בעלים כדי להביא וט' מרחוק, זו אופציה טובה.

popi199

New member
לדעתי

אם את בוחרת לעבוד עם שני וטרינרים אז את צריכה וטרינר מקומי שאת סומכת עליו במקרי חירום כמו קוליק, תפירות וכו...בשביל שווטרינר יסכים לבוא במקרה חירום ( שעם מרפי קורים בערב או בסופי שבוע) את צריכה לתת לו גם קצת עבודה שוטפת כמו למשל חיסונים או שיוף שיניים שהיא גם עבודה לא קשה במיוחד.

לגבי וטרינר נוסף אז זה או להתארגן עם קבוצה להביא מישהו פעם ב למקרים מורכבים שאפשר לחכות איתם או לקנות קרון שאם אני זוכרת נכון רצית לעשות את זה בכל מקרה, ולנסוע לווטרינר במקרה הצורך.

zoyaaa

New member
האמת ש

אין כאן הרבה חברה שאפשר לאחד מהם קבוצה ולהזמין וטרינר למשהו מורכב, כלומר, רק בשכונה שלי שהיא שכונה פיצית יש לאנשים פה עדרים שלמים אבל לא נראה לי שהם יודעים איך הסוסים שלהם נראים בכלל, הסוסים גוססים להם. אז....
וכן אני רוצה טריילר גם יש לנו 4X4 אבל אין לי מושגגג מאיפה אפשר לקנות.. או כמה זה עולה..
וכן הוט' שלי היא באה גם בחירום, וכמובן מרפי תמיד מפיל את זה עלינו בימי שבת או צום או כל מיני חח.. אבל באמת שאני לא מכירה עוד וטרינרים טובים חצי טובים.. כולם ממש על הפנים..

zoyaaa

New member
משתדלת כמה שאפשר

להיות רגועה ולהביע ביטחון... וכמובן צמודה לווטרינרית באופן שוטף ויומיומי.. רק שיעבור בשלום ונהיה מאחורי זה..

למעלה