סירוס

zoyaaa

New member
סירוס

חזרתי עכשיו מהבונבון הקטן.. אחרי סירוס לא פשוט שהיה..
כבר מאז שהוא בן חצי שנה התחלתי להבחין באשכים שלו יורדים.. אחד תמיד היה מפותח יותר מהשני.. והאשך הזה ירד וירד עד שהיה לגמרי בחוץ והשני עדיין לא ממש.. הוטרינרית הייתה כמה פעמים ובפעם האחרונה היא אמרה שהוא קצת למטה יותר וכבר לא כך כך בתוך התעלה , כך שאפשר לסרס למרות שהסירוס יהיה טיפה יותר מורכב.. קבענו לסרס אותו באוקטובר אחרי שמי שהיא עובדת איתו יחזור מארה"ב. הם הגיעו היום, הרדמנו את שיילו והתחלנו את ההליך.. אני הייתי אחראית על האינפוזיה ועל לוודא שהוא נושם!! ליטפתי לו את הפנים והייתי לידו והיו כמה שלבים שהוא כאילו לא נפל בהרדמה כמו שצריך, שהוא פתאום התעורר והרים את הראש והצטרכנו לתת לו פושים כאלה של החומר.. בשלב מסוים הסירוס התחיל להסתבך קצת.. האשך הראשון יצא אבל נוצר דימום לא תקין באחד מכלי הדם שנמצאים שם, ואחרי זה התגלה שהאשך הקטן יותר הוא אשך לא תקין בפני עצמו. הוא כנראה קיבל שם בעיטה או משהו כשהוא היה ממש קטן ומאז האשך לא הצליח להתפתח.. האשך דבוק שם לגמרי ועטוף בשכבה צלקתית מכל כיוון.. היו כמה בעיות והיא עלתה למעלה ככל שיכלה עד שלא היה ניתן להמשיך.. "זה עניין של חיים ומוות מה שאני עושה כרגע" והלב שלי נפל לתחתונים לא ידעתי מה לעשות ואמרו לי שסירוס לא אמור להיות מסובך ככ.. המשכנו לתת עוד ועוד פושים של הרדמה וחומרים והיה הרבה דימום כך שאני זו שהייתי צריכה להזריק ולמדוד כמויות של חומרים במזרקים.. היא הגיעה למסקנה שהאשך הזה לא פעיל , כלומר הוא לא יוכל להרביע איתו.. אך היא לא יכולה להבטיח שהוא לא יפלוט הורמונים לגוף.. היא החליטה להשאיר אותו בפנים כי בלתי אפשרי להוציא אותו, זה מסוכן מדיי..
אחרי זה כנראה הוא התחיל לספוג את כל הכמות הרדמה שנתנו לו (וזו הייתה כמות גדולה ממש יחסית למשקל שלו) וההתעוררות שלו הייתה ארוכה מאד.. לקח בערך שעה עד שהוא התעורר.. ישבתי לו על הכתף ותמכתי לו בראש בכדי שכשהוא יקום שלא יקום מהר מדיי וייפול לצד שני, רציתי לעקב לו את ההתעוררות כשהוא קם.. כך שווידאנו שהוא קם לאט ובבטיחות עד שהוא נעמד והיה קור אימים , כבר היה ערב.. והוא ממש רעד והיה חיוור (הסתכלתי על החניכיים שלו ועל העיניים) , עיסתי לו קצת את השרירים של הכתפיים כדי לחמם אותם עד שהוא עמד ביציבות והולכתי אותו קצת בסיבובים.. עד שהוא השאיר את המבט המסטול מאחור וחזר לעצמו קצת.. אני מקווה שהוא יהיה בסדר.. היא אמרה שזה צפוי להתנפח וקצת דימומים זה תקין אלא אם כן זה משהו חריג.. בכל אופן , היה קשה אבל אנחנו מאחורי זה.. מקווה שההתאוששות תהיה לו קלה..

jgut

New member
מאחלת לו החלמה מהירה וטובה.

זה אמור להיות ניתוח פשוט כל עוד הכל תקין מראש...
זה ניראה לי מאוד קשה בתור בעלים של סוס להיות נוכח בניתוח כזה. אני יודעת שאני לא הייתי מסוגלת לראות את הניתוח. אני זוכרת מהסוס שלי, שהוא היה קצת מסכן במשך יומיים-שלושה. אצלו הניתוח היה פשוט.

את יודעת האם הוא יזדקק לטיפול\ניתוח נוסף בעתיד?

zoyaaa

New member
לא יודעת..

לא יודעת בנתיים.. אני מקווה שהאשך הזה לא יעשה לו יותר מדיי בעיות..
זה היה פשוט נוראי.. כשהיא אומרת לך שהיא יכולה להרוג אותו עכשיו ופתאום מניתוחון קטנטן זה הופך ל"אני יכולה לאבד את הסוס שלי עכשיו", לא יודעת מה להגיד אפילו..

popi199

New member
מבאס

אני מקווה שהכל יילך לכם טוב והוא יחלים מהר...

תרגישו טוב

בעיקרון מניסיוני כמעט כל טיפול וטרינרי יחול להיות קל/סתמי עד מסובך. יש דברים שאי אפשר ליצפות מראש.
כל סוס מתנהג אחרת.ותמיד יש הפתעות.
הכי חשוב להמשיך בליווי וטרינרי מקצועי, להקשיב ולבצע את כל ההוראות.
ובעיקר להיות אופטימית ורגועה לידו-כי לחץ לא עוזר לאף אחד.

הורסמאן

New member
איפה ההפתעה כאן?

הווטרינרית בעצמה הביעה ספקות לפני הסירוס והסבירה שהאשך לא ירד מספיק.
במצב כזה מפנים לניתוח בבית חולים ולא מבצעים סירוס בשטח.

fliperit

New member

הורסמאן

New member
ברור

אנחנו לא שופטים, תובעים או סנגורים.
יחד עם זאת התקבל אצלי הרושם שנתת כמה עיצות ואם כבר מיעצים לה, אז חשוב לא להתעלם מהעיצה הכי חשובה שהיא היתה צריכה לקבל.

מסכימה איתך אלא שאת הנעשה אין להשיב

ובכלל, לגבי בריאות-אם כל הניסיון תמיד לבצע המלצת וטרינר!!

הורסמאן

New member
כנראה שלא כתבתי ברור

עושה רושם שקיימת בעיה עם ההמלצות של הווטרינרית הזאת.
אני לא מכיר אותה ואינני מתיימר לתת לה ציון כזה או אחר. אך, בהסתמך על התיאור שהופיע לעיל נעשתה כאן טעות רצינית ויש לשקול אם לא כדאי לקבל המלצות מוטרינר אחר, וטרינר שיקח פחות סיכונים.

jgut

New member
בזמן האחרון

שמעתי על כמה מקרי סירוס שהסתבכו. מדובר על וטרינרים מוכרים שעובדים גם הב"ח ויש להם הרבה נסיון.
אני מנחשת שלא תמיד ברור שאכן עדיף לנתח בב"ח. אני מניחה שכיש ספק, אז עדיף לסרס בב"ח. אבל הרבה לקוחות לא מסוגלים לעמוד בהוצאות של זה.
אני גם לא לגמרי בטוחה שהתיאור שנכתב מדוייק לחלוטין (הוא ניראה שנכתב בלהט הרגע).

הורסמאן

New member
רק בזמן האחרון?

מקרים מסתבכים מאז ומתמיד, ואין ספק שהם ימשיכו להסתבך מפעם לפעם.
יחד עם זאת, התיאור שאולי נכתב בלהט ואולי לא, לא התיר ספק לגבי העובדה שלסוס היה אשך טמיר ובעייתי.
זויה כתבה בעבר שכסף זה לא בעיה, אך לוקחות שלא מסוגלים לעמוד בהוצאות לא צריכים להחזיק סוסים, ווטרינר לבטח לא צריך לקחת סיכון מיותר בגלל חישובים כלכליים של הלקוח...

אני גם חושב שההתיחסות של "יהיה בסדר" לגבי האשך שנשאר היא התיחסות מטעה. בהרבה מקרים יש השפעה גרועה (בעיקר של התנהגות) על סוסים עם אשך טמיר (Rig) ובמקרים כאלה יש צורך בניתוח נוסף שיסיר את האשך. כך שגם מבחינה כלכלית בעצם לא נחסך כאן דבר.

jgut

New member
אתה משכנע את המשוכנעים

לא ברור לי למה סוס עם אשך טמיר - לא מנותח בב"ח. יותר מזה, אני מכירה כמה סוסים שנמסרו בחינם תמורת זה שהבעלים החדש יממן את הניתוח הוצאת האשך בב"ח.
זכור לי לפחות מקרה אחד שהסתבך ונאלצו להרדים את הסוס.

אני באמת לא מבינה מלבד השיקול הכספי, למה מישהו יעדיף לנתח בבית. אולי יש עוד הסבר, משום מה יש אנשים שחושבים שאם הם שולחים את הסוס לב"ח הוא חוזר עם מחלות אחרות. לדעתי זה אמונה תפלה. אבל לך תסביר את זה לאנשים.
אני זוכרת שאני בזמנו אישפזתי את הסוס שלי ואמרו לי כל מיני נשמות טובות, שהרבה סוסים לא יוצאים משם חיים. זה הרי ברור, כי רק המקרים הכי קלים מגיעים לב"ח...

zoyaaa

New member
זה מורכב

האמת שאני מכירה את הוטרינרית הזו לא מהיום ואני עובדת איתה כבר כמה שנים.. אצלי בכל אופן במיינד שלי היא נתפסה כמישהי עם ידע נרחב שיודעת מה היא עושה והיא יודעת לזהות בעיות ולפתור אותן בצורה שלא ראיתי וטרינרים אחרים בצפון פותרים בכל אופן.. אבל גם ידעתי מהר מאד עוד מהטיפול הראשון להגיע למסקנה שהיא לא טובה בידיים.. כלומר, יש לה תמיד חוסר ביטחון מסוים, והיא לא מצליחה להשתלט על הסוס (אף פעם!!) והסוס מיד רואה שהוא יכול לבחון אותה, ומשחק משחקים.. בפעם הקודמת באפריל האחרון שהיא נתנה חיסונים קרה מקרה ממש גרוע, הוא עמד על שתיים והפרסה שלו פגעה לי בראש.. זה היה ממש ממש אבל ממש רע.. לא בגללו, בגללנו. וגם בפעם לפני זה עם סוס אחר ראיתי שהוא עשה לה בעיות ונורא קשה לה לתפעל את עצמה עם סוסים.. מה שאני מנסה להגיד זה שהידע שלה טוב מאד ובפן המעשי היא פחות טובה.. לכן היא מסתובבת עם אסיסטנט שעוזר לה.. וכיוון שהידע שלה טוב הסתמכתי על הניסיון שלה ואם היא הניחה שניתן לסרס אותו בתנאי שטח "האמנתי לה" וביצענו את הניתוח, בדיעבד הבנתי שהטלנו ספק ויכולתי לאבד את הסייח שלי. וכן , הפוסט שכתבתי נכתב בלהט הרגע כשהייתי נסערת ולא רגועה.. אבל כשאני יושבת ומטפטפת לסייח שלי עוד ועוד הרדמה, כ"כ הרבה הרדמה שהוא לא מצליח להתעורר, אז כן, אני מבינה שזה יכל להסתיים הרבה יותר גרוע. אני פשוט לא מכירה עוד וטרינרים שאני יכולה לסמוך עליהם כאן באזור..
ובקשר להוצאות שלנו, אמרתי בעבר כמו שהורס מאן ציין שאין לי בעיה כספית, אני אמנם לא איזו טייקון עשירה אבל אני גרה אצל ההורים וכל הכסף מהעבודה שלי הולך על הסייח הזה.. כבר כמעט שנתיים .. לא הייתה בעיה לקחת אותו לבית החולים במרכז ולבצע ניתוח, כיוון שהיא אמרה שהסירוס ניתן לביצוע רק "תהיה לה עבודה קצת קשה יותר" הנחתי שלא תהיה בעיה, טעיתי.. לא חשוב, הוא בריא ושלם ואני לא יודעת מה לעשות בקשר אליה ובכלל.. רק שיהיה לו טוב, אוף כבר. :(

הורסמאן

New member
יהיה טוב

כל סרוס לוקח קצת זמן שבו הסוס ללא מצב רוח.
אפשר להבין, זה כנראה לא קל לצאת מוועד ההורים.

אגב, בפעם הבאה כשאת חושבת שקר לו, תביאי לו קובן או שמיחה. לשפשף לו את הכתפיים אולי מחמם לך את הידיים אבל לו זה לא נותן שום דבר.

zoyaaa

New member
חחח

הייתה שמיכה, פשוט לא רציתי שיתפסו לו השרירים מהרעידות והכיווץ הזה מהקור.. אז עשיתי לו קצת מסאז'ים כאלה..

popi199

New member
אני גם חושבת

כמו כולם שהיה פה שיקול דעת מוטעה, אבל מההודעה הזאת נשמע שיש האשמה כלפיי איש מקצוע שהיא לאו דווקא רלוונטית.
אמנם התעסקות עם סייח היא יותר מאתגרת אבל בהחלט לא בלתי אפשרי שסייח ילמד להתנהג יפה כשמטפלים בו, אבל זה לא אחריות של איש המקצוע ( אלא אם כן הוא מאלף) שהסוס יתנהג יפה בזמן טיפול כזה או אחר, זה אחריות הבעלים.

למעלה